29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dobré ráno zimňátka........
jestli se můžu vtírnout s dotazem............. chystám se podstoupit nt screaning....ale na nic jsem se dr. nezeptala.... protože on mi to jen řekl at se rozmyslím...... takže vůbec netuším-to mi bude dělat on,nebo na nákým specializovaným odd??????díky díky
Není tady
Ahoj holky!!! Koukám,že se tu cpeme o 106
Máte nějaký zaručený recept na zácpu? Já na to nikdy netrpěla, ale v posledních dnech je to hrůza. Včera odpo jsem myslela, že mi to vystřelí bok a dneska ráno to není o moc lepší.
Sudi, to záleží, kam chodíš. Měli by na to mít certifikát, jinak tě asi pošle přímo k odborníkovi. Naberou ti krev, udělá ti UTZ přes bříško, proměří vše co potřebuje, podle rychlosti lab. to porovná s výsledky krve. Já výsledky věděla hned druhý den ráno.
Není tady
Dobré ráno, to je pruda zas v práci Dneska jdu na 6 na velký ultrazvuk, tak mi držte palce.
Rai obleček je moc pěkný. Já svůj první obleček musela vrátit, protože byl na zimu nevhodný. Saďourku recept na zácpu nemám. Kupodivu s tím nemám problém a musím konstatovat, že jsem v životě neměla lepší sr.. než teď v těhotenství
Není tady
Daji, se máš, teda ne s tou prací, ale s tím záchodem
BVečer budeme držet paluchy!!!!!
Není tady
Jsem si udělala k obědu salát s celozrným pečivem. Teď vidím, že mi to stačit nebude. Už teď na to hladově koukám
Není tady
To bych si dala, vyměním!!! Manža chce nějaké maso.
Není tady
Se mi včera nechtělo vařit a tady nemáme žádnou jídelnu, takže člověk musí objednávat z restaurace. Taky jsem si chtěla dopřát zdravé letní jídlo Přítel taky pořád jen maso. Nemůžu do něj narvat žádnou zeleninu.
Není tady
já jsem v posledních dnech zase strašně unavená. Spím přes den, spím v noci a pořád mám málo. Včera sjme se s manžou vrátili a on, že by si dal nějaké pečené masíčko. Tak jsem mu řekla, že pokud ho udělá, tak klidně. Nakonec jsem maso opět schovala do mrazáku, protože pochopil, že já ho dělat nebudu a on byl na to taky moc pohodlný.
Není tady
Saďourek napsal(a):
Ahoj holky!!! Koukám,že se tu cpeme o 106
Máte nějaký zaručený recept na zácpu? Já na to nikdy netrpěla, ale v posledních dnech je to hrůza. Včera odpo jsem myslela, že mi to vystřelí bok a dneska ráno to není o moc lepší.
Sadí co se týká zácpy, tak s tou jsem si také vytrpěla své asi před měsícem. Jinak jsem vyzkoušela všechno možné: sušené švestky, hodně pít hl. ovocné šťávy, hodně vlániny (dá se koupit i v lékárně, myslím, že se jemenuje Psyllicum nebo tak nějak). Nakonec mi asi nejvíc pomohli glycerinové čípky a pak jsem také četla že se v těhu může Duphalac (což je přírodní projímadlo) tak snad ti něco z toho zabere
Není tady
Leni, psyllium, či jak se to píše už řešíme na snažilkách , úplně jsem na něj zapomněla,a le už jdu pro něj
Není tady
Já musím říct, že jsme zatím co se týče vyprazdňování , taky v pohodě.
Daji budu držet palce!
Holky, já nějak nevidím ten obleček a vy ho tu už všechny chválíte
Není tady
Jsem na začátku těhu taky nemohla maso. Unavená jsem taky, ale nějak nemám kdy přes den spát, tak se snažím aspoň chodit spát brzo. Jinak mi přijde, že jsem teď v hrozným presu. Vůbec nic nestíhám. Jak je léto, tak je spousta aktivit. Vždy mám celý týden rozplánovaný k prasknutí. Nikdy jsem neuměla moc odpočívat a teď bohužel nejsem jiná.
Není tady
Daji, mi se normálně začnou zavírat oči , otevírat huba a je po srandě. Spím třeba i 2 hodiny.
Není tady
Tak já až takhle unavená nejsem To nevím co bych řekla v práci. Sorry jdu si dát do zasedačky šlofíka
Není tady
Daji, zkus to
Není tady
přeju krásný den
s vyprazdňováním taky nemám problémy ..tedy až teď z té poutě,ale to je dáno směsicí potravin
Před chvílí volali z porodky tady u nás a 4.8. v 15.30 jdu na první hodinu předporodního kurzu .. sem zvědavá a těším se
Upravil(a) RAIEM (27. 7. 2009 11:18)
Není tady
Ahoj holky, koukám, že se dneka bavíte celkem o h.vně Tak s tím já problém taky nemám
RAIEM už jo? Já jdu až v listopadu, tak abych to ještě vůbec stihla ťuk, ťuk
Není tady
Mag až v listopadu? U nás je v tom zahrnuto toto:
Předporodní příprava
Kurz předporodní přípravy se skládá z osmi lekcí. V každé lekci se zabýváme jedním tématem:
těhotenství - změny, životospráva
problémy v těhotenství a jejich řešení
vývoj plodu, komunikace s miminkem
porod
porod - nácvik úlevových poloh
kojení
péče o dítě
Každá lekce trvá 2 hodiny a kromě řešení uvedených témat ještě cvičíme, relaxujeme a povídáme si o tom, co maminky zajímá. Každé lekce se samozřejmě může zúčastnit i partner těhotné ženy.
Kurzovné: 500,-Kč
S sebou: doporučení od svého gynekologa, těhotenskou průkazku, pohodlné oblečení, tekutiny
Kdy začít?
Nejlépe mezi 16.-20. týdnem těhotenství. Objednávejte se, prosím, ale již ve 12. týdnu. Pokud je Vaše těhotenství vyšší než 20. nebo 30. týden, je zde možnost individuální domluvy jakéhosi rychlokurzu. V rámci předporodní přípravy je maminkám nabídnuta možnost seznámení s prostorami porodnického oddělení.
Není tady
Vy jste už přihlášený na předporodní kurz? Já se o to ještě vůbec nezajímala.
Není tady
ANo Daji .. u nás už se nahlašuješ kolem 12 tt a oni se ti pak ozvou kolem 20 tt
Není tady
Koukla jsem jak je to v podolí a na webu píšou, že je vhodné se přihlásit dva měsíce před porodem. Tak to mám ještě čas Holky jste některá neprovdaná? Nevíte jak se to pak řeší s matrikou? Musím něco nahlásit předem a nebo se to řeší až po? Myslím tím otce dítěte
Není tady
Daji tak to vůbec netuším ... až se cvrček narodí tak už provdaná budu .. ale tak si kdyžtak zavolej na matriku a oni tě to určo poví
Není tady
Daji, já to zrovna min. týden někde četla, tuším, že tam bylo oba rodné listy, ale vydrž, juknu kde to bylo
Není tady
Tip MÁMA a já:
Zjistěte si ještě před porodem, co z věcí uvedených na našem seznamu mají ve vámi zvolené porodnici volně k dispozici – v každé je to totiž jinak.
Na co byste určitě neměla zapomenout, jsou potřebné DOKLADY:
občanský průkaz
kartička pojištěnce
těhotenský průkaz
oddací list
prohlášení o jméně dítěte (nebo papírek s vybranými jmény)
Pokud nejste vdaná, vezměte si také: rodný list a souhlasné prohlášení rodičů o otcovství, které vám vystaví matriční úřad v místě vašeho bydliště. (Tento doklad musíte mít, pokud chcete, aby byl otec dítě zapsán v rodném listě a dítě mělo jeho příjmení. Prohlášení lze vyřídit i po narození dítěte, ale praktičtější je udělat to ještě před porodem.)
Pokud jste rozvedená, nachystejte si ještě: rodný list a rozvodový list.
Není tady
Jj, na matrice souhlasně prohlásíte, že je dítě vaše společné a dostanete o tom papír.
Není tady