Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#126 30. 7. 2009 11:18

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: vyplacení podílu na domu

Ambo, neber si to osobně, ale Co dali Tvoji rodiče Tobě? Píšeš jen o rodině Tvého muže - a Ty jsi neměla rodiče? Jestli Tvůj muž toho dostal tolik a Ty nic, tak to vůbec není o spravedlnosti.
Mám kamarádku, její manžel dostal od rodičů byt, ona nic. A při tom má tchýni pořád za zlé, že je lakomá. Tchýně jí už jednou řekla - Ty jsi přišla s holým zadkem, a pořád bys něco chtěla. V první řadě se starej o to, abys přinesla do manželství tolik, jako přinesl Tvůj muž.
Jeho rodiče byli totiž velmi spořiví, budovali a měli. Její rodiče vydělali téměř stejně, ale neušetřili nic.

Tak kde je tady spravedlnost?

Není tady

 

#127 30. 7. 2009 11:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: vyplacení podílu na domu

Ještě bych dodala - když bude jedno dítě mít zaměstnání s nadstandardním platem a bude tedy zajištěné víc, než dobře a druhé bude dělat práci, která ho baví, leč je téměř zadarmo - měla bych jim taky dávat stejně? S odůvodněním "vždy si můžeš najít lépe placenou práci"?


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#128 30. 7. 2009 15:03

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3739

Re: vyplacení podílu na domu

Selima napsal(a):

Moja rodina to doviedla do dokonalosti a enchala sa ešte prirpavi aj o to málo, čo zostalo po prarodičoch... Veď majetok je od.p.o.r.n.ý a kazí charakter!

lol Jo, tak nám to soudruzi léta letoucí vtloukali do hlav a vida, v kolika těch hlavách se tento postoj napevno zabydlel....majetek ne jako výsledek něčí tvrdé práce a schopností (tím samozřejmě nemyslím tuneláře a podobné výtečníky :lol ), ale o.d.p.o.r.n.ý  kapitalistický přežitek a projev hamounství...

Upravil(a) mia (30. 7. 2009 15:04)

Není tady

 

#129 30. 7. 2009 16:22

amba
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 857

Re: vyplacení podílu na domu

Amely:
Ne, žádný činžák, běžný rodinný dům. Přízemí, první patro, podkroví, perfektně stavebně vyřešené, takže rovnocenné.  Ostatní si vybrali, které podlaží chtějí, na nás zbylo přízemí.
Naše dítě se tam nastěhovalo až po smrti prarodičů a následné rekonstrukci.

Neboj, i já jsem můj zděděný majetek investovala v plné výši do rodiny. Tato diskuse ale byla na téma : rodiče manžela a jejich majetek ve vztahu k jejich dětem, sourozencům manžela. Proto nepíšu o sobě.

Nemíchala bych do této dikuse  otázku, co kdo z manželů přinesl do manželství, to je téma na jinou diskusi.Vzhledem k tomu, že se uzavírá manželství mezi zcela cizími lidmi, každý z nich vyšel z jiných poměrů, tam se o žádné spravedlnosti mluvit nedá.  Jedině, že se  ve chvíli, kdy se seznámí, dohodnou, co kdo má, aby věděli, jestli spolu vůbec mohou začít chodit.(Pokud by chtěli spravedlnost).  Nebo nechat sňatek domluvit s někým, kdo bude mít stejný majetek jako já, bez ohledu na city. Neumím si to představit.

U nás neřeším, co přinesli partneři dětí do manželství. Pro mne je důležité, že jsou pracovití, starají se o rodinu, vnoučata a moje děti jsou s nimi šastné. V neposlední řadě s oběma vycházíme (i když to není tak podstatné, ale je to fajn).

Nebojte se, ani naše děti nepřišly k bydlení tak, že dostaly naservírovaný klíč na stříbrném podnose.
Dostaly nemovitosti, které se, mimo zdí, musely kompletně zrekonstruovat. Oba se podílely svými financemi, i přímo fyzickou prací, něco přes dva roky. Makaly, pěkně po práci hned upalovaly na stavbu,nebyla žádná zábava, ani dovolená. Čím víc se přičinily, tím dříve bydlely. Takže fakt vědí moc dobře, co to obnáší. Váží si toho mnohem  víc, prože tam nechaly svůj pot a odřené ruce".

Helena:
Neříkᚠmi nic nového, vím, že každý nezdědí nebo nemá nemovitost. Jde především o to, aby děti, když odcházejí z domova, měly stejnou startovací čáru. Je jedno, jestli dostanou oba nemovitost, nebo jeden nemovitost a druhý adekvátní finance, nebo oba nic, ale oba (všichni)stejně. Nebo jedno dítě nemovitost, druhé si vezme půjčku a z poloviny nemovitosti darované rodiči to druhé dítě vyplatí. Opakuji se, jde o to, aby se žádné z dětí neobohatilo na úkor toho druhého.

Dospělým dětem s vlastními rodinami dávám vždycky dárek, který je srovnatelný s tím druhým. Pokud je v nich rozdíl, dotáhnu obálkou a víc neřeším. Jak vedou další život, jak hospodaří a za co utrácejí, neřeším. Je to jen jejich věc a nepletu se do toho.Stejně tak nehodnotím, jestli  si vzaly partnera chudého nebo bahatšího, jejich věc.
Jak píšeš, kdyby jedno dítě dělalo práci, která ho baví, téměř zadarmo, tak bych ho nechala, no. Je to jeho rozhodnutí, co si vybere a čemu dá přednost, je přece dospělý. Ví dobře, kolik si vydělá, podle toho bude žít.  Kdyby se spoléhal na nás, rodiče, že mu budeme dotovat jeho rodinu, neuspěl by. Za svůj  dospělý život je zodpovědný sám.

Není tady

 

#130 31. 7. 2009 5:00

amba
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 857

Re: vyplacení podílu na domu

Amely:
Víš, že se tchýni tvé kamarádky nedivím? Řekla bych to taky. Jo, jsou i takové snachy, které mají pořád málo, i když přijdou k hotovému.

Není tady

 

#131 31. 7. 2009 8:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: vyplacení podílu na domu

ambo, já nemluvím o dotování, natož o spoléhání se na něj. Ale přece jen ten míň vydělávající většinou dostane o něco víc - třeba už proto, že právě díky sourozenecké solidaritě ten "bohatší" dovede pochopit, že na jeho úkor nežije.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#132 31. 7. 2009 9:10

Blossom
Host

Re: vyplacení podílu na domu

Pokud chcete své potomky podělit absolutně spravedlivě, jediná cesta je : vše prodat a peníze rozdělit matematicky rovným dílem.
Jakmile totiž dělíte věci, nebo dokonce nemovitosti - NIKDY to nebude a ani nemůže být absolutně stejné hodnoty a tudíž "spravedlivé". Např. rozdělíte dům, a někdo může začít kafrat - A proč my dostali východní stranu, a oni dostali západní?  Nebo oni slunné patro a my blbé studené přízemí? A nebo proč já dostal lampičku a on zas poličku?
Nemá to ten druhý  náááhodou výhodnější? dumbom

V rodinách, kde jsou lidi normální, nekonfliktní, se dohodnou.
V rodinách, kde se dohodnout nedovedou (a pozor - stačí i jeden jediný člověk v rodině, co je mu pořád všechno málo) tak tam je to o nervy, na léta či desetiletí,  a taky na tom všichni tratí finančně i jinak (všichni odhadci, soudy apod. totiž dost stojí).

Upravil(a) Blossom (31. 7. 2009 9:11)

 

#133 31. 7. 2009 10:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: vyplacení podílu na domu

jediná cesta je : vše prodat a peníze rozdělit matematicky rovným dílem
Ani to ne - najde se kafrající na téma "já jsem tohle chtěl a vy jste to prodali"... aneb kdo chce psa bít...


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#134 31. 7. 2009 11:58

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: vyplacení podílu na domu

Heleno, jak píšeš, že by se mělo pomáhat tomu dítěti, co má méně placené zaměstnání, protože je to baví, nesouhlasím, pokud mají děti stejné schopnosti.
Ona totiž dobře placená práce často není moc zábavná, často spíš stresující a často nebaví. Ta práce co baví, zase často není dobře placená.
Představ si třeba 2 bratry, které oba zajímala architektura.
První volil s ohledem na to, že si potřebuje pořídit bydlení a uživit rodinu. Vystudoval proto stavební fakultu a stal se stavbyvedoucím. Jezdil po stavbách po republice, spal na ubytovnách, pracoval na stavbách v bahně, prachu, trvalém stresu, strašná zodpovědnost, jednou nohou v kriminále, práce od nevidím do nevidím, žádný volný čas, nebavilo ho to, ale vydělával 70 000 měsíčně -pořídil si dům, splácel hypotéku.
Ten druhý volil to, co ho baví - vystudoval dějiny umění a pracoval v místním muzeu. Klídek, pohodička, práce od 8 do 4, žádný stres, čas na koníčky - vydělal 14 000, nestačilo to ani na podnájem, natož na pořízení  vlastního bydlení.
První syn volil zabezpečení, druhý zábavu. Bylo by spravedlivé, kdyby rodiče toho druhého dotovali, když si  oba synové mohli zvolit, co budou dělat? Myslím, že ten první syn by takovou solidaritu nikdy neuznal a právem by se cítil podvedený. Jemu by se taky víc líbila práce , jako měl ten druhý.
Kdysi jsem četla článek jakéhosi psychologa a ten uváděl, že dětem by se mělo dát stejně bez ohledu na situaci a uváděli tam příklad, že jedna dcera se dobře vdala a druhá byla samoživitelka. Ani v tomto případě by rodiče neměli dělat rozdíly - že ten sourozenec, co dostane míň, by se právem cítil poškozený.
Jiná věc by byla, kdyby se ten bohatší sourozenec sám vzdal něčeho ve prospěch toho druhého.
Jinak by to bylo taky když by se jeden sourozenec narodil postižený a měl horší možnosti. Tady by byla větší pomoc tomu znevýhodněnému na místě.

Není tady

 

#135 31. 7. 2009 12:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: vyplacení podílu na domu

Amely, ale to je presne ten problém dotácie zdravých dospelých jedincov... Prečo by vôbec mali takíto jedinci kalkulova s nejakou pomocu? A prečo by im ju milujúci rodičia mali poskytova? Sme slobodní žudia a slobodne sa rozhodujeme a potom slobodne nesieme následky svojich rozhodnutí... Iné je nezaslúžená strata zamestnania, záplavy, choroba, katastrofy... ale napráva "jednoduchšiu vožbu povolania"? yikes roll


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#136 31. 7. 2009 12:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: vyplacení podílu na domu

amely, vždy říkám, že by i při rozdílné pomoci na ní dítě nemělo spoléhat a druhý sourozenec by s tím měl souhlasit.
Nabídnu ti jiný příklad - jedno dítě má práci, která se převážně vykonává v "teplé kanceláři", ale protože je žádaná, je velmi slušně placená. Není to úplně to pravé ořechové, co by chtělo dělat, ale výhody volby vlastní pracovní doby, financí a "neumazanejch ručiček" převažují.
Druhé je zaměstnáno v tom, čemu se říká "pomáhající profese" - třísměnné služby včetně víkendů a svátků, velmi stresující situace, skoro žádná prestiž v žebříčku povolání a apel na svědomí a cit, což se rovná tomu, že plat je podstatně nižší. Ale práce ho přesto baví. Řekneš mu, aby se na ni vybodnul a šel dělat něco, co ho neláká, ale je výnosné?


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#137 31. 7. 2009 14:14

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: vyplacení podílu na domu

Heleno, nechala bych to dítě, a si tu pomáhající profesi dělá, ale nijak bych ho nezvýhodňovala. Je to jen jeho volba.
Sama píšeš, to první dítě profese moc nebaví - je to profese dobře placená, protože je málo lidí, co by ji chtěli a byli schopni dělat.
Ty pomáhající profese by byly na samostatné téma - tato práce, i když namáhavá, lidi většinou uspokojuje a baví, je o ně většinou zájem, i když jsou méně placené.  Nebrala bych to nikdy jako důvod, proč jednomu dítěti přidat.

Není tady

 

#138 31. 7. 2009 14:23

sankalpa
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 7. 2009
Příspěvky: 184

Re: vyplacení podílu na domu

helena napsal(a):

amely, vždy říkám, že by i při rozdílné pomoci na ní dítě nemělo spoléhat a druhý sourozenec by s tím měl souhlasit.
Nabídnu ti jiný příklad - jedno dítě má práci, která se převážně vykonává v "teplé kanceláři", ale protože je žádaná, je velmi slušně placená. Není to úplně to pravé ořechové, co by chtělo dělat, ale výhody volby vlastní pracovní doby, financí a "neumazanejch ručiček" převažují.
Druhé je zaměstnáno v tom, čemu se říká "pomáhající profese" - třísměnné služby včetně víkendů a svátků, velmi stresující situace, skoro žádná prestiž v žebříčku povolání a apel na svědomí a cit, což se rovná tomu, že plat je podstatně nižší. Ale práce ho přesto baví. Řekneš mu, aby se na ni vybodnul a šel dělat něco, co ho neláká, ale je výnosné?

Ale my se tu bavíme hlavně o LÁSCE  a ne penězích ...když rodiče dají jednomu víc a druhýho ošiděj, často to souvisí s tím, že prostě toho prvního mají radši ..........a jestli tím dítě trpí celej život , tak je to pro něj další rána ..........a vůbec to nesouvisí s penězi.........i kdyby mü dali víc čehokoliv.........je to důkaz , že zase mají radši toho druhýho....
To jsem zažívala já ....máma dala první byt po tětě bráchovi-druhorozenému-já byla první dítě, přitom věděla , jak moc bych chtěla bydlet sama........další byt dala mladší  ségře .......svýmu miláčkovi ......a mě dala byt až když se mi rozpadlo manželství, když jsem vážně onemocněla ........ a já zůstala sama s malejma dětma bez prostředků...a víte proč?protože tam musela platit činži a to už jí nebavilo......
Ona to není taková legrace, když rodiče preferují některé děti........já jsem déky tomu vážně onemocněla, protože to rodinný prostředí bylo hrozný ....to mi potvrdili doktoři........

Není tady

 

#139 31. 7. 2009 15:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: vyplacení podílu na domu

Hm, tak mala byty preda, neda nikomu nič - a bol by pokoj. Detičky spokojné, žiaden dôvod na závis... Mala ís na cestu okolo sveta, kúpi si jachtu na Jadrane a ma v paži VŠETKY deti. stolt Však po jej smrti by zdedili.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#140 31. 7. 2009 15:47

sankalpa
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 7. 2009
Příspěvky: 184

Re: vyplacení podílu na domu

Selima napsal(a):

Hm, tak mala byty preda, neda nikomu nič - a bol by pokoj. Detičky spokojné, žiaden dôvod na závis... Mala ís na cestu okolo sveta, kúpi si jachtu na Jadrane a ma v paži VŠETKY deti. stolt Však po jej smrti by zdedili.

Ale to by nepomohlo...my se bavíme o citech a ne o majetku......měla vždycky radši ségru a bráchu ......já jsem byla jako dítě úplně sama .......jak nefunguje vztah máma a dítě, tak je to malér pro celej život ........nějakej byt je jen výsledek....

Ale bohužel se jí všechno vrátilo i s uroky, přesně jak tu někdo psal o tchýni.....dneska je neštastná , od její milované dcerušky utekl manžel a zůstala bez muže a bez práce .........a kdo myslíte že jí našel práci?? (byla totiž 20 let doma s dětma).....já a moje dcera ........a brácha se babče   ozve jednou za půl roku ....jojo ........Pánbůh peče oplatky .....

Není tady

 

#141 2. 8. 2009 16:50

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: vyplacení podílu na domu

sankalpa napsal(a):

helena napsal(a):

amely, vždy říkám, že by i při rozdílné pomoci na ní dítě nemělo spoléhat a druhý sourozenec by s tím měl souhlasit.
Nabídnu ti jiný příklad - jedno dítě má práci, která se převážně vykonává v "teplé kanceláři", ale protože je žádaná, je velmi slušně placená. Není to úplně to pravé ořechové, co by chtělo dělat, ale výhody volby vlastní pracovní doby, financí a "neumazanejch ručiček" převažují.
Druhé je zaměstnáno v tom, čemu se říká "pomáhající profese" - třísměnné služby včetně víkendů a svátků, velmi stresující situace, skoro žádná prestiž v žebříčku povolání a apel na svědomí a cit, což se rovná tomu, že plat je podstatně nižší. Ale práce ho přesto baví. Řekneš mu, aby se na ni vybodnul a šel dělat něco, co ho neláká, ale je výnosné?

Ale my se tu bavíme hlavně o LÁSCE  a ne penězích ...když rodiče dají jednomu víc a druhýho ošiděj, často to souvisí s tím, že prostě toho prvního mají radši ..........a jestli tím dítě trpí celej život , tak je to pro něj další rána ..........a vůbec to nesouvisí s penězi.........i kdyby mü dali víc čehokoliv.........je to důkaz , že zase mají radši toho druhýho....
To jsem zažívala já ....máma dala první byt po tětě bráchovi-druhorozenému-já byla první dítě, přitom věděla , jak moc bych chtěla bydlet sama........další byt dala mladší  ségře .......svýmu miláčkovi ......a mě dala byt až když se mi rozpadlo manželství, když jsem vážně onemocněla ........ a já zůstala sama s malejma dětma bez prostředků...a víte proč?protože tam musela platit činži a to už jí nebavilo......
Ona to není taková legrace, když rodiče preferují některé děti........já jsem déky tomu vážně onemocněla, protože to rodinný prostředí bylo hrozný ....to mi potvrdili doktoři........

na druhou stranu si nemᚠna co stěžovat..byt si nakonec dostala. smile My s manželem se díky bohu o své bydlení vždy starali sami.Nikdo nám nic nemusel dávat, a ani jsme nic  takového nečekali.Díky tomu, jsou naše vztahy velmi dobré a to z obou stran (moji i manželovi rodiče). Rodiče nám s rekonstrukcí bytu a pak i domu pomohli fyzicky, ale finančně jedeme  za své. Kdo nic nečeká, není zklamán. Takže kdyby brácha teď dostal od mamky byt, je mi to fuk.


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#142 2. 8. 2009 20:50

amba
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 857

Re: vyplacení podílu na domu

Helena:

Sourozenecké vztahy je nutné citlivě pěstovat a korigovat už od útlého dětství. Stejně tak jejich budoucí profesní orientaci - mluvili jsme s nimi  dlouhodobě už na  ZŠ o nejrůznějších profesích (náplň práce, pracovní doba, směny, zodpovědnost, budoucí uplatnění na trhu práce, pravděpodobnost výdělků atd.). Čím byly starší, tím podrobněji. Obě děti byly informované co a jak a samy se rozhodly, kam je srdce táhlo a zvolily si obory,které je baví a dávají jim optimální možnosti uplatnění a výdělků. Předem orientačně znaly možnosti, proto neřeším, kdo je na tom líp a kdo hůř, bylo to jejich zodpovědné rozhodnutí. Díky rodičovskému přístupu se mají rádi. Když je potřeba, pomáhají si sami mezi sebou, do toho my, rodiče, nezasahujeme.

Ano, každá nemovitost je jiná. Oba si vybrali, co chtěli, v tom  nebyl problém. Rozdílnou cenu nemovitostí jsme vyrovnali finančním příspěvkem na jejich rekonstrukci, proto při odchodu z rodičovského domu do samostatného života měli oba stejnou startovací čáru. Jejich životy se jistě budou vyvíjet odlišně, ale za svůj život nesou vlastní zodpovědnost a oni to moc dobře vědí.
Nedovedu si představit, že by se dohadovaly o prkotinách, na to jsou oba pohodáři. Mám na mysli např. že jedno dítě  bude prudit, že má menší předsíň a druhý větší, atd.

Není tady

 

#143 2. 8. 2009 22:38

sankalpa
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 7. 2009
Příspěvky: 184

Re: vyplacení podílu na domu

laminanonte

Ty jsi někdy měla psychozu a byla sama s dvouma malýma dětma na pokraji sebevraždy, že jsi si tak jistá , žes bys od příbuzných nic nechtěla ???Tady už  nešlo o jen mně, ale i o ty vnoučata, který jí taky byly ukradený ....

Já jsem čekala že mě maminka bude mít ráda jako svý miminko a že nebudu celý dětství osamělá a neurotická .........ona se na mě vykašlala .........a já jsem skončila v PID , protože jsem v životě neměla blízkýho člověka.........a to není žádná sranda ....nečekala jsem vůbec žádný byt ale lásku ..........a ona mě šidila ve všem a nakonec i v těch bytech, tady šlo o pomoc a ne o majetek-ten byt měla od úřadu ........přiznám se, že dnes mám škodolibou radost, když vidím jak se ségrou pokazily co mohly......a jak jsou zdrchaný .........

Upravil(a) sankalpa (2. 8. 2009 22:45)

Není tady

 

#144 3. 8. 2009 16:18

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: vyplacení podílu na domu

sankalpa napsal(a):

laminanonte

Ty jsi někdy měla psychozu a byla sama s dvouma malýma dětma na pokraji sebevraždy, že jsi si tak jistá , žes bys od příbuzných nic nechtěla ???Tady už  nešlo o jen mně, ale i o ty vnoučata, který jí taky byly ukradený ....

Já jsem čekala že mě maminka bude mít ráda jako svý miminko a že nebudu celý dětství osamělá a neurotická .........ona se na mě vykašlala .........a já jsem skončila v PID , protože jsem v životě neměla blízkýho člověka.........a to není žádná sranda ....nečekala jsem vůbec žádný byt ale lásku ..........a ona mě šidila ve všem a nakonec i v těch bytech, tady šlo o pomoc a ne o majetek-ten byt měla od úřadu ........přiznám se, že dnes mám škodolibou radost, když vidím jak se ségrou pokazily co mohly......a jak jsou zdrchaný .........

ne to fakt ne, protože jsem měla při výběru manžela šastnou ruku, takže naše dvě děti (16,13) vychováváme spolu.Ale jako malá sem taky neměla na růžích ustláno, jsem z neúplné rodiny, kde se mamka snažila nás zabezpečit hlavně materiálně, na city jí nezbýval čas.Byla na nás dost přísná, asi se bála, že by na nás nestačila.Taky se to na mě psychic.podepsalo.Proto jsem měla o své rodině jiné představy.Na vztahu se musí pracovat celou dobu, je to hlavně o komunikaci, kompromisech, úctě, svobodě. My máme i po letech krásný vztah, doma klid a pohodu. Pokud jsem potřebovala někdy pomoct, bylo to pouze v podobě hlídání dětí. Takže to, že je mi jedno jak rodiče naloží se svým majetek asi vyplývá z toho, že jsem spokojená.


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#145 3. 8. 2009 19:02

sankalpa
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 7. 2009
Příspěvky: 184

Re: vyplacení podílu na domu

Na vztahu se musí pracovat celou dobu, je to hlavně o komunikaci, kompromisech, úctě, svobodě. My máme i po letech krásný vztah, doma klid a pohodu. Pokud jsem potřebovala někdy pomoct, bylo to pouze v podobě hlídání dětí. Takže to, že je mi jedno jak rodiče naloží se svým majetek asi vyplývá z toho, že jsem spokojená.


smile)smile)A jak chceš prosímtě pracovat na vztahu s těžkou psychozou, nechceš mi poradit smile)))
ty teoretizuješ o situaci kterou vůbec neznáš, jen aby ses mohla vytahovat s tím jak jsi to zvládla ty:)) ..........prostě když přijde těžká chvíle, jsou ti příbuzní potřeba ......dávej si pozor ,abys to jednou nezjistila taky .........

požád nechápeš , že já vůbec o majetku nepíšu ani slovo a snažíš se o něm psát, abys ukázala jak jsi samostatná .....podle mě v týhle situaci je nejhorší ta křívda.........ta neláska, ne nejakej byt, ty byty jsou jen VÝSLEDEK .....

Není tady

 

#146 3. 8. 2009 19:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: vyplacení podílu na domu

Ja si myslím, že akžú psychózu treba v prvom rade lieči - a tu príbuzní môžu samozrejme pomôc, ale na samotný priebeh choroby asi vežký vplyv ma nemôžu. A nejaký byt alebo dom už vôbec nie, to je zástupný problém.  A to výhražné "dávej si pozor"... to je chuovka. Všetci, kto nesúhlasíte s Hamsun, Sankalpou, etc. - dajte si bacha!!!


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#147 3. 8. 2009 19:40

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: vyplacení podílu na domu

sankalpa napsal(a):

Na vztahu se musí pracovat celou dobu, je to hlavně o komunikaci, kompromisech, úctě, svobodě. My máme i po letech krásný vztah, doma klid a pohodu. Pokud jsem potřebovala někdy pomoct, bylo to pouze v podobě hlídání dětí. Takže to, že je mi jedno jak rodiče naloží se svým majetek asi vyplývá z toho, že jsem spokojená.


smile)smile)A jak chceš prosímtě pracovat na vztahu s těžkou psychozou, nechceš mi poradit smile)))
ty teoretizuješ o situaci kterou vůbec neznáš, jen aby ses mohla vytahovat s tím jak jsi to zvládla ty:)) ..........prostě když přijde těžká chvíle, jsou ti příbuzní potřeba ......dávej si pozor ,abys to jednou nezjistila taky .........

požád nechápeš , že já vůbec o majetku nepíšu ani slovo a snažíš se o něm psát, abys ukázala jak jsi samostatná .....podle mě v týhle situaci je nejhorší ta křívda.........ta neláska, ne nejakej byt, ty byty jsou jen VÝSLEDEK .....

to je ono...ta ukřivděnost.
Nemůžeš si vybrat rodiče, ale přátele ano.Takže když nepomůže rodina, mohou ti pomoct přátele. Záleží na tom, jakými lidmi se obklopíš.


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#148 3. 8. 2009 19:45

sankalpa
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 7. 2009
Příspěvky: 184

Re: vyplacení podílu na domu

Selima napsal(a):

Ja si myslím, že akžú psychózu treba v prvom rade lieči - a tu príbuzní môžu samozrejme pomôc, ale na samotný priebeh choroby asi vežký vplyv ma nemôžu. A nejaký byt alebo dom už vôbec nie, to je zástupný problém.  A to výhražné "dávej si pozor"... to je chuovka. Všetci, kto nesúhlasíte s Hamsun, Sankalpou, etc. - dajte si bacha!!!

Některé psychozy nelze léčit ....já jsem odmítala léčbu mnoho let .......to přímo patří k DG a měla jsem dvě malý dětičky.......a to není výhrůžka , dávej si pozor.... ...to je realita ..........kolikrát mě lidi poučovali a byli chytří jak rádio a pak se do toho dostali sami a byli v zadečku ............

Net snese všechno .....Lamina tady píše o ideální rodině a samostatnosti ...........a na jiných vláknech přiznává , že si vzali půjčku na video a že k nim chodí na kontroly sociálka smile).......Já jsem hrozně nedůvěřivej člověk a o všem pochybuju.....a tohle se mi zdá divný .......když mám velký děti a manžela, tak jistě mám pár tisíc na video.......net je plnej snílků , kteří si přes fora vytvářejí druhý život .........

Není tady

 

#149 3. 8. 2009 19:45

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: vyplacení podílu na domu

sankalpa napsal(a):

Na vztahu se musí pracovat celou dobu, je to hlavně o komunikaci, kompromisech, úctě, svobodě. My máme i po letech krásný vztah, doma klid a pohodu. Pokud jsem potřebovala někdy pomoct, bylo to pouze v podobě hlídání dětí. Takže to, že je mi jedno jak rodiče naloží se svým majetek asi vyplývá z toho, že jsem spokojená.


smile)smile)A jak chceš prosímtě pracovat na vztahu s těžkou psychozou, nechceš mi poradit smile)))
ty teoretizuješ o situaci kterou vůbec neznáš, jen aby ses mohla vytahovat s tím jak jsi to zvládla ty:)) ..........prostě když přijde těžká chvíle, jsou ti příbuzní potřeba ......dávej si pozor ,abys to jednou nezjistila taky .........

požád nechápeš , že já vůbec o majetku nepíšu ani slovo a snažíš se o něm psát, abys ukázala jak jsi samostatná .....podle mě v týhle situaci je nejhorší ta křívda.........ta neláska, ne nejakej byt, ty byty jsou jen VÝSLEDEK .....

asi neumím číst, ty fakt nepíšeš o majetku :To jsem zažívala já ....máma dala první byt po tětě bráchovi-druhorozenému-já byla první dítě, přitom věděla , jak moc bych chtěla bydlet sama........další byt dala mladší  ségře .......svýmu miláčkovi ......a mě dala byt až když se mi rozpadlo manželství, když jsem vážně onemocněla ........ a já zůstala sama s malejma dětma bez prostředků...a víte proč?protože tam musela platit činži a to už jí nebavilo......


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#150 3. 8. 2009 19:54

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: vyplacení podílu na domu

sankalpa napsal(a):

Selima napsal(a):

Ja si myslím, že akžú psychózu treba v prvom rade lieči - a tu príbuzní môžu samozrejme pomôc, ale na samotný priebeh choroby asi vežký vplyv ma nemôžu. A nejaký byt alebo dom už vôbec nie, to je zástupný problém.  A to výhražné "dávej si pozor"... to je chuovka. Všetci, kto nesúhlasíte s Hamsun, Sankalpou, etc. - dajte si bacha!!!

Některé psychozy nelze léčit ....já jsem odmítala léčbu mnoho let .......to přímo patří k DG a měla jsem dvě malý dětičky.......a to není výhrůžka , dávej si pozor.... ...to je realita ..........kolikrát mě lidi poučovali a byli chytří jak rádio a pak se do toho dostali sami a byli v zadečku ............

Net snese všechno .....Lamina tady píše o ideální rodině a samostatnosti ...........a na jiných vláknech přiznává , že si vzali půjčku na video a že k nim chodí na kontroly sociálka smile).......Já jsem hrozně nedůvěřivej člověk a o všem pochybuju.....a tohle se mi zdá divný .......když mám velký děti a manžela, tak jistě mám pár tisíc na video.......net je plnej snílků , kteří si přes fora vytvářejí druhý život .........

bože, ty jsi nejspíš z té křivdy nedoléčená, viď. smile ..tak zaprvé, píšu tam, že jsme si to video vzali na splátky, ač jsme na něj měli, ale prostě jsme využili momentální nabídku (4 splátky bez navýšení) a ty peníze jsme v době Vánoc využili jinak.
Jo..a v té době, 8let zpátky, mi děti ve věku 8 a 5 let nepřijdou velké, tobě ano?

a ta sociálka u nás byla proto, že mám postiženou dceru, na kterou mám příspěvek na péči a oni jednou za 2 roky přezkoumávají zdravotní stav.

tak to je na upřesnění, aby se ti dobře spalo.
PS: až zase budeš na někoho něco hledat, buď přesná a vytrhávej z kontextu !

Upravil(a) laminanonte (3. 8. 2009 20:03)


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů