Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 2. 2006 21:10

sun36
♥------

čisté koberce s výrobky vorwerk?

Máte někdo zkušenosti s výrobky na suché čistění od firmy vorwerk?Prášek se vysype na koberec a údajně bude koberec čistý a bez alergenů.

Upravil(a) sun36 (8. 2. 2006 21:11)

Není tady

#2 8. 2. 2006 22:17

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Re: čisté koberce s výrobky vorwerk?

Měla k nám přijít jejich dealerka, tedy jsem se řádně připravila: luxovala jsem koberec (který jsem hodlala obětovat pokusu) snad 10x.... Asi měsíc před tím byl praný, přesto jsem použila suchou pěnu-aby nebyl vlhký a ona nepoznala, že jsem gruntovala.
Přišla, smontovala vysavač, že to místo nejdřív vyluxuje. Mezi luxovací hlavici a vlastní vysavač, dala "sítko". Vyluxovala asi metr čtvereční a v sítku bylo ještě 1,5 lžičky prachu nebo co to bylo. Tak mi klesla čelist poprvé. Pak ten metr posypala práškem a povídala, že si dáme kafe a pokecáme. Byl to jen bílý prášek, moc hezky voně+l. No a čelist mi spadla až na zem, tak zářivý metr koberce jsem nikdy neviděla, takové barvy neměl ani jako nový....
Jestli byl opravdu i bez alergenů, nevím ale luxoval dokonale, prášek pral zaručeně - nikde žádný fleky a za půl hodiny byl koberec vypraný. Je to dražší sranda, ale do kobercového bytu se určitě vyplatí.

Není tady

#3 9. 2. 2006 0:17

Penelope
Host

Ja mam vysavac od teto firmy jiz asi 6 let a jsem s nim spokojena tak na 80 %. Jedina vec je ta, ze nejen sam vysavac, ale i  vsechny doplnky (filtry,sacky, vonave tycinky apod. - nejen cistici snih) jsou dle meho nazoru velmi predrazene. Sacky sice vydrzi pomerne dlouho, ale take filtry musis obmenovat a vonave tycinky je lepe koupit treba v Baumaxu (vyjdou mnohem levneji). Vadi mi taky "dlouha prestavba" kdyz chces vysavat rohy, calouneni apod. Jinak co se tyce kvality vysavani, jsem docela spokojena a po vycisteni tim snehem byt krasne voni a opravdu je to videt, ze koberec je cisty (i kdyz nejake zastarale silnejsi fleky to neodstrani uplne).My jsme tento vysavac puvodne zakoupili kvuli tomu, ze mame dlouhosrsteho hafika v byte a je pravda, ze jeho chlupy to vysava dokonale, takze ucel je splnen.

#4 9. 2. 2006 9:27

sun36
♥------

Myslíte,že  by  bylo možné , kdybych použila jen ten prášek a vysála vysavačem,který má rotační kartáč.Možná by to mělo stejný účinek. Mám vysavač Vax ,který byl poměrně drahý a nechce se mi kupovat další drahý vysavač.Pokud by šel  koupit jen ten prášek,tak bych to zkusila.

Není tady

#5 9. 2. 2006 9:39

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, šlo by to, dokonce se u nás vyrábí suchý prášek na koberce, kilo mne stálo 95 korun, ale už ho dva roky nemůžu sehnat. A i tenhle (české výroby byl dobrý).
Je dobré ten prášek po koberci rozmetávat košátkem, jakoby pročesat koberec a pak nechat působit.

Není tady

#6 9. 2. 2006 9:50

sun36
♥------

Jak jsem psala,na co dva drahé vysavače.Stejně vysávám sama.Jedině snad manželovi k narozkám - třeba by vysával (ironie)lol.Nevíte aspoň ,jak se ten český prášek jmenoval?Nezkoušela jste ho shánět přes internet?Pokud znáte jméno,třeba se to podaří.

Není tady

#7 9. 2. 2006 11:42

Megan
♥♥-----

Ten český nevím, ale suchý prášek na koberce od vorwerku se jmenuje Kobosan a čistí fakt skvěle, hned je vidět ten rozdíl.  Vysává taky dobře, ale strašně mi vadí, že když už je drahý vysavač, musí se ještě objednávat PŘEDRAŽENÉ sáčky a po čase filtry - hyg.mikrofiltr a aktivní pachový filtr.

Není tady

#8 9. 2. 2006 14:04

Anetta
♥♥-----

Ten český prášek se jmenoval Tepur, ale už jsem ho taky dlouho nikde neviděla....

První krok pro to, abyste od života získali to, co chcete je rozhodnout se, co to je.

Není tady

#9 9. 2. 2006 14:08

Jana
♥♥-----

Zrovna řeším dilema, jaký vysavač si mám pořídit, v jiné diskuzy jsem se ptala co je lepší, zda Rainbow či Vorwerk, a teď nevím.

Není tady

#10 9. 2. 2006 15:37

Chasinta
♥♥-----

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat, jak se jmenuje ten prášek na koberce od vorwerku? A prosím mám vysavač Aquill to je ten i stepovačem mohla by jsem to vyluxovat i sním? Nebo i když tepuji koberce, tak fleky zustávají. Prosím poraďte mi.Děkuji.

Není tady

#11 9. 2. 2006 15:42

Chasinta
♥♥-----

Chtěla bych se zeptat, kde se dá ten prášek na od firmy vorwerk na :cool:suché čištění kobercu koupit?roll

Není tady

#12 9. 2. 2006 15:45

Chasinta
♥♥-----

No, výše v uvedených příspěvcích jsem se dočetla že se jmenuje Kobosan tak ještě bych potřebovala vědět kde se dá koupit.wink

Není tady

#13 9. 2. 2006 15:56

Penelope
Host

No, ja Kobosan a vse ostatni k vysavaci objednavam pres internet na webovych strankach firmy Vorwerk, je tam uvedeno i cislo na bezplatnou zakaznickou linku 800.....(z hlavy to nevim, ale najdes to tam) a vetsinou do 3 dnu mam zbozi na dobirku doma. Ale je pravda, ze oni tam maji prehled "svych" zakazniku, kteri od nich maji vysavac a tak si nejsem jista, zda ti neco prodaji, pokud od nich nemas vysavac a chces jenom ten prasek. Ale zkusit to muzes.

#14 9. 2. 2006 23:22

Megan
♥♥-----

Nejmenší balení suchého sněhu Kobosanu na webu vorwerku je 5 x 0,5kg za 790,- Kč.  Mám ještě starý Kobosan 420g a ten je na 6m2, čistila jsem větší plochu a v pohodě. Zapracovat do koberce (kdo nemá vorwerk,snad by to šlo i tím košátkem, nebo kartáčem na kalhoty), nechat působit, může se po tom chodit, no a pak vysát.

https://www.vorwerk-shop.com/cz/html/ko … kat,4.html

Byli by sami proti sobě, kdyby neprodali samostatný prášek. Asi prodají, ale možná budou nabízet předváděčku vysavače. Snad to nebude jejich podmínka!
Ale sáčky 6 ks za 520,- .......tak tomu říkám byznys!!!!!!!!!!!

Není tady

#15 10. 2. 2006 11:40

Macex
Host

Nasla jsem na internetu ten Tepur. Taky se mi zda Kobosan velice predrazeny,
takze pokud opravdu Tepur funguje, je to dobry kauf. Ovsem baleni jsou jako v Makru,
je to tak pro pul ulice ...

http://www.tepur.me.cz/

#16 10. 2. 2006 12:22

briza3
♥♥♥♥---

Šla by také vyčistit sedací souprava, nebo pouze koberce. Děkuji

Není tady

#17 10. 2. 2006 12:34

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Já tím českým (opravdu to byl tepur a měla jsem ten v sáčku - tašce) vyčistila i sedačku ale hůř se dto dávalo na taková místa jako opěráky a tak. Bylo lepší pokud je polštářová, polštáře rozložit po zemi. Na ostatní místa jsem to nanášela kartáčem - měkkým. Pozor na oči, když se to "včesává do chlupů".
Vyčistil mi koberec opravdu hezky, jen ty úpo*né fleky jsem musela předčistit.
Hlavně nanášet rovnoměrně.

Není tady

#18 10. 2. 2006 16:31

Chasinta
♥♥-----

:)Cilko, chtěla bych se zeptat je ten Tepur tak dobrý jak ten Kobosan? Děkuji za radu. Chasinta:)smilesmile

Není tady

#19 11. 2. 2006 17:42

sarah
♥♥-----

Kde se dá koupit ten Tepur okrem internetu.

Není tady

#20 11. 2. 2006 17:46

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Prášek je dobrý ale bacha na nanášení, musí být rovnoměrné a "akorát". Je to o hodně víc vidět než čištení koberce vodním vysavačem.
Myslelte na to, že ten Kobosan je nanášen přístrojem, který je na to určen...

Není tady

#21 12. 2. 2006 17:53

Megan
♥♥-----

Právě jsem našla firmu, která nabízí výrobky vorwerk, ale ne za zbytečně vysoké ceny!

http://www.sajeme.cz/     viz příslušenství

Vyzkouším určitě ty sáčky,  je to podstatně výhodnější, poslední sáček mám zrovna ve vysavači. Uvidím, jestli to bude kvalitou stejné, u sáčků to asi  bude v pohodě.  Mají i ten sníh, snad bude stejný nebo hodně podobný Kobosanu.

Není tady

#22 12. 2. 2006 18:27

Megan
♥♥-----

Cilko,  psala jsi, že u tebe byla dealerka atd. Já mám vorwerk 8 let, předváděčka byla na chlup stejná, ještě dealer ukazoval, jak se vysavač přicucne na zeď, když vrtáme vrtačkou a nikde se proto nepráší, vysával roztoče z matrací a tak. Mě stál tenkrát necelých 30 000 Kč i s násadou na čistění koberců,  zajímalo by mě, kolik stojí dnes, už je určitě vylepšený. Na webovkách vorwerku jsem cenu nenašla, asi tam záměrně není.

Není tady

#23 13. 2. 2006 7:52

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo na tu zeď jsem skoro zapomněla, to bylo docela směšný.
Všem, co jste našly stránky s "práškem na koberce" moc díky, opravdu tohle čištění se s klasickým nedá srovnat!!!
Letos budu mít jarní úlid hotový razdva díky vám....

Není tady

#24 13. 2. 2006 9:16

Doublex
♥♥♥----

Taky jsme ho měli a musím jen doporučit. Po tom co se tady kdysi vystřídala řada prodejců různých luxů, včetně Luxu smile, tenhle vyhrál a udělali jsme dobře. Vysavače téhle značky můžu jen doporučit. Prášek na koberce myslím docela funguje...

Není tady

#25 13. 2. 2006 13:00

briza3
♥♥♥♥---

Koupila jsem  na suché čistění koberců - TUBA PULVER 750 g za 115 Kč. Vyzkouším a doufám, že koberec prokoukne.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí