|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
"Dokonce když nám jednou opravovali zedníci fasádu, tak mu přímo na boudu postavili rádio a když jsme se ptali jestli jim ten pes nevadí, divili se: "Vy máte psa?" "
tak to byl nějaký antihlídač! 
A nehráli v tom rádiu zrovna nějaké uspávačky? 
Není tady

Právě naopak, to rádio taky řvalo na celou ves!
Jenže on ten náš jezevčík byl děsnej hrdina, když jsme byli doma, to hlídal jako divej, ale jak byl doma sám, tak by ho zloději klidně mohli ukrást taky a nikdo by to nevěděl. Pes je prostě smečkové zvíře a když za sebou necítí oporu smečky, tak o něm nikdo ani neví nebo aspoň ten náš byl takovej 
Není tady
Rosamunda: "ale jak byl doma sám, tak by ho zloději klidně mohli ukrást taky a nikdo by to nevěděl."
Já už jsem is taky kolikrát říkala, jestli pes (když je sám) nevyštěkává proto, že hlídá, ale že se sám bojí
.
Kdo ví, jak to doopravdy je. 
Náš kavalír byl hodně tichý, dá se říct, že neštěkl několik let. Ale dvakrát v jednom týdnu v noci (nebo spíš nad ránem) tak strašně proti vchodovým dveřím vyváděl, vrčel a štěkal, že když mě to probralo, vteřinu jsem si nebyla jistá, jestli je to náš osmikiláč nebo nějaký "nabušený" rotvajler...

Takhle jsem ho do té doby neznala (bylo mu asi 6 let). Dodnes si myslím, že za těmi dveřmi někdo musel stát. Paradoxně (?) to bylo v době, kdy jsme pořídili dost dobré auto a kdy nám jistá firma předtím doma odečítala plyn.... fakt je, že jsem si toho psa začala úplně jinak vážit
.
Není tady
Naše kavalírka Karinka, která už je dva roky v psím nebi a my na ni s láskou vzpomínáme, vůbec neštěkala. Mysleli jsem si, že to prostě neumí. Nikdy neštěkla ani náznakem, jen když si hrála a přetahovali jsme se o hračku, tak vrčela. Pak se jí narodila štěňátka a byl to nevídaný obrat. Vrčela na každou návštěvu a štěkotem cizáky zaháněla pryč.
Jedno její štěně jsme si nechali, to se štěkat naučilo hned od mámy a ty další dvě to zase umí od ní, takže tichá domácnost již nehrozí. 
Není tady
Tak jsem si naivně myslela, že sem ty naše dva rarachy zvládnu fláknout, nezvládnu. Jsem blb. Jinak u nás je teď klid, jen doufám, že ne před bouří..
Upravil(a) Anda (27. 8. 2009 14:10)
Není tady
Anda: "Tak jsem si naivně myslela, že sem ty naše dva rarachy zvládnu fláknout, nezvládnu."
Ando, není všem dnům technický konec
, zkoušej to dál. My počkáme
.
Anda: "u nás je teď klid, jen doufám, že ne před bouří.."
Tak to je u vás asi odvislé od toho, že jste zrovna nekoupili žádný nový stromek, ne? 
Jo, Hani, tak to je zajímavé, no - náš pes právě někdy (ale spíš tak v první půlce jeho života), když jsme mu řekli: "půjdeme ven?" začal vyskakovat a točit se radostí a z té radosti z něj vyjelo takové jedno kníkavé ňňňňňňňaf!
A to byl veškerý štěk
Jo, ale vlastně, já jsem ho vozila v autě na zemi u předního sedadla (nahoru nesměl, protože kam se pohnul, tam byl chlup) a když jsem couvala, vždycky kňučel, až to přecházelo do vytí v rozsahu tří céček
. Kam se na něj Cecilka hrabe. Jako by se bál. Normálně mě to od něj skoro uráželo
, protože já náhodou couvám dobře

Upravil(a) Tercila (27. 8. 2009 20:50)
Není tady
Zas nic. Prostě budou imaginární.
Upravil(a) Anda (28. 8. 2009 11:23)
Není tady
Můj první pes byl nalezenec, už dospělý a vůbec neštěkal. Až jsme si pořídili chatu s velkou zahradou, začal štěkat - hlídal. Druhý pes, kterého mám od štěněte, štěká, když někoho venku slyší, hlídá neustále. Manžel se stále lekal a donutil mě koupit protištěkací obojek. Náš chytrý pes hned pochopil, že to začne pískat, když déle štěká a tak štěkal přerušovaně. Manželovi jsem vysvětlila, že kdyby byl slepice, kdákal by a obojek schovala.
Není tady