29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bety, obracím se na tebe- ( nebo na nějakého podobného pekaříčka )
Nemáš ve svém arzenálu náhodou odkaz , či vyzkoušený recept na tzv "křupánky" ?
Jsou to rohlíky z nějakého jemného a nadýchaného kynutého těsta , sypané žmolenkou, pak po upečení rozkrojené a plněné sladkou tvarohovou náplní... Nikde jsem zatím nenašla recept, který by mě to připomněl.
Jídáváme je občas v Holicích na náměstí v pekárně, kde jsou "doma" , ale recept mi nedali...
Jinak u nás dnes byla treska v troubě, posypaná jen kořením na ryby a hladkou moukou , k tomu hranolky, taky v troubě... a salátek.
Friťák jsem uklidila. Nějak jsem si zvykla na smažení ve vysoké pánvi, použitý olej vyhazuju.
A krevety miluju, ty bych si Xko dala , klidně ten zbytek co máš šoupni do mailu
Není tady
zuzi777a napsal(a):
tzv "křupánky" ?
na tyhle rohlíky zrovna nemám ale hodně podobný mi přijde Pražský koláč
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3846
a můžeš ho udělat klidně na způsob rohlíku, tady jsou moje:
náplň tvarohovo pudingovo smetanová, sklidila jsem s nimi velký úspěch všude
Není tady
Ovesné lívanečky první dávka, budou s povidly, meruňkovou marmeládou, s rozvarem z malin a se zakysanou smetanou až přijde dcera z práce - těsto pekárna, bylo 16 kousků a to je pro nás málo, už se vrtí další várka
Není tady
Včera francůzké brambory a dneska palačinky.
Není tady
předvčírem pizza - sýr, šunka, domácí buchtičky s trnkama
včera pečené kuřátko+brambůrky na jednom plechu, večer grilované klobásky a rohlíčky
dnes zabíjačkové mňamky-jelitko+jitrničku, nové brambůrky+kysané zelíčko, večer grilované kuřátko-byla akce tak kuřátkujeme jako o život :-)
Není tady
Bety díky, na tyhle pražské koláčky jsem už dobu nachystaná... Jen sbírám kuráž. Jestli se povedou, tak ta moje banda bude chtít opáčko a já jsem v teple nějak líná....
Dnes hrnec čočkové polévky s kostičkami druhé nedělám, v hicu by stejně nikdo nejedl. K večeru bude pizza- co dům a lednička dá...
Není tady
Losos na másle s dušenou zeleninou
Já jsem vařila plněné papriky a pštrosí vejce, manžel rajskou omáčku a špagety a dohromady to jíme
Není tady
já vařila rajskou s luskama+hk včera -vždycky jsem lusky vařila a včera jsem na netu četla že se pečou-a je to fakt výborný!!!!!! takže dneska ještě budeme dojídat.
na oběd jsme se stavili na pizze
jo ženský-těch výbornejch pražskejch koláčů se nebojte-to je vážně žrádlo -hlavně ta náplň
Není tady
švestkové a meruňkové bramborové knedlíky
Není tady
Já taky peču , taky teprve od letoška. Papriky jsou naprosto dokonalé a bezpracné( žádné hlídání a obracení jako v hrnci) Vždycky jsem vařila omáčky na plotně. Vím, že někdo dělá v troubě prakticky všechny omáčky. Mě to nikdy nenapadlo. Prostě předávání triků a tipů má něco do sebe...
Není tady
Já napsala co jsem vařila, ale přiznám se, že teprve dnes jsem se tady dozvěděla, že někdo plněné papriky opravdu vařil - to jsem ještě nikdy v životě neslyšela, já je samozřejmě peču a neznám vůbec nikoho, kdo by je vařil... ani v naší, ani v manželové rodině, ani u mojich kamarádek a známých - všude se plněné papriky pečou, ta pštrosí vejce jsou taky pečená ale to každý vidí žejo. Někdy peču papriky i bez té rajské - tady můj recept i s fotkama, je to děsně rychlé:
http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
Není tady
Bety napsal(a):
Já napsala co jsem vařila, ale přiznám se, že teprve dnes jsem se tady dozvěděla, že někdo plněné papriky opravdu vařil - to jsem ještě nikdy v životě neslyšela, já je samozřejmě peču a neznám vůbec nikoho, kdo by je vařil... ani v naší, ani v manželové rodině, ani u mojich kamarádek a známých - všude se plněné papriky pečou, ta pštrosí vejce jsou taky pečená ale to každý vidí žejo. Někdy peču papriky i bez té rajské - tady můj recept i s fotkama, je to děsně rychlé:
http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
Bety tak já ani nepeču ani nevařím , já papriky dusím.Jíme to jen s rajskou.
Upravil(a) Romča (22. 7. 2009 20:29)
Není tady
nojo, celý život se člověk učí... já plněné papriky nemám moc ráda. Teď přemýšlím co zítra a nic mě nenapadá... jestli se na to nevykašlu když má být ještě větší vedro než dnes
Není tady
Bety napsal(a):
nojo, celý život se člověk učí... já plněné papriky nemám moc ráda. Teď přemýšlím co zítra a nic mě nenapadá... jestli se na to nevykašlu když má být ještě větší vedro než dnes
Já mám, ale nejím ty lusky
Já zítra asi naplánovala bramboráky a nebo brambory posypané smaženou cibulkou a kyšku.
Není tady
ježiš lidi já mám hlad u nás dneska kuře na paprice s těstovinama, zítra bude lečo....ty fotky mě zničí, cuketa z friťáku vypadá výborně .... uááááá
Není tady
u nas taky kure na paprice.
cuketu miluju jako gulas.
Nudle s mákem, nic složitějšího v tom hicu nejde.
Není tady
Čína s kuřecím masem. Polévka s celestýnskými nudlemi.
Není tady
bety ty mas tak krasny ty pstrosi vejce, me popraskaly:(
Není tady
Přírodní kotlety, chleba, řecký salát
Kamchinka napsal(a):
bety ty mas tak krasny ty pstrosi vejce, me popraskaly:(
minule mi taky jedno prasklo, to nevadí! Ty vejce musejí být zchlazený a suchý, a pořádně při zabalování vytlačit vzduch aby nezůstal kolem.
Dnes zatím dvě rolády z mletého masa, plněné vejcem, hráškem, kapií, žapiony a vejcem (nemůžu rozkrojit, mám to připravené že přijede návštěva) a chystám se péct dort... budeme mít návštěvu
Není tady
ty jo, to si navsteva posmakne...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
NEFOŤ
Není tady