Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 7. 2009 8:12

dolynka1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nove hvezdlice
Web

exekuce...manzel je desne nastvany

dobry den....prosim vas o radu..jsem podruhe vdana.a jsme na MD.vcera na me zvonili dva pani..bohuzel jsem je musela pustit dovnitr-exekutor...ktery me sdelil,ze mam neuhrazene faktury u spolecnosti T-mobile z roku 1999...tehdy nevim,jak je to mozne,ale jednalo se o 4mesicni faktury,vse me pry dorucovali na mou tehdejsi adresu,kde jsem bydlela s babickou,ktera me asi obsilky nedavala-bohuzel je jiz 3roky mrtva.castku kterou po me vymaha exekutor je 20000kc a 15tisic kc jsou uroky pro t-mobile....prosim poradte mi,zitra mam za exekutorem dojit a domluvit se co a jak...co mam delat,kdyz bych chtela videt nejake kopie o doruceni atd?nebo uz je vse zbytecne,kdyz exekuce probehla?jak pozadat t-mobile o odpusteni uroku..prosim pomozte...dekuji martina

[url=http://lilypie.com]http://lilypie.com/pic/081208/xBVX.jpghttp://b1.lilypie.com/vrvvp1/.png[/url

10.měsicu 8960gr  73cm

Není tady

#2 12. 7. 2009 9:00

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Re: exekuce...manzel je desne nastvany

V prvé řadě chtěj po exekutorovi vidět vykonatelné rozhodnutí např. platební rozkaz (ten musí být doručen do vlastních rukou) nebo rozsudek soudu ap. Dále nařízení exekuce.

Není tady

#3 12. 7. 2009 9:26

šarik
Host

Magová, je možný, že když je to mobilní operátor, tak že by ve smlově byla rozhodčí doložka? To by probíhalo jak a co by měla vidět nebo jí být doručeno? Bylo by jí v tomto případě pomoci?

#4 12. 7. 2009 10:38

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

O odpuštění úroku požádej písemně. Důvody, proč jsi neplatila, udávat nemusíš - to nikoho nezajímá, co ti babička dala nebo nedala. Pokud jsi měla smlouvu s T mobilem, přece jsi musela očekávat, že přijdou účty a pokud nepřišly, zajímat se sama o to, proč.

Zaplať co nejdřív dluh a napiš T mobilu jenom : Dne toho a toho byl uhrazen dluh, který mi u vaší společnosti vznikl od - do za to a to.
K prodlení s platbami nedošlo z mojí strany úmyslně a za svoji nedbalost se omlouvám.

Tímto vás rovněž žádám o odpuštění úroku za tento dluh a zavazuji se, že nadále budu ke svým závazkům u vaší společnosti pečlivější.

Dopis pošli doporučeně a co nejdřív, aby ti potom neřekli, že nic nedostali nebo že jsi promeškala nějakou lhůtu

Upravil(a) mashanka (12. 7. 2009 10:42)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#5 12. 7. 2009 10:56

Lesana
♥♥♥----

mashanka napsal(a):

K prodlení s platbami nedošlo z mojí strany úmyslně a za svoji nedbalost se omlouvám.

Nemělo tam být, že k prodlení došlo NEúmyslně? ;-)

Jinak pokud už to má v ruce exekutor, tak je potřeba jednat s ním... ona část těch peněz pravděpodobně půjde na poplatky exekutorovi... nebo v horším případě to jsou peníze, které bude ještě exekutor vymáhat navíc... zkušenosti mám, že jakmile už má exekutor jednou exekuci jednou v ruce, tak se poplatků jemu nezbavíš, ale na druhou stranu pokud jsme se s ním dohodli a zaplatili obratem, tak nám je snížil na polovinu.

S exekucemi máme docela bohatou zkušenost, ptž manžel má menší firmu a "každou chvíli" posílá exekutora ne neplatící zákazníky, "každou chvíli" naši dodavatelé posílají exekutory na firmu (nemáme peníze od zákazníků - váznou platby k dodavatelům), "každou chvíli" chodí exekuce na naše zaměstnance (jsme stavební firma, takže většina zaměstnanců jsou bývalí OSVČ, kteří s podnikáním sekli kvůli dluhům na zdravotním, sociálním a daních...)... takže fakt u nás prochází exekuce ze všech stran. Moje zkušenost je ta, že navzdory tomu, co se o exekutorech říká, se s nimi dá normálně mluvit a domluvit se, potkala jsem problémového jenom jednoho, kterému zaměstnanec zaplatil hotově a on "zapomněl" exekuci zastavit, takže si peníze nechal srazit ještě jednou ze mzdy ]:-> Takže je lepší nedělat mrtvého brouka a s exekutorem jednat, jednat, jednat.

Upravil(a) Lesana (12. 7. 2009 15:38)

Není tady

#6 12. 7. 2009 11:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

jde o částku z roku 1999? není už dávno promlčená?

Není tady

#7 12. 7. 2009 11:53

šarik
Host

Není promlčená. Pokud včas podali návrh na platební rozkaz/žalobu, tak se běh promlčecí lhůry zastavuje. A po vydání pravomocného rozhodnutí soudem je toto vymahatelné po dobu 10 roků.

#8 12. 7. 2009 14:46

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Lesana napsal(a):

mashanka napsal(a):

Nemělo tam být, že k prodlení došlo NEúmyslně? ;-)

Jinak pokud už to má v ruce exekutor, tak je potřeba jednat s ním... ona část těch peněz pravděpodobně půjde na poplatky exekutorovi... nebo v horším případě to jsou peníze, které bude ještě exekutor vymáhat navíc... zkušenosti mám, že jakmile už má exekutor jednou exekuci jednou v ruce, tak se poplatků jemu nezbavíš, ale na druhou stranu pokud jsme se s ním dohodli a zaplatili obratem, tak nám je snížil na polovinu.

S exekucemi máme docela bohatou zkušenost, ptž manžel má menší firmu a "každou chvíli" posílá exekutora ne neplatící zákazníky, "každou chvíli" naši dodavatelé posílají exekutory na firmu (nemáme peníze od zákazníků - váznou platby k dodavatelům), "každou chvíli" chodí exekuce na naše zaměstnance (jsme stavební firma, takže většina zaměstnanců jsou bývalí OSVČ, kteří s podnikáním sekli kvůli dluhům na zdravotním, sociálním a daních...)... takže fakt u nás prochází exekuce ze všech stran. Moje zkušenost je ta, že navzdory tomu, co se o exekutorech říká, se s nimi dá normálně mluvit a domluvit se, potkala jsem problémového jenom jednoho, kterému zaměstnanec zaplatil hotově a on "zapomněl" exekuci zastavit, takže si peníze nechal srazit ještě jednou ze mzdy ]:-> Takže fakt je lepší nedělat mrtvého brouka a s exekutorem jednat, jednat, jednat.

nemělo tongue

Upravil(a) mashanka (12. 7. 2009 14:49)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#9 12. 7. 2009 14:46

dolynka1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nove hvezdlice
Web

jeste ze jste vsichni tady...zatim dekuji..zitra tedy zajdu za nim a zkusim se s nim domluvit na tom,ze co nejdrive uhradim castku,kterou po me bude chtit..zitra vam napisi vice.dekuji vam mnohokrate...

[url=http://lilypie.com]http://lilypie.com/pic/081208/xBVX.jpghttp://b1.lilypie.com/vrvvp1/.png[/url

10.měsicu 8960gr  73cm

Není tady

#10 12. 7. 2009 17:52

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já bych řekla, že když už to má exekutor, tak je bezpředmětné psát na operátora. Ten to bude asi chtít sakumprask.Platebním rozkazem šlo vše, takže dnes to asi nebudou dělit, co jo a co ne.......... No a exekutior také bude chtít nějaké náklady. Když bude slušný, přistoupí na splátky. Kamarád to také tak měl, domluvili se, že bude splácet, co může a před poslední platbou zavolal, kolik je zbytek a bylo to.

Není tady

#11 12. 7. 2009 21:56

judynka
♥♥♥♥---

šarik napsal(a):

Magová, je možný, že když je to mobilní operátor, tak že by ve smlově byla rozhodčí doložka? To by probíhalo jak a co by měla vidět nebo jí být doručeno? Bylo by jí v tomto případě pomoci?

nejsem mágová smile , ale řekla bych, že pokud se jedná o r.1999, tak tam mít rozhodčí doložku nebudou. U rozhodčích doložek kontaktuje rozhodce dlužníka a chce vyjádření, potom vydá rozhodčí nález. Na základě něho lze poté podat návrh na exekuci.
po*né to vidím celé v tom, že "nic" předtím neobdržela? Platební rozkaz MUSELI doručit, návazná řízení už mohla projít bez jejího vědomí (fikce doručení). V každém případě bych doporučovala, aby nejdříve požádala "exekutora" o předložení soudních listin, na základě kterých chce exekuci vymáhat, podívala bych se na datumy nabytí právní moci (pokud bylo dříve než deset let = je to promlčené). a osoba exekutora? je to opravdu exekutor? nebo si na něj jen nějaká vymáhací společnost hraje a zkouší to po promlčené době? Při nejasnostech lze u soudu podle RČ nahlédnout do spisu (nejspíš bude už v archivu)

Upravil(a) judynka (12. 7. 2009 22:01)

Není tady

#12 13. 7. 2009 10:12

šarik
Host

judynka: díky moc za informace. Hned mě to rozšířilo obzory lidového právníka, jak mě nazývá má právnička. rodna

#13 13. 7. 2009 14:00

Lesana
♥♥♥----

mashanka napsal(a):

nemělo tongue

Jééžišmarjá, já už ani neumím číst vissla

Není tady

#14 13. 7. 2009 23:57

_s_
♥♥♥♥---

Pokud se jedná o poplatky za telefonní hovory, pak jsou všechny zde uvedené úvahy o soudní řízení či rozhodčím řízení mimo zákonnou úpravu. Spory tohoto druhu má pravomoc řešut pouze Český telekomunikační úřad. Konkrétně T-mobile v tomto udělal značnou fůru procesních chyb a z toho důvodu lze mnohdy exekuci zpochybnit. Navrhuji nahlédnout u exekutora do spisu, ale spíše zkuste navštívit nejbližšího advokáta aby to udělal za Vás. Je možné, že Vám nebylo doručeno tak jak mělo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí