27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ViktorkaLove napsal(a):
Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, toti asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vít, vcítit se do vnímání jiných... a e jsem "poírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou...
![]()
To uz ale mluvis podle mne o necem jinym. Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.
Není tady
napi třeba slovo blahobyt a obejdi lidi ve vech koutech světa, a ti řeknou, co pro ně znamená
Není tady
hirondel napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, toti asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vít, vcítit se do vnímání jiných... a e jsem "poírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou...
![]()
To uz ale mluvis podle mne o necem jinym.
Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.
Chápu, Hir. Protoe ty "nejsi poírač cizích vnímání"..., jako já.
Ty jsi "respektovač", a to je jinde... nevím, jestli vý, nebo ní... asi ani takhle se na to nahlíet nedá..., to je prostě JINDE...
Není tady
K té minulosti..
Ta proběhla. Ano.
Ale já mám monost - teď - v současnosti - rozhodnout se, jak na ni budu nahlíet. jaký k ní zaujmu postoj. Můu brečet nad minulostí, můu nadávat a proklínat ji a vechny kolem a můu ji taky ctít, váit si jí a brat ji jako dobrý a potřebný vývojový stupeň. (má-li tedy můj ivot smysl a cíl..)
Mám dokonce monost zaujmout názor, pocit, postoj k budoucnosti. K budoucím událostem... K těm předpokládatelným, a to mnohé jsou. Ujasnit si budoucí situaci, rozhodnout se jak na ni budu nahlíet a pak ji mohu skutečně zrealizovat. To také jde.
Tím vlastně zabíjím dvě mouchy jednou ranou. Páč ty události na které se dívám, ty se mi spí vyhnou...a nevyhnuly -li by se, jsem na ně připravená..
Nic se neuděje jaksi samo, e by můj postoj jakoby spadnul z nebe. Já si ho vytvářím vdycky. K minulosti, k přítomnosti i k budoucnosti. A to i kdy si ho nevytvořím.
Není to vlastně nádherná hra?
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
![]()
To uz ale mluvis podle mne o necem jinym.
Opet v nasi debate vnimam rozdil mezi tim o cem jsem psala a tim o cem pises ted Ty.
Chápu, Hir. Protoe ty "nejsi poírač cizích vnímání"..., jako já.
Ty jsi "respektovač", a to je jinde... nevím, jestli vý, nebo ní... asi ani takhle se na to nahlíet nedá..., to je prostě JINDE...
Co pro Tebe slova pozirac lidskych vnimani ma za smysl? Jak Ty to myslis? Muzes me napsat i SZ.
Není tady
Rochním se v tom. Ráda sdílím s jinýma to, jak to maj. A jetě radi nad tim přemejlím. A vyhodnocuju... pro sebe, je to má duevní potrava. Kdy mi na něčem moc záleí, ozvu se. A pak "sklízím ovoce"...
Není tady
Někdy je "kyselé"... Pak jsem to nestrávila... a mám matro na dalí zkoumání..., jak prosté...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Ráda sdílím s jinýma to, jak to maj. A jetě radi nad tim přemejlím.
Pouziju jen tyhle dve vety z toho zbytku co jsi psala,protoze ja osobne s timhle trosku souznim.
Take rada (je to neco jako muj konicek) vnimam to, jak to maji ostatni a rada to poznavam a rozjimam o tom. Jinak to totiz ani nejde.
Není tady
mashanka napsal(a):
napi třeba slovo blahobyt a obejdi lidi ve vech koutech světa, a ti řeknou, co pro ně znamená
Vyborne marshanko asi tak nejak.
Není tady
Já to o tobě vim, přítelkyně... ale proti tobě mám nedostatky v úasných reakcích... já někdy podlehnu chuti rýpnout, pásovat o váných věcech, a proč to nepřiznat... i "honit si to posr. babinetí triko"...
Ale U se na sebe za to nezlobím, začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama...
![]()
Ano mit se rada a brat se takova jaka jses. Pokud takova si prejes i byt nebo i nadale byt, je otazkou volby a zameru byt takovy ci makovy ci nebyt.
Pro me jsi v pohode.
Není tady
Dik. Tohle konstatování od tebe povauju za poctu nejvyího kalibru...
Není tady
Dostala jsem lekci, kdyz jsem zustala svobodnou matkou a socialni pripad.
Doufam, ze ohledne vyberu parnera jsem se poucila a soucasny vztah vydrzi.
Ted dostavam lekci, kdyz jsem se vrhla na karieru do ciziny a mam stres z toho, ze nezvladam rodinu a praci tak, jak bych mela a odnasi to moje dite i moje zdravi. Dite je momentalne celkem zdrave a spokojene, "jen" nejak nemam cas na jeho vychovu a ono se mi to vrati. Prace tam je tvrda a zacala jsem si vazit hezke prace, kterou jsem mela v CR a nevazila si ji a snazim se vratit se zpet na stejne misto. To ze budu vydelavat ani ne ctvrtinu toho co mam ted neni dulezite, potrebuji klidny zivot. Takze pouceni, ze doma je nejlip a penize jsou dulezite jen do te miry, aby bylo dost na jidlo a bezne naklady, vic nepotrebuji.
Proti Vam nekterym ostatnim mi neprijdou moje lekce tak tvrde, jsou to jen bezne zivotni lekce.
Není tady
I ta nejmení lekcička tě někam posune - stačí jednou přinést domů ze sámoky mezi rohlíky jeden tvrdý, a u je bude vdycky osahávat
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 14:51)
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Já to o tobě vim, přítelkyně... ale proti tobě mám nedostatky v úasných reakcích... já někdy podlehnu chuti rýpnout, pásovat o váných věcech, a proč to nepřiznat... i "honit si to posr. babinetí triko"...
Ale U se na sebe za to nezlobím, začla jsem se mít ráda aj s těmahle potřebama...![]()
Řekla bych, e větina z nás podobných chutím občas podlehne. Lidi prostě mívají potřebu konfrontace - a proč ne, vdy Babinet přece slouí k uspokojování potřeb. Pokud nejde vysloveně o nějaké hrubé uráky, nikomu to neublíí
Není tady
mashanka napsal(a):
I ta nejmení lekcička tě někam posune - stačí jednou přinést domů ze sámoky mezi rohlíky jeden tvrdý, a u je bude vdycky osahávat
Hezké.
Není tady
Někomu zřejmě jo, kdy má pak potřebu smazat půlku vlákna...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Někomu zřejmě jo, kdy má pak potřebu smazat půlku vlákna...
Ale tím se přece také zapojí - konfrontuje - ukazuje svůj názor a svůj obraz - budi mu to přáno je uspokojen - a ti, co příspěvky psali a četli a připadaly jim zajímavé, si je stejně pamatují.
Mazač jim vlastně udělá slubu - tím, e mu stálo za to je smazat je vlastně povýil
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 15:05)
Není tady
Tak, tak, a ta atmosférka, co byla, taky zvostává...
Není tady
No tak jsem tu zas po odmlce,celé to jetě nepřelouskám..ale je mi smutno u některých příspěvků,které jsem,u přečetla Jen se přidám,e mi ivot nadělil pár lekcí a se to týká vztahu mezi rodiči, úmrtí,býv.manela a co se týká mého zdraví..taky jsem si to nemohla vybrat zda budu či nebudu vidět..a zda jednou vůbec. Nevím ani zda mi to něco dalo,kromě toho,e některé věci proívám moná jinak a moná právě citlivěji,ale spí to je tou mou povahou,neřekla bych,e mě to nějak "zocelilo." Ale kdy se to týká mě,tak jsou to vechno s.r.a.č.k.y.s kterýma se nějak srovnám,někdy hůř a někdy líp,ale pokud se tzv. ivotní lekce týkají vlastních dětí,nedovedu si představit nic horího aspoň teda pro mně..z toho fakt mrazí. U tak není pro mámu jednoduché,kdy jsou nějak nemocné nebo je tam genetická zátě,zjitěná třeba,a po porodu,kdy to pak můe být pokračující lekce zas pro to dítě,u třeba v tom,e nebude mít takový ivot jaký by chtělo,pokud nebudou mít těstí a nedopadne to,jak nejlíp v tomto případě jde,to je má vlastní zkuenost. Ale vím,e jsou situace,kdy někomu byly jejich děti "dopřány" na krátkou chvíli a to si myslím,e je ta nejtvrdí ivotní událost ani se mi nechce psát lekce,protoe co můe tohle člověku dát kromě toho,e mu jeho nejvíc co měl,u bude napořád chybět a zůstane po něm prázdné místo? (Ale taky mě jetě napadá,e pro dítě je hrozné,kdy ztratí mámu a tátu,svou jistotu a nemá se kdo o něj postarat..,teda kromě nějaké tety v dětském domově,taky dost tvrdá lekce,bohuel pro to dítě..)
No a jetě jsem si vzpomněla na jeden výrok,myslím,e je to tak trochu i k tématu,je to od pro mně zajímavé osobnosti,herečky Ljuby Skořepové,kdy v televizním dokumentu řekla něco v tom smyslu e.."kdo říká,e ivot má být astný?! U to,e jsme zde a můeme se dívat naty malé zázraky,stojí zato poděkovat.." Mně se tohle zdálo docela dost pravdivé.
Upravil(a) REŇAS (29. 7. 2009 11:14)