Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#401 22. 7. 2009 23:22

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Tvrdé životní lekce

Kuty napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Každý máme svoje životní lekce a já si celkem jasně umím představit, co ty cítíš ze mně - a asi tě to dost děsí i když to ani za nic nepřiznáš.... Nedivím se tomu, protože vím, co to je. Pokud to vnímᚠjako "dusno", je to pro mne jen potvrzením toho, že se vůbec nemýlím wink
A co já si myslím, ti není jedno ani náhodou stolt
Taky tvrdá životní lekce smile
Tak se drž tummenupp BI.

tak tohle vytučněné o sobě můžou říct jen hloupí namyšlení lidé a pandorra.A PavlaH,které je vše jasné,věrná kámoška P.,samozvané odbornice a skrytá princezna Jasněnka.Jsem ráda,jak to tu ta samozvaná školitelka dostala se.žrat,ty svá "moudra".

Kuty, proč si Pan tak vyčlenila?
Myslím, že "nedostala nic sežrat", páč své teorie má nastavené tak, že za každých okolností sama pro sebe z boje odchází jako vítěz...

Není tady

#402 22. 7. 2009 23:36

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Holky, přimlouvám se - prosííím, nechte už tu Pan být - začíná mi jí být trochu líto grater

Upravil(a) mashanka (22. 7. 2009 23:36)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#403 22. 7. 2009 23:45

Axi
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

jj, všichni mají duše, jen některé jsou momentálně zaostalé big_smile

Kalik, mistr dvojsmyslu. wink

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#404 23. 7. 2009 6:41

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

mashanka napsal(a):

Ale má dvě možnosti, jak vnímat minulost :
1.Litovat času, ztraceného žehlením ponožek a považovat toto období svého života za neplodné a zbytečně promrhané
2. Uvědomit si, že díky tomu, že žehlení ponožek převzala od matky a dělala to, dostala šanci zjistit, jak je to k ničemu   a ten čas tudíž považovat za užitečný, protože jí ta činnost vlastně obohatila o novou zkušenost

ano, je to pouze o vnímání minulosti, nikoliv o tom, že ji může tvořit - tvořit může akorát tak nastávající minulost, která teprve přijde po budoucnosti a současnosti. Může vnímat minulost oběma možnostmi - uvědomit si, že žehlení převzala od matky a zároveň litovat ztrátu času. Ale ten ztracený čas už ji nikdo nevrátí, může akorát díky uvědomění si další čas ušetřit.
Budoucnpost - uvědomění - už nebudu žehlit ponožky
Současnost - nežehlím ponožky - dělám v ušetřeném čase něco jiného
Minulost - už nemám vyžehlené ponožky a ten ušetřený čas jsem věnovala něčemu jinému (třeba kvákání na Babinetu)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#405 23. 7. 2009 6:46

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Ano samozrejme ze pritomnosti tvorime budoucnost.  smile 

Minulost je minulost tak jak ji chapes Ty se svym logickym myslenim. Ano.
Pak je tu jeste jedno mysleni o kterem je tu rec taky=tvorime prave ted vsechno dohromady.
Logicke mysleni bude klast odpor,to je vic nez pravdepodobny,presto tady i tenhle uhel a mysleni existuje take.  smile

Myslim ze uz si rozumime.  wink

Myslím, že si určitě rozumíme wink
Na situaci se šnekem by to opravdu mohlo vypadat, že tvoříme budoucnost-současnost i minulost ve stejném čase - mžik okamžiku (ale dokázala bych to rozpitvat na setiny sekundy s tím, že přijde myšlenka na budoucnost - tím pádem po myšlenkce přijde na řadu současnost - konání - a po dokonání je již opět minulost.) smile

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#406 23. 7. 2009 7:05

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Holky, přimlouvám se - prosííím, nechte už tu Pan být - začíná mi jí být trochu líto grater

To je fakt. Já si zas myslím, že všechno už bylo vyřčeno... a začíná se to opakovat... Opakování, matka moudrosti, je dobré, ale mně víc vyhovuje mého taky: Opakovaný vtip je blbý... reta

Není tady

#407 23. 7. 2009 7:50

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Fujky, ošklivá Pandora lol

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#408 23. 7. 2009 8:13

mashanka
Zablokovaný

Zklamaná napsal(a):

mashanka napsal(a):

Ale má dvě možnosti, jak vnímat minulost :
1.Litovat času, ztraceného žehlením ponožek a považovat toto období svého života za neplodné a zbytečně promrhané
2. Uvědomit si, že díky tomu, že žehlení ponožek převzala od matky a dělala to, dostala šanci zjistit, jak je to k ničemu   a ten čas tudíž považovat za užitečný, protože jí ta činnost vlastně obohatila o novou zkušenost

ano, je to pouze o vnímání minulosti, nikoliv o tom, že ji může tvořit - tvořit může akorát tak nastávající minulost, která teprve přijde po budoucnosti a současnosti. Může vnímat minulost oběma možnostmi - uvědomit si, že žehlení převzala od matky a zároveň litovat ztrátu času. Ale ten ztracený čas už ji nikdo nevrátí, může akorát díky uvědomění si další čas ušetřit.
Budoucnpost - uvědomění - už nebudu žehlit ponožky
Současnost - nežehlím ponožky - dělám v ušetřeném čase něco jiného
Minulost - už nemám vyžehlené ponožky a ten ušetřený čas jsem věnovala něčemu jinému (třeba kvákání na Babinetu)

čas nikomu nikdo nevrátí, čas prostě každému běží a hodnocení, jestli byla minulost příjemná a přínosná nebo to byl ztracený čas, to je právě v tom pohledu. Pokud máme někam dojít, každá cesta by se dala považovat za ztracený čas. Když jedu na dovolenou, je to stejné. Buď si tu cestu budu užívat a budu ráda, že poznávám nová místa (i kdyby to třeba byla pouš, ale dosud jsem ji neviděla, takže mi to něco dá - že ji na vlastní oči uvidím) nebo ji mohu považovat za ztrátu času, zajímat se jen o ten cíl a být rozladěná, že jsem se nemohla teleportovat.

Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 8:15)

Není tady

#409 23. 7. 2009 8:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud máme někam dojít, každá cesta by se dala považovat za ztracený čas.
Nemyslím - někdy je samotná cesta lepší, než cíl, jehož dosažení tě může zklamat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#410 23. 7. 2009 8:34

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

mashanka napsal(a):

agewa napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Já se taky nechcu hádat a ani vyvracet nikomu jeho názor na počet životů... tady bych opravila, rsp. zeptala se: Opravdu si někdo uvědomuje, že tady bude zas po své smrti? Uvědomuje si, nebo jenom si myslí, domnívá se...?

jaký je mezi tím rozdíl?

doufá smile

Mashanko,"doufá" není vždycky to samé jako "myslet si, domnívat se". Možná podle tebe wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#411 23. 7. 2009 9:20

mashanka
Zablokovaný

Lúthien napsal(a):

mashanka napsal(a):

agewa napsal(a):

jaký je mezi tím rozdíl?

doufá smile

Mashanko,"doufá" není vždycky to samé jako "myslet si, domnívat se". Možná podle tebe wink

Jasně, že podle mě, když to asi píšu já lol
Tyhle zbytečné vsuvky tady, to mě baví lol

Když někdo napíše, že je tráva modrá, logicky to znamená JÁ ji vidím modrou - proč ho přesvědčovat o něčem jiném ? Prostě ji vidí modrou a těžko se na tom něco změní. Proč by mi to mělo vadit, jakou trávu vidí někdo jiný ?
Napadá mě jediný důvod - vyvolává to ve mně pochybnosti, jestli nejsem divná nakonec já, protože ji vidím zelenou ? Takže, co udělám ? Potřebuji shromáždit co nejvíc lidí, kteří ji vidí stejnou jako já a získat tím "důkaz", že jsem normální -  vissla

Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 9:22)

Není tady

#412 23. 7. 2009 9:31

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, nebo taky, pokud se neozve nikdo s "modrým viděním távy", buď nečetl Babi, a vykecává se někde jinde, nebo jsem tak "vzláštní a jiná", že pravděpodobně ztratím šanci s někým o "modrosti trávy" polemizovat... a přesto normální být můžu, v pohodě. Nikdy totiž nevíme dost na to, aby se "modrost trávy" nemohla objevit  později...

Není tady

#413 23. 7. 2009 9:34

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaLove napsal(a):

Hm, nebo taky, pokud se neozve nikdo s "modrým viděním távy", buď nečetl Babi, a vykecává se někde jinde, nebo jsem tak "vzláštní a jiná", že pravděpodobně ztratím šanci s někým o "modrosti trávy" polemizovat... a přesto normální být můžu, v pohodě. Nikdy totiž nevíme dost na to, aby se "modrost trávy" nemohla objevit  později...

http://www.webareal.cz/fotky1398/fotos/_vyr_48153-Festuca-glauca.jpg

Upravil(a) Zklamaná (23. 7. 2009 9:36)

Není tady

#414 23. 7. 2009 9:40

mashanka
Zablokovaný

Nikdy totiž nevíme dost na to, aby se "modrost trávy" nemohla objevit  později...

No právě.

Není tady

#415 23. 7. 2009 9:41

mashanka
Zablokovaný

Zklamaná napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

http://www.webareal.cz/fotky1398/fotos/ … glauca.jpg

Výborně. Hezký začátek dalších bojů lol

Pěkná, tráva - takový odstín oranžové člověk málokdy vidí lol

Není tady

#416 23. 7. 2009 9:41

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

mashanka napsal(a):

Lúthien napsal(a):

mashanka napsal(a):

doufá smile

Jasně, že podle mě, když to asi píšu já lol
Tyhle zbytečné vsuvky tady, to mě baví lol

Když někdo napíše, že je tráva modrá, logicky to znamená JÁ ji vidím modrou - proč ho přesvědčovat o něčem jiném ? Prostě ji vidí modrou a těžko se na tom něco změní. Proč by mi to mělo vadit, jakou trávu vidí někdo jiný ?
Napadá mě jediný důvod - vyvolává to ve mně pochybnosti, jestli nejsem divná nakonec já, protože ji vidím zelenou ? Takže, co udělám ? Potřebuji shromáždit co nejvíc lidí, kteří ji vidí stejnou jako já a získat tím "důkaz", že jsem normální -  vissla

perfektní zbytečná vsuvka tummenupp

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#417 23. 7. 2009 9:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

O-ou, to vypadá skoro jako "sedící kráva", že? pussa reta

Není tady

#418 23. 7. 2009 9:47

mashanka
Zablokovaný

Mně tedy spíš připadá, jako stojící had - ale, je to jen můj názor smile

Mimochodem, ta tráva na obrázku modrá není reta

Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 9:49)

Není tady

#419 23. 7. 2009 9:51

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Mně tedy spíš připadá, jako stojící had - ale, je to jen můj názor smile

Mimochodem, ta tráva na obrázku modrá není reta

A já se JUST hádat nechci, páč tam žádná tráva nejni a já tady taky nejsu... dumbom

Není tady

#420 23. 7. 2009 9:59

mashanka
Zablokovaný

Mᚠpravdu - není to tráva - tráva není tak dlouhá - tohle už je keř big_smile big_smile big_smile

Pamatujete na polemiku pana Svěráka se svým "synem" ve filmu Na samotě u lesa ?
"Tati, je žížala had ? Ne, had je větší .......................... takže, velká žížala už musí být had ........... ne, žížala je červ......... Tati, on brečí !.......... když já tomu nerozumíííííím  - big_smile
to je geniální dialog smile

Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 10:00)

Není tady

#421 23. 7. 2009 10:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

....mžik okamžiku (ale dokázala bych to rozpitvat na setiny sekundy s tím, že přijde myšlenka na budoucnost - tím pádem po myšlenkce přijde na řadu současnost - konání - a po dokonání je již opět minulost.) smile

Me naopak prijde (mam myslenku) myslenka v soucasnosti na soucasnost. V soucasnosti jedine v ni ja osobne konam -TED-nastavajici jak minulost tak budoucnost.  smile 

Zklamana napsal(a):

.. tvořit může akorát tak nastávající minulost, která teprve přijde po budoucnosti a současnosti.

Ty to naopak mas poskladany jinak podle meho ocka.  wink

Diky za zajimavou debatu.  smile
  Ted si lepe uz dokazu predstavit jak to muze nekdo jiny mit.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#422 23. 7. 2009 10:27

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Mᚠpravdu - není to tráva - tráva není tak dlouhá - tohle už je keř big_smile big_smile big_smile

Pamatujete na polemiku pana Svěráka se svým "synem" ve filmu Na samotě u lesa ?
"Tati, je žížala had ? Ne, had je větší .......................... takže, velká žížala už musí být had ........... ne, žížala je červ......... Tati, on brečí !.......... když já tomu nerozumíííííím  - big_smile
to je geniální dialog smile

lol

Není tady

#423 23. 7. 2009 10:30

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Hir, předtím jsi to nedokázala? (Teda představit si, jak to někdo jinej může mít?)

Není tady

#424 23. 7. 2009 10:47

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

hirondel napsal(a):

Hir, předtím jsi to nedokázala? (Teda představit si, jak to někdo jinej může mít?)

Hodne veci umim vnimat tak jak to muze ci ma nekdo jiny,ale bylo by troufaly rikat ze vsechno.

Co se tyka konkretne toho co pise Zklamca ( pokud vubec muzu mit jistotu ze jsem to schopna vnimat tak jak to mysli prave ona),to je pro mne TED ( wink ) neco zase novyho.  smile 
Jeste jsem vlastne nemela tu prilezitost to takhle s nekym rozmontovat.

Není tady

#425 23. 7. 2009 10:57

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, totiž asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vžít, vcítit se do vnímání jiných... a že jsem "požírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou... tummenupp stolt

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí