29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ViktorkaLove napsal(a):
Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, totiž asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vžít, vcítit se do vnímání jiných... a že jsem "požírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou...
![]()
To uz ale mluvis podle mne o necem jinym. Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.
Není tady
napiš třeba slovo blahobyt a obejdi lidi ve všech koutech světa, ať ti řeknou, co pro ně znamená
Není tady
hirondel napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, totiž asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vžít, vcítit se do vnímání jiných... a že jsem "požírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou...
![]()
To uz ale mluvis podle mne o necem jinym.
Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.
Chápu, Hir. Protože ty "nejsi požírač cizích vnímání"..., jako já.
Ty jsi "respektovač", a to je jinde... nevím, jestli výš, nebo níž... asi ani takhle se na to nahlížet nedá..., to je prostě JINDE...
Není tady
K té minulosti..
Ta proběhla. Ano.
Ale já mám možnost - teď - v současnosti - rozhodnout se, jak na ni budu nahlížet. jaký k ní zaujmu postoj. Můžu brečet nad minulostí, můžu nadávat a proklínat ji a všechny kolem a můžu ji taky ctít, vážit si jí a brat ji jako dobrý a potřebný vývojový stupeň. (má-li tedy můj život smysl a cíl..)
Mám dokonce možnost zaujmout názor, pocit, postoj k budoucnosti. K budoucím událostem... K těm předpokládatelným, a to mnohé jsou. Ujasnit si budoucí situaci, rozhodnout se jak na ni budu nahlížet a pak ji mohu skutečně zrealizovat. To také jde.
Tím vlastně zabíjím dvě mouchy jednou ranou. Páč ty události na které se dívám, ty se mi spíš vyhnou...a nevyhnuly -li by se, jsem na ně připravená..
Nic se neuděje jaksi samo, že by můj postoj jakoby spadnul z nebe. Já si ho vytvářím vždycky. K minulosti, k přítomnosti i k budoucnosti. A to i když si ho nevytvořím.
Není to vlastně nádherná hra?
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
![]()
To uz ale mluvis podle mne o necem jinym.
Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.
Chápu, Hir. Protože ty "nejsi požírač cizích vnímání"..., jako já.
Ty jsi "respektovač", a to je jinde... nevím, jestli výš, nebo níž... asi ani takhle se na to nahlížet nedá..., to je prostě JINDE...
Co pro Tebe slova pozirac lidskych vnimani ma za smysl? Jak Ty to myslis? Muzes me napsat i SZ.
Není tady
Rochním se v tom. Ráda sdílím s jinýma to, jak to maj. A ještě radši nad tim přemejšlím. A vyhodnocuju... pro sebe, je to má duševní potrava. Když mi na něčem moc záleží, ozvu se. A pak "sklízím ovoce"...
Není tady
Někdy je "kyselé"... Pak jsem to nestrávila... a mám matroš na další zkoumání..., jak prosté...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Ráda sdílím s jinýma to, jak to maj. A ještě radši nad tim přemejšlím.
Pouziju jen tyhle dve vety z toho zbytku co jsi psala,protoze ja osobne s timhle trosku souznim.
Take rada (je to neco jako muj konicek) vnimam to, jak to maji ostatni a rada to poznavam a rozjimam o tom. Jinak to totiz ani nejde.
Není tady
mashanka napsal(a):
napiš třeba slovo blahobyt a obejdi lidi ve všech koutech světa, ať ti řeknou, co pro ně znamená
Vyborne marshanko asi tak nejak.
Není tady
Já to o tobě vim, přítelkyně... ale proti tobě mám nedostatky v úžasných reakcích... já někdy podlehnu chuti rýpnout, špásovat o vážných věcech, a proč to nepřiznat... i "honit si to posr. babinetí triko"...
Ale UŽ se na sebe za to nezlobím, začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama...
![]()
Ano mit se rada a brat se takova jaka jses. Pokud takova si prejes i byt nebo i nadale byt, je otazkou volby a zameru byt takovy ci makovy ci nebyt.
Pro me jsi v pohode.
Není tady
Dik. Tohle konstatování od tebe považuju za poctu nejvyššího kalibru...
Není tady
Dostala jsem lekci, kdyz jsem zustala svobodnou matkou a socialni pripad.
Doufam, ze ohledne vyberu parnera jsem se poucila a soucasny vztah vydrzi.
Ted dostavam lekci, kdyz jsem se vrhla na karieru do ciziny a mam stres z toho, ze nezvladam rodinu a praci tak, jak bych mela a odnasi to moje dite i moje zdravi. Dite je momentalne celkem zdrave a spokojene, "jen" nejak nemam cas na jeho vychovu a ono se mi to vrati. Prace tam je tvrda a zacala jsem si vazit hezke prace, kterou jsem mela v CR a nevazila si ji a snazim se vratit se zpet na stejne misto. To ze budu vydelavat ani ne ctvrtinu toho co mam ted neni dulezite, potrebuji klidny zivot. Takze pouceni, ze doma je nejlip a penize jsou dulezite jen do te miry, aby bylo dost na jidlo a bezne naklady, vic nepotrebuji.
Proti Vam nekterym ostatnim mi neprijdou moje lekce tak tvrde, jsou to jen bezne zivotni lekce.
Není tady
I ta nejmenší lekcička tě někam posune - stačí jednou přinést domů ze sámošky mezi rohlíky jeden tvrdý, a už je budeš vždycky osahávat
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 14:51)
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Já to o tobě vim, přítelkyně... ale proti tobě mám nedostatky v úžasných reakcích... já někdy podlehnu chuti rýpnout, špásovat o vážných věcech, a proč to nepřiznat... i "honit si to posr. babinetí triko"...
Ale UŽ se na sebe za to nezlobím, začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama...![]()
Řekla bych, že většina z nás podobných chutím občas podlehne. Lidi prostě mívají potřebu konfrontace - a proč ne, vždyť Babinet přece slouží k uspokojování potřeb. Pokud nejde vysloveně o nějaké hrubé urážky, nikomu to neublíží
Není tady
mashanka napsal(a):
I ta nejmenší lekcička tě někam posune - stačí jednou přinést domů ze sámošky mezi rohlíky jeden tvrdý, a už je budeš vždycky osahávat
Hezké.
Není tady
Někomu zřejmě jo, když má pak potřebu smazat půlku vlákna...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Někomu zřejmě jo, když má pak potřebu smazat půlku vlákna...
Ale tím se přece také zapojí - konfrontuje - ukazuje svůj názor a svůj obraz - budiž mu to přáno je uspokojen - a ti, co příspěvky psali a četli a připadaly jim zajímavé, si je stejně pamatují.
Mazač jim vlastně udělá službu - tím, že mu stálo za to je smazat je vlastně povýšil
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 15:05)
Není tady
Tak, tak, a ta atmosférka, co byla, taky zvostává...
Není tady
No tak jsem tu zas po odmlce,celé to ještě nepřelouskám..ale je mi smutno u některých příspěvků,které jsem,už přečetla Jen se přidám,že mi život nadělil pár lekcí ať se to týká vztahu mezi rodiči, úmrtí,býv.manžela a co se týká mého zdraví..taky jsem si to nemohla vybrat zda budu či nebudu vidět..a zda jednou vůbec. Nevím ani zda mi to něco dalo,kromě toho,že některé věci prožívám možná jinak a možná právě citlivěji,ale spíš to je tou mou povahou,neřekla bych,že mě to nějak "zocelilo." Ale když se to týká mě,tak jsou to všechno s.r.a.č.k.y.s kterýma se nějak srovnám,někdy hůř a někdy líp,ale pokud se tzv. životní lekce týkají vlastních dětí,nedovedu si představit nic horšího aspoň teda pro mně..z toho fakt mrazí. Už tak není pro mámu jednoduché,když jsou nějak nemocné nebo je tam genetická zátěž,zjištěná třeba,až po porodu,kdy to pak může být pokračující lekce zas pro to dítě,už třeba v tom,že nebude mít takový život jaký by chtělo,pokud nebudou mít štěstí a nedopadne to,jak nejlíp v tomto případě jde,to je má vlastní zkušenost. Ale vím,že jsou situace,kdy někomu byly jejich děti "dopřány" na krátkou chvíli a to si myslím,že je ta nejtvrdší životní událost ani se mi nechce psát lekce,protože co může tohle člověku dát kromě toho,že mu jeho nejvíc co měl,už bude napořád chybět a zůstane po něm prázdné místo? (Ale taky mě ještě napadá,že pro dítě je hrozné,když ztratí mámu a tátu,svou jistotu a nemá se kdo o něj postarat..,teda kromě nějaké tety v dětském domově,taky dost tvrdá lekce,bohužel pro to dítě..)
No a ještě jsem si vzpomněla na jeden výrok,myslím,že je to tak trochu i k tématu,je to od pro mně zajímavé osobnosti,herečky Ljuby Skořepové,kdy v televizním dokumentu řekla něco v tom smyslu že.."kdo říká,že život má být šťastný?! Už to,že jsme zde a můžeme se dívat naty malé zázraky,stojí zato poděkovat.." Mně se tohle zdálo docela dost pravdivé.
Upravil(a) REŇAS (29. 7. 2009 11:14)