|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jak tady na to koukám, asi můžu být ráda, že se u nás nějak knedlíky nejí... my jsme na těstoviny a rýži....
Není tady

holky ajak do toho parního hrnce dáváte ten pečící papír? nepřekáží ten nepropustný papír kolování páry? dík za odpověd mám dotazy jak prvnička a to už jsem ostřílená kuchařka 
Není tady
no ustřihneš kousek papíru a položíš ho do nádobky
a kolování páry nebrání, když máš moc plnej pařák jako např. že všude dáš kynutý knedle, tak ten papír můžeš propíchat, já ho včera propíchala a on jen trošku navlhne a použiješ ho mockrát, a máš čistý pařák, je to úplně bez práce. papír ničemu nevadí, vždyť do pařáku se používá i nádobka na rýži a v té můžeš pařit ledacos

v nádobce na rýži maso
vajíčka se šunkou
všechno výhoda, že se ti paří celý oběd naráz a nic nemusíš míchat ani hlídat, až to cinkne tak je to hotový
Není tady
Játrová roláda v parním hrnci

je to univerzální pomocník, můžeš v tom i ohřívat
Není tady
První letošní meruňková
Není tady
plněné papriky+rajská omáčka+knedlík, odpoledne pizza, večer glilovačka-kuřátko+steaky+brambůrky+ zeleninový salát
Není tady
Kuřecí horní stehna, potřená česnekem,okořeněná grilovacím kořením, kousek másla a pečeno v pečící fólii, než jsem si vzpomněla na focení tak zbyla jen dvě. Příloha rýže, rajčatový salát.
Není tady

Včera byly kotletky na cibulce s rýžů a hov. polévka a dneska česnečka, hrášek s vajcem a chleba.
Není tady

Betynko, to je ten parní hrnec, co máš ty? 
Není tady
smažený sýr, hranolky
Není tady

No, já jsem vařila včera večer, na dnešek, vepřový maso s UHO
ale já dělám dobrou UHO, s pepřem a nakládanou červenou paprikou, do toho trochu červenýho vína. UHO dělám na několik různých způsobů, podle toho, co doma zrovna mám, vydovádí se moje fantazie. A musím říct, že tyhle moje univerzální hnědé omáčky, dochucené čímkoliv, mají velký úspěch u mých synů. S knmedlíkem, s rýží, s těstovinama, dokonce i s bramborama. To vařím, když nic moc doma není a vždycky jim to chutná. Říkám tomu - jak uplést z ho.v.na bič 
Není tady
losos s ryzi
to je on
Není tady

Bety napsal(a):
to je on
Ten je ale krásnej
tak přemýšlím, že si ho pak koupím, asi k Vánocům............ 

Není tady
Dnes jsem nevařila - mám od včera jak ty knedle,maso špenát, tak ještě kus slaného štrůdlu. Jen jsem (abych snad vykázala nějakou aktivitu
) udělal pražský koláče, ale lenost mě donutila nedělat malé bochánky, ale 2 velký, jakoby mazance - potrestána jsem byla nadrobením snad všude, takže příště zase hezky budu dělat malé bochánečky 
jo a tady ten včerejší slaný štrůdl - byla jsem pochválena
Není tady

štrůůůdl je nádhernej, jinak jsem si byla dát studenou sprchu, abych se probrala a neobjednávala zase další verk do kuchyně /už to nemám kam dávat mám tu i škrabku na brambory
/ hrozně mě láká ten parní hrnec 
u nás k obědu pangas po mlynářsku s bramborem a k večeři halušky s brynzou a klobáskou....mňm to zase byla dieta 
a aby to nebylo málo udělala jsem ráno velkej pekáč tiramisu po česku...
Upravil(a) xxxx (27. 7. 2009 21:58)
Není tady

Modroočka napsal(a):
ale já dělám dobrou UHO, s pepřem a nakládanou červenou paprikou, do toho trochu červenýho vína. UHO dělám na několik různých způsobů, podle toho, co doma zrovna mám, vydovádí se moje fantazie. A musím říct, že tyhle moje univerzální hnědé omáčky, dochucené čímkoliv, mají velký úspěch u mých synů. S knmedlíkem, s rýží, s těstovinama, dokonce i s bramborama. To vařím, když nic moc doma není a vždycky jim to chutná. Říkám tomu - jak uplést z ho.v.na bič
...jak děláš UHO ? z cibulového základu?
Není tady

xxxx napsal(a):
Modroočka napsal(a):
...jak děláš UHO ? z cibulového základu?
Osmažím cibulku, pak tam přřidám česnek na kostičky, do toho maso, na kousky nebo plátky, opepřím, orestuju, podliju vývarem, nebo i vodou - vřelou a podusím, pak doliju, dochutím, zahustít - sypu tam trochu polohrubé mouky a míchám a míchám.... ale aby to nebylo moc zahuštěný, to zas nemají moc rádi, tak decentně .
Můžeš do toho dát na koudky vajíčko, nebo kyselou okurku, nebo, když máš houby, tak tam dám houby, ale ty dávm hned na začátku, můžeš tam dát najemno nakrájenýho buřta, někdy tam dám nakrájenou nať z mladé cibulky, můžeš to jen podlít vínem, zíleží na tom, co zrovna doma máš a co vám chutná. Jenou jsem tam vmíchla i brusinky, nebo na drobno pokrájený švestky. Máš jeden základ a obměníš to tím, co tam přidáš. Základ je cibule, česnek (nemusí tam být) a maso. Když nemám vývar, tak tam dám kostku bujónu. A masa stačí kousek, naa manší kousky nakrájený maso, ono to pak vypadá, že je tphp dost a u nás mají tyhle moje UHo s různou příchutí úspěch, fakt to vždycky zblajznou a chválí to, že proč to nedělám častěji 
Není tady
Zklamaná, ten štrůdl děláš z lístkového těsta? Vypadá pěkně 
Já ještě pořád dojíždím víkendovou nadílku hub
k večeři už bude změna - zapeču lilek s rajčaty, brambory, dám tam trochu slaniny a sýra, ale žádnou omáčku nebo bešamel, jen to prosypu bylinkama.
Zklamaná napsal(a):
Dnes jsem nevařila - mám od včera jak ty knedle,maso špenát, tak ještě kus slaného štrůdlu. Jen jsem (abych snad vykázala nějakou aktivitu
) udělal pražský koláče, ale lenost mě donutila nedělat malé bochánky, ale 2 velký, jakoby mazance - potrestána jsem byla nadrobením snad všude, takže příště zase hezky budu dělat malé bochánečky
jo a tady ten včerejší slaný štrůdl - byla jsem pochválena![]()
http://4.bp.blogspot.com/_JLK5dRSWgcA/S … G_0158.JPG
jééééé další s foťákem 
Zklamčo , ale vypadá to úúúžasně
, určo i chutnalo.
Není tady
kyškovou polévku a špagety s lečem
Není tady
chi já ještě nevím, jdu dnes na oběd k mamči 
Není tady
část rodiny špenát s vejcem a vařený brambor a druhá špenát, výpečky a br. knedlík
Není tady

Naložím svíčkovou, upeču táč s meruňkama a něco uklohním na dnešek večer, akorát nevím co. Mám čerstvej špenátek, tak že bych se inspirovala Apriil a udělala ho, s vejcem a vařenýma bramborama. To by šlo.........
Není tady