Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 19. 7. 2009 20:24

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Potencionální tchýně

Marshanko...pokud mladí dají klíč, dají, že si myslí, bude klid...ale chtít po někom klíč znamená...chtít po něm, aby mi dal kus svého soukromí...jednou je to klíč, příště to bude něco jiného....jsou to zásahy do soukromí, já to prostě tak beru po těch životních zkušenostech...prostě normální člověk přece nechce klíč od druhých....lépe je hned na začátku i za cenu, že se druhej urazí...říct ne, nedáme. Oni se zase odrazej, co jim zbyde.

Věřím, že by se ti skřítek hodil. Uštvali byste mě, žejo. Takových by se našlo...Ovšem...Ty asi věkově nejsi snacha...Ty jsi spíš tchýně....nebo se pletu...Hele Marshanko....najdi si nějakou mladou coby potencionální snachu  a vycvič si ji....Jářku, jsem taky ve věku, šetři souknemovkyni a spolubojovnici, buď solidární....smile

Není tady

#52 19. 7. 2009 21:43

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Budu asi něco mezi (42) Tchyně nejsem - zatím k nám chodí metresy jen na návštěvy smile přibližně jednou za půl roku nová.
Ano, až budu tchyně, budu spíš ta, která se nechá navštěvovat (tak jednou za měsíc uvařím svíčkovou, potom kafe, s sebou jim zabalím kus koláče a zase pápá smile

BYLO BY DOBRÝ, ABYCHOM MĚLI KLÍČ OD VAŠEHO BYTU ??? ........ proč myslíte ?

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#53 19. 7. 2009 23:32

terezka007
♥♥♥----

Mashanko, tebe bych chtěla za tchýni hjarta

Není tady

#54 20. 7. 2009 0:12

mashanka
Zablokovaný

terezka007 napsal(a):

Mashanko, tebe bych chtěla za tchýni hjarta

Není nic jednoduššího, než si vzít mého syna. A kdyby to bylo hned zítra, vůbec bych se nezlobila - potřeboval by vojnu - maminka je měkká storstark

Není tady

#55 20. 7. 2009 0:39

Britana
♥♥♥♥---

Holky nedohadujte se s tchýněmi,nerozčilujte se,jen si ztrpčujete život.Jestli vám leze bez domluvy domů zajděte k ní také a v nejnepříhodnější dobu.Jestli má potřebu radit,tak jí raď cíleně také.Když vás čeká z dovolené,tak navař,napeč a nakvádruj se k ní a čekej jí také./třeba nakup u meka hamburg.nebo nějaké celé menu/.Když ti uklízí,tak jí ukliď i s vypráním také.....chceš jí také udělat radost.No nééé? Věř mi,že když jednou přijde domů a najde vyprané a vyžehlené prádlo,ev.uklizeno,resp.přemístněno pár věcí ,uklizeno,na stole fialku v květináči....určitě bude celá bez sebe......No...také jsem vám chtěla udělat radost..nebo :vem lahev vína, bombošku Modré z nebe a celou rodinu i se sousedkou a vypravte se na neohlášenou návštěvu.Na návštěvě jí můžeš začít třeba uklízet nebo tak nějak...třeba radit.Kolikrát si myslíš,že budeš muset tam jít, aby to pochopila?Co? Manželovi neprozraď plán,ten se sice bude divit jak jseš najednou ochotná a možná svoji neschopnost "dát tomu řád"pochopí .

Není tady

#56 20. 7. 2009 1:13

Britana
♥♥♥♥---

Rozmarila,proč tolik invektiv?Kočko ty píšeš jako kdyby jsi neměla žádné sebevědomí a tvé ego jakoby bylo na nule.To je špatně.Musíš se zaměřit zejména na sebe.Holka zlatá, život máš před sebou a " tlačíš vodu a ona teče sama"

Není tady

#57 20. 7. 2009 2:40

amba
♥♥♥♥♥--

No, u nás to funguje tak jak to je, každý ať si to zařídí tak, jak mu to vyhovuje. Máme také klíče od bytu, a nikdy k nim bez předchozí domluvy nechodíme.  To by mě ani nenapadlo, nevím totiž, co bych tam dělala. Kdyby mi chtěli dát klíče od bytu v zalepené obálce, nepřijala bych je. Pokud by k nám neměli důvěru, tak nic, rozhodně by to pro mne bylo ponižující.
Když na ně čekáme po návratu z dovolené a snacha mě obejme, není to proto, že "na to čekám", jak tu  posměšně napsala Mashanka.  Není  to ani o tom, že by snacha byla líná, ona  i syn jsou hodně pracovití a chovají se k nám hezky, tak zase na oplátku my jim vyjdeme vstříc. Vždycky nás totiž o to požádají. Jsou rodiny a tchýně - i některé z vás tady psaly, že s nimi dobře vycházejí - kde to funguje.
Klíč od bytu nemáme "pro klid v rodině", máme ho  výhradně  proto, že občas jezdíme pro vnučku do školy, případně ji odvedeme na kroužek, když jsou rodiče pracovně vytížení a vrátí se až pozdě večer.
Je pravda, že by si místo nás mohli zaplatit paní na hlídání a dát klíče jí. Že to tak neudělali, asi vědí proč.
Z každé matky se okamžikem, kdy se stane tchýní, nestane jedová bába, dokonce ani nemožně hloupá, jak si některé snachy myslí.
Jo, některé snachy jsou zase neuvěřitelně domýšlivé a vztahovačné a myslí si, že ta hnusná baba nežije ničím jiným, než tím, jak mladou paní obtěžovat. Netvrdím, že takové tchýně nejsou, ale čím dál tím víc  si překvapivě i tchýně žijí svůj aktivní život a užívají si to, na co dříve neměly čas. Nevěřte tomu, že středobodem  světa vaší tchýně jste vy, jejich snachy.  Milé snachy, věřte, že jsou i  tchýně, které nemají  zájem plýtvat svoji energii tam, kde to není žádoucí.

Není tady

#58 20. 7. 2009 8:19

mashanka
Zablokovaný

Ambo, já jsem nic takového nenapsala, že na něco čekáš.

Ale ty si stejně pořád pleteš dvě věci. Něco jiného je, když o to stojí a požádají vás a něco jiného je chodit bez pozvání nebo dokonce vizitírovat do prázdného domu.

Ale s tímhle souhlasím tummenupp
Nevěřte tomu, že středobodem  světa vaší tchýně jste vy, jejich snachy.  Milé snachy, věřte, že jsou i  tchýně, které nemají  zájem plýtvat svoji energii tam, kde to není žádoucí.

taková tchyně budu já, a dokonce i v případě, že by to žádoucí bylo - a už se na to těším wink Ať si mazánci poradí sami -  mně taky nikdo neposluhoval

Upravil(a) mashanka (20. 7. 2009 8:23)

Není tady

#59 20. 7. 2009 9:10

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

To si vůbec neumím představit, že by od naší "nory" měl klíč kdokoli jiný, než my, co tam bydlíme. O dovolené kamarádka - sousedka, která je mi velmi blízká, naše děti spolu vyrostly jako bratr a sestra,  klíč dostane, aby zalila kytky a vím, že ji tam nic k hrabošení neláká - není zvědavá na můj bordel - má svého dost. Ale aby mi tam šmejdil kdokoli jiný, to bych nesnesla.

Ale je fakt, že když dáte rodičům klíče od svého bytu - proč potřebují klíč ? Jedině na to, aby si sami odemkli. A kdy si musí sami odemknout ? No, když nejste doma. Takže, dát jim klíč, to je jako pozvání "choď si sem kdy se ti zachce". Tak se pak nedivte, že to dělají

oni nemělo klíč, bydlíme v jednom domě s dvěma vchody do samostatných bytů, teprve pak jsem začala byt zamykat.je zajímavé, že se o tom ani nezmínil, že to zjistil. až v momentě , kdyjsem jela prač a požádala jsem mámu , že chci zalít kytky, po návratu mi klíč vrátila

Není tady

#60 20. 7. 2009 9:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Bez pozvání, dohody nebo aspoň předběžného oznámení by neměli chodit ani rodiče k dětem, ani naopak. Občas se stane, že některé moje dítko se najednou zhmotní v předsíni... ani ode mě nic nechce, "jenom" mělo cestu kolem nebo si něco pořebuje vzít [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img] Vidím je ráda, ale někdy mě to nepotěší - takový ty momenty, kdy nemám náladu mluvit s kýmkoliv.
Ale na druhou stranu si myslím, že hodně případů, které snachy tak vytáčejí, je "pouhé" neumění domluvit se. Tchyně/máma si řekne "děti přijedou z dovči, nemají nic k jídlu, tak jim uvařím", "ona ta nevěsta toho má taky dost, překvapím ji a vyžehlím, nakoupím..." nebo "tohle je hezký, to bych jim/jí mohla koupit" - a uvaří, koupí, udělá... protože chce udělat radost. Jenže, jak známo, cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png a to, co tchyně dělá v dobré vůli, může snacha považovat za "vměšování se" do JEJÍ domácnosti. Pak stačí, aby něco nevhodného plácla nebo se tvářila naštvaně či ublíženě a tchyně to vezme jako "v ničem jí nevyhovím" - a malér je na světě. Přitom by stačilo říct "jsi hodná, že jsi to udělala, děkuju, ale příště by bylo lepší se domluvit předem, s čím potřebuju pomoct".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#61 20. 7. 2009 9:18

mashanka
Zablokovaný

Já ne, takže ani nevím, jestli bych zamykala - spíš ano, ale brácha rodinou bydlí podobným způsobem s našimi. Ani nevím, jestli zamykají, ale asi ne, protože máma mi kdysi říkala, že si koupili novou sedačku a chtěla, abych se šla podívat - nebyli doma.
Asi na tom nic není, ale já jí řekla : To nemyslíš vážně ???  přece jim tam nepolezu, když nejsou doma". Říkala, že by jim to nevadilo - asi ne, oni jsou jiní, než já - ale mně by to stejně bylo proti srsti

Není tady

#62 20. 7. 2009 9:30

jancas
♥♥♥♥---

mashanka napsal(a):

To si vůbec neumím představit, že by od naší "nory" měl klíč kdokoli jiný, než my, co tam bydlíme. O dovolené kamarádka - sousedka, která je mi velmi blízká, naše děti spolu vyrostly jako bratr a sestra,  klíč dostane, aby zalila kytky a vím, že ji tam nic k hrabošení neláká - není zvědavá na můj bordel - má svého dost. Ale aby mi tam šmejdil kdokoli jiný, to bych nesnesla.

Ale je fakt, že když dáte rodičům klíče od svého bytu - proč potřebují klíč ? Jedině na to, aby si sami odemkli. A kdy si musí sami odemknout ? No, když nejste doma. Takže, dát jim klíč, to je jako pozvání "choď si sem kdy se ti zachce". Tak se pak nedivte, že to dělají

No, kdyz jsme se s pritelem stehovali, tak ja dala klic od bytu nasim, pac tatka se strejdou nam delali rekonstrukci,tak at se tam dostanou, klic maji dodnes a nikdy se nestalo, ze by prisli nasi bez ohlaseni a pouzili ho. u nasich to funguje tak, ze kdyz mi tatka napr. neco veze od nich a ja nejsem doma, tak mi zavola jestli jsme doma, a pokud ne, tak jestli mi to a to muze dat domu.  Ale tohle je asi vyjimka... :-) ja mam taky porad klic od nasich, ale nepouzivam ho. ja ani nevim kde ho mam a nekde ho vystracham kdyz nasi jedou na dovcu a pozadaji me jestli jim nepohlidame psika a vyslovene nereknou ze se tam mame na tu dobu "prestehovat".

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/25446.png

Není tady

#63 20. 7. 2009 10:26

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ještě k tomu dotazu, zda tchýně mohou být i v pohodě. Určitě mohou. Moje sestra se s maminkou svého bývalého schází doposud. Nebyl problém.
Já u své první lásky s jeho mámou taky mohla trávit víkend na chalupě,aniž bychom se zabily. Byla totálně pohodová a právě jedna z těch,které mě do ničeho nekecaly, neradily a když jsem přišla na návštěvu cítila jsem se v pohodě, uvolněné.
To o mamině toho druhého se říci nedalo. Tam jsem se cítila sešněrovně, divně. Všude naklizeno, sterilno, rády typu "já vám chci jen pomoci"...grrr.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#64 20. 7. 2009 10:36

mashanka
Zablokovaný

Já klíč od domu svých rodičů mám a používám ho. Je to proto, že oni to cítí tak, že jsem tam vyrostla a když tam jedu, jedu domů - nakonec, já taky. Navíc mi nemusí chodit odemykat vrátka a bát se jít do obchodu, když nás zrovna čekají, abychom nestáli na ulici, kdybychom zrovna dorazili.
Přesto, než je jedu navštívit, vždycky jim volám. A když máme neplánovaně cestu kolem, a nejsme domluveni, zavolám alespoň čtvrt hodiny před tím, než dorazíme, jestli mají na nás náladu - jasně, že vždycky řeknou, že jo a jsou rádi, ale zjevit se jim tam nečekaně, to bych neudělala. Mně by to taky vadilo. Jednak z principu a taky proto, co kdybychom se tam najednou objevili a máma měla třeba barvu na hlavě nebo tak něco - asi by jí nebylo příjemně - doma by se měl každý cítit v bezpečí

Není tady

#65 20. 7. 2009 11:56

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

On na to asi clovek musi mit zaludek. Ze zacatku se chceme zalibit, presvedcit novou rodinu, ze jsem fajn a zaclenime se. A ona muze prijit chvile, kdy je potreba prestat byt mila a prizpusobiva. Tim hur, kdyz je to vuci ochotne starsi pani, nedejboze ovdovele a slabe na srdce. To je tezke byt bestie, ktera ji hodi vyzehlene ponozky na hlavu.
Priznam se, ze ja na to nemela a hrotila to pres muze. Jak to normalne nedelam, tady jsem programove fnukala, kvilela a nalehala. Dalsi potiz je, kdyz si maminka vysvetleni poslechne, odkyve - a za mesic o tom nevi. Prece jen mi prijde neslusne ji to davat pisemne, "kdyz vy si, maminko, uz kde co nepamatujete". Jednou jsem ze zoufalstvi schovala zehlicku do spize a zehlici prkno pod postel v podkrovi. A co myslite - po dovolene byly vyzehlene i spodni kalhotky! To znamena nejen to, ze opet zapomnela na sliby, ale ze peclive prosmejdila dum, aby si nasla vsechno potrebne. Tak jsem priste kos se spinavym pradlem (o hruzo, plnym uz PRED odjezdem na dovolenou) omotala izolepou. Dukladne odshora az dolu. Nepadla o tom zminka a vyprano nebylo.
V mestskem byte jsem se na zalivani rostlinstva a obcasne kontrole domluvila se sousedkou, ale ted na samote u lesa jsem vazne rada, ze tam pres nasi dovolenou nekdo je. A ze tchyne je na zdravem povetri, coz ji dela dobre. Ustoupila jsem na pul cesty, ona se nehrabe v pradle a nevstupuje do loznice, ja ji pred odjezdem nachystam ukoly - pokyn "proste tady tyden bud a odpocin si ode vseho" nefunguje - k nim vse potrebne, a za tyden mam umyta okna a kuchyn jako z cukru.
Ze na me sousedi pohlizeji ukosem, protoze maminka samozrejme o snase nestydate bordelarce neuctive ke starsim obsirne referuje na vsech frontach, to je mi ukradeny, ja mam svedomi ciste. Jenze si k tomu clovek musi dojit.
Podpora manzela je nezbytna, o tom neni sporu. Ten muj se mnou souhlasi a nastesti ma bratra, kteremu soustavna pece i po tricitce velmi vyhovuje, tak se maminka vyradi u nej.

P.S. Chudak novosnacha od muzova bratra ma ted prvni fazi - "Ona (tchyne) mi normalne rekla, ze bude v lete mesic bydlet v mem pokoji u rodicu, protoze bydlime na tak peknem miste! No chapes to?"

Není tady

#66 20. 7. 2009 12:15

mashanka
Zablokovaný

když člověk zůstane nad věcí, všechno jde líp a může se ještě pobavit smile

Není tady

#67 20. 7. 2009 14:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

mashanka napsal(a):

Ja som dala mame kľúč - bývam sama a keby sa mi niečo stalo, tak aby nemusela polícia vylamovať dvere k hnijúcej mŕtvole - ale so slovami, nech zavolá, keď bude chcieť prísť. A ona to dodržuje a ja tiež volám, keď sa chystám k našim. nemám rada prekvapenia pripravené ani mne, ani mnou. roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#68 20. 7. 2009 15:24

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

mě se osvědčilo mít při setkání s tchýní stále úsměv na rtech a její občasné nemístné poznámky přejít s ledovým klidem.  Jako nedávno, když jsme u ní byli s manželem na návštěvě a vykládala nám o nějaké paní, bývalé učitelce ze školky, která se prý k dětem neuměla chovat, byla to prý nějaká vymalovaná paní. Načež tchýně historku ukončila slovy: "no prostě byla to blondýna..." (já jsem též big_smile ) tak nevím co to na mě zase zkoušela dumbom . Určitě existují tchýně dobré, věřím tomu a taky doufám, že já jednou žádná semetrika nebudu. Zatím mám dceru a myslím, že tchýně se zeťáky moc problémy nemívají, mno jsem zvědavá, co mi dcera jednou domů dotáhne va

Není tady

#69 20. 7. 2009 15:29

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

No, babinetky a zejména Heleno, domluva. Jenže jak se domluvit s někým, koho napadne, že vám tam domů bez vašeho vědomí půjde po svém hospodařit, to mi hlava nebere. Říct tchýni po návratu domů - TAK VÁM PĚKNĚ DĚKUJU ZA TO VYPRÁNÍ DĚTSKÝCH VĚCÍ Z TÉ VELKÉ IGELITKY V PŘEDSÍNI. PŘIŠLA SI PRO TO KAMARÁDKA, TA TEDA KOUKALA, ŽE TO JE MOKRÉ A NA ŠŇŮŘE...
Ono to prostě JE VMĚŠOVÁNÍ, konat jinde, oč mě nepožádali. Ať to dělá kdokoli kdekoli. Navíc si myslím, že tchyně je ta, co má odkrouceno řadu let ve svojí domácnosti, musí mít nějaké zvláštně silné tendence, aby chodila cíleně navíc pomáhat dvěma podstatně mladším a jistě zdravějším lidem, než je ona sama.
Kdesi jsem četla nebo slyšela, že mladí vpodstatě chtějí po starých jediné:ABY PRO NĚ NEDĚLALI NIC A DALI JIM POKOJ. Stručně řečeno, mohl by být klid a mohlo by to být bez práce!
Samozřejmě jsou snachy a tchýně, které spolu v poklidu přečkají měsíc na chalupě, aniž by se zabily. Ale vyjít spolu, na to musejí mít ženské dílem povahu, dílem talent. Ač dnes sama tchýně, docela ty chudinky snachy chápu, ony nevědí, do čeho jdou, nechtějí si dělat zle, jsou ty slabší. Tchyně přece jenom jsou ve výhodě. Jsou v domácím  prostředí,  i svého syna déle znají, mají praxi ve výchově a v domácnosti a mnohdy silnou potřebu aspoň  radit, když už ne pomáhat.
Pořád je to ale práce navíc a nevděčná k tomu. Snad jednou budeme my tchýně tak daleko, že přijdeme z fitka, hodíme sprchu, převlíkneme a půjdeme na flám a když cestou potkáme snachu, kterak veze domů nákup, dítě, přemýšlí o rychlé večeři z polotovarů a o tom, že si musí nad ty pracovní papíry sednout ještě místo televize....a řekneme jí...ahoj, už jsem Tě dlouho neviděla, stav se někdy, ale přítí týden ne, jedeme na dovču....a snacha si řekne...to se tak někdo má a já nevím, kam dřív!
Ona je pomoc leckdy vítaná, tchyně si nám třeba řekla o vymalování pokoje, než se vrátí z dovči a byla asi ráda, že to jsme ochotní udělat, zcela samozřejmě jsem jí dávala od pečení, uvaření, úrody na zahradě a zase od ní dostávala, i s tím návratem z dovolené to fungovalo, ale když vám vodí soustavně domů svoje návštěvy a předvádí jim váš byt, vybízí je, aby se podívali, jak členěná je skříň, jak hluboký šuplík uvnitř...a vy stojíte jako tvrdé Y, návštěvě samotné je neskutečně trapno a sama říká...ale to ne, já nechci....a tchyně otevře a řekne...jen se podívej, ona naše Janička nemá přece co schovávat....myslím, že jsou určité meze slušnosti, které by se neměly překračovat.

Není tady

#70 20. 7. 2009 15:35

agewa
♥♥♥♥♥♥-

já byla jako mladice asi dost vztahovačná. když mi tchýně hlidala děti, že jsem jela na krev a přijela jsem , tak mi říká: podívej, já ti zatím vytřela a umyla nádobí.....no a mě to bylo nepřijemné, jakoby říkala , máš tu čurbes, nedá se na to koukat.

Není tady

#71 20. 7. 2009 15:35

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No jo, kdoví jaký my budeme jednou tchýně. Ale tak třeba se poučíme a vyvarujeme se toho, co nám samotným vadí. Teba budeme skvělý tchýně.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#72 20. 7. 2009 15:45

Blossom
Host

A co takhle, zkusit tchyni trochu nasměrovat? Vysvětlím. Malinko jsem měla podobný problém s mojí maminkou, která mi opravdu se srdcem na dlani chtěla pomáhat např. uklízet byt (což přiznejme-já moc nezvládám big_smile ).
Řekla jsem jí - mami. kdykoli budeš mít chuť a čas, tak koupelna a kuchyň, tam tvou pomoc s úklidem vysloveně uvítám. Ale má ložnice a pokoje dětí - tam to je taková už pro nás intimní zóna, tam si raděj uklidíme každý sám.
A také jsem jí řekla - já nestíhám píct, takže třeba buchty a koláče vždycky uvítáme, ty je děláš naprosto výborné.

No, a mamka to tedy respektuje, já jí vždy za úklid nebo buchty poděkuju, ona je šťastná, že je nám platná.

Chci tím říct - zkuste nasměrovat ty vaše tchýně na oblast, kde vám jejich pomoc bude vítaná, a to pak vždy poděkujte a chvalte. A možná takto to může být k oboustranné spokojenosti.
Moje mamka mi totiž sama říkává - neber mi pocit, že jsem ještě k něčemu platná. Neber mi radost, že vám můžu v něčem pomoct.

#73 20. 7. 2009 15:48

Blossom
Host

agewa napsal(a):

já byla jako mladice asi dost vztahovačná. když mi tchýně hlidala děti, že jsem jela na krev a přijela jsem , tak mi říká: podívej, já ti zatím vytřela a umyla nádobí.....no a mě to bylo nepřijemné, jakoby říkala , máš tu čurbes, nedá se na to koukat.

Já tvé pocity Agewo naprosto chápu. Ale taky chápu pocity tvé tchýně, pravděpodobně ti tím spíš chtěla říct - holka, vím, že toho máš až nad hlavu, tak když můžu, ráda ti s tím pomůžu.

#74 20. 7. 2009 15:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no my už to vyřešily,
přestala se semnou stýkat, když jsem se rozvedla s jejím synem

Není tady

#75 20. 7. 2009 15:51

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

agewa napsal(a):

Já tvé pocity Agewo naprosto chápu. Ale taky chápu pocity tvé tchýně, pravděpodobně ti tím spíš chtěla říct - holka, vím, že toho máš až nad hlavu, tak když můžu, ráda ti s tím pomůžu.

ale já si taky myslím, že ona to dělala v dobré víře, že mi pomáhá, prostě na mě to působilo takhle.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí