|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
aprill napsal(a):
část rodiny špenát s vejcem a vařený brambor a druhá špenát, výpečky a br. knedlík
mňam, špenát mám ráda... 
Není tady
Aljašská treska, brambor, zelenina.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Naložím svíčkovou, upeču táč s meruňkama a něco uklohním na dnešek večer, akorát nevím co. Mám čerstvej špenátek, tak že bych se inspirovala Apriil a udělala ho, s vejcem a vařenýma bramborama. To by šlo.........
Tak mi děláte chutě se špenátem , tak asi do toho půjdu zítra.
Pokud teda nezůstanou "zbytky" z dneška
Není tady
Pečená vepřová kýta s domácím čerstvým chlebem
Není tady

Předevčírem bylo kuře, podobné, jako u Bety, včera ze zbytků rizoto.
Dnes přírodní játra, jen s chlebem.
Není tady
Včera vepřové špízy s hranolkama
Dnes budu dělat plněné papriky na zelenině, s bramborem
Není tady
Dneska fazole v tomatě s párkem
Vaření spočívá v tom, že to není v jedné konzervě, ale každé zvlášť 
Judita napsal(a):
Zklamaná, ten štrůdl děláš z lístkového těsta? Vypadá pěkně
Já ještě pořád dojíždím víkendovou nadílku hubk večeři už bude změna - zapeču lilek s rajčaty, brambory, dám tam trochu slaniny a sýra, ale žádnou omáčku nebo bešamel, jen to prosypu bylinkama.
Ano - je z lístkového těsta. v mražáku ho mám vždy forotu, tak stačí jen vytáhnout, poskládat zbytky od oběda (ten špenát - nemyslím fakt zbytky) nějaký ten salám se v lednici taky najde, rajče je ve skleníku...za 10 minut hotovka. Bylo to skvělý teplý, ale i studený druhý den byl OK, ale čerstvý je čerstvý 
Není tady

Udělala jsem tu svíčkovou, k tomu domácí houskový knedlík, docela se mi povedla, ta svíčková a ty knedle vlastně taky. No, mladší synek říkal, že je móóóóc dobrá, tak snad nekecá.
Není tady

Zklamčo, další, co tady strká fotky jídla a co mi dělá šílený chutě, holky, holky, dostanete na pr.delky
Není tady
Tak já mám teď asi na 4dny o vaření postaráno, budu se krmit nemocniční stravou
držte mi pěsti, ať to přežiju ve zdraví
ale co, mě vždycky ve špitále chutnalo, třeba vaří pořád dobře.... mějte se tu krásně a snad v pondělí ahoooooooooj
Není tady
Modroočka napsal(a):
holky, dostanete na pr.delky
dnes jsem z obliga, byli jsme na výletě a jedli jsme "venku" 
Není tady
sonrisa_1976 napsal(a):
ale co, mě vždycky ve špitále chutnalo, třeba vaří pořád dobře.... mějte se tu krásně a snad v pondělí ahoooooooooj
jeje tak to bych raději vyvařovala celé dny, ale co se dá dělat, když musíš.Tak přeji štěstíčko 
Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
....tak se drž 
Není tady

Modroočka napsal(a):
xxxx napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No, já jsem vařila včera večer, na dnešek, vepřový maso s UHO
ale já dělám dobrou UHO, s pepřem a nakládanou červenou paprikou, do toho trochu červenýho vína. UHO dělám na několik různých způsobů, podle toho, co doma zrovna mám, vydovádí se moje fantazie. A musím říct, že tyhle moje univerzální hnědé omáčky, dochucené čímkoliv, mají velký úspěch u mých synů. S knmedlíkem, s rýží, s těstovinama, dokonce i s bramborama. To vařím, když nic moc doma není a vždycky jim to chutná. Říkám tomu - jak uplést z ho.v.na bič
...jak děláš UHO ? z cibulového základu?
Osmažím cibulku, pak tam přřidám česnek na kostičky, do toho maso, na kousky nebo plátky, opepřím, orestuju, podliju vývarem, nebo i vodou - vřelou a podusím, pak doliju, dochutím, zahustít - sypu tam trochu polohrubé mouky a míchám a míchám.... ale aby to nebylo moc zahuštěný, to zas nemají moc rádi, tak decentně .
Můžeš do toho dát na koudky vajíčko, nebo kyselou okurku, nebo, když máš houby, tak tam dám houby, ale ty dávm hned na začátku, můžeš tam dát najemno nakrájenýho buřta, někdy tam dám nakrájenou nať z mladé cibulky, můžeš to jen podlít vínem, zíleží na tom, co zrovna doma máš a co vám chutná. Jenou jsem tam vmíchla i brusinky, nebo na drobno pokrájený švestky. Máš jeden základ a obměníš to tím, co tam přidáš. Základ je cibule, česnek (nemusí tam být) a maso. Když nemám vývar, tak tam dám kostku bujónu. A masa stačí kousek, naa manší kousky nakrájený maso, ono to pak vypadá, že je tphp dost a u nás mají tyhle moje UHo s různou příchutí úspěch, fakt to vždycky zblajznou a chválí to, že proč to nedělám častěji
...krásný kouzlo, s vajíčkama je to štěpánská, s paprikou cikánká s okurkou znojemská...děkuji, určitě využiju 
Není tady

no já se picnu, já mám hlad jako herečka a vlezu sem
tady takový nádherný fotky
dneska jsem nevařila nic od sedmi v práci a místo ve čtyři jsem se urvala v sedm večer , jedla jsem jenom v poklusu na chodbe kousek koláče od pacienta /chlap peče a pravidelně mi nosí vzorky
/ pak mám dodržovat nějaký stravovací režim, ty dovolené jsou peklo....
Není tady
Tak krom těch dnešních paprik jsme ještě večer splácala broskvový koláč s pudinkem - velký ohlas 
xxxx:
když se budeš pouze kochat obrázkama, budeš mít postavičku jak laňka 
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Tak krom těch dnešních paprik jsme ještě večer splácala broskvový koláč s pudinkem - velký ohlas
http://4.bp.blogspot.com/_JLK5dRSWgcA/S … G_0175.JPG
http://3.bp.blogspot.com/_JLK5dRSWgcA/S … G_0169.JPG
xxxx:
když se budeš pouze kochat obrázkama, budeš mít postavičku jak laňka
ženská ty mě zničíííííš, ty papriky vypadaj výborně, ty je pečeš vid? mlask
Není tady
xxxx:
jo, na zelenině a zalité kečupem, dnes budu vařit až něco (ještě nevím co) večer, na oběd mi ještě zůstaly ty papriky 
Není tady
Já budu dneska pařit ze tří dávek meruňkové knedlíky do mrazáku, péct makový štrůdl v pekárně. Rodinka bude dojídat zbytky od včera- špagety ala "co špajz dal" , bramborové kostičky zapečené s vejcem a sýrem, polévka drůbeží...
Jo a učím se fotit, vy provokatérky! 

Není tady

Zelí z cukety a bude lepenice.
Není tady
Siven (pstruhovitá ryba) na kmíně, vařený brambor
maminčina fazolačka.... mňam 
Není tady