29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Vůbec nevím jak začít, snad něco vymyslím.
Naše miminko jsme plánovali 5 let, ale pořád se nedařilo. Nakonec jsme se rozhodli navštívit CAR u Apolináře. Po všemožných vyšetřeních byla vyřčena diagnóza „příčina neznámá“. Po 3 nezdařených IUI jsem přešli k IVF, které se naštěstí podařilo hned napoprvé a já po 14 dnech nalezla na testíku ducha, kterého mi přijela potvrdit Mufinka. Byla jsem moc šťastná, ale nějak sem tomu nemohla uvěřit. To nastalo až po UTZ, kdy mi těhotenství potvrdila i dr. V Caru. Těhotenství dále probíhalo dobře a já si ho pořádně užila.
24.6. jsem měla chuť na pořádnou vanu, neboť jsem se celé těhu pouze sprchovala. Po večeři jsem si napustila skoro plnou vanu, zbytek se doplnil jakmile sem do ní vlezla . Voda byla řádně teplá až se mi z ní po cca 20 minutách pěkně zamotala hlava. Obvykle z ní uteču už po 5 minutách, ale nedivte se, než člověk sundá srst z míst které nevidí a navíc tam ani pořádně nedosáhne
tak to chvíli trvá. Lehla sem do pelíšku a ještě si psala s MirouB o tom, že vana nepomáhá a stále se nic neděje Byla jsem zvědavá co mi druhý den řeknou na UTZ a monitoru. Toho jsem se však už nedočkala. V 1:30 mě probudilo opětovné pálení žáhy
. Gaviscon byl po ruce a tak sem si dala panáčka pro sklidnění. Když sem si opět lehla, něco ze mě vyteklo. Tak sem se zarazila a říkala si, že je to zřejmě jen nějaký výtok, ale raději sem se šla podívat na wc. Jak sem se zvedla, už mi to teklo po nohách. Takže mi bylo jasné, že rupla voda a jde se na věc. Kupodivu sem byla pořád naprosto klidná a ani chviličku se nebála. Eliška
v pokojíčku a V. byl taky pořádně tuhej. Šla jsem tedy do koupelny, hodila spšku a poté nadupala myčku abych mu tam nenechala špinavé nádobí. Po sprše už sem začala mít mírné bolesti, tak sem usoudila, že do rána čekat asi nebudeme
. Zkontrolovala sem tašku a ve 2:00 zbudila manžela. Ten byl tak zblblej, že pár vteřin nechápal proč ho votravuju a kam jako chci jet v tuhle noční dobu
. Když se konečně probral, uvařila sem kávu a nechala ho v klidu oblíknout. Vyrazili jsme ve 2.45 a ještě se cestou stavili u bankomatu. 20m od nás stáli na křižovatce policajti a čučeli jak jsme drzí, že zastavíme jim před čumákem na zákazu. Tak sem vylezla z auta, peněženku sem měla v kufru a řádně na ně vystrčila pupek. Po cca 3 minutách asi pochopili co se děje a odjeli. Pak jsme se ještě zastavili na benzince pro pití a sváču. Do porodky jsme dorazili asi ve 3:20. Po natočení monitoru a prohlídce kdy bylo zjištěno, že jsem otevřená jen na jeden prst jsem zavolala mamce aby ráno přijela pro Elišku a odvezla jí do školy. Vilda jel ve 4:30 hod. rovnou do práce. Ráno v 8 na KO otevřená na 2 prsty tak sem informovala lékaře, že první porod trval 27 hodin a že tento bude pravděpodobně stejný. Za nějakou dobu přišel za mnou na pokoj a řekl, že pokud budu souhlasit píchnou mi injekci pro rychlejší roztažení pánví, samozřejmě sem kývla. A že do 15 minut by měli nastoupit pravidelné kontrakce a za hodinu se přijde na mě podívat. Do 5 minut nastoupili tak luxusní bolesti
od pasu až po kolena, že sem ho proklínala
a počítala každou minutu kdy se už vrátí. Za hodinu dorazil, po prohlídnutí sem byla otevřená na 6 prstů
a mazala na přípravku. Holení nebylo třeba, tak mi jen PA šoupla klystýr a já přeskočila do místnosti s wc a sprchou. Pak sem zavolala V. aby přijel a přešla na porodní box. Vilda dorazil cca v 11:00 a mě zatím píchli epidural. To byla taková úleva, že sem na pár minut
a odpočinula si. PA mě chodila kontrolovat každých 10-15 minut. Kontrakce polevili z 3 na 5 minut a tak sem dostala Oxitocin na urychlení. Před 13 hod. mě pustili na wc, ale já sem jen chodila a zapoměla. Když sem se vrátila na porodní box oznámila sem PA že už začínám mít tlak na konečník. Ta měla radost, jak se to urychlilo a řekla abych ležela na boku
. Přišel dr. a zjistil že jsem na otevřená, ale hrdlo ještě není úplně připravené
. Na otázku "můžu už tlačit" mi bylo řečeno abych ještě prodýchávala dokud hrdlo nepovolí
abych malé neublížila. No vydržela sem prodýchávat asi 5 minut a pak už sem cítila hlavičku. PA do mě sáhla, ihned volala porodníka, ale zrovna byli obsazený. Tak přilítla doktorka, která mi shodou okolností dělala OPU
. Koukla na mě, nohy nahoru, ale postel už sklopit nestihla
. Řekla mi že na kontrakci mám zatlačit a já jí odpověděla že čekat nebudu… První kontrakce přišla hned, druhé zatlačení mezi a na třetí byla hlavička venku. Pak nám nešli ven ramínka
, takže sem musela ještě jednou zatlačit a doktorka jí ze mě vytáhla
. Vilda si prý myslel že jí snad utrhne hlavu jak s ní musela cloumat. Pak sem slyšela jak z ní vytekla voda a začala plakat. Taťka si ještě přestříhnul pupeční šňůru a už mi jí dali na bříško. Já byla nejšťastnější člověk na světě.
Naše holčička se narodila 25.6. v 13:47 hod. Míry 3800g a 51cm. 40+4tt
Chtěla bych strašně moc poděkovat všem z porodnice v Praze u Apolináře. Nejvíce PA která se o mě starala, bohužel si nepamatuji jméno a Dr. Jaržembovské. Dále i sestřičkám a lékařům na oddělení 6nedělí P15. Všichni jsou tam super.
Také nesmím zapomenout na mého manžela, který to opět zvládnul na 1 s hvězdičkou a byl mi velkou oporou po celou dobu. Děkuju ti lásko.
No tak koukám, že sem se nějak rozvášnila snad sem vás nenudila. Všem děkuji za palečky, které jste mi držely, mám vás ráda.
Není tady
Pavliku-krasne jste to holky zvladly Preju hodne zdravicka cele rodince
Není tady
Pavlíku, moc hezká slohovka, tak ať vám Jůlinka dělá jen samou radost .
Není tady
Pavlíku, ještě jedno velká gratulace, ať vám Julinka dělá samou radost Mimochodem, také jsem ležela u Apolináře na P15
Upravil(a) rhea12 (18. 7. 2009 10:42)
Není tady
Pavli, moc krásná slohovka, četla jsem jedním dechem, holčička je moc nádherná, takže gratuluji a přeji hodně štěstíčka, zdravíčka a lásky do vašeho nádherného společného života!!!
Není tady
Pavlí krásná slohovka, co dodat, snad ještě jednou obrovská gratulace a hodně radosti s maličkou
Není tady
PAVLÍ- NÁDHERNÁ SLOHOVKA! MOC SE TI POVEDLA A HODNĚ SI MĚ S NÍ POBAVILA UŽ OD ZAČÁTKU!
Dobře ste to holky zvládly! I Jůlinka byla statečná!
Ps- píšu až ted, ptž než si jí sem připíchla, já balila kufry deo Egypta celej pobyt sem si vyčítala, že sem jí nestihla přečíst! Těšila sem se na ní až do ted a taky že ale stála za to!!!!
Ještě jednou gratuluji! A Jůlince hodně štěstí a zdraví do života!
Není tady
Všem moc děkujeme za gratulace a chci poděkovat všem z vás, které po celou dobu snažení a těhulkovství na nás myslely a držely palečky.
Jste moje sluníčka.
Není tady
Pavlí krásná slohovka velká gartulace k Jůlince
štěstíčko,zdravíčko celé Tvé rodině !
Ty máš ty holky tak hezký
Není tady
Pavlí, krásná slohovka, u porordu jsi měla moji oblíbenou věčně dobře naladěnou Dr. a tak věřím že i mimi bude životní oprtmistka:)
Není tady
Stránky: 1