1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Kuty napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kadý máme svoje ivotní lekce a já si celkem jasně umím představit, co ty cítí ze mně - a asi tě to dost děsí i kdy to ani za nic nepřizná.... Nedivím se tomu, protoe vím, co to je. Pokud to vnímá jako "dusno", je to pro mne jen potvrzením toho, e se vůbec nemýlím
A co já si myslím, ti není jedno ani náhodou
Taky tvrdá ivotní lekce
Tak se drBI.
tak tohle vytučněné o sobě můou říct jen hloupí namylení lidé a pandorra.A PavlaH,které je ve jasné,věrná kámoka P.,samozvané odbornice a skrytá princezna Jasněnka.Jsem ráda,jak to tu ta samozvaná kolitelka dostala se.rat,ty svá "moudra".
Kuty, proč si Pan tak vyčlenila?
Myslím, e "nedostala nic serat", páč své teorie má nastavené tak, e za kadých okolností sama pro sebe z boje odchází jako vítěz...
Není tady
Holky, přimlouvám se - prosííím, nechte u tu Pan být - začíná mi jí být trochu líto
Upravil(a) mashanka (22. 7. 2009 23:36)
Není tady
KALIK napsal(a):
jj, vichni mají due, jen některé jsou momentálně zaostalé
Kalik, mistr dvojsmyslu.
Není tady
mashanka napsal(a):
Ale má dvě monosti, jak vnímat minulost :
1.Litovat času, ztraceného ehlením ponoek a povaovat toto období svého ivota za neplodné a zbytečně promrhané
2. Uvědomit si, e díky tomu, e ehlení ponoek převzala od matky a dělala to, dostala anci zjistit, jak je to k ničemu a ten čas tudí povaovat za uitečný, protoe jí ta činnost vlastně obohatila o novou zkuenost
ano, je to pouze o vnímání minulosti, nikoliv o tom, e ji můe tvořit - tvořit můe akorát tak nastávající minulost, která teprve přijde po budoucnosti a současnosti. Můe vnímat minulost oběma monostmi - uvědomit si, e ehlení převzala od matky a zároveň litovat ztrátu času. Ale ten ztracený čas u ji nikdo nevrátí, můe akorát díky uvědomění si dalí čas uetřit.
Budoucnpost - uvědomění - u nebudu ehlit ponoky
Současnost - neehlím ponoky - dělám v uetřeném čase něco jiného
Minulost - u nemám vyehlené ponoky a ten uetřený čas jsem věnovala něčemu jinému (třeba kvákání na Babinetu)
Není tady
hirondel napsal(a):
Ano samozrejme ze pritomnosti tvorime budoucnost.
![]()
Minulost je minulost tak jak ji chapes Ty se svym logickym myslenim. Ano.
Pak je tu jeste jedno mysleni o kterem je tu rec taky=tvorime prave ted vsechno dohromady.
Logicke mysleni bude klast odpor,to je vic nez pravdepodobny,presto tady i tenhle uhel a mysleni existuje take.
Myslim ze uz si rozumime.
Myslím, e si určitě rozumíme
Na situaci se nekem by to opravdu mohlo vypadat, e tvoříme budoucnost-současnost i minulost ve stejném čase - mik okamiku (ale dokázala bych to rozpitvat na setiny sekundy s tím, e přijde mylenka na budoucnost - tím pádem po mylenkce přijde na řadu současnost - konání - a po dokonání je ji opět minulost.)
Není tady
mashanka napsal(a):
Holky, přimlouvám se - prosííím, nechte u tu Pan být - začíná mi jí být trochu líto
To je fakt. Já si zas myslím, e vechno u bylo vyřčeno... a začíná se to opakovat... Opakování, matka moudrosti, je dobré, ale mně víc vyhovuje mého taky: Opakovaný vtip je blbý...
Není tady
Fujky, oklivá Pandora
Není tady
Zklamaná napsal(a):
mashanka napsal(a):
Ale má dvě monosti, jak vnímat minulost :
1.Litovat času, ztraceného ehlením ponoek a povaovat toto období svého ivota za neplodné a zbytečně promrhané
2. Uvědomit si, e díky tomu, e ehlení ponoek převzala od matky a dělala to, dostala anci zjistit, jak je to k ničemu a ten čas tudí povaovat za uitečný, protoe jí ta činnost vlastně obohatila o novou zkuenostano, je to pouze o vnímání minulosti, nikoliv o tom, e ji můe tvořit - tvořit můe akorát tak nastávající minulost, která teprve přijde po budoucnosti a současnosti. Můe vnímat minulost oběma monostmi - uvědomit si, e ehlení převzala od matky a zároveň litovat ztrátu času. Ale ten ztracený čas u ji nikdo nevrátí, můe akorát díky uvědomění si dalí čas uetřit.
Budoucnpost - uvědomění - u nebudu ehlit ponoky
Současnost - neehlím ponoky - dělám v uetřeném čase něco jiného
Minulost - u nemám vyehlené ponoky a ten uetřený čas jsem věnovala něčemu jinému (třeba kvákání na Babinetu)
čas nikomu nikdo nevrátí, čas prostě kadému běí a hodnocení, jestli byla minulost příjemná a přínosná nebo to byl ztracený čas, to je právě v tom pohledu. Pokud máme někam dojít, kadá cesta by se dala povaovat za ztracený čas. Kdy jedu na dovolenou, je to stejné. Buď si tu cestu budu uívat a budu ráda, e poznávám nová místa (i kdyby to třeba byla pou, ale dosud jsem ji neviděla, take mi to něco dá - e ji na vlastní oči uvidím) nebo ji mohu povaovat za ztrátu času, zajímat se jen o ten cíl a být rozladěná, e jsem se nemohla teleportovat.
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 8:15)
Není tady
Pokud máme někam dojít, kadá cesta by se dala povaovat za ztracený čas.
Nemyslím - někdy je samotná cesta lepí, ne cíl, jeho dosaení tě můe zklamat.
Není tady
mashanka napsal(a):
agewa napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Já se taky nechcu hádat a ani vyvracet nikomu jeho názor na počet ivotů... tady bych opravila, rsp. zeptala se: Opravdu si někdo uvědomuje, e tady bude zas po své smrti? Uvědomuje si, nebo jenom si myslí, domnívá se...?jaký je mezi tím rozdíl?
doufá
Mashanko,"doufá" není vdycky to samé jako "myslet si, domnívat se". Moná podle tebe
Není tady
Lúthien napsal(a):
mashanka napsal(a):
agewa napsal(a):
jaký je mezi tím rozdíl?
doufá
Mashanko,"doufá" není vdycky to samé jako "myslet si, domnívat se". Moná podle tebe
Jasně, e podle mě, kdy to asi píu já
Tyhle zbytečné vsuvky tady, to mě baví
Kdy někdo napíe, e je tráva modrá, logicky to znamená JÁ ji vidím modrou - proč ho přesvědčovat o něčem jiném ? Prostě ji vidí modrou a těko se na tom něco změní. Proč by mi to mělo vadit, jakou trávu vidí někdo jiný ?
Napadá mě jediný důvod - vyvolává to ve mně pochybnosti, jestli nejsem divná nakonec já, protoe ji vidím zelenou ? Take, co udělám ? Potřebuji shromádit co nejvíc lidí, kteří ji vidí stejnou jako já a získat tím "důkaz", e jsem normální -
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 9:22)
Není tady
Hm, nebo taky, pokud se neozve nikdo s "modrým viděním távy", buď nečetl Babi, a vykecává se někde jinde, nebo jsem tak "vzlátní a jiná", e pravděpodobně ztratím anci s někým o "modrosti trávy" polemizovat... a přesto normální být můu, v pohodě. Nikdy toti nevíme dost na to, aby se "modrost trávy" nemohla objevit později...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Hm, nebo taky, pokud se neozve nikdo s "modrým viděním távy", buď nečetl Babi, a vykecává se někde jinde, nebo jsem tak "vzlátní a jiná", e pravděpodobně ztratím anci s někým o "modrosti trávy" polemizovat... a přesto normální být můu, v pohodě. Nikdy toti nevíme dost na to, aby se "modrost trávy" nemohla objevit později...
Upravil(a) Zklamaná (23. 7. 2009 9:36)
Není tady
Nikdy toti nevíme dost na to, aby se "modrost trávy" nemohla objevit později...
No právě.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Výborně. Hezký začátek dalích bojů
Pěkná, tráva - takový odstín oranové člověk málokdy vidí
Není tady
mashanka napsal(a):
Lúthien napsal(a):
mashanka napsal(a):
doufáMashanko,"doufá" není vdycky to samé jako "myslet si, domnívat se". Moná podle tebe
Jasně, e podle mě, kdy to asi píu já
Tyhle zbytečné vsuvky tady, to mě baví
Kdy někdo napíe, e je tráva modrá, logicky to znamená JÁ ji vidím modrou - proč ho přesvědčovat o něčem jiném ? Prostě ji vidí modrou a těko se na tom něco změní. Proč by mi to mělo vadit, jakou trávu vidí někdo jiný ?
Napadá mě jediný důvod - vyvolává to ve mně pochybnosti, jestli nejsem divná nakonec já, protoe ji vidím zelenou ? Take, co udělám ? Potřebuji shromádit co nejvíc lidí, kteří ji vidí stejnou jako já a získat tím "důkaz", e jsem normální -
perfektní zbytečná vsuvka
Není tady
Zklamaná napsal(a):
O-ou, to vypadá skoro jako "sedící kráva", e?
Není tady
Mně tedy spí připadá, jako stojící had - ale, je to jen můj názor
Mimochodem, ta tráva na obrázku modrá není
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 9:49)
Není tady
mashanka napsal(a):
Mně tedy spí připadá, jako stojící had - ale, je to jen můj názor
Mimochodem, ta tráva na obrázku modrá není
A já se JUST hádat nechci, páč tam ádná tráva nejni a já tady taky nejsu...
Není tady
Má pravdu - není to tráva - tráva není tak dlouhá - tohle u je keř
Pamatujete na polemiku pana Svěráka se svým "synem" ve filmu Na samotě u lesa ?
"Tati, je íala had ? Ne, had je větí .......................... take, velká íala u musí být had ........... ne, íala je červ......... Tati, on brečí !.......... kdy já tomu nerozumíííííím -
to je geniální dialog
Upravil(a) mashanka (23. 7. 2009 10:00)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
....mik okamiku (ale dokázala bych to rozpitvat na setiny sekundy s tím, e přijde mylenka na budoucnost - tím pádem po mylenkce přijde na řadu současnost - konání - a po dokonání je ji opět minulost.)
Me naopak prijde (mam myslenku) myslenka v soucasnosti na soucasnost. V soucasnosti jedine v ni ja osobne konam -TED-nastavajici jak minulost tak budoucnost.
Zklamana napsal(a):
.. tvořit můe akorát tak nastávající minulost, která teprve přijde po budoucnosti a současnosti.
Ty to naopak mas poskladany jinak podle meho ocka.
Diky za zajimavou debatu.
Ted si lepe uz dokazu predstavit jak to muze nekdo jiny mit.
Není tady
mashanka napsal(a):
Má pravdu - není to tráva - tráva není tak dlouhá - tohle u je keř
![]()
![]()
Pamatujete na polemiku pana Svěráka se svým "synem" ve filmu Na samotě u lesa ?
"Tati, je íala had ? Ne, had je větí .......................... take, velká íala u musí být had ........... ne, íala je červ......... Tati, on brečí !.......... kdy já tomu nerozumíííííím -
to je geniální dialog
Není tady
hirondel napsal(a):
Ted si lepe uz dokazu predstavit jak to muze nekdo jiny mit.
Hir, předtím jsi to nedokázala? (Teda představit si, jak to někdo jinej můe mít?)
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ted si lepe uz dokazu predstavit jak to muze nekdo jiny mit.Hir, předtím jsi to nedokázala? (Teda představit si, jak to někdo jinej můe mít?)
Hodne veci umim vnimat tak jak to muze ci ma nekdo jiny,ale bylo by troufaly rikat ze vsechno.
Co se tyka konkretne toho co pise Zklamca ( pokud vubec muzu mit jistotu ze jsem to schopna vnimat tak jak to mysli prave ona),to je pro mne TED ( ) neco zase novyho.
Jeste jsem vlastne nemela tu prilezitost to takhle s nekym rozmontovat.
Není tady
Ok. Tohle "kouzlo" virtuálova jsem pochopila velice brzy, toti asik hned, jak jsem do něj vklouzla... vít, vcítit se do vnímání jiných... a e jsem "poírač cizích vnímání", je net mojí geniální jídelnou...
Není tady