29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Někdy přemýšlím o věcech duchovních, o různých typech víry apod. Z doslechu vím trochu i o budhismu. Jeví se mi blízký. Neznáte někdo nějakou literaturu k tomuto tématu?
Prosím, spíš stručnější, na nějaké sedmisetstránkové bichle bych neměla sílu ani čas... Díky.
Co se zeptat pana Googla?
Není tady
Googl je fajn ale uplne nejlepsi podle mne je ,pokud mas opravdu zajem si o tom neco precist,jit do knihkupectvi a nejakou knihu si tam vybrat. V podstate by si ta kniha mela najit Tebe-Ty ji.
Existuje mnoho literatury.Dalajlama -nektere knihy jsou opravdu i tenky a malicky.
Není tady
Hir, já jenom myslela, že pan Googl jí nabídne cca nevimkolik půlstránkových informací (dle jejího přání, že "nemá čas"), které ji tak zaujmou, že pak do toho knihkupectví zajde a s chutí "schlamstne" aj tu "bichli"..., víš?
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Hir, já jenom myslela, že pan Googl jí nabídne cca nevimkolik půlstránkových informací (dle jejího přání, že "nemá čas"), které ji tak zaujmou, že pak do toho knihkupectví zajde a s chutí "schlamstne" aj tu "bichli"..., víš?
No,vzdyt jo. a o co jde,vzdyt Ty jsi rekla tamto ,ja rekla toto + ze je googl fajn ,vis?
Není tady
Ano, šéfe, taky tě mám ráda... fuckt!!!
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Ano, šéfe, taky tě mám ráda... fuckt!!!
Ja vim Pani. Ale co to fuckt? To se Ti nejak vymklo?
Není tady
Aha, zapomněla jsem, že tady se nesmějí používat ani neslušné OBRAZY...
Ale uznej, že anglicky to zní stejně...
Upravil(a) ViktorkaLove (24. 7. 2009 12:34)
Není tady
Není tady
Já teď čtu knížku: Probuzení mysli a osvícení srdce od dalajlamy
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Co se zeptat pana Googla?
Pan Google je sice dobrej, ale vy jste lepší!! (A vaše osobní doporučení)
Blossom napsal(a):
..... ale vy jste lepší!!
(A vaše osobní doporučení)
Myslis Blossom? A co kdyz je Tvoje vlastni ruka v knuhkupectvi lepsi.
Cokoliv konkretniho co bychom Ti samozrejme mohli vsichni doporucit nemusi ale ve finale sedet zrovna Tobe.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
http://bdc.cz/praha/
I kdyz na druhou stranu takovehle doporuceni je prima.
Není tady
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
..... ale vy jste lepší!!
(A vaše osobní doporučení)
Myslis Blossom?
A co kdyz je Tvoje vlastni ruka v knuhkupectvi lepsi.
Cokoliv konkretniho co bychom Ti samozrejme mohli vsichni doporucit nemusi ale ve finale sedet zrovna Tobe.
Hir, myslím..., jak chápu JÁ TVÉ pojetí bytí..., že "vlastní ruka v knihkupectví" by mohla být STEJNĚ dobrá (v intuici), jako "naše doporučení", páč se může řídít také svojí intuicí při jejich výběru..., dokonce, pokud jsou vjecy tak propojeny, jak chápu, že buddhizmus učí... tak bychom my intuitivně svá doporučení doporučovali... a to v konečném důsledku... (a sákra... jak dalece zacházím...) s možností i vylučovací metody...
... no co to ze mne zas jednou vylezlo... ale myslela jsem to dobře, chápeš, ne?
Není tady
Mě velmi nemile překvapilo, že tibetští mnichové vyrazí ráno s miskou na "žebrotu", že si potraviny nedopěstují sami, nebo nekoupí. Takže pro mě i v tomto náboženství je něco, s čím nesouhlasím. Myslím si, že bůh jistě neměl v úmyslu to, že tibetští mniši žebrají o jídlo u lidí, kteří třeba sami mají málo a přitom jsou to zdraví a leckdy ještě mladí muži.
Mám ráda Tibet. Cítím, že mě přitahuje. Jsem pro to, aby tibetský lid mohl být samostatný a nezávislý, aby Čína přestala Tibet okupovat. Aby Tibeťané včetně mnichů a dalajlámy mohli žít tam, kde chtějí a tak, jak chtějí.
Ale i tohle náboženství, jako všechna ostatní, je dle mého cítění jen jedna z forem diktatury. Nic víc.
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2009 17:20)
Tibetští mniši se o Boha nezajímaj, tak jim je asi jedno, co si přál, nebo ne...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Tibetští mniši se o Boha nezajímaj, tak jim je asi jedno, co si přál, nebo ne...
Viki ted se smeju az brecim.
Je to receno vazne huste ale je v tom totiz i zasekly kus pravdy.
Upravil(a) hirondel (24. 7. 2009 17:51)
Není tady
Viki jestli Te dobre chapu,myslis to tak ze prave i nase intuice muze nekomu doporucit napriklad knihu ?(v tomhle pripade)
Není tady
Vážně jsem to moc nenahustila, zato to předtím jo, a to jsem se šíleně snažila... a ty jsi mi neodpověděla... u-ááá...
PS: Aha, tak odpověděla... promiň. Jo. Ani ne tak intuice, jako to něco, co nás podle tvého propojuje, já tomu moc nerozumím, ale takhle to chápu = cítím. Když všecko propojeno, tož všecko jaksi spolupracuje, no...
I my dvě. Ty a já...
Upravil(a) ViktorkaLove (24. 7. 2009 18:00)
Není tady
majkafa napsal(a):
Mě velmi nemile překvapilo, že tibetští mnichové vyrazí ráno s miskou na "žebrotu", že si potraviny nedopěstují sami, nebo nekoupí.
Nezapominejme ze je to jina kultura. Maji jinou mentalitu ,jine mysleni.
Není tady
Zatím dík za tipy vám všem, a budu ráda, když ještě nějaké tipy přibudou...
Na budhismu, z toho mála co vím, mě zaujalo to, že ho nikdo nikomu prý nevnucuje (na rozdíl od jiných pojetí víry), prý také kvůli němu nebyla vedena žádná válka (na rozdíl třeba od křesťanství a islámu), snad tam nejsou ani kategorická Musíš! a Nesmíš! a je to prý celkově taková humanistická víra či pojetí světa.
No, jsem zvědavá, až se do toho trochu ponořím....
ViktorkaLove napsal(a):
Vážně jsem to moc nenahustila, zato to předtím jo, a to jsem se šíleně snažila... a ty jsi mi neodpověděla... u-ááá...
PS: Aha, tak odpověděla... promiň. Jo. Ani ne tak intuice, jako to něco, co nás podle tvého propojuje, já tomu moc nerozumím, ale takhle to chápu = cítím. Když všecko propojeno, tož všecko jaksi spolupracuje, no...
I my dvě. Ty a já...
Ano,ja verim na to ze vsechno je Jedno-propojeno,ale nejde to jen tak ze lousknes prstem.
Není tady
Dvacet jedna řečí askety Gótama. Vybrané súty pálijského kánonu Tripitaka. Nepředžvýkané ale okouzlující.
http://gnostica.sweb.cz/biblio.html
Tohle se čte o dost snáze. Svědectví o Siddharthově světském životě, žádné duchovno, žádný budhismus, taková normální pěkná knížka na dovolenou.
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/ … iceni.html
Není tady