Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 17. 7. 2009 18:42

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Bible a víra

Matouš 6:33
Neustále tedy hledejte nejprve království a jeho spravedlnost, a to všechno ostatní vám bude přidáno...

Není tady

#2 17. 7. 2009 18:49

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Re: Bible a víra

ViktorkaLove napsal(a):

Matouš 6:33
Neustále tedy hledejte nejprve království a jeho spravedlnost, a to všechno ostatní vám bude přidáno...

pussa

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#3 17. 7. 2009 18:51

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Ty bláho,kdybych znala celou Bibli a kde co hledat tak bysme si mohli odepisovat verši dumbom lol !Tak,a ted' jsem dostala chut' na pivo a doma ani p.d butter .

Není tady

#4 17. 7. 2009 19:21

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr, já myslím, že dopisovat si jenom texty je klidně možné, fakt, myslím, že by nebylo potřeba žádného jiného slova, než biblického textu, ale víš co? Kdo to zvládne... hm, teď se mi promítlo mnoho škaredých vlastností, co mám: závist, lenost, alibizmus, zklouzávání k honbě za větrem... pro tohle všechno takovou schopnost nemám a je v nedohlednu... Něco je u mně špatně, když mi napadly "špatnosti"..., možná jenom to, že se málo snažím s nimi poprat...

Není tady

#5 17. 7. 2009 19:35

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

"Ničím se neznepokojuj, ničím se nermuť, všechno pomíjí, Bůh se ale nemění. Máš-li v srdci Boha, nic ti nechybí, jeho láska stačí." — Terezie z Avily

Otázky na moderátorky a admina pokládejte ve fóru Poradny a diskuse.
Dodržujte prosím Pravidla diskusí na Babinet.cz.

Není tady

#6 17. 7. 2009 19:37

světýlko
♥♥♥♥---

Jo, jo - kdybychom byli dokonalí, nepotřebovali bychom Jeho. "Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní", že : aneb jak pravil apoštol Pavel: "...běžím k cíli .."  dudlik

Není tady

#7 17. 7. 2009 19:39

světýlko
♥♥♥♥---

Jirka napsal(a):

"Ničím se neznepokojuj, ničím se nermuť, všechno pomíjí, Bůh se ale nemění. Máš-li v srdci Boha, nic ti nechybí, jeho láska stačí." — Terezie z Avily

- tak tohle  je supr tummenupp  - díky, Jirko (a Terezko ) smile

Není tady

#8 17. 7. 2009 20:09

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Tajgr, já myslím, že dopisovat si jenom texty je klidně možné, fakt, myslím, že by nebylo potřeba žádného jiného slova, než biblického textu, ale víš co? Kdo to zvládne... hm, teď se mi promítlo mnoho škaredých vlastností, co mám: závist, lenost, alibizmus, zklouzávání k honbě za větrem... pro tohle všechno takovou schopnost nemám a je v nedohlednu... Něco je u mně špatně, když mi napadly "špatnosti"..., možná jenom to, že se málo snažím s nimi poprat...

Viki,takovou schopnost nemá asi nikdo,zato ty vlastnosti cos u sebe popsala myslím že má každý,aspon občas,a nebála bych si já k svoji osobě přidad milion dalších špatných vlastností dumbom ....a snažíš se málo se s nima poprat....víš,myslím že je důležitější že si ty vlastnosti vůbec  uvědomuješ tummenupp .

Není tady

#9 17. 7. 2009 20:10

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Tady se mi něco nepovedlo dumbom .

Upravil(a) Tajgr (17. 7. 2009 20:11)

Není tady

#10 17. 7. 2009 20:22

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

A teď k Budhovi. Zvolila jsem schválně zrovna obraz Budhu. Jsem milovnicí umění, ráda na zdi věším dílka, svému srdci blízká... a přemýšlela jsem o tom často, ptz. jsem viděla někdy opravdu nádherně provedené obrazy třeba Ježíše, ale i jiných (temných) bytostí... Přemýšlela jsem: Je to obraz symbolu, který by mohl být modlou. Já k němu budu vzhlížet díky jeho umělecké hodnotě (kráse) a ne jako k modle. Ale! JE to obraz symbolu něčeho, a ať se mi líbí sebevíc, u mne na zdi viset nesmí, protože si to Bůh nepřeje - to je o vnitřním pocitu (svědomí?). K tomu, co na něm je zobrazeno (evidentně) se modlí mnoho a mnoho lidí jako k "falešnému" bohu, pro mne "je to  teda síla", která by mohla být pro mne zničující... jak? Nevim přesně. Třeba tak, že by skrze něj "falešné náboženství" ke mně získalo přístup...
----------------------

Pockej Viktorko ,tohle bych naopak ja rada pochopila.   smile
Ty mluvis o Buddhovi a o tom ,ze lide se k Buddhovi modli jako k bohu?  Nebo jsi to myslela jinak?  smile

Upravil(a) hirondel (17. 7. 2009 20:22)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#11 17. 7. 2009 20:22

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

A ještě zvědavost... Co? Co se ti nepovedlo?

Není tady

#12 17. 7. 2009 20:26

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já nevim, jestli se modlí k Budhovi, nebo co dělají, ale dle mého soudu je to postava nějak související s nepravou vírou, tím pádem ji symbolizuje...
Jo. Budhisté hledají osvícení bez Boha...

Upravil(a) ViktorkaLove (17. 7. 2009 20:28)

Není tady

#13 17. 7. 2009 20:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

Podle vnitřního nastavení anebo podle mocného vlivu někoho jiného.Ale jinač souhlasím.S Viki jsme to už probírali.

Kdyz je to podle vnitrniho nastaveni,znamena to podle sveho vlastniho vnitrniho nastaveni.  smile
Nikoliv podle nekoho jineho.  smile

Není tady

#14 17. 7. 2009 20:35

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Buddhiste se nemodli k Buddhovi jako k bohu-Bohu. 
To jsem chtela rict.  smile

Není tady

#15 17. 7. 2009 20:38

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

.... ale dle mého soudu je to postava nějak související  s nepravou vírou , tím pádem ji symbolizuje...

Rozumim Ti,ze je to Tvuj soud a Tvuj pohled na nepravou viru ,ale jsem presto rada ze rzovna Ty chapes ze pro mne je ta prava.  pussa

Není tady

#16 17. 7. 2009 20:40

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

.... ale dle mého soudu je to postava nějak související  s nepravou vírou , tím pádem ji symbolizuje...

Rozumim Ti,ze je to Tvuj soud a Tvuj pohled na nepravou viru ,ale jsem presto rada ze rzovna Ty chapes ze pro mne je ta prava.  pussa

Nevěděla jsem, že je to tvá víra, ač jsem tam kdesi odhadovala

Není tady

#17 17. 7. 2009 20:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

hirondel napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Nevěděla jsem, že je to tvá víra, ač jsem tam kdesi odhadovala

To nevadi Viktorko, hjarta nebot nelze rict, ze jsem Buddhista.Nebo ze je to ma vira.Neboli jedine presvedceni ktere mam a uznavam.Nemohu ani rict, ze je to muj jediny smer. smile
Je to jeden ze smeru co me hodne oslovil.Mam k nemu blizko.  smile  Neznamena to ze nejsem schopna pochopit jiny smer a zpusob mysleni,presvedceni a viry.
  pussa

Jsem sebou.

Není tady

#18 17. 7. 2009 21:13

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Mně taky nic nevadí... Chtěla bych toho smailu "podané ručičky"... Jdu o něj žebrat k Jirkovi...
Jo a k Buddhizmu, taky jsem tam chvilku "pokukovala", páč se mi šíleně líbil ten jejich klid a vyrovnanost... no a Steven Seagal..., hm..., a Richard Gere, mí miláčkové...

Upravil(a) ViktorkaLove (17. 7. 2009 21:14)

Není tady

#19 17. 7. 2009 21:29

světýlko
♥♥♥♥---

Viktorko a poprosila bys ještě o smajlíka objetí? Mně tu chybí....třeba klidně místo posledního ksichtíku - se mi zdá, že ten tu ještě nikdo nepoužil...
A viděla jsem smajlíka milého nesouhlasu (úsměv a vrtěl, že ne ) a taky smajlíka pohlazení - všechny bych už dávno použila rodna

Upravil(a) světýlko (17. 7. 2009 21:51)

Není tady

#20 17. 7. 2009 21:37

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Světýlko, můžeš to udělat klidně sama, já jsem to napsala Jirkovi normálně do SZ, on tady myslím teď není... já mám taky dojem, že tak tři-čtyři smailiky se tady nepoužívají... ale jestli chceš, klidně to Jirkovi napíšu já, o toho "objímajícího", Martinka měla nějakou hladící ručku jako avatar, nevim, jestli ho ještě má, nevidím obrázky...

Není tady

#21 17. 7. 2009 21:57

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Toto jsem našla ve starších vláknech.

Dítě mé,

Ty mě možná neznáš, ale Já o tobě vím úplně všechno ...Žalm 139, 1 Vím o tom, kdy si sedáš a kdy vstáváš ...Žalm 139, 2 Dobře znám všechny tvé cesty ... Žalm 139, 3 Dokonce znám i počet vlasů na tvé hlavě ... Matouš 10, 29-31 Stvořil jsem tě k mému obrazu ...1.Mojžíšova 1, 27

Ve mně žiješ, pohybuješ se, prostě jsi …Skutky 17, 27-28 Protože jsi mým potomkem ...Skutky 17, 28 Znal jsem tě dřív, než jsi byl počat ...Jeremiáš 1, 4-5 Vybral jsem si tě, už když jsem plánoval stvoření ... Efezským 1, 11-12 Tvůj život není omyl, neboť všechny tvé dny jsou zapsány v mé knize ...Žalm 139, 15-16 Stanovil jsem přesný den tvého narození a taky to, kde budeš žít ...Skutky 17, 26 Bázeň budí tvé podivuhodné stvoření ...Žalm 139, 14 V lůně tvé matky jsem tě utkal ...Žalm 139, 13 A přivedl na svět v den tvého narození ...Žalm 71, 6 Jsem nesprávně vykládán těmi, kdo mě neznají ...Jan 8, 41-44 Nejsem chladný ani hněvivý Bůh, ale jsem dokonalým vyjádřením lásky ...1.list Janův 4,16 Toužím tě zahrnout svou láskou ... 1.list Janův 3, 1 Jednoduše proto, že jsi mým dítětem a Já tvým Otcem ...1.list Janův 3, 1 Nabízím ti víc, než by ti kdy mohl nabídnout tvůj pozemský otec ... Matouš 7, 11 Neboť Já jsem dokonalý Otec ...Matouš 5, 48 Vše dobré,co dostáváš, ti dávám Já ... Jakub 1, 17 Jsem ten, který se o tebe vždy postará a naplní všechny tvé potřeby ...Matouš 6, 31-33 Mé plány pro tvou budoucnost byly vždy plné naděje ...Jeremiáš 29, 11 Protože tě miluji nekonečnou láskou ...Jeremiáš 31, 3 Mé myšlenky na tebe jsou nespočetné - stejně tak jako jsou zrnka písku na mořském břehu ...Žalm 139, 17-18 S jásáním se z tebe raduji ...Sofoniáš 3, 17 Nikdy ti nepřestanu prokazovat dobro ...Jeremiáš 32, 40 Protože jsi mým předrahým vlastnictvím ... 2.Mojžíšova 19, 5 Z celého srdce a duše tě toužím zaopatřit ...Jeremiáš 32, 41 Chci ti ukázat mocné a úžasné věci ... Jeremiáš 33, 3 Když mě budeš z celého srdce hledat, najdeš mě ...5.Mojžíšova 4, 29 Raduj se ve mně a dám ti vše, po čem touží tvé srdce ...Žalm 37, 4 Neboť jsem to Já, kdo v tobě probouzí tyto touhy ...Filipským 2, 13 Můžu pro tebe udělat mnohem víc, než si dokážeš představit ...Efezským 3, 20 Protože jsem Ten, kdo tě dokáže nejvíc povzbudit ...2.Tesalonickým 2, 16-17 Jsem taky Otcem, který tě potěší v každém tvém trápení ...2.Korintským 1, 3-4 Jsem ti nablízku, když máš zlomené srdce ...Žalm 34, 18 Tak jako pastýř pečuje o svou ovci, tak i Já tě tisknu ke svému srdci ...Izajáš 40, 11 Jednoho dne setřu všechny slzy ze tvých očí ... Zjevení 21, 3-4 A zbavím tě veškeré bolesti, kterou jsi trpěl na této zemi ...Zjevení 21, 3-4 Jsem tvůj Otec a miluji tě stejně tak, jako svého syna, Ježíše ...Jan 17, 23 Skrze Ježíše můžeš poznat mou lásku k tobě ...Jan 17, 26 On je dokonalým vyjádřením mé existence ...Židům 1, 3 Přišel, aby ti dokázal, že Já jsem s tebou, ne proti tobě ...Římanům 8, 31 A taky ti sdělit, že nepočítám tvé hříchy ...2.Korintským 5, 18-19 Ježíš zemřel pro mé a tvé smíření ...2.Korintským 5, 18-19 Jeho smrt byla tím nejzazším vyjádřením mé lásky k tobě ...1.list Janův 4, 10 Vzdal jsem se všeho, co jsem miloval, abych mohl získat tvou lásku ...Římanům 8, 31-32 Když přijmeš dar – mého Syna Ježíše – získáš mě ...1.list Janův 2 ,23 A nic už tě nikdy neoddělí od Mé lásky k tobě ... Římanům 8, 38-39 Vrať se domů a Já přichystám tu největší oslavu, jakou kdy nebe vidělo ... Lukáš 15, 7 Vždy jsem byl tvým Otcem a také jím zůstanu ...Efezským 3, 14-15 Má otázka zní : ...Chceš být mým

dítětem? ...Jan 1, 12-13 Čekám na tebe ...Lukáš 15, 11-24

S láskou tvůj Otec, všemohoucí Bůh

Není tady

#22 17. 7. 2009 22:40

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Tajgr napsal(a):

A ještě zvědavost... Co? Co se ti nepovedlo?

Aááále,klikla jsem nechtěně na klávesnici a citovala jsem sama sebe lol !

Není tady

#23 17. 7. 2009 22:49

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Aha... Zvědavost ukojena... děkuju za odpověď. Co říkáš na ten dopis? Spousta užitečných odkazů, ne? Nádherné, podle mně... Pa a dobrou noc... pussa

Není tady

#24 17. 7. 2009 22:49

Eleni
♥♥-----

Ahoj Viktorko,strávila jsem u svědků patnáct let,teď už je to minimálně přes tři roky,co jsem pryč.Přestala jsem se "ztotožňovat" s učením,prostě už jsem to v sobě tak necítila.Ze začátku,když jsem odešla,jsem asi měla docela vztek,hlavně na to,že lidi,co mě tak dlouho znali,mi teď neřeknou ani dobrý den,ale teď s odstupem někdy i vzpomínám v dobrým.Byli tam lidi asi jako všude jinde,někteří děsní,ale jiní fajn lidi,hodní,na které člověk s láskou vzpomíná.Takže když si vzpomenu,jak jsem svou víru kdysi neodbytně hájila,tak tě chápu:)

Není tady

#25 17. 7. 2009 23:00

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Eleni napsal(a):

...Byli tam lidi asi jako všude jinde,někteří děsní,ale jiní fajn lidi,hodní,na které člověk s láskou vzpomíná.Takže když si vzpomenu,jak jsem svou víru kdysi neodbytně hájila,tak tě chápu:)

Ahoj Eleni, mám stejný dojem, o spektru lidí ve sboru..., myslím, že "ztotožnění" se s naukami je důležité pro setrvávání ve zvoleném náboženském společenství, i když, myslím si, že snad není nutné ZCELA, ve smyslu drobných a pro mne nepodstatných záležitostí... např. kdybych chodila do služby, měla bych problém s její evidencí, ale podřídila bych se...
Hájím víru neodbytně? Tak to si musím dát bacha, není to mým cílem. Jsem si myslela, že jenom nevinně odpovídám na otázky... a hlavně, že hájím Slovo Boží, a né "moji víru"...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí