27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky vem doufám e mi někdo poradí...bydlíme v paneláku a máme fenku maltézáčka.Nikdy s ní nebyly problémy a co máme syna(20 měsíců).Jakmile někam jdem tak hrozně vyje a těká.chce jít také ale to bohuel často není moné(lékař plavání,...)Zkoueli jsem plno věcí i ultrazvukový obojek, ale ten absolutně nezabral:(Ted momentálně hárá a je to jetě horí.Ne se narodil syn tohle nedělala a já u nevím jak na ní aby to nedělala.Syn jí má rád a ona jeho ale pokud s tím nepřestane nezbyde mi ne jí dát pryč(co bych ale nerada),protoe sousedi u také nadávají(no sousedi spí dvě enský se kterýma bojujem u dost dlouho) ale i tak já o tom problému vím a i mně je to nepříjemné
Nemáte někdo radu co s tím?Jestli je něco co by na ní fungovalo ?Nechci jí dát pryč jene pokud s tím nepřestane budu bohuel muset,co by syn i ona patně nesli a samozřejmě i já.Poradte prosím.Děkuji
Není tady
My jsme měli také malézáčka, ale psa. Jak se nám narodil synek, tak pes se úplně změnil - začal občurávat byt, na malého straně árlil apod. Museli jsme se odstěhovat a psa nechat u rodičů. Nevím tedy, jestli toto přestane dělat, protoe má teď doma konkurenta a takoví mazlíčci jsou straně árliví. Ale na druhou stranu si myslím, e není důvod dávat pejska pryč, kdy pouze vyje apod. Hlavně kdy děátku neubliuje. Sousedi si budou stěovat vdycky - kdy dáte pejska pryč, tak pak zase na to, e dítě brečí apod.
Není tady
No v tom problém není fenka by malému neublíila spí naopak chrání ho a nehne se od něj a spí mi přijde e vyje e chce jet s ním a chránit ho vdy kdy se vrátíme tak ho kontroluje a tak.Jene poslouchat ty sousedky(jedna má kocoura který nám leze do bytu, plete si patra take se odbývá k nám v noci a s tou jsme kvůli tomu na noe, a ta druhá je s ní zajedno a má pejska maltézáka) mně nebaví.Fenku dát pryč nechci plánujeme změnu bydlení jene to jetě nějakou dobu potrvá ,ale zase nechci aby si sousedé stěovali i kdy kdo ví jestli by to začlo zatím se ozývají jen ty dvě ale i tak nechci aby fenka tolik těkala...Ale přijde mi e ty dvě problém zveličují jeliko jsem kolikrát čekala a fenka těkala jen pár minut co jsem odeli a pak byl klid tak nevím....ale nechci být bezohledná k sousedům...Jinak sama se divím e ty dvě si nestěovali kdy byl syn jetě miminko a plakal v noci kvůli prdíkům nebo tak i kdy sem tam ta jedna něco prohodila e to bylo hrozný jak v noci plakal....no hold sousedy si člověk nevybere
Není tady
Mě se to jeví jako árlivost nebo e by chtěla být tak moc stále s malým,aby ho mohla tzv.ochraňovat?Kadopádně je to patová situace,co takhle ji dát nějakou psí dobrotku,kdy budete odcházet,a si ty vae odchody spojí s něčím příjemným?Rodiče by si jí k sobě nevzali?
Jinak nesdílím názor Pajdinky,e sousedi si budou stěovat vdy-na dětský pláč si nestěují,ale chápu,e vytí a těkání člověku leze na nervy.
Není tady
To ji děláme kdy odcházíme dostane pikoty....Bohuel někam jí dávat není moné.Take si u váně připadám e nemám na výběr.Ono s tím těkáním je to tak e těká vdy jen pár minut kdy odejdem (několikrát jsem čekala od baráku a poslouchala)Jene bohuel ty dvě sousedky jsou baby jak poleno no.Ale jak to fenku odnaučit?ted je utěkanějí protoe hárá ale to je snad normální.Je zajímavé e přes rok a půl jim to nevadilo ale jakmile jsme začali mít spory tak si stěují....
Není tady
Jesli řeí jen ty sousedky, tak bych se na to klidně vykalala...obzvlá jestli jim to dřív- dokud jste nezačali mít spory- nikdy nevadilo... z vlastní zkuenosti vím, e kdy někdo chce prudit, tak si důvod vdycky najde...
u nás pomohlo to, e necháváme pejskovi výhled z balkonu (jen přes sklo, ale odhrneme záclonu)...nevím proč, ale kdy nás vydí odcházet, tak bývá v klidu..moná chápe, e nemá cenu vejt, protoe ho neuslyíme..
Není tady
La_cheri. Nade mnou bydlí pejsek. těká, kdy odchází rodina - chápu. Občas, kdy jde ven - má radost. Ale těká opravdu i přes den, stačí, aby někdo proel kolem bytu, bouchnul výtah. Pozor - já si nestěuju, i kdy vytí v jedenáct v noci není má oblíbená ukolébavka. Naopak, dala bych do čenichu páníčkům, e ho tam nechají. Jen chci naznačit, e čekat pár minut na chodbě a pak posuzovat, co se za dveřmi děje dvě hodiny je liché...
Taky myslím, e fenka árlí. Vy si jdete na očkování a jí necháte doma...
Zkus zůstat na chodbě a kdy těká, vrátit se a potrestat ji. Opakovaně. Při příchodu pak pamlsek, za odměnu...
Není tady
Ahoj, pes je smečkové zvíře a zůstat sám, bere jako trest, a u my se na to díváme jakkoliv. Moje rada, akorát nevím, jak moc pro tebe schůdná - pořídit feňulce psí kamarádku. Z vlastní zkuenosti u bych jen jednoho hafa nechtěla. Psiny mám dneska tři a má vidět, jaká je to smečka.
Není tady
My jsme to udělat museli. Koupili jsme psovi kámoe. A teď mám magory dva
A kdy jeden někam jde (vetrina, výstava), tak ten druhý musí být vzat s sebou nebo udán k rodičům (přítele), jinak by se zbláznil. Vůbec dnes nechápu , jak mohl být někdy sám. Je to pravda 2x tolik práce, ale jsou nekonečným zdrojem mého obveselení a radosti.
Věřím, e je to pro tebe nepředstavitelné, dalí čokl, ale já to taky doporučuju..
Jen bych se zkusila domluvit s chovatelkou, pro případ, e by si psi nějak nesnesli, aby nový pejsek mohl být vrácen do stanice zpět. U těněte ale toto nebezpečí nehrozí, si myslím. My jsme kupovali dorostence . Chovatelce jaksi zbyl. ..
Není tady
La cheri a jak vychází s ostatními sousedy? Třeba se jich jít na to zeptat, jestli to slyí, jak moc atd. - protoe dát pryč člena rodiny jen kvůli nějakým 2 prudivým babkám - to bych nedokázala.
Ná pejsek ze začátku vdy těkal, kdy jsme odcházeli do práce - jak u tu někdo psal, přítel se vdy vrátil a pes dostal přes zadek a pořádně vynadáno. Teď u netěká, nevím jestli tohle pomohlo, nebo si na ty ranní odchody do práce zvykl... Také se dost často radí nechat pejskovy při odchodu nějaké vae oblečení, ze kterého vás ucítí, e se uklidní. Drím palce!!!
Není tady
La cheri- mám dva tipy- 1. pouít metoda trestu. Návrat páníčka by ale neměl být spojen s trestem. Někdy se vyplatí zapůjčit elektrický obojek. . Jak zatěká po tvém odchodu ( číhá na doslech a na dosah vysílačky) pustí impuls. Můj kámo to vylepil o propojení s jeho hlasem s výkřikem "fuj" na nějakém adaptéru s hlasovou smyčkou , který reagoval na stejný impuls jako obojek. Technicky tomu nerozumím, přijde mi to jako kruárna pouít elektrický obojek, ale je to lepí ne dát pesana kvůli zlozvyku z domu.
A druhá rada- pus psovi při odchodu rádio, nebo TV. Ono je to také zabaví.
Nai psi také vyjí, kdy odjídíme z domu, je to jak sbor muezínů, ale natěstí jen chvilku a mám tolerantní sousedy.
Se sousedkymi bych se pokusila promluvit po dobrém. Kdy má ta jedna psa, mohla by to snad strávit. Třeba se jí zeptat- paní, neslyela jste tu nai fenečku dnes? Já ji tak lituju a vás taky,kdy teď tak trojčí po naem odchodu, ale snad ji to přejde, co myslíte- vdy máte také pejska... Moná by to zabralo víc ne dohady.
A té s kocourem bych řekla, e mi její kocour počůral okno, e to nevadí, protoe máte zvířata obě rády- a e jsi ráda, e snáí stejně trpělivě ječení tvého psa... Ono na nepřítele v domě je lépe jít po dobrém... Osobní zkuenost...
Není tady
Já bych určitě metodu trestu vypustila. Ani bych nedávala el.obojky. ty podle toho co jsem slyela od chovatelů a cvičitelů mohou spí ublíit, pokud s nimi člověk neumí bezpečně zacházet.
Já jsem to také řeila "číháním". Ale zkusila jsem jako přijít dřív, abych ho mohla pochválit a dát dobrůtku. Dobu kdy jsem byla "pryč" (před barákem se zapnutým odposlechem telefonu .) jsem prodluovala. Sousedi si to pamatují dodnes, kterak jsem vychovávala. A přesně tak, jak píe Zuzi jsem chodila za sousedkami (2 babizny) a říkala jsem jim, jak jim moc děkuju za informace, jak já bych to bez nich zvládla, jak jsou skvělé., jak mi pomohly a pomáhaj (jen prudily).atd a ty se mohly přetrhnout v informacích a dokonce i s pomocí. (klidně u nich můu nechat klíč..
)
A nakonec a jsme to zvládli, ten pes je straněj nervák a hyperaktiva (Energeizer), take to byl proces nezapomenutelný, jsme mu koupili kámoe stejného plemena. A sousedky si stěují zas (jako jen lehounce v dobrém!), e vyváděj (troku si hrají )
Dobrý je zabavit ho nějakým výkacím uchem nebo kostičkou na výkání, co mu zabere i půlhoďku. Taky nechávám svítit (je-li tma) a putěnou TV. Kdy odcházím, tak ve dveřích bytu (vím, e mě poslouchají) tak jim jetě říkám : "kluci, a nezapomeňet uvařit brambory!"
Není tady
No jo, tak já mám taky dva První magořil venku, take jsem chtěla kámoe, aby si nějakým způsobem zvykl na psího kámoe a spravilo se to. To se nepovedlo a druhé trdlo zase vyvádí doma čili druhý kámo vyjít můe, ale nemusí(je fakt, e jsou to oba problémoví útulkáři, ale znám víc lidí, kterým druhý do party nevyel)..
Je pravdou, e první, co magoří venku, je doma zlatíčko a druhému pomáhá, kdy zůstanou sami doma, prostě není sama, kdy zlé paničky vypadnou.. Trochu zamotané? No, vlastně se docela doplňují
Ale kdy jsme prvního útulkáře učili zůstávat doma, natahala jsem mu do pelechu nějaký starý svetr, sukni, pustila TV(to dělám dodnes, kdy jdu pryč), nijak výrazně jsem se s ním při odchodu neloučila a hlavně jsem procházky pomalinku protahovala. Nejdřív jsem la párkrát jen vynést ko, pak za roh do trafiky, pak na kafe atd. Postupně si navykl, věděl, e se k němu vdycky někdo vrátí. Kdy přiel druhý pes, začalo ve nanovo, navíc jsem před ní musela schovávat oblečení, ukázala se jako ílená trhačka v naí nepřítomnosti.
Není tady
No a nechce to jetě se vyptat třeba různých chovatelů nebo veterinářů?...
Jo, holky, ale ohledně putěné TV při odchodu, na to bych tedy byla opatrná - protoe my jsme celé roky běně nechávali putěnou TV, kdy jsme odcházeli třeba do obchodu atd. (ale kvůli psovi - mě to nikdy nenapadlo, ten byl zlatej - kavalír KCHS - neexistovalo nic podrápaného, roztrhaného, netěkal zbytečně), ale jednou těsně před odchodem z domu - u jsme si v chodbě obouvali boty a najednou jsem cítila zápach....no, milá televize hořela. Take odejít o 2 minuty dřív, neměla bych domácnost....
A vytí sousedovic psa se sice smějeme, protoe to je opravdu srandovní koncert, ale zase se přiznám, e úplně vdycky na to náladu nemám, i kdy chápu, e není lehké psa vychovat, a taky vím, e sousedovic záměr to není .
Jinak se přidávám k Hani, e je lepí mít psy dva (i kdy moná spí lepí pro psa ne pro majitele) . Taky hodlám jednou pořídit právě nejméně dva.
Upravil(a) Tercila (16. 8. 2009 0:56)
Není tady
Tercila napsal(a):
No a nechce to jetě se vyptat třeba různých chovatelů nebo veterinářů?...
Jo, holky, ale ohledně putěné TV při odchodu, na to bych tedy byla opatrná - protoe my jsme celé roky běně nechávali putěnou TV, kdy jsme odcházeli třeba do obchodu atd. (ale kvůli psovi - mě to nikdy nenapadlo, ten byl zlatej - kavalír KCHS - neexistovalo nic podrápaného, roztrhaného, netěkal zbytečně), ale jednou těsně před odchodem z domu - u jsme si v chodbě obouvali boty a najednou jsem cítila zápach....no, milá televize hořela. Take odejít o 2 minuty dřív, neměla bych domácnost....
A vytí sousedovic psa se sice smějeme, protoe to je opravdu srandovní koncert, ale zase se přiznám, e úplně vdycky na to náladu nemám, i kdy chápu, e není lehké psa vychovat, a taky vím, e sousedovic záměr to není.
Jinak se přidávám k Hani, e je lepí mít psy dva (i kdy moná spí lepí pro psa ne pro majitele). Taky hodlám jednou pořídit právě nejméně dva.
Tak tohle ne udělá, pořádně si to rozmysli. My si taky pořídili dva, aby se kluci spolu zabavili, kdy jsme v práci/kole. Fakt je, e jsme se nepletli. Zabaví se dokonale a spolupracují jedna báseň. Bohuel nepříli přínosným způsobem. ádná prasečina jim není cizí (nebudu jmenovat ve, posledním kouskem bylo "vylepení" vlastní boudy - během jediného dopoledne zvládli nai dva mazlíci odstranit izolaci okolo a odloupat taky ze střechy), učí se je jeden od druhého rychlostí blesku, zato jejich výcvik, by jen základní, je docela fuka. Chlap ze cvičáku se mě opatrně ptal, proč jsme si pořídili dva najednou, z očí mu přitom lo jednoznačně vyčíst, e jsme naprostí kok.ti a po tom, co jsem mu objasnila důvody, které nás k tomuto kroku vedly, mi opovrlivým tónem objasnil, e je dobré pořídit jednoho, naučit ho aspoň troku slunému chování a pak teprve pořídit dalího.
Sice to nae duo Tajfun+Tsunami zboňuju, ale občas by je člověk roztrhal na malinkatý kousíčky.
Není tady
Ando, díky, krásně jsi to napsala, zasmála jsem se .
No já se podobné "psí spolupráce" nebojím, protoe uvauji opět o kavalírech a ti jsou mooooc fajn. Nějak jsem si nevimla, jakou máte rasu. Navíc u nás musí pes dodrovat "dohodu". Já jsem na naeho kavalíra ani nemusela mluvit, jen jsem ukázala nebo luskla prsty. Mít víc psů bych si právě troufla jen s těmi kavalíry.
Jo ale je fakt, e měl ten chlap ze cvičáku asi pravdu - e je ideálnějí nejdřív troku tomu chodu domácnosti navyknout jednoho psa a pak pořídit druhého. Kadopádně díky za osvěující příspěvek.
Není tady
Nemá zač, aspoň někdo se cítí osvěen. Já jsem z nich zbitá jak pes - neustále likviduju kody, které vyrobili během dopoledne (partner to rozdýchává podstatně hůř ne já, zvlá kdy mu postupně loupou kkůru ze stromů v jeho hýčkané zahradě jak slupku z banánu), zbytek času věnuju nácviku alespoň základních povelů. Jinak nai dva kosí bratři jsou beagli
Není tady
Ando, prosím Tě, napi kníku! Pomůu Ti s vydáním! Zase se tu nahlas směju, díky - musím Tvoje příspěvky dát přečíst rodince, a se taky pobaví
. No jo, bíglíci, to je jasný. Ti jsou hodně iví. e dokáou oloupat strom, to jsem ale doteď netuila
. Tak a se Ti při tom výcviku daří.
Upravil(a) Tercila (20. 8. 2009 23:05)
Není tady
Terci, u nás by to bylo spí na videozáznam. S tím loupáním - oni se nai chlapci specializujou na mladé stromky, nejlépe čerstvě zasazené. Můj milý je jako bonus inenýr, stavař, vechno potřebuje mít nalajnované a podle tabulek a oni mu z nich těce vybočují. A po kadé takové události se vzteká jak malej kluk. A naprosto neponaučitelnej. Onehdy učinil dalí pokus - nesl si ze zahradnictví jak svátost boí detníkovec japonský. Z mého pohledu borovice jako kadá jiná, akorát jehličí tomu roste vdy z jednoho místa v kruhu, take tvoří rádoby detníky. Prostě nic, bez čeho by člověk nepřeil. Dopoledne zasadil, zalil a kochal se. Odpoledne u nebylo čím. Detníkovec leel na trávníku (resp. jeho torzo - bez jehličí, bez kůry, bez větviček, prostě jak pastelka) a v zemi půlmetrová díra. Chvilku jsem přemýlela, e bych vzniklý čagél píchla zpátky a vinu hodila na slunko, horko a sucho. Pak jsem tento plán opustila, protoe neiju s debilem. Take zase cirkus. Včera u jsem vztáhla ruku i já - chlapci se servali o rohlík (ne e bych byla kolenovrt a dala jim jen jeden, dostali kadý svůj, akorát jeden z nich je troku hamoun, take ten svůj si letěl zahrabat a pak demonstrativně hopkal před tím druhým a odváděl pozornost vemoným způsobem. Kdy se mu to konečně povedlo a ukořistil i druhej rohlík, nastala sluná bitka), kvičeli u toho jak podříznutí paíci a moje pracně trénované povely naprosto ignorovali. Krev sice netekla, ale ale kubali se pěkně, take mi nakonec nezbylo nic jinýho, ne je lapnout za kůi na krku a oba strčit do jezírka ke Koi kaprům. Čučely jim akorát hlavičky a ty se nestačily divit. Sice to pomohlo, byli pak rádi, e jsou rádi, ale docela se teď bojím, jak naloí s informací, e někde plavou kvítka i ryby pěkně pohromadě. A právě kapři jsou moje zbraň nejtěího kalibru - kdy začne miláček provolávat hesla "já jim roztřískám zadky", stačí jediná zmínka o monosti rybích hodů z jeho barevných mazlíků a je klid.
Upravil(a) Anda (21. 8. 2009 9:01)
Není tady
jetě e mám doma hodné fenečky, které mi jenom:
- seraly od tří párů bot vdy jen tu jednu,
- překousaly několik kabelů,
- nanosily ke dveřím pytel toaleáků a rozcupovaly ho tak, e přes tu hromadu nely otevřít dveře,
- vybraly mi odpadkový ko v koupelně a vechno pouité "zboí" jsem měla po baráku a v posteli,
- jedna ukradla ze stolu rohlíky a serala jich blíe neurčené mnoství a vyvalil se jí z toho bok,
- seraly mi vechny ibiky
ale vdycky se u toho tvářily velmi upracovaně a evidentně očekávaly pochvalu.
Upravil(a) Hani (21. 8. 2009 13:50)
Není tady
Holky, já se tady válím smíchy a u jsem vae příspěvky musela přečíst i dceři .
No vy mě teda pěkně odrazujete od pořízení několika mazlíků (jak říkal Ducháček "dohromady")
Ando, Tvůj partner má můj velký obdiv, protoe já ač nestavař, vidím potřebu těch lajn a tabulek podobně - a dokonce i zálibu v zahradničení - osobně bych omdlela, kdyby mi ohlodali detníkovec
. Podobně u Hani s těmi ibiky. Úplně tu jeho zahradu vidím, buď na něj pyná
.
Moc krásně píe, evidentně má talent, tak up up - odhoď utěrku v kuchyni a začni psát kníku - konekonců, do kníky se dá vlepit "dýfko" . Budu první natěená čtenářka
.
Jinak taky uchováváme fotku naeho kavalíra-aristokrata, kterak se rozrochnil u odpaďáku, ze kterého vypadly zbytky a jetě u toho zadkem poshazoval flaky od piva určené k odnesení, take vypadal jak těký bezdomovec. Se zvířaty je sranda, to jo .
Není tady
Ahoj,
je tu dost podnětů co se dají zpracovat. Mě to vychází odchod i příchod spojit s nějakým rituálem, aby si pejsek ho spojil s tím, je to ok, je to vpořádku. Také pejska unavit před odchodem aby neměl roupy a el spát. Já se párkrát vrátila kdy těkala a napomenula ji. Pak jsem se také párkráte vrátila a chválila, kdy netěkala, uloila ji do pelíku.
Zkouej to a uvidí, e se to pejsek nakonec naučí.
Není tady
Terci, to není odrazování. Přece pár seranejch ibiků je prd proti tomu, kolik lásky ti dají a kolik legrace s nimi zaije.
Není tady
Já vím, Hani, měli jsme pesana... Já jsem spí teď uvaovala o tom, jestli jich mít víc najednou a tak, ví....
Není tady
Ahoj holky, to je krása, ty příspěvky jsou opravdu na kníku . My měli taky psa a je zvlátní, e kdy jsme odcházeli z domu pěky, tak vyl a těkal na celou ves, evidentně si myslel, e s ním jdeme ven a zapoměli jsme ho doma.
Ale jak jsme před domem nasedli do auta, ani nepípl, zalezl do boudy a celý den o něm nikdo nevěděl. Dokonce kdy nám jednou opravovali zedníci fasádu, tak mu přímo na boudu postavili rádio a kdy jsme se ptali jestli jim ten pes nevadí, divili se: "Vy máte psa?" Co se týče problému se těkáním fenky, zkus jí dát kus oblečení vaeho malýho, třeba si bude myslet, e tam s ní je a nebude těkat. Drím pěsti, aby to zvládla a vy jste ji nemuseli dát pryč.
Není tady