29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Už jsem ti psala jinde...
Se mnou na pokoji ležela holčina (25) a měla třetí dítě císařem a sterilizaci.
Jinak sterilizace po dvou císařích se doporučuje pokud je mamince nad 30, nebo z nějakých zdravotních důvodů.
A neboj, oni to ti doktoři vědí....
Já se taky psychycky už dopředu připravuju, že až otěhotním (snad už brzy) a musela bych znovu na císaře, jak bych na tu nabídku sterilizace reagovala(je mi 31). Už jsem tudíž starší , k tomu pauza po císaři, než se nám to zase povede.......a momentálně o třetím neuvažujem..... je to ale strašný rozhodnutí. Tak tiše doufám že buďto budu mít dvojčata, nebo budu rodit normálně abych se nemusela rozhodovat.
Není tady
Ano to bude taky to nejhorší rozhodnutí.......
Taky to řeším brzy, ještě nejsem těhotná, jenže s tím prckem to tak letí..... a pak zjistíš že si na sále a oni ti daj papír na souhlas s císařem a hned se sterilizací a rozhodni se...
Není tady
Koukám že máš stejný pocity, taky jsem se o to zajímala v podstatě hned po porodu a doteď jsem se nerozhodla. Máme to ale složitý..... nejhorší je to nezvratný rozhodnutí na celej život
Není tady
Jasně .
Uvidíme, to neřeš, to je daleko...... atd.
Nemáš doma toho mýho ?
Není tady
Už du do hajan, dobrou...
Není tady
Tak to holky máte asi doma i toho mýho...
Není tady
Ahojky, jsem po dvou císařech, první porod byl normální cestou. Když jsem byla potřetí v porodnici, tak tam se mnou byla mamina, která už taky podruhé rodila císaře, bylo to její druhé dítě. Nabídli jí sterilizaci ihned při císaři a ona souhlasila. Mě to nikdo nenabízel a ani bych s tím nesouhlasila. Jsem ráda, že jsem ten první porod měla normálně a že teď mám tři děti. Člověk nikdy neví, co se v životě přihodí a jestli nebude chtít znovu otěhotnět. Císaře jen tak na požádání neuznávám, ale ani ho nezavrhuju, když by porod mohl ohrozit dítě nebo matku. No a myslím, že byly i maminky, který po dvou císařech znovu byly těhotné a miminko v pořádku donosily. Riziko to ale určitě je.
Není tady
Před pár lety jsem viděla v TV rozhovor s mladou maminkou, která porodila 4 děti - všechny císařským řezem. Samozřejmě jí doktoři prorokovali, že to určitě nepřežije atd., ale všechno proběhlo úplně bez komplikací. Nechci tím nikoho navádět k hazardu, ale zároveň si myslím, že jakmile doktoři v něčem vidí byť jen mizivé riziko, už mají tendenci z toho dělat téměř stoprocentní jistotu neúspěchu. Ale rizikem je i úplně normální porod. Pokud by se někdo chtěl v životě zcela vyhnout riziku, nemohl by vůbec existovat. Jde spíš o míru pravděpodobnosti, kterou jsme ochotni podstoupit.
Osobně bych na sterilizaci určitě nešla. Cítím to stejně jako Kubrtka - asi bych se pak cítila jako žena méněcenně. A taky souhlasím s Ivetou, že člověk dopředu nikdy nemůže s jistotou říct, jestli za čas třeba po dítěti nezačne toužit, i když si zrovna myslí, že je s touhle otázkou vyrovnaný.
Není tady
To je pravda, je to strašné rozhodnutí a nezvratné, ale pro lékaře je lepší udělat sterilizaci, protože když pak praskne břišní stěna tak jsou z dětí většinou sirotci.
Je to i záležitost schopnosti se regenerovat (někdo po měsicí neví že rodil císařem a po roce ani nemá jizvu), někdo má i dost elastickou pokožku a je štíhlý.......
Oni to vidí, proto někomu tu sterilizaci doporučí už po dvou , někomu po třech porodech. A hlavně jak už jsem psala záleží na věku! takže když někdo začne v 18 tak je logické že se vše hojí lépe než po císaři ve 40....
Není tady
Stránky: 1