29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Verann v tomhle? http://www.bio-country.cz/Ekodrogerie-E … a-prani-5l A aviváž normální. V tom lenoru peru já normálně. Já jsem myslela, že se dětské prádýlko s aviváží nepere. Tak jsem se zase poučila. A jak ten prášek voní? Tedy ten gel. Jo a kde sis ho koupila?
Není tady
jojo to je on.
někdo v aviváži pere, někdo ne. Já si řekla, že stejnak to mímo budou chovat lidi, co perou v pracích prášcích, poleze po dekách a věcech, který nebudou (min. ze začátku) vypraný s ohledem na mimčo atp. Takže prostě zkusím lehkou aviváž a uvidí se. Chci prát jeho hadříky a naše dohromady (a naše bez aviváže moc prát nejde). Plíny a plenkový gaťky peru separé a bez aviváže.
Jinak v Ecoveru peru už delší čas, takže ani to není nijaká změna. Ten gel voní docela slušně (žádný zázrak, ani žádná katastrofa), na gel má dobrou pratelnost (ale to se ještě uvidí, až najedeme na mrkve). A nakupuju přes internet, výjimečně ho mívají (ale dráž) v DM.
Není tady
V DM se celkově docela dobře nakupuje nejen pro děti, ale taky ty věcičky jako první vložky atd. Na ty už jsem totiž najela, páč to už nejni možný. Ale doktorka tvrdí, že je to normální.
Já bych taky ráda prala pak všechno pohromadě. Vesměs peru v gelu porwol na barevné, černé a bílé prádlo a aviváž používám Lenor a ještě ke všemu přidávám vanish na bílé a barevné prádlo. Tak uvidíme, co to s ním udělá. Jen, aby se nám neosypal hned zezačátku. Ona ta miminka voní stejně (tedy, pokud nejsou pokaděná).
Jinak ve středu jedeme na ten kočár. Tak se modlím, abychom si ho i přigezli. Páč pak už nevím, kde budeme co hledat.
Není tady
aho holky - tak mi vcera prisel kocar !!!! jupi, ja jsem z toho mela radost jako blazen.
ale prisel mi zatim jen ten sportovni dil (na batole) a korbicka prijde pristi tyden. ale i tak jsem nadsena!!!!!!
no a abych se nenudila tak si manzel vymyslel, ze jeste pojedem na psledni paradni dovolenou nez prcek vyleze
takze uz od rano sedim na netu a hledam ceny atd. no a stresuju, ze jo. bo manzel si vymysli a vymysli. no ale nakonec mi rekl, at si to zaridim jak chcu ja, at nestresuju. tak to dostal body navic
akorat ted nevim, jestli jsme se rozhodli spravne - poletime totiz - i kdyz teda business tridou, ale i tak. doktorka rikala ze zadny problem a ze mi dovolena u more prospeje - protoze budu mit nohy nahore a poradny relax.
co si myslite? magorim, ze chcu jeste nekam letet? (je to 5 hodin)
Není tady
Dobré ráno
já asi převzala štafetu po Janičce, už od 4 jsem vzhůru a teď tu sedím nad kakaem a makovou buchtou
Zuzi tak šup sem s fotkou kočáru dovolenou si užijte a hlavně odpočívej
s tím létáním nevím, když ti dr. řekla že OK tak buď v klidu. je ale fakt že mojí kamarádce dr.řekla že lítání doporučuje do 28tt . ale nezakázala jí to.
tak pořádně vyber a pak se pochlub
Není tady
tak dovolena je zarezervovana111
juppii - teda sefova o tom jeste neni, sama je na dovolene.. ale ja jedu!!
no a jedem na Bali. tak se uz moc tesim. i kdyz moc toho asi neuvidim - protoze vyletky po chramech mi nehrozi - ale co - halven ten cerstvy vzduch a more a zadne starosti.
kocar vyfotim, ale jak rikam zatim jen ten sportovni.
Není tady
takze jsem nafotila ten nas kocarek - tu barvu miluju!!!
http://folda.rajce.idnes.cz/kocarek_pushchair/
akorat sedacku mame cernou.
Není tady
Ahojky,
všechny moc zdravím
TAdy je počasí hnusný, prší, a vypadá to, že to je stav na celý den No mě picne, co budu s malou celý den dělat?
Měla jsem v plánu být venku a oběhnout nutné a pak veget někde, což asi neklapne
Zuzan, kočárek je krásný
Dovolená zní nádherně, taky bych jela a to hned... Jen jak píše Gall, u nás se létání doporučuje max. do 28tt a pak konečná. Dokonce i letecké společnosti se tomu brání tak, že těhuli v pokročilejší fázi nepřepraví. Tak to zkus ještě poptat u vás, aby pak nebyl problém s dopravou Jinak hurá na Bali, jůůů, chcí takyyyyyyyyyyy
Jani, jak bylo včera na kurzu? My byli do večera s Any na zahradě. Snad jste si to s tatínkama užili? Co ta Verča S., už porodila? Co mají?
Pak jsme se stihli pohádat, protože jsem při vyjíždění ze zahrady přejela přes cca 15cm vysoký dřevěný plůtek a to jsem přehnala. Vyslechla jsem si jak neumím používat zpětný zrcátka a podobný pindy. Takže už mám vážně dost manžela, hormonů, těhu stavů a celkově po náladě .... Tichá domácnost skončí asi až porodem a kdo ví, co se pak najde, šestinedělí je taky úžasný
Všem krásný den
Není tady
Zuzac, tak asi fakt žádný problém, dle tohoto článku chtějí akorát potvrzení od dr :
http://www.babyweb.cz/Clanky/a1022-Leta … .aspx?s=68
Krásnou dovolenou, těšíme se na fotečky
Není tady
Zdravím holky. Já jsem taky brzy vzhůru, maličký kopal od tří hodin od rána. No to je jasný, tatínek je v práci, tak mamka spát nemusí, klasika.
Zuzačko, moc závidím. Já to mám s doktorkou stejné, do 28tt a pak raději jen Čechy. Ale i tak Ti závidím. Jo a kočárek je moc pěkný. My se na něj jedeme podívat zítra dopoledne, na ten náš zamilovaný, tak jsem strašně zvědavá.
Luluc, nic si z toho nedělej. Přítel mě teď moc nenchává řídit, od té doby, co jsem těhu, aby se mi něco nestalo. A teď auto vybíráme, protože jako druhé máme auto malinké, takže to půjde pryč a sháníme combi. Tak já si to užiju až pak, to bude jako v autoškole.
Včera jsem to už nevydržela a zavolala jsem své manikérce. Nosila jsem vždycky udělané nehty, ale pak mi doktorka doporučila, abych si je na těhu nechala sundat, páč při porodu by bylo nejlepší, abych měla svoje. No tak jsem to udělala a nechtějte teď ty moje vidět. Ony jsou pevné, to jo, ale já umělkyně si je prostě neumím upravit, tak jsem se dneska objednala alespoň na manikůru. Upravit, nalakovat. No, už se moc těším. Určitě dostanu i masáž rukou. Paráda, už totiž nenosím ani prstýnky, protože mi pěkně natékají. TLapky mám jak kulíky.
Ráno už jsem sundala prádlo ze šňůry, složila, vytřídila na žehlení.
No, prcek se zase ozývá, tak si jdu koupit něco dobrého k snídani.
Není tady
Není tady
luluc - diky moc ze ses na to koukla.
ja vim, ze po 28 osmem tydnu potrebujes potvrzeni od doktora - jdu zitra.ale uz minule mi rikala ze zadny problem . zadne problemy nemam, talk v poho, jen ty nohy mi otikaji - ale mam ty specialn ponozky. a jinak te nikdo neprepravi po 36 tydnu.
takze uz se tesim a hlavne jak na mne budou vsichni cucet - haha - ja v plavkach - hroch hadra. sednu do bazenu a vsechna voda se vylije
Není tady
Ahoj Zuzačko, kočárek má fakt luxusní barvu Nějak teď na zelený ujíždím
(viz náš kočár)
Kdy odlítáte?
Není tady
My jsme taky chtěli někam letět ale odradila mě od toho pojišťovna. Nechtěli mě pojistit protože v tomto stádiu těhu už to (kdyby se něco nedej bože stalo)není potrat ale umrtí miminka. Tudíž jsou tam strašné problémy s převozem toho plodu atp. Prostě poletíš asi nepojištěná.
Není tady
letime ve ctvrtek - pravdu last minute - jeste se z toho nemuzu vzpamatovat.
no a pojisteni - to men ani nenapadlo, ponevadz mame celorocni pojisteni na cestovani a take na veskere me materske veci 9budou mi tady hradit porod atd)
takze ani nechci myslet na to ,ze by se neco stalo a kdyby - tak snad toto pojiteni uhradi
musim priznat ze se i trosku bojim ale beru to s prehledem - letime business class.
kdyz jsem prezila tech 12 hodin do londyna v ekonomce, tak tohle snad taky preziju.
a litam tak casto, ze by to snad na men uz nemuselo mit vliv - a mimco v brisku uz letelo 6krat
a na zelene Verann taky ujizdim - cele pokojicek bude zeleny - steny jakoby do bronzova, polstare a povleceni do zelena, atd. ahaha - doufam ze to nebude vodnicek rakosnicek
Není tady
Zuzačko, tak to jo, pokud je maličký zvyklý, tak bych se toho nebála. Tak to můžeme jen tiše závidět.
Jinak ta kombinace zelené a černé se nám taky strašně líbila a kočárek jsme vybírali hlavně v téhle barvě, no a nakonec asi budeme mít modročerný. Přítel říká, že kdyby to byla holčička, tak že to nevadí, že i to se k ní bude hodit, že je to univerzální.
Holky, teď aktuální dotaz. Už jste si některá vyřizovala mateřskou? Já na ní nastupuju 6ýdnů před porodem. Nejdřív ukončím neschopenku, doberu si dovolenou a pak nástup na mateřskou. Ty papíry Vám dává gyndař nebo si je mám shánět někde na sociálce?
Není tady
Zuzi - my jsme mu do pokojíku dali záclony s rákosníčkem
http://www.zaclony.cz/foto/197_original.gif
Ališo - mateřskou ti píše gyndr (alespoň mně se je furt snaží vnutit), ale já na mateřskou nejdu, takže to vím jen jaksi z druhé ruky...
Není tady
Ahoj, Ali já jsem to měla přesně takhle a když jsem byla naposledy u dr. tak mi ukončila neschopenku a hned mi vystavila papír pro zaměstnavatele to jsem jen u nás odevzdala a je to, akorát myslím ještě po porodu chtěj v práci kopii rodného listu dítěte.
Není tady
Jo a už jsem to tu jednou psala a možná, že to víte, ale když budeš mít v roce 2010 odpracovaných alespoň 60 pracovních dní a do toho se počítá i mateřská (ne rodičovská) a dovolená, tak máš nárok na celou dovolenou za rok 2010.Mě to bohužel nevyjde ale jestli máte někdo víc dovči a rodíte dýl tak si to spočítejte
Není tady
No, já nastupuju mateřskou až poslední termín, neboť jem na nemocenské, takže je mi to jedno a dovolenou budu dobírat až po mateřské. Mám ještě 15 dnů. Ale víte, co se mi povedlo, já jsem ke konci roku končila u zaměstnavatele a od začátku roku nastupovala u nového. A teď mi naše mzdová řekla, že to pro mě bude blbý při výpočtu mateřské, neboť se mi bude počítat ta hrubá mzda,kterou jsem brala u nového zaměstnavatele. Ta je sice vyšší, než u starého, ale u starého jsem brala dost odměny, takže tam ten výdělek za rok byl vyšší. Nevíte některá, jak se to počítá? Já jsem z té naší mzdové účetní dost hotová a moc jí nevěřím.
Není tady
No já jsem na to koukala jen na Aperiu a tam jsem to pochopila, že je to za 12 měsíců před, nemocenská se do toho nepočítá , takže bych si myslela že to bude i z těch příjmů od minulého zam. ale fakt nevím, zkus napsat na to Aperio ta poradna je tam dobrá.
Není tady
Ahojky
Luluc já už naší domácí "pohodu" ani neřeším
hodina celkem šla, akorát my tam šli pohádání tak to bylo divný, video s porodem příšerný, vůbec netuším proč to Jitka pouští v tomto případě lepší nevědět
stejně si tím musíme projít a nic s tím neudeláš, takhle se mi celou noc zdálo o nástřihu
víc jak půlku sem ani neviděla, prostě sem se na to nedívala
od Dana jsem si pak ještě vyslechla doma že mi teda pěkně děkuje že na to musel koukat (za což sem se mu v duchu taky omluvila) ale navenek jsem ječela že tohle naše soužití už mi leze krkem a že se mu teda omlouvám, že musel vidět čím projde jeho manželka a že jestli takhle hodlá pokračovat dál tak se mnou ani k tomu porodu nemusí a v podstatě spolu nemusíme ani být, protože mě tohle ničí. A pak ještě něco o tom že si má svojí práci strčit někam a barák taky, atd. no výstup jako PRASE slzy mi lítaly z očí tryskem, no hysterka hadr
ale mělo to svůj účinek od té doby je u nás doma klid no teda včera večer už byl klid tak uvidím na jak dlouho
takže tolik k naší včerejší konstalaci
Verča už porodila, má chlapečka nakonec měl 4kg a neotočil se tak šla císařem, ale všechno v pořádku. Jmenuje se Adámek.
doma bude zase klid, věřím tomu, jinak už chytnu nějakou depresi tsk držím palce ať i u vás je to OK
jdu na masáž, zase jedu pozdě, ach jo jsem děsná
Není tady
Ahoj gall,
to mě mrzí, že máte takové rodinné krize, ale to přejde A jako co Dan čekal???
Že si ženská dvakrát prdne a malej bdue bez krve a křiku venku?
Jinak, čtu tvou poslední poznámku o tom, že nějaký Verča má kluka a ž se neotočil, tak šla na CS - normálně jsem chvíli přemejšlela - kurňa, vždyť já ještě nerodila, tak co to je?
Není tady
Holky, takové krize jsou vždycky na nic i když bychom nebyly těhotné. Nejlepší by bylo dát si do d*žky a hotovo. Ne, to si dělám srandu. Já vlastně ani nemůžu říct, že chápu, čím procházíte, protože to díky bohu neznám. Ale to přijde. Alespoň se pročistí vzduch. Teď jsem dožehlila a pěkně mě bolí záda. Tak se půjdu asi natáhnout.
Není tady