Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#426 23. 7. 2009 11:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Tvrdé životní lekce

ViktorkaLove napsal(a):

Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, totiž asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vžít, vcítit se do vnímání jiných... a že jsem "požírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou... tummenupp stolt

To uz ale mluvis podle mne o necem jinym.  smile  Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#427 23. 7. 2009 11:27

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

napiš třeba slovo blahobyt a obejdi lidi ve všech koutech světa, ať ti řeknou, co pro ně znamená

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#428 23. 7. 2009 11:37

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

hirondel napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, totiž asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vžít, vcítit se do vnímání jiných... a že jsem "požírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou... tummenupp stolt

To uz ale mluvis podle mne o necem jinym.  smile  Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.  smile

Chápu, Hir. Protože ty "nejsi požírač cizích vnímání"..., jako já.
Ty jsi "respektovač", a to je jinde... nevím, jestli výš, nebo níž... asi ani takhle se na to nahlížet nedá..., to je prostě JINDE... pussa

Není tady

#429 23. 7. 2009 11:48

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

K té minulosti..
Ta proběhla. Ano.

Ale já mám možnost - teď - v současnosti - rozhodnout se, jak na ni budu nahlížet. jaký k ní zaujmu postoj. Můžu brečet nad minulostí, můžu nadávat a proklínat ji a všechny kolem a můžu ji taky ctít, vážit si jí a brat ji jako dobrý a potřebný vývojový stupeň. (má-li tedy můj život smysl a cíl..)

Mám dokonce možnost zaujmout názor, pocit, postoj k budoucnosti. K budoucím událostem... K těm předpokládatelným, a to mnohé jsou. Ujasnit si budoucí  situaci, rozhodnout se jak na ni budu nahlížet a pak ji mohu skutečně zrealizovat. To také jde.
Tím vlastně zabíjím dvě mouchy jednou ranou. Páč ty události na které se dívám, ty se mi spíš vyhnou...a nevyhnuly -li by se, jsem na ně připravená.. smile

Nic se neuděje jaksi samo, že by můj postoj jakoby spadnul z nebe. Já si ho vytvářím vždycky. K minulosti, k přítomnosti i k budoucnosti. A to i když si ho nevytvořím.
Není to vlastně nádherná hra?

Není tady

#430 23. 7. 2009 11:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

hirondel napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Chápu, Hir. Protože ty "nejsi požírač cizích vnímání"..., jako já.
Ty jsi "respektovač", a to je jinde... nevím, jestli výš, nebo níž... asi ani takhle se na to nahlížet nedá..., to je prostě JINDE... pussa

Co pro Tebe slova pozirac lidskych vnimani ma za smysl? Jak Ty to myslis?  Muzes me napsat i SZ.

Není tady

#431 23. 7. 2009 11:58

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Rochním se v tom. Ráda sdílím s jinýma to, jak to maj. A ještě radši nad tim přemejšlím. A vyhodnocuju... pro sebe, je to má duševní potrava. Když mi na něčem moc záleží, ozvu se. A pak "sklízím ovoce"...

Není tady

#432 23. 7. 2009 12:01

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Někdy je "kyselé"... Pak jsem to nestrávila... a mám matroš na další zkoumání..., jak prosté... rodna

Není tady

#433 23. 7. 2009 12:13

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

Ráda sdílím s jinýma to, jak to maj. A ještě radši nad tim přemejšlím.

Pouziju jen tyhle dve vety z toho zbytku co jsi psala,protoze ja osobne s timhle trosku souznim.
Take rada (je to neco jako muj konicek) vnimam to, jak to maji ostatni a rada to poznavam a rozjimam o tom. Jinak to totiz ani nejde.   smile

Není tady

#434 23. 7. 2009 12:31

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

napiš třeba slovo blahobyt a obejdi lidi ve všech koutech světa, ať ti řeknou, co pro ně znamená

Vyborne marshanko asi tak nejak.  smile

Není tady

#435 23. 7. 2009 12:34

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Já to o tobě vim, přítelkyně... ale proti tobě mám nedostatky v úžasných reakcích... já někdy podlehnu chuti rýpnout, špásovat o vážných věcech, a proč to nepřiznat... i "honit si to posr. babinetí triko"...
Ale UŽ se na sebe za to nezlobím, začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama... pussa reta

Není tady

#436 23. 7. 2009 12:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama... pussa reta

Ano mit se rada a brat se takova jaka jses. smile   Pokud takova si prejes i byt nebo i nadale byt, je otazkou volby a zameru byt takovy ci makovy ci nebyt.    pussa

Pro me jsi v pohode. smile

Není tady

#437 23. 7. 2009 13:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Dik. Tohle konstatování od tebe považuju za poctu nejvyššího kalibru... pussa

Není tady

#438 23. 7. 2009 13:13

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Dostala jsem lekci, kdyz jsem zustala svobodnou matkou a socialni pripad.
Doufam, ze ohledne vyberu parnera jsem se poucila a soucasny vztah vydrzi.

Ted dostavam lekci, kdyz jsem se vrhla na karieru do ciziny a mam stres z toho, ze nezvladam rodinu a praci tak, jak bych mela a odnasi to moje dite i moje zdravi. Dite je momentalne celkem zdrave a spokojene, "jen" nejak nemam cas na jeho vychovu a ono se mi to vrati. Prace tam je tvrda a zacala jsem si vazit hezke prace, kterou jsem mela v CR a nevazila si ji a snazim se vratit se zpet na stejne misto. To ze budu vydelavat ani ne ctvrtinu toho co mam ted neni dulezite, potrebuji klidny zivot. Takze pouceni, ze doma je nejlip a penize jsou dulezite jen do te miry, aby bylo dost na jidlo a bezne naklady, vic nepotrebuji.

Proti Vam nekterym ostatnim mi neprijdou moje lekce tak tvrde, jsou to jen bezne zivotni lekce.

Není tady

#439 23. 7. 2009 14:50

mashanka
Zablokovaný

I ta nejmenší lekcička tě někam posune - stačí jednou přinést domů ze sámošky mezi rohlíky jeden tvrdý, a už je budeš vždycky osahávat smile

Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 14:51)

Není tady

#440 23. 7. 2009 14:54

mashanka
Zablokovaný

ViktorkaLove napsal(a):

Já to o tobě vim, přítelkyně... ale proti tobě mám nedostatky v úžasných reakcích... já někdy podlehnu chuti rýpnout, špásovat o vážných věcech, a proč to nepřiznat... i "honit si to posr. babinetí triko"...
Ale UŽ se na sebe za to nezlobím, začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama... pussa reta

Řekla bych, že většina z nás podobných chutím občas podlehne. Lidi prostě mívají potřebu konfrontace - a proč ne, vždyť Babinet přece slouží k uspokojování potřeb. Pokud nejde vysloveně o nějaké hrubé urážky, nikomu to neublíží

Není tady

#441 23. 7. 2009 14:58

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

I ta nejmenší lekcička tě někam posune - stačí jednou přinést domů ze sámošky mezi rohlíky jeden tvrdý, a už je budeš vždycky osahávat smile

Hezké. tummenupp

Není tady

#442 23. 7. 2009 14:59

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Někomu zřejmě jo, když má pak potřebu smazat půlku vlákna... reta

Není tady

#443 23. 7. 2009 15:02

mashanka
Zablokovaný

ViktorkaLove napsal(a):

Někomu zřejmě jo, když má pak potřebu smazat půlku vlákna... reta

Ale tím se přece také zapojí - konfrontuje - ukazuje svůj názor a svůj obraz - budiž mu to přáno smile je uspokojen - a ti, co příspěvky psali a četli a připadaly jim zajímavé, si je stejně pamatují.

Mazač jim vlastně udělá službu - tím, že mu stálo za to je smazat je vlastně povýšil reta

Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 15:05)

Není tady

#444 23. 7. 2009 15:08

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tak, tak, a ta atmosférka, co byla, taky zvostává... tummenupp

Není tady

#445 28. 7. 2009 19:25

REŇAS
Host

No tak jsem tu zas po odmlce,celé to ještě nepřelouskám..ale je mi smutno u některých příspěvků,které jsem,už přečetla grater Jen se přidám,že mi život nadělil pár lekcí ať se to týká vztahu mezi rodiči, úmrtí,býv.manžela a co se týká mého zdraví..taky jsem si to nemohla vybrat zda budu či nebudu vidět..a zda jednou vůbec. Nevím ani zda mi to něco dalo,kromě toho,že některé věci prožívám možná jinak a možná právě citlivěji,ale spíš  to je tou mou povahou,neřekla bych,že mě to nějak "zocelilo."  Ale když se to týká mě,tak jsou to všechno s.r.a.č.k.y.s kterýma se nějak srovnám,někdy hůř a někdy líp,ale pokud se  tzv. životní lekce  týkají vlastních dětí,nedovedu si představit nic horšího aspoň teda pro mně..z toho fakt mrazí.  Už tak není pro mámu jednoduché,když jsou nějak nemocné nebo je tam genetická zátěž,zjištěná třeba,až po porodu,kdy to pak může být pokračující lekce zas pro to dítě,už třeba v tom,že nebude mít takový život jaký by chtělo,pokud nebudou mít štěstí a nedopadne to,jak nejlíp v tomto případě jde,to je má vlastní zkušenost. Ale  vím,že jsou situace,kdy někomu byly jejich děti "dopřány" na krátkou chvíli a to si myslím,že je ta nejtvrdší životní událost ani se mi nechce psát lekce,protože co může tohle člověku dát kromě toho,že mu jeho nejvíc co měl,už bude napořád chybět a zůstane po něm prázdné místo? (Ale taky  mě  ještě napadá,že pro dítě je hrozné,když ztratí mámu a tátu,svou jistotu a nemá se kdo o něj postarat..,teda kromě nějaké tety v dětském domově,taky dost tvrdá lekce,bohužel pro to dítě..)

No a ještě jsem si vzpomněla na jeden výrok,myslím,že je to tak trochu i k tématu,je to od pro mně zajímavé osobnosti,herečky Ljuby Skořepové,kdy v  televizním dokumentu řekla něco v tom smyslu že.."kdo říká,že život má být šťastný?! Už to,že jsme zde a můžeme se dívat naty malé zázraky,stojí zato poděkovat.." Mně se tohle zdálo docela dost pravdivé. vissla

Upravil(a) REŇAS (29. 7. 2009 11:14)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí