29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
kulajda, boloňské špagety
Plněné papriky s knedlíkem a pro mě s rýží ( maso jsem střihla půlkou s sojovým granulátem)
Knedlíky jsem pařila podle kuchařského babinetího guru Bety
na pečícím papíře v parním hrnci . Bety- to je nápad hodný zarámování
. Vůbec jsem nemusela umývat pařák a i moje zlatá tchýňka, která je na návštěvě nevěřícně mrkala na tuhle vychytávku...
K večeři domácí chlebík ( dneska nějaký spláclý, nějaké blbé droždí či co) s máslem a kyška. Zítra asi brambory a květák s opečenou strouhankou.
Není tady
Včera večr si mlaďoch objednal kynuté knedlíky s borůvkama, no tak co bych pro něj neudělala. Budou..........
Není tady
dinosaurus napsal(a):
Dneska frankfurtská polévka(zase jsem udělala kotel, tak bude aj na zitra) špekáčky na pivu a vařený brambor.
Dino pls.jak děláš ty špekáčky na pivu?
Není tady
Romčo, můžeš si vybrat:
http://www.google.cz/search?q=%C5%A1pek … =firefox-a
Není tady
Ota napsal(a):
Romčo, můžeš si vybrat:
http://www.google.cz/search?q=%C5%A1pek … =firefox-a
Jéje to je výběr , já nerozhodná
Není tady
česnekačka, bramborová kaše, řízek, okurkový salát.
Není tady
Romča napsal(a):
Ota napsal(a):
Romčo, můžeš si vybrat:
http://www.google.cz/search?q=%C5%A1pek … =firefox-aJéje to je výběr
, já nerozhodná
Tak zkus:
Klobásy plněné kozím rohem, na kečupu a černém pivu: klobásy podélně rozříznout, dovnitř vložit kozí roh a zase přitisknout. Dát do misky nebo pekáčku, pocákat sladkým i pálivým kečupem a zalít černým pivem do výše klobás. Péct ODKRYTÉ až zezlátnou.
já upekla čerstvé veky a manžel už dělá chlebíčky:
Není tady
Dík Bety, vyzkouším vypadá to výborně a ty kozí rohy - ještě že máš ten focáák
Není tady
my včera špagety carbonara, dneska si nejaka jako cina.
Není tady
Ošlehnutý kuřecí kousky s hranolkama.
Není tady
Ošlehnutý kuřecí kousky na paprice a rajčatech, mlaďoch krokety já pečenou rejži
Není tady
já dnes nic, anžto se mi ňáko nechce, ale asi udělám na véču něco jako žemlovku, ale se šunkou a sýrem na slano
Není tady
Sudi, normálně rozkvedlám vejce, osolím, namočím v tom starý rohlíky na kolečka, proložím tu šunkou, posypu strouhaným sýrem, na to další vrstvu těch rohlíků a zase šunku a navrch sýr a zapeču, k tomu zelenina a je věčeře, dá se to i na oběd. Upotřebíš starý rohlíky a máš celkem solidní mňamku. Nemusí tam být šunka, může být jakýkoliv salám nebo žádný, stačí jen sýr, fantazii se meze nekladou.
Není tady
Vepřové na žampionech, rýže. Bramborová polévka s máslovými knedlíčky.
Není tady
Na večeři nejjednodušší pizza na světě - základ jsou hotové pšeničné placky, na to kečup s česnekem, bazalku, a dále co je libo, navrch sýr a zapéct.
Modroočka napsal(a):
Sudi, normálně rozkvedlám vejce, osolím, namočím v tom starý rohlíky na kolečka, proložím tu šunkou, posypu strouhaným sýrem, na to další vrstvu těch rohlíků a zase šunku a navrch sýr a zapeču, k tomu zelenina a je věčeře, dá se to i na oběd. Upotřebíš starý rohlíky a máš celkem solidní mňamku. Nemusí tam být šunka, může být jakýkoliv salám nebo žádný, stačí jen sýr, fantazii se meze nekladou.
Oli, to musím zkusit, tohle jsem ještě neslyšela a vypadá to celkem dobře
Není tady
Zuzanka007 napsal(a):
Halusky se zelim - poprve
ty jsem ještě nedělala, můžeš mi písnout prosím tě, jak na to ? jestli teda dopadly dobře
Není tady
já včera koupila ve velkoobchodě dvě kila tygřích krevet, hodila jsem kilo vyloupané na máslíčko na to sladkou chilli omáčku a k tomu jasmínovou rýži....ježiši to byla dobrota, ted jsem zbytek dosnídala a přemýšlím jak upravit to druhé kilo? Nějaký nápad?
btw. nechápu proč když kilo obřích krevet stojí ve velkoobchodě 180,- proč když si je dám pak v hospodě stojí 6 kousků takovej ranec.
Není tady
Protože je v tom započítané energie, mzdy, pojištění, nájem.... a provozovatel musí být také z něčeho živ, takže i zisk...
U nás se bude dnes zdravě fritovat, květák, obalená cuketa, rybí prsty a brambory, k tomu čerstvý míchaný salát z vlastní zeleniny
Není tady
Bety napsal(a):
Protože je v tom započítané energie, mzdy, pojištění, nájem.... a provozovatel musí být také z něčeho živ, takže i zisk...
U nás se bude dnes zdravě fritovat, květák, obalená cuketa, rybí prsty a brambory, k tomu čerstvý míchaný salát z vlastní zeleniny
to chápu ale ona ta porce vyjde asi na dvacetikorunu a pak stojí 4 stovky to je prostě hodně...
....jak zdravě frituješ? nebo to byl for?
Není tady
xxxx napsal(a):
....jak zdravě frituješ? nebo to byl for?
to byl fór, navíc u nás já nefrituju, to je maželova doména... ale obalila jsem cukety! Krájení na kolečka jsem dávno zavrhla, krájím na "hranolky" ale takové velké, a ten měkký vnitřek dám pryč, nenasáknou tak olejem (cuket máme spoustu)
první várka
Není tady