29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ztrácím chuť do života. Tak by se ve stručnosti daly shrnout pocity, které mám. Žiju po rozvodu 11 let sama, mám 15-ti letého syna a posledních pár let neznám nic jiného než do práce, z práce domů a tak pořád dokola. Nemám žádné rodinné zázemí, když se mi cokoliv podělá od auta až po drobnosti v bytě, vše musím zařídit sama,shánět opraváře, doprošovat se. Už jsem z toho vyčerpaná.
Od rozvodu dva vážnější vztahy, ten druhý zakončený před 4 roky potratem a od té doby prakticky sama, sama, sama. Byla jsem 8 let na AD a přibrala jsem za těch 8 let 40 kg. V loni jsem AD pozvolně vysadila, ale cítím, že to není moc OK a letos na jaře jsem začala hubnout. CHodím cvičit, od dubna mám 16 kg dole,ale cítím se snad ještě hůř než před tím. Ne fyzicky,ale psychicky. Nemůžu spát, za noc naspím cca 2,5 hodiny, občas se už jen ploužím. Syn mě přestává potřebovat, teď je na prázdninách a když mu volám, tak ho vyloženě prudím. Strašně těžko se s někým seznamuji, takže ne jen že nemám chlapa, ale ani žádnou kamarádku. V práci jsou to vyloženě jen kolegyně, nic víc, kolektiv je dost o ničem.
Asi teď začnu dostávat rady typu, dělej něco pro sebe, ale má to jeden háček. To něco pro sebe stojí dost peněz a já jsem ráda, že si můžu dovolit chodit do fitka, kadeřnici, kosmetiku, pedikůru. Na nic víc už nemám a to mám pocit, že v té práci budu za chvíli i bydlet. Snažím se o celkovou změnu, ale psychika je svině. Mám pocit, že jsem se dostala do začarovaného kruhu, ze kterého nemůžu ven. Dostávám rady, najdi si psychologa, ale kde ho hledat. Vyzkoušela jsem dva a bylo to o ničem a navíc si myslím,že psycholog stejně moje problémy nevyřeší.
Ale přece jen, kdyby jste věděl někdo o nějakém psychologovi v Brně, budu ráda.
Není tady
Vůbec nic neděláš špatně, ono se to jen nějak potento a je toho na tebe opravdu hodně, a poslala jsem ti vzkaz, tak si to přečti.
Není tady
Neztracej nadeji, me je 47 let, ziju uz 12 let sama s detmi, jeste k tomu v cizine, byla jsem depresivni, chodila k psychologum, nic nepomahalo.
Najednou se to znicehonic obratilo, mam peknou praci, kde jsem se seznamila se svobodnym kolegou, zacali jsme spolu chodit, je to krasne.... ted jsem se vratila z dovolene v Turecku, kde jsem byla s dcerou....
A to jsem si jeste pred rokem chtela vzit zivot !
Co ti mohu doporucit?
Nech to plynout, bud stastna za to, co mas....
Upravil(a) venuše (17. 7. 2009 20:03)
Není tady
Max, věř mi, je nás hodně, co se musíme s ledasčím poprat samy. Kolikrát pochybujeme, zda tohle...sama na starosti, vydělávání peněz, nějaký ten problém v práci či s dětmi...je fakt všechno, co nás ještě v životě čeká. Udělala jsem zajímavou zkušenost, že i ze zdánlivě bezvýchodné situace se člověk kolikrát dostane, i když původně pochyboval, zda ji vůbec přežije. Psycholog s Tebou situaci rozebere, nastíní možnosti, ale stejně s tím budeš muset pohnout sama, až od něj přijdeš domů. A kdo z nás se seznamuje lehko...s cizími chlapy...
Koukej, že syn už začíná být samostatný, je přece fajn. Že jsi tak obdivuhodně zhubla, na to jsi potřebovala sakra kus odhodlání a pevné vůle! Je fajn, že máš práci a že o sebe tak dbáš. Jenom nesmíš propadat beznaději. Mělas dva delší vztahy? Některá z nás nemá třeba ani jeden krátký! A že špatně člověk spí, to je taky dost běžné. Stačí nějaká starost, a nedá a nedá nám usnout. Holka, hůř může být vždycky. Kuráž to chce. S ní se člověk prokope životem přece jenom trochu líp! Držím Ti palce.
Není tady
Max - poslu ti jeden kontakt na mail. Urcite to zkus! Ja bych odbornou psychologickou pomoc rozhodne nezatracovala, podle me je lepsi zkusit toto nez to resit medikamenty.
Jinak - podle me to "delat neco pro sebe" nemusi byt spojeny s financi narocnosti. Kamen urazu bych asi spis videla v te tve celkove socialni izolovanosti - absence kamaradek, blizsich lidi...
Není tady
Jetse podotykam, ze ja jsem taky sama - v 9.mesici tehotenstvi (partnerka me opustila v mem 5. mesici) a muzu rict, ze par dobrych kamaradu muze cloveku fakt NESKUTECNE POMOCT!!! Ikdyz pravda, ja mam jeste obrovskou pomoc od sestry.
Sourozence nemas?
Není tady
Take si myslim, ze nedelas nic spatne. Byla jsem ve stejne situaci jako Venuse, v cizine, sama s detmi po rozvodu, mne zbyly jen dluhy a nastesti byt. Psychologa jsem nekolikrat navstivila, ale nevedlo to k nicenu a tak jsem se do toho boje zakousla. Bylo to tezke, ale myslim, ze to mam za sebou. Mela jsem pocit, ze padam do nejake jamy a ta nema dno a kdyz dopadnu, tak ten pad nepreziju.
Dnes mam jiz pocit, ze uz jsem se z te jamy dostala a vychutnavam si zivot. Jenom hledani spravnych kamaradek dalo poradnou praci a chtelo cas.Hodne mne pomahalo se vymluvit a podelit o sve starosti se svymi kamaradkami. Taky jsem nemela dost finanzi, ale presto jsem neco podnikla, aby to nebylo financne narocne. Jizda na kole, nebo kdyz bylo malo penez jsme podnikli vylet a podelili se o naklady. Zasli na kafe, nebo jen tak do prirody. Necitila jsem se sama, ale hodne osamela, dala si dokonce inzerat, ale lasku jsem nepotkala. Smirila jsem se s tim jak to je a rozhodla se zit sama. Trvalo to 13let. Jak to ale byva, v tom momente jsem nasla nekoho, kdo mne z te samoty vytahl a ukazuje mi jak je zivot hezky a clovek si ho muze uzivat.
Nechci davat rady, ani nemuzu. Kazdy jsme jiny a kazdy je jinak citlivy. Jen uz dnes vim, ze pokud se clovek na nejakou vec moc soustredi, tak je tezsi ji dosahnout, nez kdyz se uvolni a necha tomu volny prubeh.
Jeste neco co si dnes zpetne uvedomuji. Take jsem si myslela, ze uz mne deti nepotrebuji. Never tomu. Je to jedno kolik je jim let, mamu potrebuji stale. Ikdyz uz jsou pryc z bytu, stale mne potrebuji. Vedi, ze kdyz bude zle, tak je tu nekdo o koho se mohou oprit a najdou u mne pomoc. Vraci mi to co jsem jim dala. Dodnes, kdyz jim volam, tak mam pocit, ze prudim.
Vlastne pisu jen proto, abys vedela, ze nejsi sama v teto situaci a ze po spatnych casech, prijdou i ty hezke jiste i u tebe. Nespolehej jen na psychologa, ten muze pomoct, ale nejvic musis udelat ty.
Nezoufej, preji hodne stesti celeho sveta.
Není tady
max72 napsal(a):
Ztrácím chuť do života. Tak by se ve stručnosti daly shrnout pocity, které mám. Žiju po rozvodu 11 let sama, mám 15-ti letého syna a posledních pár let neznám nic jiného než do práce, z práce domů a tak pořád dokola. Nemám žádné rodinné zázemí, když se mi cokoliv podělá od auta až po drobnosti v bytě, vše musím zařídit sama,shánět opraváře, doprošovat se. Už jsem z toho vyčerpaná.
Od rozvodu dva vážnější vztahy, ten druhý zakončený před 4 roky potratem a od té doby prakticky sama, sama, sama. Byla jsem 8 let na AD a přibrala jsem za těch 8 let 40 kg. V loni jsem AD pozvolně vysadila, ale cítím, že to není moc OK a letos na jaře jsem začala hubnout. CHodím cvičit, od dubna mám 16 kg dole,ale cítím se snad ještě hůř než před tím. Ne fyzicky,ale psychicky. Nemůžu spát, za noc naspím cca 2,5 hodiny, občas se už jen ploužím. Syn mě přestává potřebovat, teď je na prázdninách a když mu volám, tak ho vyloženě prudím. Strašně těžko se s někým seznamuji, takže ne jen že nemám chlapa, ale ani žádnou kamarádku. V práci jsou to vyloženě jen kolegyně, nic víc, kolektiv je dost o ničem.
Asi teď začnu dostávat rady typu, dělej něco pro sebe, ale má to jeden háček. To něco pro sebe stojí dost peněz a já jsem ráda, že si můžu dovolit chodit do fitka, kadeřnici, kosmetiku, pedikůru. Na nic víc už nemám a to mám pocit, že v té práci budu za chvíli i bydlet. Snažím se o celkovou změnu, ale psychika je svině. Mám pocit, že jsem se dostala do začarovaného kruhu, ze kterého nemůžu ven. Dostávám rady, najdi si psychologa, ale kde ho hledat. Vyzkoušela jsem dva a bylo to o ničem a navíc si myslím,že psycholog stejně moje problémy nevyřeší.
Ale přece jen, kdyby jste věděl někdo o nějakém psychologovi v Brně, budu ráda.
Pokud jsi měla 8 let AD a už je nemáš............tak ti to možná chybí ...jsou lidi, kteří nemají vůbec vážný důvod, mají židličku na všech čtyřech nohách a stejně mají depky.........mají prostě jinou chemii v mozku a vůbec nezáleží na tom v jaký jsou situaci ...........najdi si dobrýho doktora a vyzkoušejte všechny léky a najdi si lék, po kterém nebudeš nabývat váhu ......určo se nějaký najde ............možná prostě ty AD potřebuješ......... i to jak nespíš tomu nasvědčuje.............všechny sme po rozvodu............ale po tak dlouhé době se situace ustálí , ty potřebuješ odborníka.
Není tady
Hamsun napsal(a):
.............najdi si dobrýho doktora a vyzkoušejte všechny léky a najdi si lék, po kterém nebudeš nabývat váhu ......určo se nějaký najde ............možná prostě ty AD potřebuješ......... i to jak nespíš tomu nasvědčuje.............všechny sme po rozvodu............ale po tak dlouhé době se situace ustálí , ty potřebuješ odborníka.
Hamsun se vsi uctou k tobe - AD bych brala jako poseldni moznost, krajni, a uz vubec se neodvazovala na zaklade jednoho prispevku nekoho, koho neznam, lanarit ho do medikamentu.
Není tady
laura31 napsal(a):
Hamsun napsal(a):
.............najdi si dobrýho doktora a vyzkoušejte všechny léky a najdi si lék, po kterém nebudeš nabývat váhu ......určo se nějaký najde ............možná prostě ty AD potřebuješ......... i to jak nespíš tomu nasvědčuje.............všechny sme po rozvodu............ale po tak dlouhé době se situace ustálí , ty potřebuješ odborníka.
Hamsun se vsi uctou k tobe - AD bych brala jako poseldni moznost, krajni, a uz vubec se neodvazovala na zaklade jednoho prispevku nekoho, koho neznam, lanarit ho do medikamentu.
Jsem stejneho nazoru, leky opravdu jako posledni reseni. Nekdy je dobra kamaradka lepsi, nez cela lekarna.
Není tady
Píšeš, že ji ztrácíš. To znamená, že si ještě všechnu neztratila - to je dobré znamení.
Nezaměřuj se na tu část, kterou už nemáš, ale na tu, co ti ještě zbyla, a od té se odpíchni. Každý den si uvědom alespoň tři věci, pro které jsi ráda na světě. Třeba jen to, jak je pěkné, když se projdeš po lese. Určitě je najdeš a když si je uvědomíš, něco z nich realizuj - třeba se jdi projít do toho lesa a vnímej vůně, klid, ...........
Není tady
laura31 napsal(a):
Hamsun napsal(a):
Protože se v té problematice ani zbla nevyznáš ..........to co popisuje má všechny znaky neléčené depky, která se prostě musí řešit chemií............navíc už se léčila, tak jí ten lék chybí.......depka je něky vážný stav, znám lidi , kteří umřeli díky těžkým depkám, znala jsem..............tak těžkou depu člověk bezdůvodně nemá..........tady se radši neraď děvče, tady tě budou akorát posílat do školičky k Pandoře a nebo posílat do lesa.........hihi.......lidi tady mají malé vzdělání na to ,aby to mohli posoudit ............to rychle poznáš třeba z vulgárního popisku Marshalky ..............najdi si forum přímo depkařů..............a tam ti lidi dobře posoudí, jak moc to máš ......říkat depkařovi, jdi do lesa a raduj se je holý nesmysl.............DEPKA SE NEDÁ VYLÉČIT SLOVEM NEBO LESEM:D
Není tady
Máš pravdu - deprese je nemoc, to nikdo nezpochybňuje. Otázka je určit, co už skutečně deprese je.
Člověk ve skutečné depresi nepíše do Babinetu, nechodí cvičit, ke kadeřnici, na kosmetiku, pedikúru, nechybí mu sex ani kamarádi - takový člověk o sebe nepečuje, nic ho nezajímá a nedělá prostě nic.
Není tady
mashanka napsal(a):
Máš pravdu - deprese je nemoc, to nikdo nezpochybňuje. Otázka je určit, co už skutečně deprese je.
Člověk ve skutečné depresi nepíše do Babinetu, nechodí cvičit, ke kadeřnici, na kosmetiku, pedikúru, nechybí mu sex ani kamarádi - takový člověk o sebe nepečuje, nic ho nezajímá a nedělá prostě nic.
Jsou různý druhy depky .........opravdu je to odstupňovaný.......já jsem zvědavá a leta jsem četla depkaře na netu .........řada z nich opravdu chodila k holiči a cvičit .........přesto měli těžký depky.......třeba bratranec mýho přítele jezdil do posledka na kole , polykal stovky kilometrů a druhej den se zabil...........pokud se člověk ráno probudí a je mu zle a celkem není žádnej malér, tak to už je na lék..........já měla v životě mnoho průšvihů a nikdy jsem neměla takový pocity ...........a přišla jsem o všechno, o rodinu, o každou práci-jeden čas......o přátele, o vztahy .......ale život je náááádhernej.......
Není tady
Hamsun napsal(a):
laura31 napsal(a):
Hamsun napsal(a):
Protože se v té problematice ani zbla nevyznáš ..........to co popisuje má všechny znaky neléčené depky, která se prostě musí řešit chemií............navíc už se léčila, tak jí ten lék chybí.......depka je něky vážný stav, znám lidi , kteří umřeli díky těžkým depkám, znala jsem..............tak těžkou depu člověk bezdůvodně nemá..........tady se radši neraď děvče, tady tě budou akorát posílat do školičky k Pandoře a nebo posílat do lesa.........hihi.......lidi tady mají malé vzdělání na to ,aby to mohli posoudit ............to rychle poznáš třeba z vulgárního popisku Marshalky ..............najdi si forum přímo depkařů..............a tam ti lidi dobře posoudí, jak moc to máš ......říkat depkařovi, jdi do lesa a raduj se je holý nesmysl.............DEPKA SE NEDÁ VYLÉČIT SLOVEM NEBO LESEM:D
No Pandora podle tebe lanari lidi do svy skolicky, ty na druhou stranu pusobis jako zamestnanec faramceuticke firmy vyrabejici antidepresiva
Není tady
mashanka napsal(a):
No, já asi možná depresi mám, ale prostě mi nezbývá nic jiného než fungovat a proto to zvládám čím dál hůř. Musím o sebe trochu dbát, jinak bych ještě přišla o práci, musím nějak uživit kluka. Je to ale někdy na pokraji mých sil. Někdo tady psal, ať nejdu lék, po kterém nepřiberu. Paní doktorka na mě vyzkoušela asi 7 druhů AD, tloustla jsem pořád.
Dnes v noci jsem zas nemohla spát a přemýšlela jsem o tom, zda všechny ty prášky na spaní , které mám nespolykám a neskončím to. Neudělala jsem to, protože mám strach, ne ze smrti, ale z toho, že by se to nepodařilo a já skončila v blázinci. Měla jsem tu čest před 12-ti lety být v blázinci tři dny, díky bývalému manželovi, který mě tam po jedné prudké hádce nechal odvézt a nikomu bych to nepřála zažít. Jste tam pro ně jen nemocné zvířátko.
Není tady
Max, skús možno namiesto kozmetičky alebo pedikúry (to sa dá zvládnuť aj doma) zájsť na nejaký víkend, urobiť si radosť, "dovoliť" si niečo, čo si si predtým nedovolila... Alebo vyskúšať nepoznané, trebárs aj bláznivé veci... koníčky... nájdi si niečo, čo by ťa bavilo. Myslím, že to je zároveň cesta medzi ľudí, nielen na zoznámenie sa s chlapom, ale aj s kamoškami. U teba v obývačke ti nikto nenarastie, aby sa s tebou zoznámil. Mylsím, že najhorší je ten pocit škrečka alebo veveričky v kolečku, z ktorého neexistuje únik. Toto by mohol byť taký únik "za hranice všedných dní".
Upravil(a) Selima (18. 7. 2009 15:13)
Není tady
Selima napsal(a):
Max, skús možno namiesto kozmetičky alebo pedikúry (to sa dá zvládnuť aj doma) zájsť na nejaký víkend, urobiť si radosť, "dovoliť" si niečo, čo si si predtým nedovolila... Alebo vyskúšať nepoznané, trebárs aj bláznivé veci... koníčky... nájdi si niečo, čo by ťa bavilo. Myslím, že to je zároveň cesta medzi ľudí, nielen na zoznámenie sa s chlapom, ale aj s kamoškami. U teba v obývačke ti nikto nenarastie, aby sa s tebou zoznámil.
Mylsím, že najhorší je ten pocit škrečka alebo veveričky v kolečku, z ktorého neexistuje únik. Toto by mohol byť taký únik "za hranice všedných dní".
Můj největší koníček a má vášeň je hokej a celou sezonu chodíme se synem na zápasy, jezdíme i na zápasy ven, takže mezi spoustou chlapů jsem během hokejové sezony pořád a nic. Víc chlapů pohromadě snad už jinde nepotkám.
Není tady
Max, ale ak z teba čiší zúfalstvo osamelej ženy - to nie je dobrý začiatok na zoznamovanie. Skús to brať skôr ako šancu nájsť si kamarátov či kamarátky než kao potenciálnu zoznamku... a nájdi si aj niečo "medzisezónne", ak môžem poradiť.
Není tady
max72 napsal(a):
mashanka napsal(a):
Člověk ve skutečné depresi nepíše do Babinetu, nechodí cvičit, ke kadeřnici, na kosmetiku, pedikúru, nechybí mu sex ani kamarádi - takový člověk o sebe nepečuje, nic ho nezajímá a nedělá prostě nic.No, já asi možná depresi mám, ale prostě mi nezbývá nic jiného než fungovat a proto to zvládám čím dál hůř. Musím o sebe trochu dbát, jinak bych ještě přišla o práci, musím nějak uživit kluka. Je to ale někdy na pokraji mých sil. Někdo tady psal, ať nejdu lék, po kterém nepřiberu. Paní doktorka na mě vyzkoušela asi 7 druhů AD, tloustla jsem pořád.
Dnes v noci jsem zas nemohla spát a přemýšlela jsem o tom, zda všechny ty prášky na spaní , které mám nespolykám a neskončím to. Neudělala jsem to, protože mám strach, ne ze smrti, ale z toho, že by se to nepodařilo a já skončila v blázinci. Měla jsem tu čest před 12-ti lety být v blázinci tři dny, díky bývalému manželovi, který mě tam po jedné prudké hádce nechal odvézt a nikomu bych to nepřála zažít. Jste tam pro ně jen nemocné zvířátko.
Podle toho jak to popisuješ , tak máš opravdu těžkou depku.......najdi si na netu lidi, který to prožívají taky a ti tě nasměrují přesně a poradí ti řešení...........tady je nevidím..........pokud tě zajímá kde, napiš mi vzkaz.Když se budeš přepínat a dlouho přemáhat, může to skončit špatně.Deprese kterou ty tady popisuješ je duševní nemoc, špatná chemie v mozku..........a na tu nepomůže procházka lesem ani relaxační víkend ....to by byly blázince prázdný a všichni blázni by vyběhli do lesa a byli zdraví ..................a ušetřilo by se spousta peněz.
Nejsem dealer farmaceutické společnosti,ale leta se pohybuju mezi depresáky a bohužel musím konstatovat, že tady jsou samí laici..........musíš najít sílu a hledat lidi , kteří ti pomůžou, určo je potkáš.
A k lékům: .....já snesu z 50 druhů léků jeden, po všech ostatních mám vedlejší účinky............tloustnu, nebo spím, nebo mám děsnou zácpu(cca po 10 lécích)....musíš najít člověka, který to s tebou zkusí .....moje dcera má AD také protože je AS a vystřídala jich moc, než našla ten pravý.
Není tady
Ahoj Max,
třeba je to příležitost k tomu, začít dělať nekteré věci jinač nebo změniť přístup k nekterým situacím v životě.
Kdysi sem četla knihu Odpovědi na otázky od Abd-Ru-Shina, tam mě zaujala slova:
Komplex méněcennosti se vyskytují tam, kde se duch nemůže svobodně rozvinout. Takový člověk je duchovně silnější, než se může projevit, a proto trpí pod tlakem jemu neznámé tísně.
A depresi popisuje slovy, že je to lenost ducha.
Hodně sem o tom přemýšlela v březnu, dubnu, kdy sem byla bez práce, nemocná a po rozchodu s přítelem. Když sem ležela, enom sem sa litovala. První, co sem udělala, zajela sem na terapii RUŠ, dať si do pořádku trošku psychiku. To samé se zdravím. Dále sem sa rozhodla, když dostanu špatnou náladu, něco vyváděť. Vyjeť na kole do lesa, hlasitě zpívať, řvať u lesa, blbnuť se psem, malovať, studovať neco nového, ... prostě cokoliv, co mě baví. A pomalu sa to začalo lepšiť.
Eště to není ono, od srpna zase hledám novů prácu, ale už mám pomyslný plán možností využití volného času, než neco najdu.
Není tady
Selima napsal(a):
Max, ale ak z teba čiší zúfalstvo osamelej ženy - to nie je dobrý začiatok na zoznamovanie. Skús to brať skôr ako šancu nájsť si kamarátov či kamarátky než kao potenciálnu zoznamku... a nájdi si aj niečo "medzisezónne", ak môžem poradiť.
S tím souhlasím - zoufalá žena, když začne hledat partnera, na sebe přitáhne zase jen zoufalce.
Upravil(a) mashanka (18. 7. 2009 16:49)
Není tady