|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Rybí prsty, brambor, zelenina. Česneková polévka.
Není tady
cuketa naplněná sekanou
Není tady

Zuzi, ten závin, to dělám do bábovkové formy, jen to tam hážu jako buchty. Je to z kynutýho těsta, balím menší buchty, náplň střídám, mák, ořechy, povidla, tvaroh. Nahážu to do vymaštěné a vysypané formy a je to takový bábovkový závin.
A ten parní hrnec si fakt koupím.
Jo a mám mangold a nevím, co s tím. A mám chuť na grilovaný lilek s česnekem, tak si ho o víkendu udělám. Klukům ale udělám maso, nad lilkem by frflali.
Upravil(a) Modroočka (30. 7. 2009 16:23)
Není tady

TO JE ZUZI777
Upravil(a) Bety (30. 7. 2009 17:10)
Není tady
zuzi777a napsal(a):
tak jsem pokoušekla foťák:
Horní obrázek také od zuzi777
Není tady
zuzi777a napsal(a):
tak jsem pokoušekla foťák:
Zuzi Pravým myšítkem klik na fotku, pak Kopírovat adresu obrázku, a pak tu zkopírovanou adresu obrázku (NE obrázek ani adresu stránky, ale ADRESU OBRÁZKU) vložit mezi [img][/img] mezi ně [img]SEM[/img] a bez mezer!
Není tady
Modroočka napsal(a):
Jo a mám mangold a nevím, co s tím.
udělej ho jako špenát (já ho nemám ráda)
Není tady
Bety, dík!!! Já jsem tydýt...

Vím, že jsem se už jednou na vkládání obrázků ptala, pak jsem i něco vložila a pak jsem to zas zapomněla a neumněla nalézt.... Asi sis všimla mého pokusničení s vkládáním, co?? !!! 
Není tady
zuzi777a napsal(a):
foťák:
noo jasně úplně jsem tě zapomněla pochválit za krásné fotky
a knedle i záviny 
Není tady
pořádná dávka těch knedlí, taky mrazím na zimu - meruňkové a taky švestkové, ale švestky u nás ještě nejsou zralé. Akorát je nezapomeň pořádně zabalit, do silného mikrotenu, jinak se z nich vymrazí voda a budou tuhé.
Není tady
Já je dávám do krabic s odfukem vzduchu, pak zamrazit. Pár, co je v pytlíkách zblajznou ti moji dárečci ještě o prázdninách, nestačí vymrznout...
Pytlíky mám nejraději ty na "zip", jen kdyby nebyly potvory tak předražené...
Není tady
Udělala jsem zásobu knedlí, mám k nim pečené vepřové maso a králíka na smetaně. Část mouky jsem nahradila žitnou celozrnnou moukou, abych uchlácholila svědomí že je to zdravější.
Není tady
krabice s odfukem taky ráda používám, i na skladování v chladničce
Není tady
Bety, Zuzi, vy jste tááák šikovný, vypadá to skvěle 
Není tady
Kyselica s chlebem
a pitný režim

Není tady
Včera byly kapustové karbanátky s bramborem a večer jsem ještě na chuť a narychlo dělala šátečky naslano.
Dnes právě vytvářím " Zklamčin nároďák"
(mé oblíbené jídlo - viz blog) a přemýšlím, co upeču 
Fotečku dodám později 
Není tady

Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
Tak to super 

Není tady

Vařím ovar, až vychladne, pomelu ho s játrama, okořením, nandám do sklenic a zavařím, bude domácí paštička
Není tady
frankfurtskou polévku a palačinky .
Není tady
Modroočka napsal(a):
Vařím ovar, až vychladne, pomelu ho s játrama, okořením, nandám do sklenic a zavařím, bude domácí paštička
mňamino
chybí mi tu slintající smajla...
Není tady
u nás cuketa jak jsem se ji kdysi dávno naučila v Bulharsku: mladé malé cukety se nakrájí i se slupkou na kolečka, promíchají s třeným česnekem a opraží hodně do tmava (dělám to na kousku sádla a na nepřilnavé pánvičce), a pak se smíchají s hustou kysanou smetanou, tady ještě před smetanou:
a upečená roláda z kuřecího masa se žampionovou náplní - tu jsem ale koupila dnes v polotovarech a jen dala upéct
Není tady
dneska jsem měla špekáčky pečený v pivu, bylo to báááječný :-)
Není tady
plněné bramborové knedlíky, kyselé zelí
Není tady