|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj,
prosím o uklidnění
Od 23 tt mi kv. nízkému tlaku a dolní duté žíle hrozili předčasným porodem. Po dnešní poradně (33 tt dle MS/34 tt dle UTZ) jsem na prst otevřená durchum durch (doposud jen zvnejšku, teď už úplně), čípek je naštěstí nezkrácený, ale mám nařízený přísný klidový režim. Prcek těsně naléhá zadečkem 
Stalo se někomu něco podobného (určitě ano) a kdy jste nakonec tedy rodily/budete rodit?
Předem díky. tak trochu jsem usnula na vavřínech, že to určo už doklapeme a teď zas tohle. Moje dr mě nějak vyděsila (anebo to teď vnímám hůř)...
Není tady
Ahoj Very, sama zkušenost nemám, ale koukala jsem se na porodnici a našla podobný dotaz tak dávám odkaz.
http://www.porodnice.cz/node/6076
Není tady
Luci, díky moc, to jsem potřebovala
Ten dr. Koucký je fakt dobrý a hezky to vysvětluje. dík moc.
Není tady
Tak jsem si naorodnici našla další dotazy a odpovědi na toto téma a hnedmám jasněji a jsem klidnější
Pro zvědavé přikládám odkaz na dotaz, který bych v podstat+ě mohla položit sama, až na to, že sama čípek zkrácený nemám ani o fous, tak jsem na tom ještě líp než tazatelka:
http://www.porodnice.cz/node/11742
i tak ale budu ráda za další zkušenosti, máte-li někdo 
Není tady
Luci27 napsal(a):
Ahoj Very, sama zkušenost nemám, ale koukala jsem se na porodnici a našla podobný dotaz tak dávám odkaz.
http://www.porodnice.cz/node/6076
tak úplně stejnej nález jako tazatelka v odkaze jsem měla v úterý - celkem bylo teda CS jenom 6 
Není tady
Neboj, Katjo, dočkáš se! Předpovícám ti sobotu (bude velk změna tlaku!
)
Není tady
no tak já teda koukám jako blázen, vždycky jsem si myslela, že aby byla ženská otevřená, tak jí musí zaniknout čípek ! takže pro mě jsou to novinky, ale nevím, proč tě nezavřeli do nemocnice - mě když hrozil předčasný porod, tak jsem tam musela být týden kvůli kapačkám... přeju hodně štěstí ať se to "zklidní"
Není tady

Veranko, vůbec tě nechci děsit a ani nevím, zda sem tenhle můj příspěvek patří, ale kamarádka v březnu porodila ve 34tt sice jiná příčina (odtekla jí voda) - Kubík měl 2,92 kg a skoro 50cm, byl jen chvíli v inkubátoru, ale OK. Byl KP, takže rodila císařem a nemůže si to vynachválit
. Ona měla z porodu panickou hrůzu (chytré kámošky povyprávěly horory
) a tohle pro ní bylo dooost dobré řešení
.
Vím, že ty chceš svůj porod jinak, ale chtěla jsem tě ujistit, že prcek by to už měl zvládnout, i kdyby došlo na porod... Jo a bylo to normálně v naší Oblastní nemocnici, žádná spešl klinika.
Moc ti držím palčáky, odpočívej a neboj!!! 

Není tady
Dey - však jsem si taky už v nemocnice něco málo pobyla v 27 tt. On je to holt co doktor, to názor. na Porodnici právě naopak dost často píšou, že otevřenost hrdla není přímou indikací předčasnýho porodu a klidový režim doma nebo dokonce hospitalizace předčasnýmu porodu nezabrání, to si vybere ten plod sám.
Je to tam v mnoha příspěvcích popsaný, takže se mi to i zdá dost logický.
Markeeet - díky, neberu to jako děs a chápu, že to pro kamarádku nakonec bylo dobrým řešením
Však uvidíme. Já už ten první trošku úlek překonala, už si z toho dělám srandu a myslím si, že nakonec budu rodit v 41 tt a prcek bude i hlavičkou dolů
Prostě to vidím pozitivně a hotovo 
P.S. ta virtuální porodnice mi hodně pomohla 
Není tady

Verannko,
zkušenost nemám, ale v tomhle týdnu už je to " v pohodě"
nepřepínej se, buď v poho, psychika dělá hodně a bude vše OK, a tak jak má 
lehnou si do špitálu nemá smysl, tam bych nešla, nic závažnýho nemáš 
přeju ti hodně štěstí, a ať je vše dle tvých představ 
Upravil(a) Novia (17. 7. 2009 17:34)
Není tady
Ahoj Verann, jsem dnes 34tt+2 dle PM, dle UTZ včera na pohotovosti 35tt+0, jsem otevřená na jeden prst zvnějšku, zevnitř na špičku prstu a pravděpodobná příčina špinění, kvůli kterýmu jsem raději zajela do nemocnice(včera), je odcházející hlenová zátka. Takže je to asi vše normální stav, Verann a na porod času dost.
No a taky jsem se dozvěděla potěšující zprávu: malá paličatá Lucinka se otočila a je hlavičkou dolů - pravděpodobně v pátek večer, bolestivě se převracela v břiše, takže jsem to tušila.
Takže máš na hlavičku dole ještě trošku času
.
Držím palce, papa

Není tady
Ahoj Veran, tak vy jste taky po zadečku? My bohužel zatím taky
ale beru na to homea (Pulsatilla 15CH 5kuliček 1x za den) a taky půjdu zkusit akupunkturu- nechci se vzdát bez boje
Ten pan dr. Koucký to na Porodnici moc hezky napsal a má pravdu - někdo s takovým nálezem bude ještě přenášet (já u prvního těhotenství) a někdo s daleko menším nálezem předčasně porodí. Důležitej je fakt ten klid, nenamáhat se, nepodnikat dlouhé výlety, nesexovat a celkově se šetřit
I kdyby se miminko už narodilo, má velkou šanci, ale pořád ještě má dost času, tak proč ho "vyhánět" dřív, ne?
Držím palce aby si to maličkej
rozmyslel, otočil se tak jak má a vydržel ještě u mamky 
Upravil(a) Snažilenka (19. 7. 2009 12:52)

Není tady
Ahoj Věruško,
já četla, žes jela na pohotovost. Tak snad je vše jinak ok, bez hlenové zátky vydržíš určitě klidně ještě 14 dní 
Já jsem na prst otevřená zpředu už od toho asi 26 tt, ale te´d už je to úplný - jen tedy nevím, jestli to znamená, že už tu hlenovou zátku nemám, nebo jestli můžu být otevřená i s hlen. zátkou

Ale už jsem se hodně uklidnila a v podstatě se jen trochu víc šetřím, jinak dělám všechno normálně.
Jinak gratuluji k otočení a tiše závidím
Mně se tam prcek mele denně docela dost, nedávno byl příčně, pak zas hlavičkou nalevo, teď je hlavičkou napravo, ale ne a ne se překulit úplně. Ale tak už jsem v tomhle přestala blbnout, denně si něco zacvičím (kočičí hřbety, či prověšení břicha dopředu), ale nehrotím to, už jsem relativně smířená i s CS
Budu cvičit, ale za každou cenu prcka k otočení nutit nebudu (např. manuální otočení - do toho fakt nejdu, bojím se zbytečného stresu i rizik).
Snažilenko, ahoooj
můžeš mi prosím napsat víc, co dělá to homeopatikum? reaguji na ně velmi dobře (kdysi mi homeo upravily i hodně rozházený biorytmus, takže bych je klidně zkusila i nyní)
Tobě taky přeji, aby se Vítek brzy otočil 
Není tady
Verann,
tak mě taky strašil dr. v prvním těhu,že budu rodit předčastně(nevím,jestli jsem byla nebo nebyla otevřená),to mi tenkrát dr.vůbec neříkal,ale dost mě bolelo břicho a hodně tvrdlo,pořád mi vysvětloval,že musím vydržet alespoň do 32 tt.,pak že mi vezmou na Slovany(tenkrát).
Taky jsem musela dodržovat klidový režim,žádný sexík a já nakonec rodila ve vojenský(tenkrát -r. 2001) až 41tt.(vyvolání).
Takže buď v klidu a odpočívej.Držím palce...
Není tady
Jo a k otočení mimi,tak z toho si taky nedělej hlavu.
Kolegyni taky loni strašili sekcí a malej se jí otočil ve 36tt.Jak chodila ke konci často na kontroly(malej měl problémy s ledvi.pánvičkami),tak chodili fakt často,tak se jí jěště několikrát otočil zadečkem dolů a za dva dny zase hlavičkou,že se prý i dr.smál,že mají atleta.
Nakonec zůstal hlavičkou dolů a rodila normál.
Není tady
Verann - moc ráda bych Ti napsala jak ty homea fungujou, ale nevím to
Mám to od holčiny, jejíž maminka je doktorka a zabývá se homeopatií - a poradila mi tuhle Pulsatillu. Mimo jiné je taky prý dobrá při přílišné závislosti dítka na matce a jiný jí zase brali na rýmu...
Takže fakt nevím, ale ono to u homeopatik a jiných alternativních léků tak bývá, že to není jen na jedno. Já tomu věřím a chci vyzkoušet všechno. Jsem taky objednaná na akupunkturu, jdu tam tuhle středu poprvý, tak pak poreferuju
Třeba se mimi umoudří samo a otočí, třeba zareaguje na tyhle pokusy a když ne.....tak já budu mít čistý svědomí že jsem zkusila co se dalo 

Není tady
Adavok - díky za další uklidnění. Už se nebojím předčasnýho porodu, každej den je dobrej. A normálně funguju, jen se trochu víc šetřím a už nelítám za psama jako pako
Snaži - ok, budu tu čekat na info 
Není tady
Ježíš holky- jste mi připoměly jednu story, už jsečm vám jí chtěla říct minulý týden, ale nějak jsem na to zapoměla
kámoška sestřenky měla taky KP až do samýho konce
asi tejden pře termínem to nervově nevydržela a šla k nějakýmu léčiteli
ten jí nějakou vonnou tyčinkou okouřil palce u nohou a do večera se prcek otočil
prý se chudáík styděla přiznat
ale mě to fakt pobavilo, tak jsem si říkala, že to přihodím do diskuze 
Není tady
Defi - tak to bude další věc (vedle baterek a MP 3 do podbřišku), kterou si nechám až fakt na největší nouzi těsně před porodem
Ba ne, prostě holt naše dítko musí mít furt něco extra, tak půjde prdkou napřed nebo CS 
Není tady
Jééé Def, tak to je další "dobrej" tip
Verann taky si to svícení, hraní muziky a ještě šeptání manžela do rozkroku
nechávám až jako poslední 

Není tady
Není tady
No jsem na vás zvědavá
k čemu všemu se nakonec uchýlíte abyste prcka otočily
to budete mít okouřený palce, vyšeptáno, vybitý mp3 přehrávače a placatou hlavu od stání na hlavě
se na to těším 
Není tady
Není tady
Ahoj Verann, tak si představ že jsem ve st jela na tu první akupunkturu a pro jistotu jsem se cestou ještě stavěla u gyndr. ať koukne na Vítka ....abysme neobraceli něco, co už třeba obrácený správně je - a on byl fakt hlavičkou!!
Ale dr. říkal že tam má ještě hodně místa, nemá jí (hlavičku) tam zdaleka fixovanou, tak trnu aby si to ještě nerozmyslel
Podle pohybů jsem nic nepoznala, cítim kopance i boule na břiše pořád a všude - asi tam dělá psí kusy
No takže nevím ani jak probíhá akup. protože jsem tam samozřejmě nejela (ale přiznám se že jsem byla moc zvědavá, nikdy jsem na ničem podobným nebyla).
Co Tvůj maličkej?

Není tady
Ahoj Snažilenko,
páni ty se máš

my asi holt máme tvrdohlavý dítko (obávám se, že bude v tomhle po mně). Ten si tam furt sedí a nehne se, resp. max ho "přeliju", když si podložím zadek a ležím třeba 20 minut a čtu si, tak cítím, že sklouzne k hrudníku, ale neotočí se a neotočí
Asi fakt má důvod.
někdy už i cítím, že tlačí prdkou dost dole, PA mi vysvětlovala na kurzu, že zadeček je uší a snáze se dostane dolů než hlavička, takže může dost tlačit. tak já ho zas "přelévám" ven
V úterý mně právě PA na kurzu prohmátla přes břicho a byl tak hejčmo - něco mezi KP a příčně, takže ještě se furt vrtí kolem, tak stále doufám, ale raději si asi zvyknu i na tu druhou variantu 
neboj, už si to nerozmyslí, postupně se tam zafixne a už pro něj nebude snadný se přetočit jinam 
Není tady