Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 14. 7. 2009 17:21

konstance
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 3. 2008
Příspěvky: 755

mate nekdo obchod, nebo pod. provozovnu?

zajimalo by me co vsechno to obnasi mit vlastni obchod.. dovedu si predstavit: najit vhodne misto, platit mesicni najem, nakup zbozi, plati se neco jednorazove? neco jako odstupne za provozovnu? co treba kolaudace, hygienici? vubec nevim co vsechno je treba, nakladu je asi spousta,
jestli mate nekdo zkusenosti napiste prosim smile

Není tady

 

#2 14. 7. 2009 20:59

erace
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 6. 2008
Příspěvky: 444

Re: mate nekdo obchod, nebo pod. provozovnu?

dostala jsi sz?

Není tady

 

#3 15. 7. 2009 11:36

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: mate nekdo obchod, nebo pod. provozovnu?

Nevím sice,jaký obchod mᚠna mysli,ale při čtení tvého dotazu jsem si okamžitě vybavila lidičky-živnostníky z makra,kteří před sebou tlačí na přeplněných vozících obrovskou masu potravin a drogerie všeho druhu:nejdřív podle nekonečného seznamu shromaĄždují vše na vozík,u pokladny zas vše vykládají aby to vzápětí znovu poskládali nějak na vozík.Pak to vše dotlačit k autu,opět zboží přemístit,přijet před provozovnu,další vykládka téhož zboží a až pak konečně postvení do regálů.Kde je oceňování,atd,to už radši nedomýšlet.Takže já to vidím tak,že takový obchod je jedna velká lopota s velmi nejistým výsledkem,musíš počítat s občasným vykradením apod.Přitom samozřejmě ceny že budeš mít vyšší než v jakémkoli supermarketu a tak ani ten obrat nebude příliš závratný.Supermarkety se dnes totiž hodně snaží a opravdu mnohé zboží a potraviny hlavně se dnes daji koupit za velmi nízkou cenu.
Jo pak jsou u nás na malém městě kolem dokola náměstí obchod vedle obchodu hadry-oblečení.Když přijdu dovnitř je tam prázdno a nudící se prodavačka.Tak tohle podnikání taky nechápu.S hadrama by měly začít zastavovat ty povodně.

Není tady

 

#4 15. 7. 2009 14:27

Blossom
Host

Re: mate nekdo obchod, nebo pod. provozovnu?

Před pár lety jsem zařizovala firemní prodejnu ve firemní (naší) budově. Abych to vyjmenovala kompletně  vše, co bylo třeba "vyběhat papírově a s razítky", musela bych to nahledat ve starších dokumentech, na to nemám čas. Ale zkusím vyjmenovat aspoň z hlavy, co si ještě pamatuju:

Musela být revize plynu i elektriky, dále zažádání na stavebním úřadě předem o změnu užívání prostor (z bývalé garáže - prodejna), předběžné jejich povolení před započením změn a po dokončení kolaudace stavebním úřadem.
Prdlé mi přišlo to, že k povolení stavebního úřadu bylo třeba i souhlas památkářů.A to přesto, že budova je víceméně novostavba,a  přesto, že se měnil jen interiér prostor, jenomže stojíme v jakési ochranné zóně - okrajovém pásmu historické části města, tak proto ti památkáři. Památkáři to tu vevnitř byli zkouknout v průběhu příprav dokonce 2*, smysl jejich počínání jsem fakt nepochopila... dumbom
Jo, matně si vzpomínám - i nějaké dobrozdání a razítko od okresní hygieničky bylo třeba. A pochopitelně pojištění, jak zařízení, zásob, tak i proti škodě třetím osobám (když si tu zákazník třeba uklouzne a zlomí nohu, tak se hojí na pojišovně, ne na nás.)

Jo, a k tomu povolení od stavebního úřadu oni vyžadovali i oficiální projekt, nakreslený a zdokumentovaný stavbařem - architektem. Já to vůbec nepotřebovala, museli jsme to zajistit jen kvůli tomu razítku, takže další běhání a peníze vyhozené oknem... dumbom

Dál jsem musela objednat dodatek bezpečnostních předpisů u člověka, co se nám stará  o bezpečnost práce.

Pak jsem ještě před rokem zařizovala prodejnu v pronajatých prostorách. Ve většině  to bylo podobné - revize el. a plynu, kolaudace stavebním úřadem včetně památkářů apod.
Dále zde pochopitelně platíme nájem majiteli prostor. Odstupné žádné jsme neplatili, sami jsme ty prostory totiž adaptovali, před námi to bylo prázdné. Jo, a tady jsme také museli zařídit připojení elektroměru a plynoměru.
Za všechno se platí a všechno dá dost starostí to oběhat. A žije byrokracie. sad

Jó, podnikání není takový med, jak se některým lidem, co to vidí jen z rychlíku,  zdá.... smile

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů