Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 7. 2009 12:21

xxx000
♥------

pásový opar?????

hezký a slunečný den,
zkusím se zeptat i tady, třeba budete mít někdo podobnou zkušenost a možná mi poradíte spíš, než doktoři.
Před týdnem jsem měla z ničeho nic prudké bolesti hlavy, oka a tváře, jen na pravé polovině obličeje. Ty jsem nějak zaspala a ráno sjem se probudila s špatně citlivou pravou tváří, rtem a pusou, bylo to i takový mravenčení, pocit chladu. Manžel mě v noci odvezl do nemocnice, kde mě pořádně proklepli a ještě mě posílají na magnetickou rezonanci. Možných diagnoz je tolik, že tu ani nejdou vypsat. Ale po pročítání různých diskuzí a i názoru zubaře je prý možné, že si mi na obličeji začíná dělat pásový opar. Jen ještě vůbec nic není vidět, jen ten nepříjmný pocit, který se přidal ještě na noc. Jsem unavená, malátná a hlavně vzteklá, protože nevím co mi je a hlavně jak to řešit. Hodně si slibuju od mag. rezonance, ale CT bylo jen s malým nálezem, mírně zvětšená hypofýza neobvyklého tvaru (to zatí neřeším) i doktorka říkala, že si myslí, že tohle bude v pohodě. Co říkáte???
děkuju

Není tady

#2 22. 7. 2009 12:34

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Re: pásový opar?????

Mohl by to být on. Já jsem ho měla přesně takhle v létě, jen je tomu spousta let nazpět. Tehdy jsem spadla ze zídky (měla asi 40cm) a strašně mě píchlo v zádech, vážně festovně, myslela jsem že jsem si něco udělala va a ejhle, dva dny špatnýho spánku, pobolívání zad a pásák tu byl jak na koni wink takže podle mě je to klidně on wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#3 22. 7. 2009 12:51

xxx000
♥------

tak to ani nevím, jestli mám mít radost nebo ne. Ale aspoń bych věděla co to je a už by se to nějak řešilo. Díky

Není tady

#4 22. 7. 2009 13:31

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

nemᚠzač - podle mě už by se měl vysypat. Myslím že to trvá tak tři dny, léčení pak tuším týden, měla jsem nějaký prášky (asi antibiotika) a pak klasickej tekutej pudr na puchýřky. Za týden jsem byla ok, akorát jsem kvůli tomu nemohla jet na tábor, tak jsem byla trochu smutná lol ale s tím ty mít potíž asi nebudeš wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#5 22. 7. 2009 21:48

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Spíš, než  MR a CT ti měla vzít krev doktorka a zjistit, zda vůbec herper zoster máš...., začít od krve, CRP a laboratoře .....HZ by to mohl být. Nemám s ním osobní zkušenosti, zadej do vyhledavače ......

Není tady

#6 22. 7. 2009 22:04

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Tak něco podobného co popisuješ , jsem měla před 3 lety.Z práce jsem chodila hrozně unavená , odpo jsem i spávala , což u mě není zvykem.Pak mě začalo bolet ucho, tak jsem lítala na ušní pohotovost a že tam nic nemám, po dvou dnech na ušní a tam prý zánět zvukovodu, ale měla jsem se přijít ukázat za dva dny do nemocnice, kde měla p.doktorka službu.To už jsem měla půl hlavy duté , tak vyšetření sluchu.Nikde nic.Tak na kožní , kde se potvrdil pásový opar v ušním boltci.Po dvou dnech okamžitě na neurolku - obrna obličeje,nehybná půlka obličeje.Tam mi nasadili okamžitě rehabky a můžu říct , že uk uk, vše je o.k.
Léky jsem používala, tuším herpesin a na obrnu hlavně B.

Držím palce , a je vše o.k.

Upravil(a) Romča (22. 7. 2009 22:05)

Není tady

#7 22. 7. 2009 22:32

xxx000
♥------

Aneri napsal(a):

Spíš, než  MR a CT ti měla vzít krev doktorka a zjistit, zda vůbec herper zoster máš...., začít od krve, CRP a laboratoře .....HZ by to mohl být. Nemám s ním osobní zkušenosti, zadej do vyhledavače ......

krev mi brali, ale nevím jestli je třeba se při rozboru krve zaměřit přímo na pásový opar. Ten pásový opar napadnul vlastně až zubaře, když jsem u něj byla po návratu z nemocnice, od zubů to ale není, to ví stoprocentně. Oni se zaměřili hlavně na mozek, jak mě strašně večer před tímhle bolela hlava.
dneska se mi udělal snad opar kousek nad bradou na pravý polovině obličeje, ale problémy mám od horního rty nahoru, tak nevím jestli to spolu souvisí. Zítra jdu na krve na boreliozu, tak poprosím doktorku, jestli by se ještě nemohli při hledaní příciny problémů zaměřit i na pásový opar.
zatím moc díky:)

Není tady

#8 22. 7. 2009 22:35

xxx000
♥------

Romča napsal(a):

Tak něco podobného co popisuješ , jsem měla před 3 lety.Z práce jsem chodila hrozně unavená , odpo jsem i spávala , což u mě není zvykem.Pak mě začalo bolet ucho, tak jsem lítala na ušní pohotovost a že tam nic nemám, po dvou dnech na ušní a tam prý zánět zvukovodu, ale měla jsem se přijít ukázat za dva dny do nemocnice, kde měla p.doktorka službu.To už jsem měla půl hlavy duté , tak vyšetření sluchu.Nikde nic.Tak na kožní , kde se potvrdil pásový opar v ušním boltci.Po dvou dnech okamžitě na neurolku - obrna obličeje,nehybná půlka obličeje.Tam mi nasadili okamžitě rehabky a můžu říct , že uk uk, vše je o.k.
Léky jsem používala, tuším herpesin a na obrnu hlavně B.

Držím palce , a je vše o.k.

unavená jsem příšerně o tom mi povídat ani nemusíš, vůbec to nejsem jásad. Je dobře, že tě z toho takhle dobře dostali, jsem fakt zvědavá, na co se přijde u mě.
díky moc smile, zatím se ,,zaměřím,, na vyloučení či potvrzení pásového oparu

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí