|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj všem, moc tu nechodím, ale potřebuju radu nebo spíš pohled z jiné strany - možná i pohled nějaké tchýně. S přítelem spolu bydlíme rok. Vlastníky bytu, ve kterém bydlíme, jsou jeho rodiče. V úterý jsme odjeli na kratinkou dovolenou. Jeho mamka tady každý den chodila. Když jsme byli loni na dovolené, chodila tu taky. Nevím, proč tady chodí v naší nepřítomnosti. Možná si chce odpočinout od manžela, opravdu netuším. Tentokrát tu chodila asi kvůli internetu, který jim nejde. Minulý rok měnila věci na policích a prala prádlo, letos už neměnila ani neprala nic. Ve čtvrtek jsme se vraceli domů. Byla jsem spálená (slunce mi nedělá moc dobře), unavená z dlouhého čekání na všelijaké dopravní prostředky a asi to bude znít trapně, ale potřebovala jsem nutně na WC, takže jsem se už hrozně těšila, až za sebou zavřu dveře, osprchuju se, vykonám potřebu atd. Když jsme přijeli domů, otevřela nám tchýně. Tchán se díval na TV, měli s sebou i své psy. Byla jsem celkem překvapená a asi to bylo znát i z mého výrazu. Pozdravila jsem a hned jsem běžela na WC. Tchýně se z ničeho nic sebrala a odešla i se zbytkem posádky. Nechala nám tu nějaké jídlo. Napsala jsem jí sms, že jí děkuju za jídlo, že je moc hodná, a že za ní teď někdy zajdeme a povyprávíme zážitky z cest. Na což mi odepsala, že je ráda, že jsme se vrátili v pořádku, že se ponaučila, že teď od ní už dlouho neuvidíme žádné jídlo, a že nás ani dlouho nenavštíví. Opravdu netuším, čím jsem se jí tak moc dotkla. Vadí mi, že k nám chodí v naší nepřítomnosti, ale nikdy jsem jí nic neřekla. Možná, že jsem se včera tvářila trochu nepříjemně, ale opravdu jsem netušila, že tu bude i při našem návratu, to mě nenapadlo. O tchýni vím, že ráda organizuje, ale už jsem se s tím celkem smířila a myslím, že jsem s ní vždycky jednala slušně. Teď ale nevím, co dělat. Mám to nechat být nebo to s ní nějak řešit?
Není tady

Terezko, mě by taky vadilo, kdyby mi kdokoli, bez mého vědomí chodil do bytu.
Potíž je v tom, že bydlíte v jejich bytě. Tchýňka je organizátorka. Špatná kombinace.
Jí to nepřijde, myslí to dobře. Zkusila bych to přes partnera. On by měl vymezit hranice svým rodičům a naopak.
Co na to vůbec říká, jak reaguje prtner?
Jinak bych tchýni při nejbližší návštěvě -u nich- až budete líčit ty zážitky, řekla: mami/ Marie/ paní Nováková, je mi líto, jak dopadl ten náš návrat z dovolené. Nevěděla jsem, že u NÁS budete a byla jsem unavená z letu. S tím jste ale měli počítat.
A možná bych to ani neřešila, protože tyhle typy lidí se urazí a za dva dny ví kulový, vaří a běží k mladejm s obědem. 
Není tady
Přítel to neřeší nijak. Je flegmoš. No zádrhel je v tom, že bydlíme v jejich bytě, takže asi moc nezmůžu. A to, že platíme nájem, na tom nic nezmění
No asi to opravdu nechám být a nebudu to řešit 
Není tady
terezka007 napsal(a):
Ahoj všem, moc tu nechodím, ale potřebuju radu nebo spíš pohled z jiné strany - možná i pohled nějaké tchýně. S přítelem spolu bydlíme rok. Vlastníky bytu, ve kterém bydlíme, jsou jeho rodiče. V úterý jsme odjeli na kratinkou dovolenou. Jeho mamka tady každý den chodila. Když jsme byli loni na dovolené, chodila tu taky. Nevím, proč tady chodí v naší nepřítomnosti. Možná si chce odpočinout od manžela, opravdu netuším. Tentokrát tu chodila asi kvůli internetu, který jim nejde. Minulý rok měnila věci na policích a prala prádlo, letos už neměnila ani neprala nic. Ve čtvrtek jsme se vraceli domů. Byla jsem spálená (slunce mi nedělá moc dobře), unavená z dlouhého čekání na všelijaké dopravní prostředky a asi to bude znít trapně, ale potřebovala jsem nutně na WC, takže jsem se už hrozně těšila, až za sebou zavřu dveře, osprchuju se, vykonám potřebu atd. Když jsme přijeli domů, otevřela nám tchýně. Tchán se díval na TV, měli s sebou i své psy. Byla jsem celkem překvapená a asi to bylo znát i z mého výrazu. Pozdravila jsem a hned jsem běžela na WC. Tchýně se z ničeho nic sebrala a odešla i se zbytkem posádky. Nechala nám tu nějaké jídlo. Napsala jsem jí sms, že jí děkuju za jídlo, že je moc hodná, a že za ní teď někdy zajdeme a povyprávíme zážitky z cest. Na což mi odepsala, že je ráda, že jsme se vrátili v pořádku, že se ponaučila, že teď od ní už dlouho neuvidíme žádné jídlo, a že nás ani dlouho nenavštíví. Opravdu netuším, čím jsem se jí tak moc dotkla. Vadí mi, že k nám chodí v naší nepřítomnosti, ale nikdy jsem jí nic neřekla. Možná, že jsem se včera tvářila trochu nepříjemně, ale opravdu jsem netušila, že tu bude i při našem návratu, to mě nenapadlo. O tchýni vím, že ráda organizuje, ale už jsem se s tím celkem smířila a myslím, že jsem s ní vždycky jednala slušně. Teď ale nevím, co dělat. Mám to nechat být nebo to s ní nějak řešit?
Jo, tak tohle znám.. Sice bydlíme každý ve svém domě, ale vedle sebe. Před dovolenou nejenže balím, ale gruntuju jak před vánocema. Člověk nikdy neví, kdy přijde kontrola. Jakože na tuty vím, že přijde. Já vím, dělám si to sama, měla bych se na to vykašlat, ale nějak mi to nedá. Navíc u nás je problém i ten, že maminka je zvyklá velet jak v práci, tak doma a ráda by řídila i chod domácnosti naší. Zatím se o to pouze s úsměvem na rtech pokouší, občas mám v těchto situacích problém vyloudit úsměv taky, nicméně odmítám couvnout byť jen o píď. Tak nějak tuším, jak by to dopadlo, kdybych rezignovala, složila zbraně a nechala tomu volný průběh. Obdobnou situaci jsem zažila taky, došlo k drobnému nedorozumění (v podstatě k.o.k.otosovina děsivá a o viníkovi by se dalo slušně debatovat) a byl z toho candrbál jak Brno. Po pár dnech se zřejmě dostavil sebezpyt, sice k žádné omluvě nebo čemukoliv, co by se tomu podobalo, ani náhodou nedošlo, ale sladkost a laskavost přímo odkapávala.
Hoď to za hlavu, zřejmě čekala ovace a slova díků, místo toho se dočkala zaskočeného výrazu a úprku na záchod. Dej jí 2,3 dny, přejde ji to. Ale počítej s tím, že už u ní máš vroubek.
Být tebou nezaobírám se jí, ale partnerem. Jeho pohledem na věc, případně ochotou nastavit hranice. Tyhle věci bude muset udělat on.
Není tady

já bych to neřešila a byla bych ráda, že si konečně uvědomila, že ruší naše (vaše) soukromí. Ono to nikdy neuškodí.
To víš ona si myslí, že o jejího synáčka se nedovede nikdo tak dobře posarat jako ona. No, a než se o tom přesvědčí, tak to možná budeš muset dlouho dokazovat. Taky jsem si tím prošla a o to hůř, že jsme bydleli pár let přímo u nich v bytě. Víš kolikrát jsem měla chuť utýct? 
Ale buď svoje, hledej oporu u svého manžela a zdravě obhajuj svoje území. Pokavaď jim platíte nájem, tak není co řešit a falešná vděčnost není na místě. Ber to jako kdyby jste to platili úplně cizím lidem a ne jim...
Přeju hodně trpělivosti a tolerance. Uvidíš bude líp.
Není tady
Měla jsem to skoro stejný, včetně toho nájmu, neohlášených návštěv, praní a přerovnávání věcí a dokonce i flegmatického přítele. Mě to štvalo strašně, protože jsem dělala co jsem mohla, ale v jejích očích jsem dokonalá hospodyně stejně nebyla. Kdybych se tenkrát nerozčilovala a nechala ji plavat, udělala bych líp, protože ona se mojí skutečnou tchýní stejně nikdy nestala, s přítelem jsme se rozešli 
Není tady

Pochopila bych, kdyby zavolala a řekla "hele, nevadí, když k vám zajdu na inet, nám nejde......
Když k vám ve vaší nepřítomnosti chodila, vadilo ti to (to by asi vadilo každému). Když se teď ponaučila a slíbila, že chodit nebude, vadí ti to taky.
Co máš dělat ? Nic. Buď ráda - ať to způsobilo cokoli, důležitý je výsledek. Hlavně, aby jí to dlouho vydrželo 
Co se týká JEJICH bytu, no a co, že je zrovna jejich ? Platíte nájem jako cizímu - tedy, pokud tomu tak je.
Pokud by pronajímala cizímu, těžko by mu mohla chodit vizitírovat.
Já už jsem dneska trochu jinde - kdyby mi přišla tchýňka do bytu uvařit a vyprat, vůbec bych se na ni nezlobila
- tedy, pokud by po sobě i umyla nádobí 
Upravil(a) mashanka (17. 7. 2009 11:21)
Není tady
Majja napsal(a):
Měla jsem to skoro stejný, včetně toho nájmu, neohlášených návštěv, praní a přerovnávání věcí a dokonce i flegmatického přítele. Mě to štvalo strašně, protože jsem dělala co jsem mohla, ale v jejích očích jsem dokonalá hospodyně stejně nebyla. Kdybych se tenkrát nerozčilovala a nechala ji plavat, udělala bych líp, protože ona se mojí skutečnou tchýní stejně nikdy nestala, s přítelem jsme se rozešli
Včera jsem taky měla sto chutí se sbalit a jít pryč. Kontrolovat každý svůj výraz a slovo, abych se náhodou někoho nedotkla, mi už opravdu leze krkem.
Není tady
Aha, zase nepřestřižená pupeční šňůra matky a syna. Přitele bych v klidu požádala, zda by mohla mamince vysvětlit, že také potřebuješ svoje soukromí a nepřeješ si , aby se ti hrabala ve věcech. Já bych to lustrování nesnesla. A pokud by to pokračovalo a přítel se mě nezastal, hodně bych přemýšlela zda je ten pravý... Klidně bych raději uvazovala o bydlení v podnájmu u cizích, než být "vděčná" za byt od tchýně...
Není tady
mashanka napsal(a):
Pochopila bych, kdyby zavolala a řekla "hele, nevadí, když k vám zajdu na inet, nám nejde......
Když k vám ve vaší nepřítomnosti chodila, vadilo ti to (to by asi vadilo každému). Když se teď ponaučila a slíbila, že chodit nebude, vadí ti to taky.
Co máš dělat ? Nic. Buď ráda - ať to způsobilo cokoli, důležitý je výsledek. Hlavně, aby jí to dlouho vydrželo
Jinak, psala jsi jen tchyně - já ............. co tvůj partner ? Byl rád, že vám tam udělala servis nebo překvapeně řekl : "Jéééé, co tady děláte ???", když jste se vrátili a našli je tam ?
Přítel byl nejspíš rád. Já jsem o tom, že k nám bude chodit vědela a vzala jsem to s klidem. Včera jsem opravdu byla unavená a nečekala jsem, že tu bude i při příjezdu. Měla jsem s tím počítat. Asi opravdu čekala, že jí skočím kolem krku a budu děkovat za jídlo, ale já jsem byla celkem zaskočená, protože jsem byla unavená a těšila jsem se na sprchu, WC a postel.
Není tady

terezka007 napsal(a):
Majja napsal(a):
Včera jsem taky měla sto chutí se sbalit a jít pryč. Kontrolovat každý svůj výraz a slovo, abych se náhodou někoho nedotkla, mi už opravdu leze krkem.
Ježíši, tak se dotýkej a kašli na to, ne - copak jí dělá těžkou hlavu, jestli se nedotkla tebe ? nedělá, tak o co jde ?
Není tady
mashanka napsal(a):
terezka007 napsal(a):
Majja napsal(a):
Ježíši, tak se dotýkej a kašli na to, ne - copak jí dělá těžkou hlavu, jestli se nedotkla tebe ? nedělá, tak o co jde ?
Máš určitě pravdu. Na nějakou nepřetržitou sebekontrolu nemám energii. Navíc si myslím, že se k ní chovám slušně a vždycky jsme měly přátelský vztah. Je mi líto, že je dotčená. Ale musím se naučit myslet víc na své pocity než na pocity ostatních.
Není tady
Klubko napsal(a):
Aha, zase nepřestřižená pupeční šňůra matky a syna. Přitele bych v klidu požádala, zda by mohla mamince vysvětlit, že také potřebuješ svoje soukromí a nepřeješ si , aby se ti hrabala ve věcech. Já bych to lustrování nesnesla. A pokud by to pokračovalo a přítel se mě nezastal, hodně bych přemýšlela zda je ten pravý... Klidně bych raději uvazovala o bydlení v podnájmu u cizích, než být "vděčná" za byt od tchýně...
přesně tak 
Není tady
terezka007 napsal(a):
nevím, co dělat
vyměnit FABku a urychleně šetřit na vlastní bydlení
Není tady

tak to znám přesně to hlídání sí výrazu před tchyní. Taky mám pocit, že pořád hlídá jak se tvářím
. Nevím, já bych dlouhodobě nesnesla ten pocit, že bydlím v jejím bytě...radši bych se zadlužila a pořídila si svoje bydlení 
Není tady
Já bydlela 4 roky v přítelově bytě. Svůj byt jsem pronajímala. Jednou v sobotu rádo kolem 8:00 zvonek a neohlášená návštěva, že jedou kolem a vezou nám z pekárny čerstvé rohlíky a hned se nakvartýrovali tchánovci do bytu. Já po pařbě, chtěla jsem spát. Vím, že to jsou rodiče přítele, ale já jsem zvyklá od našich, že návštěvu předem ohlásím. Stačí 10 minut před příchodem, ať se třeba upravím. Pak jednou byla zalévat u něj kytky. Umyla špinavé nádobí a ustlala. Takže jsem jí zavolala a slušně poděkovala za pomoc,ale ať to příště nedělá, že je to prostě i můj prostor, moje věci a moje soukromí a nepřeji si jeho narušování. A že když k ní příjdu, tak jí taky nezačnu uklízet u ní doma. Asi byla opařená, ale slušné vymezení hranic je někdy nutné.
Kdyby jen trochu namítla, že je to byt jejího syna a on splácí hypotéku, usadila bych jí argumentem, že veškeré jídlo, služby a drogerii platím já, podílám se tedy na chodu domácnosti úplně stejně a hlavně, že jí nemusím vysvětlovat svůj podíl na domácích financích.
Víš, otázka Terko taky je, jestli si nechcete nechávat od rodičů pomáhat furt. Nemyslím to zle. Že ti tchýně nebo tvoji rodiče občas pošlou něco dobrého v kastrůlku, buchtu, příjdou pomoc s něčím je normální. Ale pokud Vás "živí", chodí k vám automaticky, automaticky po synovi uklízí, tak si budou vždy myslet, že jste nesamostatní a že vlastně oni to musí dělat. Na to bacha.
Není tady
A jéje, ty tchýně! 
Určitě by mi vadilo kdyby mi lezla do bytu, i teď i když máme společný vchod, tak když odjíždím, zamikám dveře od obýváku atd.ASspoň když nic, tak jí dojde, že sem nemá chodit.
Minule tu byl budoucí švagr, že dole nebyl klid aže si chtěl lehnout.taky mě to naštavalo.Nelíbí se mi když bez dovolení někdo leze k nám.Co kdybych tam měla třeba gumového panáka

Není tady
Bety napsal(a):
terezka007 napsal(a):
nevím, co dělat
vyměnit FABku a urychleně šetřit na vlastní bydlení
Však to chci právě udělat. Problém je v tom, že já ještě studuju. Jdu teď na navazujícího magistra, takže tak ještě dva roky musíme počkat. Ale určitě tu nechci zůstat a být do konce života někomu vděčná. Situace se má tak, že my jsme vlastně s přítelem společné bydlení neplánovali. Minulý rok přítel začal pracovat a jeho otec chtěl, ať se osamostatní, takže ze dne na den jsme spolu žili. Beru to zatím jako studentský byt. Nechci své děti vychovávat v bytě, který není můj. To bych asi nevydržela. Mí rodiče vždycky ctili soukromí a taky mě i sourozence vedli k samostatnosti. Téhle zlaté klece mám fakt dost, to se raději zadlužím a budu počítat každou korunu.
Není tady
Klubko napsal(a):
Já bydlela 4 roky v přítelově bytě. Svůj byt jsem pronajímala. Jednou v sobotu rádo kolem 8:00 zvonek a neohlášená návštěva, že jedou kolem a vezou nám z pekárny čerstvé rohlíky a hned se nakvartýrovali tchánovci do bytu. Já po pařbě, chtěla jsem spát. Vím, že to jsou rodiče přítele, ale já jsem zvyklá od našich, že návštěvu předem ohlásím. Stačí 10 minut před příchodem, ať se třeba upravím. Pak jednou byla zalévat u něj kytky. Umyla špinavé nádobí a ustlala. Takže jsem jí zavolala a slušně poděkovala za pomoc,ale ať to příště nedělá, že je to prostě i můj prostor, moje věci a moje soukromí a nepřeji si jeho narušování. A že když k ní příjdu, tak jí taky nezačnu uklízet u ní doma. Asi byla opařená, ale slušné vymezení hranic je někdy nutné.
Kdyby jen trochu namítla, že je to byt jejího syna a on splácí hypotéku, usadila bych jí argumentem, že veškeré jídlo, služby a drogerii platím já, podílám se tedy na chodu domácnosti úplně stejně a hlavně, že jí nemusím vysvětlovat svůj podíl na domácích financích.
Víš, otázka Terko taky je, jestli si nechcete nechávat od rodičů pomáhat furt. Nemyslím to zle. Že ti tchýně nebo tvoji rodiče občas pošlou něco dobrého v kastrůlku, buchtu, příjdou pomoc s něčím je normální. Ale pokud Vás "živí", chodí k vám automaticky, automaticky po synovi uklízí, tak si budou vždy myslet, že jste nesamostatní a že vlastně oni to musí dělat. Na to bacha.
Určitě nás neživí. Přítel normálně pracuje a já chodím po brigádách, co jen to jde. Žádné peníze nám nedávájí. To bych se asi musela propadnout.
Není tady
Terko,
já jsem to blbě napsala. Vím, že jsi uváděla hned na začátku, že na službách se podílíte. Víš, někteří rodiče nebo lidí si myslí, že když někomu pomohou s bydlením nebo je to jejich byt, tak ty děti jim musí být vděční a přestávají respetovat jejich soukromí. Vždyť jsou vlastně ve svém. Ale tak to vůbec není. To je druh vydírání. Takový ty kecy "já jsem vám tolik obětovala a dala a vy mě tam ani nepustíte atd. "
Spíše jsem měla na mysli tvého přítele. Že pokud mu příjde normální, že mu matka donáší jídlo, uklízí u něj, jde si tam kdy se jí zlíbí a on nic, bude chyba i na jeho straně. Rozhodně to nemyslím tak, že byste jí neměli ani pozvat na návštěvu. To ne, hádky a zbytečné trucování ti ještě více ublíží a snížíš se na její uraženou úroveň.
Jako první bych si sedla v klidu s přítelem, vysvětlila mu opatrně svoje pocity ( přeci jen to jsou jeho rodiče a tudíž citlivé téma), navrhla výměnu fabky, nebo aby on informoval rodiče jen o ohlášených návštěvách. Pokud bude "Srab" a nechce s matkou (jak jsem pochopila ona je větší problém) přejít do konfrontace, tak bych přemýšlela nad tím, co mi ten vztah dává a zda je můj partener si něco sám prosadit.
Není tady
Klubko napsal(a):
Terko,
já jsem to blbě napsala. Vím, že jsi uváděla hned na začátku, že na službách se podílíte. Víš, někteří rodiče nebo lidí si myslí, že když někomu pomohou s bydlením nebo je to jejich byt, tak ty děti jim musí být vděční a přestávají respetovat jejich soukromí. Vždyť jsou vlastně ve svém. Ale tak to vůbec není. To je druh vydírání. Takový ty kecy "já jsem vám tolik obětovala a dala a vy mě tam ani nepustíte atd. "
Spíše jsem měla na mysli tvého přítele. Že pokud mu příjde normální, že mu matka donáší jídlo, uklízí u něj, jde si tam kdy se jí zlíbí a on nic, bude chyba i na jeho straně. Rozhodně to nemyslím tak, že byste jí neměli ani pozvat na návštěvu. To ne, hádky a zbytečné trucování ti ještě více ublíží a snížíš se na její uraženou úroveň.
Jako první bych si sedla v klidu s přítelem, vysvětlila mu opatrně svoje pocity ( přeci jen to jsou jeho rodiče a tudíž citlivé téma), navrhla výměnu fabky, nebo aby on informoval rodiče jen o ohlášených návštěvách. Pokud bude "Srab" a nechce s matkou (jak jsem pochopila ona je větší problém) přejít do konfrontace, tak bych přemýšlela nad tím, co mi ten vztah dává a zda je můj partener si něco sám prosadit.
Já teď opravdu nevím, co mám dělat. Tchýně je uražená a já se jí teda doprošovat nehodlám, protože nechápu, co jí včera tak vadilo. Přítel je v klidu, tak asi budu taky. Je to koneckonců jeho matka.
Není tady
Klubko napsal(a):
Terko,
Poslední odstavec bych podtrhla a zvýraznila. Tahle diskuze je vyloženě na něm - přece jen, i když oba řeknete na chlup to samé, od syna to zcela jistě bude mít naprosto odlišný význam než od tebe, pro ně v podstatě cizí ženské.
Není tady
terezka007 napsal(a):
Klubko napsal(a):
Terko,
Jako první bych si sedla v klidu s přítelem, vysvětlila mu opatrně svoje pocity ( přeci jen to jsou jeho rodiče a tudíž citlivé téma), navrhla výměnu fabky, nebo aby on informoval rodiče jen o ohlášených návštěvách. Pokud bude "Srab" a nechce s matkou (jak jsem pochopila ona je větší problém) přejít do konfrontace, tak bych přemýšlela nad tím, co mi ten vztah dává a zda je můj partener si něco sám prosadit.Já teď opravdu nevím, co mám dělat. Tchýně je uražená a já se jí teda doprošovat nehodlám, protože nechápu, co jí včera tak vadilo. Přítel je v klidu, tak asi budu taky. Je to koneckonců jeho matka.
Nedělej nic. Pokud ona o tom bude chtít mluvit, zcela určitě to požene přes svého syna. A od něj by se měla dozvědět, v jakém stavu jsi se vrátila a hlavně něco málo o respektu k soukromí druhých.
Není tady
Terko,
hlavně neměj vůči sobě žádné výčitky. Ty jsi vůbec neudělala nic špatného tím, že jsi po návratu z dovolené byla unavená a chtěla mít svůj vlastní klid. Je to úplně normální.
Tvoje tchýně asi čekala ovace za to, že máte díky ní jídlo a uklizeno. Ale to bylo JEJÍ rozhodnutí, by jste jí o nic nežádali. To že ona čeká vděk a je teď uražená je jenom její boj.
A ty jsi jí poděkovala, takže jsi se zachovala slušně. Nechjí být nafouknutou jako balon, ono jí to přejde a pokud u ní budeš mít vroubek? No tak alespoň víš, s kým máš tu čest, když jí dokáže toto naštvat.
Já u našich nebydlím přes 10 let a když vím, že se odněkud vrací, tak jím zavolám jak se měli a jestli mají fotky,kdy se můžu stavit na prohlédnutí. Vím, že mamka většinou druhý den pere a vybaluje a chce mít svůj klid. A to jsme rodina. Příjde mi úplně normální, že u svých rodičů návštěvy ohlašuji.
Není tady
Mashanka napísala: Co se týká JEJICH bytu, no a co, že je zrovna jejich ? Platíte nájem jako cizímu - tedy, pokud tomu tak je.
Pokud by pronajímala cizímu, těžko by mu mohla chodit vizitírovat.
Ono sa to ľahko povie, ale svokrovci to vždy budú tak brať, že je to ich byt a že im musia byť deti vďačné a že majú právo rozhodovať o všetkom, čo sa toho týka. Nám svokor chcel dať peniaze. Potom to podmienil, že na byt nie, iba na stavbu. Potom nám ich nedal vôbec a rozhodol, že budeme stavať. Potom rozhodol, že u nich na dvore a svokra sa rozhodla, že budú mať k nám bránku. A keď mi zomrel otec a ja som povedala, že u nich stavať nebudem ani za svet, tak nám ostal ten pozemok a svokra skoro dostala infarkt, keď sme len zo srandy povedali, že ho predáme.
Bývali sme u nich 5,5 roka, teraz som na rodičovskom dome. Tiež si neviem povedať svoje, tiež som stále striehla, aby som niečo nepovedala, čo by mohlo svokra uraziť, svokra sa stále snažila so všetkým pomáhať, veď jej synovia majú len 30 a 25 rokov, to sú ešte len deti (aj sa potom podľa toho chovali). Ale to som ešte dobrých svokrovcov vyfasovala. Ja si nesťažujem. Len ľutujem, že som k nim išla bývať. Ubíjalo ma to, skoro ma to stálo manželstvo a má to aj svoj značný podiel na tom, že sa mi prejavila ťažká choroba, ktorá je doživotná a paralyzujúca. Keby som mala d*žku, tak sa s nimi pohádam už na začiatku, tresknem dverami a netrápim sa viac. Tak si tak TEREZKA neber a užívaj si, že tchýni pár dní neuvidíš, keďže je zdutá. Hlavne si to tak veľmi nepripúšťaj a buď egoista v tomto smere. Ja sa to tiež pomaly pomaly pomaly učím.
Není tady