Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 17. 8. 2009 16:30

sankalpa
♥♥♥----

Re: budhismus

Wiki...já možná píšu chyby .........ale ne tak školácký, abych napsala Buddhismus.........moje chybky jsou v normě..........tvoje chyby jsou kameňáky.........a velice to s celkovým tématem souvisí .......tady buddhuješ a duchovňuješ.........ale okamžitě startuješ jako obyčejný vzteklý smrtelník, když se ti někdo nelíbí ......všechno souvisí se vším........Buddhïsmus s velkým B svědčí o člověku který svou roli jen hraje....nežije a velkým B se to snaží zdůraznit.....

Upravil(a) sankalpa (17. 8. 2009 16:36)

Není tady

#152 17. 8. 2009 18:02

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

sankalpa napsal(a):

Wiki...já možná píšu chyby .........ale ne tak školácký, abych napsala Buddhismus.........moje chybky jsou v normě..........tvoje chyby jsou kameňáky.........a velice to s celkovým tématem souvisí .......tady buddhuješ a duchovňuješ.........ale okamžitě startuješ jako obyčejný vzteklý smrtelník, když se ti někdo nelíbí ......všechno souvisí se vším........Buddhïsmus s velkým B svědčí o člověku který svou roli jen hraje....nežije a velkým B se to snaží zdůraznit.....

přestaň už všechny kolem napomínat a srážet, tady nejsme ve škole

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#153 17. 8. 2009 18:06

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

laminanonte napsal(a):

sankalpa napsal(a):

přestaň už všechny kolem napomínat a srážet, tady nejsme ve škole

Já jen čekám, kdy nám sankalpa něco napíše o tématu a pořád nic... vissla

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#154 17. 8. 2009 18:20

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Sankalpo,jak rozlišuješ ,která chyba je školácká ? Jak rozlišuješ,kdy je to přeťuk ? Kdybych Tě chtěla hodnotit,napsala bych,že jsi hodně sebevědomá,když píšeš,že Tvoje chyby jsou v normě a Wiki kameňáky.Co když Wiki příspěvky jsou v normě a Tvoje kameňáky ?  lol  Omlouvám se ,že jsem mimo téma,ale vím,že chyby dělám i když si dávám sebevětší pozor ,proto reaguju smile
A Wiki se omlouvám,že mluvím trochu za ni,obhájí se sama kapitulation hjarta

Není tady

#155 17. 8. 2009 18:23

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Což jsi, Natally, neslyšela o tajných naukách buddhistických šeptaných pouze z úst v ucho?.. Jak bys tedy mohla chtít po Vědomé, aby něco ze svých hluboko ukrytých pokladů hodila jen tak v plen. Musí nám stačit již jen její přítomnost tady. Tu se mihne a zase tam, utrousí něco o naší nedostatečnosti a povrchním hledání a zase je pryč, protože tajné učení je zkrátka tajné a my jsme mu ještě zdaleka nedorostli.

Dobrý guru však již jen svou přítomností ladí své žáky a oni mají tak pozorně naslouchat, co se jim snaží sdělit, že si i z jeho nepřívětivých slov vezmou ponaučení a budou jako Swámí - labuť, která vypije mléko a vodu zanechá v misce.

Crabat

Není tady

#156 17. 8. 2009 18:39

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

sankalpa napsal(a):

smile   áájéé

Já jsem obyčejný  smrtelník,  proč sis vykonstruovala tuto teorii o mně , že "budhuju a duchovňuju", i když přiznám se , že přesně nevím, co to znamená. Tvou specif. terminologii si vysvětluju tak, jako že se zajímám o Buddhismus . Což  drze přiznávám...smile
Nebo máš máš ze mě jen nepříjemný pocit? Proč? Proč se ausgerechnet  na mě hrne tvá nevlídnost?
U kritiky Crabata bych pochopila tvůj vztek na něj....ten docela může znalostmi iritovat, (u mě to vyvolává třeba zase obdiv...), ten může u někoho vyvolat pocit marnosti, ale proč u mě? Jsem tady v pozici za účelem zisku informací..

Odplata to z jiného vlákna být nemůže, neznám tě a nikdy jsem si s tebou nepsala. Nebo se pletu? Něco se tě dotklo?

Jakou ty máš zkušenost s Buddhismem? A lpěním? Abys nám pomohla dostat se z povrchu. smile

Není tady

#157 17. 8. 2009 19:10

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Crabat napsal(a):

Což jsi, Natally, neslyšela o tajných naukách buddhistických šeptaných pouze z úst v ucho?.. Jak bys tedy mohla chtít po Vědomé, aby něco ze svých hluboko ukrytých pokladů hodila jen tak v plen. Musí nám stačit již jen její přítomnost tady. Tu se mihne a zase tam, utrousí něco o naší nedostatečnosti a povrchním hledání a zase je pryč, protože tajné učení je zkrátka tajné a my jsme mu ještě zdaleka nedorostli.

Dobrý guru však již jen svou přítomností ladí své žáky a oni mají tak pozorně naslouchat, co se jim snaží sdělit, že si i z jeho nepřívětivých slov vezmou ponaučení a budou jako Swámí - labuť, která vypije mléko a vodu zanechá v misce.

big_smile big_smile big_smile  tummenupp

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#158 17. 8. 2009 20:29

sankalpa
♥♥♥----

O buddhismu píšu celou dobu .......když někdo napíše slovo buddhismus 50 krát blbě a přitom se o buddhismus živě zajímá ........tak to svědčí o tom, že klouže po povrchu a zajímá se hlavně o sebe a to jak je úžasně duchovní .........pokud Wiki píše velký B znamená to, že se snaží ze všech sil vypadat spisovně a důležitě.........což nás neudivuje ..........dobře víte, že nic není náhoda ..........
A ty si Crabate přestan pořád promítat svoje vlastnosti do mojí osoby .........je to tak zjevné......já jsem ten poslední kdo by mohl dělat gurua .........jen píšu svý pocity ...
Když vám tu někdo nekáže jako Crabat tak vám nemůže nic dát jo??Tak to je velký omyl......každý vás může něco naučit .........to je základní fakt ,který každý duchovně vyspělý člověk ví ...........

Není tady

#159 17. 8. 2009 20:37

Olympia
Host

a tak krasna diskuse o budhismu (Budhismu, buddhismu, Buddhismu.....) to mohla byt...

#160 17. 8. 2009 20:41

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Olympia napsal(a):

a tak krasna diskuse o budhismu (Budhismu, buddhismu, Buddhismu.....) to mohla byt...

Stale je.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#161 17. 8. 2009 20:41

Nikol
♥♥♥----

Olympia napsal(a):

nebo buddhizmu

Není tady

#162 17. 8. 2009 20:43

Nikol
♥♥♥----

sankalpa napsal(a):

O buddhismu píšu celou dobu .......když někdo napíše slovo buddhismus 50 krát blbě a přitom se o buddhismus živě zajímá ........tak to svědčí o tom, že klouže po povrchu a zajímá se hlavně o sebe a to jak je úžasně duchovní .........pokud Wiki píše velký B znamená to, že se snaží ze všech sil vypadat spisovně a důležitě.........což nás neudivuje ..........dobře víte, že nic není náhoda ..........
A ty si Crabate přestan pořád promítat svoje vlastnosti do mojí osoby .........je to tak zjevné......já jsem ten poslední kdo by mohl dělat gurua .........jen píšu svý pocity ...
Když vám tu někdo nekáže jako Crabat tak vám nemůže nic dát jo??Tak to je velký omyl......každý vás může něco naučit .........to je základní fakt ,který každý duchovně vyspělý člověk ví ...........

To se ví, že každý je něčím přínosem.

Sankalpo a ty jsi nechodila do základní (devítileté) školy? Tam se všichni naučili nebo teda spíš učili psát spisovně. Asi i chudák Wiki lol Tak jí to neměj za zlé. big_smile

Není tady

#163 17. 8. 2009 20:47

sankalpa
♥♥♥----

Já vím .........už mlčim.........sad

Není tady

#164 17. 8. 2009 20:54

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Naopak, Sankalpo, mě si tou diskusí nesmírně obohatila. Skrze ní jsem se dozvěděl tolik věcí, jako už dlouho ne. Takže co mě se týče, jsem Ti opravdu vděčný, i když to tak možná třeba na první pohled nevypadá. Ale to jen proto, že jsem zvyklý žertovat pro odlehčení atmosféry. Každopádně jsi mi pomohla navázat přímé spojení na Něj a jenom díky Tvým slovům se mi to podařilo. Takže ne, žádné promítání, ale poděkování, když už máme být přesní. Jojo stolt

Crabat

Není tady

#165 17. 8. 2009 21:15

Nikol
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

Naopak, Sankalpo, mě si tou diskusí nesmírně obohatila. Skrze ní jsem se dozvěděl tolik věcí, jako už dlouho ne. Takže co mě se týče, jsem Ti opravdu vděčný, i když to tak možná třeba na první pohled nevypadá. Ale to jen proto, že jsem zvyklý žertovat pro odlehčení atmosféry. Každopádně jsi mi pomohla navázat přímé spojení na Něj a jenom díky Tvým slovům se mi to podařilo. Takže ne, žádné promítání, ale poděkování, když už máme být přesní. Jojo stolt

strrrrašně moc by mě zajímalo čím tě obohatila smile..., ale to se asi nedá vysvětlit , co? smile a asi nebudeš chtít, že..butter

Není tady

#166 17. 8. 2009 21:52

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No, půjde to ztuha, ale pokusím se to alespoň nastínit, Nikol. Zkrátka už včera jsem si šel lehnout a přitom byl takový rozprostřený do marnosti. Uvažoval jsem nad tím, kdyby jen ždibec pravdy bylo nad oním postojem Sankalpy, tak vlastně není Cesty. A nikdo by se nikdy nikam nedostal. A asi jsem si to opravdu vložil do mysli jako kóan, protože ráno jsem se s tím i probudil. Začal jsem normálně fungovat, ale v podvědomí tam pořád byla položená ta otázka. Pak jsem najednou vstal od compu a ty věci začaly přicházet. A všechno se úplně rozsvítilo, vše do sebe začalo zapadat, no zkrátka satori jako víno, zas jednou po letech.

Potom mě také napadlo, jak bych vám to popsal, ale vše je tak neuchopitelné, že vážně nevím. Možná se časem pokusím to hodit na papír, ale teďko mám myšlenky poněkud jinde a nějak se do toho nedostanu. Vím ty představy i obrazy, které jsem přitom měl a od nich budu muset vyjít a nějak to zpracovat a odít do slov. Ovšem teď se na to skutečně nějak necítím.

Takže to je asi tak vše, co k tomu momentálně mohu říci. Já vím, trochu málo, ale aspoň tak. smile

Crabat

Není tady

#167 17. 8. 2009 23:46

sankalpa
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

No a přesně to jsem chtěla ..........ty bys moh lidem hodně pomoct ,kdybyses přestal oddělovat ....máš velké znalosti ,ale tím jak to podáváš (stav se až budeš chtít dojít dál Sankalpo) tím jim podle mě nemůžeš pomoct..........protože to říkáš jinak........už   v prvním příspěvku jsi řešil faráře a zdůraznoval že on je na stejný urovni jako ty .......jakobys měl strach, že bude lepší..............já jsem naprostý laik ,ale pochybuju , že by třeba Tomáš takhle mluvil.......
Já mám maséra, který vidí víc než my ...........pozná všechno, rozumí anglicky a přitom se v životě neučil, jako když moje kočka ví, že odjíždím a jde ke dveřím, .......když mluví, tak co slovo to perla ....kterou bych si nejradši zapisovala potají do notýsku .............a ten nikdy nemluví jako někdo, chová se jako obyčejný člověk......podejd by né....přišel k tomu jako slepý k houslím........probudilo se to v něm najednou samo..........

Není tady

#168 18. 8. 2009 1:39

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No, u toho faráře jsem řešil, že nemám za kým jít, že není nikdo, komu bych si postěžoval a kdo by mi mohl dát útěchu víry a naději, jak pokračovat dál. To jestli celá věc vyzněla jinak, pak se jedná o nedopatření, ale situace se má tak, že věřící lidé hledají duchovní útěchu u svých pastorů. A já jsem věřící. Tudíž logicky bych, když mi bude nejhůř, mohl očekávat, že když přijdu za někým, kdo se tomu věnuje profesionálně a má, tak říkajíc, horkou linku na Pána Boha, že mě dokáže zahrnout, že jeho víra bude natolik pevná, aby mě jí dokázal inspirovat. Ovšem ze zkušenosti vím, je tomu právě naopak. To spíš má víra udrží jeho a dodá mu naděje do života, protože i oni pochybují, ba leckdy více než já. Takhle jsem to přirovnání, tu paralelu s knězem myslel.

Crabat

Není tady

#169 18. 8. 2009 9:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

sankalpa napsal(a):

......ale tím jak to podáváš (stav se až budeš chtít dojít dál Sankalpo) tím jim podle mě nemůžeš pomoct.....

tim podle mne nemuzes Crabate pomoct nikomu-  sobe.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#170 18. 8. 2009 9:05

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ale odkazuji tuhle diskusi na nové vlákno: "Substance", které kvůli tomu právě otevírám. Aby se buddhismus očistil ode všech nánosů a mohl zase žít svým životem. smile

Crabat

Není tady

#171 19. 8. 2009 20:52

Daniela M
♥♥♥----

Budhismus je životní fylozofie a není ho možno nikomu vnucovat ani ho nelze odsuzovat.
Je to cesta, která je určena a vybrána,  jdeme-li mimo ní a nic nám neřekne.... nelze jí jen několika slovy odsoudit, to dělají většinou ti, kteří  jen málo ví o budhismu...... Dejme svobodu a volnost všem cestám.

Není tady

#172 21. 8. 2009 17:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki napsal(a):

Odplata to z jiného vlákna být nemůže, neznám tě a nikdy jsem si s tebou nepsala. Nebo se pletu?

Wiki, věz, že může a že se plateš stolt
Někdo se může převléknout do jiného nicku třebas stokrát a stejně ho jeho "křik a šum" prozradí, byť by BUDDHISMUS studoval a googloval od rána do večera smile

Crabe,
Strážce prahu (brány) - to je naprosto přesné, i když mnohým jistě těžko pochopitelné.... Tak jako "prostup" vědomí a energie.

Jo a taky se směle hlásím mezi "klouzavé".
Ty brďo, to je ale zpětný pohled na vlastní tupost, brrr wink A nejhorší/nejlepší je, že to ještě neskončilo neutral Njn, život je dlouhej wink

Upravil(a) Pandorraa (21. 8. 2009 17:55)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#173 21. 8. 2009 18:16

Rozmarila
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

Wiki napsal(a):

Odplata to z jiného vlákna být nemůže, neznám tě a nikdy jsem si s tebou nepsala. Nebo se pletu?

Wiki, věz, že může a že se plateš stolt
Někdo se může převléknout do jiného nicku třebas stokrát a stejně ho jeho "křik a šum" prozradí, byť by BUDDHISMUS studoval a googloval od rána do večera smile

Crabe,
Strážce prahu (brány) - to je naprosto přesné, i když mnohým jistě těžko pochopitelné.... Tak jako "prostup" vědomí a energie.
Jo a taky se směle hlásím mezi "klouzavé".
Ty brďo, to je ale zpětný pohled na vlastní tupost, brrr wink A nejhorší/nejlepší je, že to ještě neskončilo neutral Njn, život je dlouhej wink

Pandorro nežárli..........kdybys byla tak pokročilá, byla bys dál i v osobním životě .......smile

Já za to nemohu že silně dráždím ženský v tvým věku, který si neumí zařidit život a žijí jako osamělé důchodkyně......klidně si ulev , piš o tuposti a urážej jako správný duchovně založený člověk..........nejsi sama děvče.....oduševnělá Luthien taky ráda nadává do magor*ůsmilesmilesmilesmile
Dávám tě do ignoru .......tvoje žárlivá energie mě obtěžuje.......čááááj smilesmile

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#174 21. 8. 2009 18:48

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Jsem moc rád, Pan, že se tu zase setkáváme. pussa Budu se těšit na další rozhovory po prázdninách.., nějak už jsme delší dobu neměli příližitost. wink Nojo, já vím, já vím.., když se člověk začne toulat po všech čertech, nemůže se moc divit, že si nepopovídá. Ale tak nějak jsem potřeboval vypadnout, srovnat si myšlenky, dělat něco jiného než doposud.

A jestli se to povedlo?.. Sám nevím. Pár vstupů do jiné sféry, jiného prostoru, ale své odpovědi pořád ještě hledám. pussa To už mi asi zůstane. big_smile

Crabat

Není tady

#175 21. 8. 2009 19:29

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

offtopic Jééé, já jsem oduševnělá! vissla smile Ó díky! Se svým slovníkem něco provedu, ale někdy se prostě těžko hledají vhodnější synonyma gloria

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí