27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
to já spí mám problém s tím, e nedokáu plakat. nějak mi to pořád nejde.jedna z věcí, která mi vadí, e "díky" dědovi jsem ztatila kus ivota, protoe tam mám bloky ve smyslu ztráty paměti. psycholoka říkala , e je to normální reakce, přesto mě to mrzí. kdy máma se segrou někdy mluví o té době, tak mě připadá, e já tam nebyla....pusto, prázdno.
Není tady
Já myslím, e celý ivot budeme dostávat lekce a to do té doby, ne se poučíme z té předchodzí.
Jaké byly ty moje? Vlastně u dětství,kdy jsem nevnímala svou mamku po své boku,kdy byly dlouho nemocná, mentální anorexie v 17ti, několik pobytů na psychiatrii kvůli depresím, několik operací, oznámení onkologického onemocnění, lekce vydret sama se sebou a svými mylenkami .
Ale mám se dobře, myslím, e mě ivot má rád a jsem dítě těstěny. Nepíu to jako klie, myslím to skutečně.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Natálie,
tak to je mi fakt moc líto, e jsi s dcerkou zůstala sama. Je jen o málo mladí ne Davídek, viď?
Já ti bohuel asi nedám zatím ádné povzbuzení, e ostatní jsou na tom jetě hůře. On toti kadý nese ten svůj problém jako nejhorí, dokud se neobjeví jetě horí. Take pro někoho můe být tragédie to, e ho ikanují v práci a můe se trápit úplně stejně jako člověk, kterému zemřel tragicky partner s dítětem.
A mé nejhorí mezníky? Kdy jsem dostala dětskou cukrovku v 9 letech, pak dobrovolné mučení na V, kdy se mě vichni snaili celkem bez skrupulí vyhodit a já tvrdě vzdorovala a naposledy jsem brečela v pátek, kdy jsem zjistila, e manela donutili podepsat výpověď v práci, manel zatím nové zaměstnání nemá, já jsem na rodičovské, máme hypotéku a ádné úspory, protoe nám zkrachovala firma, co stavěla dům a my do něho museli dát ve, co jsme měli, aby se dostavěl.
S dcerkou jsem u rok sama, take jsem se tím u docela srovnala. Moná mě to dostalo proto, e jsem s tím vůbec nepočítala, e se to můe stát zrovna mně, ale zároveň jsem si podvědomě vybrala takového partnera, od kterého jsem vlastně ani nic jiného nemohla čekat... Potřebovala jsem tuto lekci jako sůl, ale to si uvědomuji a teď. Co jsem zde přečetla, tak někteří lidé zde to měli o hodně těí, protoe některé věci nejdou moc ovlivnit.Nezaloila jsem toto vlákno proto, abych se přesvědčila, e někdo je na tom třeba hůře, ale přečíst si osudy od jiných lidí, e kadý je zodpovědný za své konání a jak se třeba jiní lidé vyrovnávají s nějakým ivotním údělem. Nali v sobě vnitřní sílu, která je popohnala dál a stali se méně zranitelnějími.
Není tady
Kočky, já kdy čtu, co koho potkalo, tak musím napsat, jak moc Vám drím palce...
S porovnáním s tím, co je tu psáno, jsem nezaila nic... moje problémy jsou malicherné a nestojí za zmínku.
Jen jsem Vás chtěla podpořit.
Není tady
Javeno,děkuju.a přeju a ti to vydrí.Měj pohodu.
Upravil(a) Lika (20. 7. 2009 11:00)
Není tady
javena napsal(a):
Kočky, já kdy čtu, co koho potkalo, tak musím napsat, jak moc Vám drím palce...
S porovnáním s tím, co je tu psáno, jsem nezaila nic... moje problémy jsou malicherné a nestojí za zmínku.
Jen jsem Vás chtěla podpořit.
Javena je nedělňátko .
Upravil(a) Natálie (20. 7. 2009 11:23)
Není tady
Tvrdé ivotní lekce jsou mým největím přínosem v mém ivotě. Pomohly mi, stejně tak i vichni spoluúčinkující (i ve vedlejích rolích) a dostalo mě to tam, kam bych se sama dobrovolně nevydala.
Ničeho nelituju, děkuju za to a a jsem doslova vděčná...
Myslím, e mě extratragedie nepostihly.
Zemřeli mi rodiče (otec ve 14ti, máma ve 22letech), stěhování,nepodařené souití s manelem, můj kladný vztah k alkoholu, rozvod, totální propad - bez rodiny, koruny, sebevědomí. Nula. A tam teprve začal můj ivot jít do plusových hodnot.
Někdo jde statečně pěkně sám, někdo potřebuje popostrčit, no a někdo musí být nakopnut...
Není tady
Wiki napsal(a):
Někdo jde statečně pěkně sám, někdo potřebuje popostrčit, no a někdo musí být nakopnut...
Velmi hezky řečeno. Kdybych nedostala pořádnou lekci od ivota, tak bych zřejmě nezměnila své mylení do dneka.
Není tady
Kdepak nedělňátko. Narodila jsem se ve středu. Nevím jaký tohle mělo vliv, ale spí mě ovlivnilo, co jsem viděla kolem sebe. Take nevěra, dluhy mého manela a rozvod mě nějak jako katastrofa nepřily. Ne, e by to bylo lehký, ale kolem je spousta lidí, kteří to mají opravdu těí.
Jsou věci, které ovlivníme (peníze, vztahy...) a ty, které neovlivníme (třeba nemoci ...). A i kdy to vím u dávno, kdy jsem to tu četla, zase jsem si to uvědomila... A to je dobře, tohle si zase uvědomit. Je spousta věcí, který zvládnu a pak jsou ty, co by mě srazily na kolena - na tohle by člověk neměl zapomínat. Vědět, e nejsem já ta hvězda, co vechno zvládla, ale vidět ty ostatní, co něco zvládli - a těch si váit a z jejich příběhů se poučit.
Tak takhle to má "středňátko".
Fakt se holky drte.
Není tady
Natálie napsal(a):
Wiki napsal(a):
Velmi hezky řečeno. Kdybych nedostala pořádnou lekci od ivota, tak bych zřejmě nezměnila své mylení do dneka.
Tak to 100%. Prostě jen ta změna bolí a někdy zase znova a znova zavede na cestu, a my nevíme jestli doprava nebo do leva a poruce není mapa ani GPS. Jene i cesta můe být cíl a hledání smysl té cesty.
Na d*ku jsem dostala loni před vánoci. A furt jsem zase teď na cestě. Na jaře jsem u zase dola k úpatí hory a začala stoupat. Sem tam odkopla kámen z cesty a pomalu se inula s bágelm nahoru. Poznala jsem, e některé své "zásoby" můu klidně zahodit, nebudu je u potřebovat, aby se mi lo líp.
Často jsem rozloila bivak a jen tak nabírala síly na dalí výstup. Občas jsem zabivakovala na delí čas a odpočívala. Koukala kolem sebe a snaila se pochytit co nejvíce krásných věcí z okolí. Procházející lidi, pokecat s nimi, přivonět k neznámé kytce, ochutnat tajemnou chu ivota. Zachvíli zase nasadila batoh a la. Byl trochu lehčí, lo se líp. Občas jsem si povyskočila asi víc, ne bylo nutné a hned jsem si "vymknula" kotník. Ale léčení u bylo kratí a já si to zase inula nahoru. Dola jsem na jeden kopec. Tam se rozhlíela a vydala se dál, kam cit ukázal. Teď jsem zase chvíli unavena , sedím na cesltě a hrabu se ve svém batohu a přemýlím co jetě "ze svých zásob zahodit". aby se lo zase lehčí. Přehrabuji se v tom báglu, přemýlím, vytahuji jednu věc za druhou, otáčím v ruce a těko se některých zbavuji. Zkusím plný pytel zase hodit na záda a vyrazit. Kurňa, jde to ztuha. Síly dochází dříve, nohy jsou těké, zbytečná námaha. Co tak vyhodit, co nepotřeuji....? NO nic, jetě budu přemýlet, něco najdu a a se zase vydám na cestu, tak poerferuji. Ale teď mi jetě dejte čas na přemýlení....
Není tady
Myslím, e tvrdé ivotní lekce přicházejí, kdy neslyíme a nedokáeme reagovat na "jemné" ivotní lekce... tj. kdy neděláme to, co po nás ivot chce... jdeme "proti proudu" ivota.
Problém je, e hodně lidí "neslyí", "nevidí", kudy ten jejich ivotní proud plyne a snaí se plavat proti němu. Pak přijde ta ivotní lekce, která má říct "hele, nevidí, e plave patným směrem? Otoč to" ...
A kdy to nepochopí, znovu plavou proti proudu... tak přijde dalí lekce...
Aspoň tak to chápu.
Není tady
Pak přijde ta ivotní lekce, která má říct "hele, nevidí, e plave patným směrem? Otoč to" ...
no, jasně - a proto mu na přechodu pro chodce nějakej debil přejede dítě - neměl plavat obráceně, éé
Upravil(a) mashanka (20. 7. 2009 13:03)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Myslím, e tvrdé ivotní lekce přicházejí, kdy neslyíme a nedokáeme reagovat na "jemné" ivotní lekce... tj. kdy neděláme to, co po nás ivot chce... jdeme "proti proudu" ivota.
Problém je, e hodně lidí "neslyí", "nevidí", kudy ten jejich ivotní proud plyne a snaí se plavat proti němu. Pak přijde ta ivotní lekce, která má říct "hele, nevidí, e plave patným směrem? Otoč to" ...
A kdy to nepochopí, znovu plavou proti proudu... tak přijde dalí lekce...
Aspoň tak to chápu.
to by mě zajímalo v čem jsem jako 11letá plavala proti proudu.
Není tady
mashanka napsal(a):
Pak přijde ta ivotní lekce, která má říct "hele, nevidí, e plave patným směrem? Otoč to" ...
no, jasně - a proto mu na přechodu pro chodce nějakej debil přejede dítě - neměl plavat obráceně, éé
To můe mít spoustu různých příčin... Nedávno jsem četla kníku, ve které psali u duích a o tom, jak to funguje, kdy zrovna nejsme inkarnovaní... - a tam psali (těko ověřit, e) e due si dopředu vybírají svůj "úděl" a mnohdy i to, kdy a jak umřou... - tak je moný, e due toho dítěte si vybrala, e umře jako mladá při autonehodě.
Můe věřit, nemusí, tohle se nedá nijak ověřit a předávám dál tak, jak jsem to četla.
Moná úkolem té matky je, tohle přijmout... - a to "odmítání" reality je právě tím plaváním proti proudu?
Narozením zapomínáme, co jsme měli jako due za úkol, a ono je to dobře, asi by moc lidí neuneslo, kdyby vědělo, jaké "afky" jim osud přichystal - resp. co si sami před inkarnací vybrali.
Není tady
Klubko a Martinko, hezky jste to napsaly.
Moje lekce byly u od dětství - narodila jsem se do nesprávné rodiny - hodní rodiče si přáli selku, která jim přivede domů sedláka a katolíka, ale já jsem byla pravý opak - studijní typ, oni vzdělání nijak neuznávali, ale byli hodní a nechali mne vystudovat, kdy jsem je tím nijak neobtěovala. No ale to nedorozumnění je tam dodnes.
Dál mne partner opustil těsně po narození druhého dítěte a jetě na mne psal dluhy, nikdo mi nikdy s dětmi nepomohl, léta jsem ila jen ze sociálních dávek - taky tvrdá lekce, kdy byly mladí dceři 3 roky, tak mého tatínka zabilo auto - moje auto, kdy ho opravoval, maminka se z toho zhroutila a statek byl najednou bez hospodáře - tak jsem se dívala na zkázu veho, co rodiče léta budovali, to auto mi pak za půl roku ukradli, pak jsem zjistila, e obě dcery jsou váně nemocné, ta mladí dokonce těce zdravotně postiená.
Není tady
Holky a co kdy ten "proud" neznamená, e se musíte mít "dobře"... ale co kdy prostě ten "proud" přináí nehody, netěstí atd. - a je to správně? Správně - tj. má to tak být, nikoli e se nám to musí líbit...
Není tady
Martinko, určitě souhlasím, e ivot nemusí být jen koupel v peličce a relax,ale pořádné zanoření kraulem mezi raloky:))) A e jsou "plavci" dráci a pak jen "plavci" močáci a v obou případech je to tak správně.
Amely, já jsem u přesvědčna, e se vdy narodíme dobře a do té rodiny, do které jsme se narodit měli. Ne e je to blbě. Prostě někdo má start lehčí,ale zase nevíme, co ho potká dál. Někdo má start komplikovanějí, při běhu ivotem, potřebuje více občerstvovaček,ale cílem zase proběhne jako vítěz. A ten jasný favorit na startu, doběhne jako outsider.
Není tady
amely napsal(a):
Moje lekce byly u od dětství - narodila jsem se do nesprávné rodiny - hodní rodiče si přáli selku, která jim přivede domů sedláka a katolíka, ale já jsem byla pravý opak - studijní typ, oni vzdělání nijak neuznávali, ale byli hodní a nechali mne vystudovat, kdy jsem je tím nijak neobtěovala. No ale to nedorozumnění je tam dodnes.
Dál mne partner opustil těsně po narození druhého dítěte a jetě na mne psal dluhy, nikdo mi nikdy s dětmi nepomohl, léta jsem ila jen ze sociálních dávek - taky tvrdá lekce, kdy byly mladí dceři 3 roky, tak mého tatínka zabilo auto - moje auto, kdy ho opravoval, maminka se z toho zhroutila a statek byl najednou bez hospodáře - tak jsem se dívala na zkázu veho, co rodiče léta budovali, to auto mi pak za půl roku ukradli, pak jsem zjistila, e obě dcery jsou váně nemocné, ta mladí dokonce těce zdravotně postiená.
Amely... nemyslím, e ses narodila do nesprávné rodiny... před narozením sis ji "vybrala" a s tím i ten nelehký úkol, který na světě má.
Nikdo se nenarodí do rodiny, která mu energeticky "nesedne"...
Ale protoe nejsem jasnovidec (zatím) tak nevím, co sis do téhle inkarnace jako svůj úkol přinesla (i kdy to můe vytuit podle toho, co se Ti v ivotě děje). Asi na to sama přijde líp ne někdo jiný.
Moná, opravdu jen moná - jsi v minulém ivotě/ivotech měla hodně dobrý ivot, nebo jsi naopak něco provedla - resp. Tvoje due v předchozím těle - tak sis pro tenhle ivot vybrala těký osud, aby se due něco naučila?
I kdy chápu, e pokud tuhle mylenku reinkarnace nepřijímá, e to vysvětlení Ti asi bude k ničemu.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
mashanka napsal(a):
no, jasně - a proto mu na přechodu pro chodce nějakej debil přejede dítě - neměl plavat obráceně, ééTo můe mít spoustu různých příčin... Nedávno jsem četla kníku, ve které psali u duích a o tom, jak to funguje, kdy zrovna nejsme inkarnovaní... - a tam psali (těko ověřit, e) e due si dopředu vybírají svůj "úděl" a mnohdy i to, kdy a jak umřou... - tak je moný, e due toho dítěte si vybrala, e umře jako mladá při autonehodě.
Můe věřit, nemusí, tohle se nedá nijak ověřit a předávám dál tak, jak jsem to četla.
Moná úkolem té matky je, tohle přijmout... - a to "odmítání" reality je právě tím plaváním proti proudu?
Narozením zapomínáme, co jsme měli jako due za úkol, a ono je to dobře, asi by moc lidí neuneslo, kdyby vědělo, jaké "afky" jim osud přichystal - resp. co si sami před inkarnací vybrali.
No, na tomhle moná něco je, ale pak nechápu, jak můe někdo plavat patně - ta due přece ví, kam tě má směřovat a kam u je předem je rozhodnuto, e má plavat, take a bude dělat cokoli, stejně je předem jasné, jak dopadne - číst nestačí - je potřeba při tom také myslet
Není tady
amely napsal(a):
ano - tenhle tvůj osud u jsem někde četla a zarazilo mě to - říkala jsem si, e jsi snad zakletá.
Říká se, e kadý dalí ivot je trest nebo nějaké dořeení těch minulých. Dejme tomu, e jsi v minulém ivotě byla vrah a teď má okusit, jaké to je pro blízké, kdy jim někdo zemře.........
ale myslím, e tohle patří spí na duchovní
Upravil(a) mashanka (20. 7. 2009 13:28)
Není tady
amely napsal(a):
Vidí, a já si třeba myslím, e PRÁVĚ to je ono, e jsi se narodila do SPRÁVNÉ rodiny (k prvnímu odstavci).
Myslím, e nemůe a nepůjde ve pěkně hladce..e loď nemá kotvit v přástavu. Má jet na moře a ty vlny rozráet nebo splývat po proudu..jak je třeba....
Není tady
ivot nikomu nepřinese lekci, kterou by neměl anci zvládnout. Naopak.
Take člověk, kterému osud nachystá samé katastrofy... je mnohem silnějí, protoe má anci ty katastrofy zvládnout.
Naopak ten, který ádné katastrofy nemá - můe to být tak, e osud mu je nesele, protoe na to nemá energii, je zvládnout. ivot nemá za cíl nás zlikvidovat, ale něco naučit.
Take kdy vidím těké osudy kolem sebe - vím, e je to správně, protoe ty lidi na to mají.
Naopak, kdy srovnávám sebe s lidmi, kteří mají osudy mnohem lehčí - vím, e je to správně, já na to mám a ty ostatní by to poloilo.
Kadý máme svoje úkoly, přesně nastavené tak, abychom je zvládli.
Druhá věc pak je, jestli jdeme do toho, abychom je zvládli, nebo jestli se jim vyhýbáme - pak si toti sami můeme přivodit to, e ty úkoly narostou do takové výe, e pak u je nezvládneme - ale děláme si to sami.
To je jako ten příměr s nemocí a poákem. Nemoc je jako poák. Má pro nás informaci a musí ji doručit. Poák přijde a zaklepe. My neotevřeme - neslyíme, nechceme slyet, nechceme to přijmout. Poák zabuí. Opět nic. Pak rozrazí dveře... - prostě MUSÍ ten dopis doručit.
Bohuel, v ivotě je to někdy tak, e ten poák, aby dopis doručil - nás zabije. Resp. ta nemoc. Pořád neslyíme, neslyíme... a poákovi nezbyde nic jiného, ne zatlačit pořádně, a my (resp. tělo) to nevydrí.
Poák dopis doručil. Adresát zemřel.
Z hlediska věčnosti se ale nic neděje... due se znovu narodí a znovu bude řeit ten úkol, který v tomhle ivotě nezvládla.
Je na nás, jestli se té lekci naučíme v tomhle ivotě nebo v přítím nebo za 20 tisíc ivotů... :-)
Není tady
mashanka napsal(a):
No, na tomhle moná něco je, ale pak nechápu, jak můe někdo plavat patně - ta due přece ví, kam tě má směřovat a kam u je předem je rozhodnuto, e má plavat, take a bude dělat cokoli, stejně je předem jasné, jak dopadne - číst nestačí - je potřeba při tom také myslet
Due Tě můe směřovat, ale Ty (resp. Tvůj rozum) to můe kazit. Pak plave proti proudu, protoe nechce plnit to, co pro Tebe ten osud přichystal, co si due vybrala. Pak přijde nemoc jako ten "poák" se zprávou. Pochopí zprávu - zařídí se podle ní, a zase jede podle "plánu".
Nepochopí... pokud dlouho nepochopí, tak Tě ta nemoc můe zabít.
Dui je jedno, jestli ten úkol splní v tomhle ivotě nebo za 20 ivotů... má nekonečně času...
Není tady
Kadý máme svoje úkoly, přesně nastavené tak, abychom je zvládli.------------- Jo ? Tak proč se lidi věí ?
Není tady
amely napsal(a):
Vidí, a já si třeba myslím, e PRÁVĚ to je ono, e jsi se narodila do SPRÁVNÉ rodiny (k prvnímu odstavci).
Myslím, e nemůe a nepůjde ve pěkně hladce..e loď nemá kotvit v přástavu. Má jet na moře a ty vlny rozráet nebo splývat po proudu..jak je třeba....
Není tady