27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jaká byla vae největí ivotní lekce, při které jste si říkali, e je to mezník, ze kterého jste se mohli poučit a změnit dosavadní hodnoty/názory...? Mohou napsat i človíčkové, kteří skroro ádné lekce v ivotě nepotřebovali a ve jim vycházelo podle plánu.
Děkuji.
Není tady
Asi před 20 lety svatba a přestěhování k manelovi, splnilo se vechno, před čím mě maminka varovala a já to poutěla druhým uchem ven. Dalí lekce bude, a přijdu o práci. V minulosti jsem dala výpověď pouze já, toto se mi jetě nestalo.
Není tady
Rozchod s bývalým; take spočiatku to bola taká skôr vynútená zmena, ale potom som to vzala zgruntu, začala na sebe pracova, venova sa koníčkom, ktoré by pri ňom zjavne nemali ancu, chodila som na dovolenky a venovala sa práci, ktorá ma bavila. Môj ivot nabral akosi úplne iný smer.
Není tady
Tak abych taky přidala svůj mezník, tak to bylo, kdy jsem s dcerou zůstala sama.
Není tady
Natálie napsal(a):
Tak abych taky přidala svůj mezník, tak to bylo, kdy jsem s dcerou zůstala sama.
U mě toté (se synem)
Není tady
tvrdá ivotní lekce???????
ivot s alkoholikem - viz. "alkoholici a jejich partneři"
Není tady
To pro mne byla a je deprese. ít s ní a bojovat. Dále, nemohoucnost otěhotnět a myslím si, e i mé dětství. Také je to pro mne ztráta nejbliích přátel.
Není tady
smrt otce před 7lety, která měla za následek naprostý rozpad rodinného zázemí, vůbec ztráta iluzí o světě, k tomu se přidaly úzkosti se kterými jsem pár let bojovala a natěstí jsem u dlouho ok. Zároveň mě ale potkalo těstí, v té době jsem poznala svého manela, který mě z toho dostal a rodinné zázemíčko jsme si vybudovali spolu
Není tady
U mě těch lekcí bylo víc, vyberu pár zásadních.
Před 11 lety přili při autonehodě o ivot dva mí blízcí příbuzní - sestřenice a její tatínek, můj strýc a maminčin bratr. Celý zbytek naí rodiny včetně mě to tehdy hluboce poznamenalo. Měla jsem je moc ráda. Uvědomila jsem si, e nevíme nikdo dne ani hodiny, zítra tady nemusíme být. Přehodnotila jsem svůj ivot a začla ít naplno. A moc. Pak mi numerolog řekl, e jestli se nezklidním, přijdu o celou svou rodinu. Zanedlouho potom srazilo auto před naím domem nai malou, tehdy 8letou dceru. Utrpěla mnohačetná zranění, modlili jsme se, aby přeila. Natěstí ano, i kdy musela prodělat několik operací a následky si ponese po celý ivot. Kdy se z toho jak tak dostala, zjistilo se, e má váné onemocnění krve - odběry kostní dřeně, braní krve, ílený nervy, léčba, operace...po operaci je to teď trochu lepí, ale u nikdy asi nebude úplně v pořádku. To byla a je má největí ivotní lekce.
A má nejlepí kamarádka zahynula před 6 lety v autě s celou svou rodinou. Moc mi chybí.
Není tady
ivotních lekcí bylo asi víc, vdy jsem si myslela, e je to zrovna ta největí....smrt otce, odchod manela, naučit se ít sama s dětmi, onemocnění maminky a její nehoda....ale určitě největí lekcí je transexualita mého dítětě - to mě posunulo někam jinam a od té doby má můj ivot zcela jiný směr....a tahle zkuenost mi otevřela oči.
Není tady
Pul roku po maturitě smrt mé celoivotní kamarádky, byly jsme spolu prakticky od narození.
Po narození dcerky zjitění, e má vrozenou srdeční vadu a následná operace.
Kdy od nás odeel muj BM. Tahle zkuenost mi převrátila ivot naprosto zásadně.
bylo toho určitě víc, take zjitění, e mě moje matka měla za svobodna a dodnes mi to podvědomě dává za vinu, take mě odmítá, sexualní obtěování od nevlastního dědy několik let, manelství s muem, který pak začal pít a hrál automaty, rozvod a ivot bez partnera jen s dětmi
vechno mě posunulo a změnilo., říkám si e bych nic neměnila, přesto bych raději lehčí a jednoduí ivot uvítala, alespon ted, jako odpočinek
Není tady
Musím říct, e mně ivot vycházel vdycky skvěle. Maminka mi říkala, e je to tím, e jsem nedělňátko, ty mají v ivotě těstí. Měla jsem ale pár mezníků, které mi obrátily ivot naruby - smrt mé milované babičky v osmi letech, narození mých dětí, smrt táty ve 33, deprese a smrt mojí maminky letos. Největí ránu a obrat v ivotě o 180 stupňů mi vak způsobil odchod mého milovaného manela, rozvod a nutnost ít sama. To jsem si uvědomila věci (a nejen zápo*né), které jsem dříve nevnímala nebo jsem úplně změnila přístup k nim.
Není tady
ádné lekce,přímo smr ...smrt dvou mých dětí hned po narození...moje zhoubná nemoc-natěstí vyléčená s úspěchem.Zavrhnula mě matka a celá moje rodina z malicherných důvodů a kvůli abomyím válkám ve vztazích..dcera a její pokus o sebevradu,....ve zavreno tím,e tento týden se mě pokusil ukrtit můj manel.Je s podivem,co enská vechno vydrí....
Není tady
Liko to s tím manelem myslí váně
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Liko
to s tím manelem myslí váně
Smrtelně.Mrkni do právní diskuze,Trestní oznámení na manela
Není tady
Poprvé smrt syna...ale nevím, jaké poučení bych z toho měla mít(byl to ale mezník, od kterého jsem u byla jiná) a pak rozvod mého manelství a manelství mého druhého manela....můj 1.manel to bohuel psychicky neunesl a u neije-to byl můj druhý velký mezník v ivotě, o kterém budu do konce ivota uvaovat a který mě zase o něco změnil.
Není tady
Taky bych jetě dodala, e má nehoda, kdy mě srazilo na kole auto a byla jsem poté na 5 operacích, synova (druhého)celiakie...ale to jsou vlastně u malé věci :-). Ale člověka vdy něco takového jaksi posouvá dál....
Není tady
Natálie,
tak to je mi fakt moc líto, e jsi s dcerkou zůstala sama. Je jen o málo mladí ne Davídek, viď?
Já ti bohuel asi nedám zatím ádné povzbuzení, e ostatní jsou na tom jetě hůře. On toti kadý nese ten svůj problém jako nejhorí, dokud se neobjeví jetě horí. Take pro někoho můe být tragédie to, e ho ikanují v práci a můe se trápit úplně stejně jako člověk, kterému zemřel tragicky partner s dítětem.
A mé nejhorí mezníky? Kdy jsem dostala dětskou cukrovku v 9 letech, pak dobrovolné mučení na V, kdy se mě vichni snaili celkem bez skrupulí vyhodit a já tvrdě vzdorovala a naposledy jsem brečela v pátek, kdy jsem zjistila, e manela donutili podepsat výpověď v práci, manel zatím nové zaměstnání nemá, já jsem na rodičovské, máme hypotéku a ádné úspory, protoe nám zkrachovala firma, co stavěla dům a my do něho museli dát ve, co jsme měli, aby se dostavěl.
Není tady
Káča napsal(a):
Poprvé smrt syna...ale nevím, jaké poučení bych z toho měla mít
Jak to myslí ponaučení?Přece na takovou věc se nemůe připravit a i dybys mohla tak to stejně nepomůe.Tohle není o ponaučení.Je to o tom e člověk musí být silný a vydret to.Vyjde z toho silnějí,ale ne ponaučenějí.
Není tady
Lika napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Liko
to s tím manelem myslí váně
Smrtelně.Mrkni do právní diskuze,Trestní oznámení na manela
jdu se podívat, si sem po ránu sednua skoro mě trefí lak.
Není tady
liko, to je mi líto. je moc dobře, e jde od něj pryč, drím palečky, at jde vechno dobře a co nejmíň bolestivě. kolik ti je, jestli to není tajný ?
Není tady
Káčo, já ani nevím, co na to říct, aby to neznělo blbě
Není tady
PPavlaa napsal(a):
liko, to je mi líto. je moc dobře, e jde od něj pryč, drím palečky, at jde vechno dobře a co nejmíň bolestivě. kolik ti je, jestli to není tajný ?
Je mi 44.A kdy tak o otm přemýlím tak vechno to co mě potkalo mě svým způsobem asi potkat mělo.Bude to znít blbě,ale já se cítím jako silný člověk.Vím e se nepoloím hned tak na lopatky a e zvládnu skoro vechno...
A jetě poznámka obecně,ne k tobě. Není dobrý koukat na někoho přes prsty jen proto,e třeba neměl v ivotě takový pech jako já a e pro někoho je třeba ivotní mezník to,e mu umře kočka.Tohle umím pochopit a myslím si,e nezbývá ne dotyčnýmu dret palečky aby to tak i zůstalo.
Není tady
určitě zvládne, já taky nakonec zjistila, e mě vlastně vechno posílilo, jen to někdy trvalo dost dlouho ne jsem se k tomu závěru propracovala a "lekci odila " a zpracovala.
a s tím manelem, moná to byla jen poslední kapka, já kdy jsem přemýlela o rozvodu, tak u mě to byla ta poslední, co mě přesvědčilo, e mám od něj odejít.
Není tady