Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 15. 8. 2009 23:01

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: budhismus

Tulipánka napsal(a):

Sankalpo, ale už vidím jednu důležitou dobrou vlastnost: nebereš si věci osobně.

smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#102 16. 8. 2009 10:23

Nikol
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

Tuli, to je jen "strážce prahu". Dlouho jsem nad tím přemýšlel, co tohle všechno znamená, ale teď už vím jistě, je to on. pussa

Crabate, co to je - strážce prahu? Vysvětlil bys mi to prosím, bude-li se ti chtít? smile

Není tady

#103 16. 8. 2009 12:15

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Sankalpo,
Pokud tedy chceš klid, respektuj nás jako bytosti, které mohou mít pravdu, i když to teď třeba vnímáš jinak. Myslím, že nemáš patent na pravdu, nebo ano? wink

Pokud tedy chce mit nekdo klid,muze si vybrat ze bude respektovat Sankalpu,nebo nebude a to proto ze i ona muze mit pravdu i kdyz to nekdo vnima ted jinak.    smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#104 16. 8. 2009 12:30

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Hir,
to si nemyslím. Já můžu Sankalpu respektovat, ale pokud mi začne mi vyvracet něco, co jsem napsala, tak i když bude mít ona pravdu, podráždí mě to a může se stát, že jí to "pošlu zpátky" smile . A pak klid nebude wink .

Spíš jde o to, jestli chce mít Sankalpa klid nebo nechce big_smile .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#105 16. 8. 2009 12:36

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

.... tak i když bude mít ona pravdu,  podráždí mě to a může se stát, že jí to "pošlu zpátky" smile . A pak klid nebude wink .

Proc Te to podrazdi?

Proc myslis ze jde jen o Sankalpin klid a ne o Tvuj napriklad?  smile

Není tady

#106 16. 8. 2009 12:38

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mariposo,
i já si ze Sankalpy něco vzala smile .
Spory nevytváří, ale odvážně píchá do vosího hnízda lol .

Není tady

#107 16. 8. 2009 12:42

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Sankalpo,
ale už vidím jednu důležitou dobrou vlastnost: nebereš si věci osobně.

Ano,a takovou vlastnost by jsi chtela mit take.  smile

Není tady

#108 16. 8. 2009 12:44

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

.... tak i když bude mít ona pravdu,  podráždí mě to a může se stát, že jí to "pošlu zpátky" smile . A pak klid nebude wink .

Proc Te to podrazdi?

Proc myslis ze jde jen o Sankalpin klid a ne o Tvuj napriklad?  smile

Hir,
podráždí mě to, protože to vytváří nedůvěryhodnost mé osoby. Tohle jsem myslela tím, jak jsem psala Maripose, že jsem si už něco vzala smile .
Ano, máš pravdu, jde i o můj klid. Ale můj klid záleží vysloveně jen na mne a když mi ho chce někdo narušit, tak mi vlastně pomáhá učit se svůj klid udržet.
Já spíš asi jen mylně předpokládala, že když chci mít klid a pohodu já, že to chtějí mít i ostatní. Pak jsem si to uvědomila a napsala, že "Spíš jde o to, jestli chce mít Sankalpa klid".

Není tady

#109 16. 8. 2009 12:45

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Sankalpo,
ale už vidím jednu důležitou dobrou vlastnost: nebereš si věci osobně.

Ano,a takovou vlastnost by jsi chtela mit take.  smile

Přesně tak stolt . Teorie zrcadlení je mým největším učitelem smile .

Není tady

#110 16. 8. 2009 12:52

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Já spíš asi jen mylně předpokládala, že když chci mít klid a pohodu já, že to chtějí mít i ostatní. Pak jsem si to uvědomila a napsala, že "Spíš jde o to, jestli chce mít Sankalpa klid".

Ale ona ho treba ma i presto ze Ty to vidis jinak,to znamena podle sebe.  Ten klid a pohodu kterou chces mit a hledas najdes uvnitr,nikoli vne.Tam neni zadny narusitel,to znamena jinymi slovy,neni dulezite premyslet o klidu Sankalpin ale o svem.
  smile

Není tady

#111 16. 8. 2009 12:53

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Strážce prahu, Nikol, je energetická bytost, která hlídá, aby pokud možno nikdo neprošel Branou poznání. Strpí jenom ty, kteří tam už jsou. Ale pokud zavětří někoho, kdo se tam blíží, případně jenom jde správným směrem, vytváří takové podmínky, aby mu ztížil cestu. Některé bytosti jsou pak jeho vibracím otevřené, tedy je inspiruje a oni se stávají plamennými bojovníky proti takovým jdoucím lidem.

Crabat

Není tady

#112 16. 8. 2009 13:01

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Mariposo,

Tuli, ja si vzala neco z Tvych prispevku (reakci) ne ze Sankalpy. Je fajn, ze jsi smile

A nemyslim si, ze Sankalpa do neceho picha, citim z ni, ze je sva a prave to se mi na ni libi.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#113 16. 8. 2009 13:06

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Crabe, zda se mi (podle toho co tu posledni dobou pises), ze jsi prilis uveznen v duchovnich teoriich. I to muze byt past. Mozna je to vse mnohem ale mnohem jednodussi nez se zda. Skutecna pravda se nachazi uvnitr wink

Není tady

#114 16. 8. 2009 13:10

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
máš pravdu, není důležité přemýšlet o klidu Sankalpy ale o svém. Prostě jsem se nechala unést gloria .
A klid najdu uvnitř, ale ještě asi bude chvíli trvat, než se stane neotřesitelný a nebude ho ovlivňovat nic zvenčí smile .

Není tady

#115 16. 8. 2009 13:12

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

mariposa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Mariposo,

Tuli, ja si vzala neco z Tvych prispevku (reakci) ne ze Sankalpy. Je fajn, ze jsi smile

A nemyslim si, ze Sankalpa do neceho picha, citim z ni, ze je sva a prave to se mi na ni libi.

Mariposo,
jo, jo, je fajn, že kolem nás jsou lidé, kteří nám nezištně pomáhají a ukazují cestu. Někdy nás vezou v peřinách a jindy táhnou bahnem lol. Ale jsou tu pro nás a všichni se vzájemně učíme hjarta

Upravil(a) Tulipánka (16. 8. 2009 13:14)

Není tady

#116 16. 8. 2009 13:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Ale jsou tu pro nás a všichni se vzájemně učíme hjarta

No a neni to naaaaadhera?!   smile  rock

Není tady

#117 16. 8. 2009 13:35

ave
♥------

Wiki,
je možné uvést o které knize píšeš (#73)?

Není tady

#118 16. 8. 2009 13:46

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Mariposa, právě uvnitř. Ale máš pravdu, je možné k ní jít dvěma způsoby. Buďto jakoby poodstoupíme a všechno necháme plynout kolem sebe, neusilujeme, a tím pádem ani na poli duchovním!., jen nezaujatě pozorujeme procesy kolem nás i v nás a s ničím nevstupujeme do reakce. To je veliké umění! Anebo jdeme přesně opačnou cestou a co nejvíce se zvnitřníme. Což, uznávám, je mi bližší.

Je dokonce možné, že na každého z nás čeká poznání obou forem této cesty. Takže asi chápu, jak to myslíš. Ale z mého hlediska posuzování čas ještě nenazrál k tomu, abych tu formu změnil. rock

Crabat

Není tady

#119 16. 8. 2009 13:58

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Ale z mého hlediska posuzování čas ještě nenazrál k tomu, abych tu formu změnil. rock

Crabe, ve skutecnosti cas neexistuje, jen zamer. smile

Není tady

#120 16. 8. 2009 15:18

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

smile

Crabat

Není tady

#121 16. 8. 2009 15:40

Nikol
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

Strážce prahu, Nikol, je energetická bytost, která hlídá, aby pokud možno nikdo neprošel Branou poznání. Strpí jenom ty, kteří tam už jsou. Ale pokud zavětří někoho, kdo se tam blíží, případně jenom jde správným směrem, vytváří takové podmínky, aby mu ztížil cestu. Některé bytosti jsou pak jeho vibracím otevřené, tedy je inspiruje a oni se stávají plamennými bojovníky proti takovým jdoucím lidem.

Crabate, něco mi tady nesedí, ale to je proto, že tomu nerozumím.
Proto se ještě ptám:
Ten Strážce prahu by musel být duchovně založený a duchovně na určitém stupni znalostí, pokud by dokázal rozpoznat kdo se přiblížil tomu "prahu" a Bráně. Nedokážu definovat (ani pro sebe) Bránu poznání. Je to okamžik , kdy se snažíme do duchovna proniknout vůbec a nebo nějaký konkretní krok ?
Nebo zjednodušeně a obecně myšleno...platí, že je to zlá duše, která brání lidem v poznání??
Děkuju

Není tady

#122 16. 8. 2009 16:09

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nikol,
promiň, že se "míchám" do rozhovoru. Ale ten Strážce prahu je ENERGETICKÁ BYTOST, tzn. předpokládá se, že je to třeba něco jako anděl. Je napojen přímo na Boha (Vesmírnou inteligenci), a tudíž bezpečně pozná, co potřebuje smile
A brána poznání? Pokud tě Strážce pustí dveřmi této brány, poznáš, jak to na světě ve skutečnosti všechno je. Už nebudeš muset shánět informace, abys mohla jít správnou duchovní cestou. Prostě už budeš vědět smile

Upravil(a) Tulipánka (16. 8. 2009 16:13)

Není tady

#123 16. 8. 2009 16:32

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ano, v podstatě tak, jak to říká Tuli. Až na to, že se vlastně jedná o temného Anděla. Neboť zabraňuje lidem v poznání. A Branou poznání se v tomto případě myslí duchovní realizace. Tj. nejvyšší stupeň dosažení.

Crabat

Není tady

#124 16. 8. 2009 17:37

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Tulipánka napsal(a):

Nikol,
promiň, že se "míchám" do rozhovoru. Ale ten Strážce prahu je ENERGETICKÁ BYTOST, tzn. předpokládá se, že je to třeba něco jako anděl. Je napojen přímo na Boha (Vesmírnou inteligenci), a tudíž bezpečně pozná, co potřebuje smile
A brána poznání? Pokud tě Strážce pustí dveřmi této brány, poznáš, jak to na světě ve skutečnosti všechno je. Už nebudeš muset shánět informace, abys mohla jít správnou duchovní cestou. Prostě už budeš vědět smile

A chápu to správně, že Strážce prahu vůbec nemusí být duchovně vyspělá bytost? Člověk, který je zde označen za Strážce mi skutečně duchovně na výši nepřipadá va Kdyby byl takto duchovně na výši, asi bych si hodně rozmyslela, jestli bych dál hledala, pracovala na sobě...

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#125 16. 8. 2009 17:56

Nikol
♥♥♥----

No přesně Lúthein...., já to jen  nechtěla tak naplno napsat..big_smile

Crabate - takový člověk (duše, neanděl) může být třeba strážce a nebo i vzteklý zakomplexovaný závistivý človíček? Může se to někdy splést? big_smile
Mluvím ale obecně.

Tuli - jo přesně tak jsem si strážce předstvaovala, ale přece jen jsem se chtěla ujistit, zda-li za tím není víc...

Upravil(a) Nikol (16. 8. 2009 17:59)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí