29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak každý máme svoji hranici "špíny" .. Já bych třeba ze společného talíře nejedla, ale s bazény problém nemám. Mmch, kdysi jsem četla, že v zahraničí dávají do vody v bazénech "nějakou látku", která se zbarví, když v něm nějaké čuně vykoná malou potřebu..
Leontyno, vlhčené kapesníčky s sebou nosím také
A k původnímu tématu.. Pokud máš pocit, že se chováš za hranicí "mytí", tak si o tom promluv s odborníkem. Už jsem kdysi psala, že moje sestra to nechala dojít tak daleko, že měla ruce(nejen dlaně) rozedřené do krve od toho, jak si špínu drhla kartáčkem pořád dokola, nakonec ani nemusela na nic sáhnout, jenom prošla okolo něčeho "závadného".. pak už je to vážně nemoc a žije se s ní špatně jak dotyčnému, tak těm okolo něj..
Není tady
Nefrit napsal(a):
mashanka napsal(a):
Já jsem tohle neměla ráda ani jako dítě - a že jsem byla pěkný kanál - překousnout žížalu mi nedělalo problém, ale napít se s kýmkoli - rodiči, bratrem, kamarádem z jedné láhve limonády, to bylo pro mě nemyslitelné - prostě se mi při té představě zvedal žaludek. Doma měli také takové salátové tendence, ale já jsem vždycky poprosila o svoji misku - naštěstí to akceptovali, jen to z legrace komentovali slovy ááááááá, naše princezna. Ale to mi bylo jedno - hlavně, když jsem měla svoji misku
no ještě že už jsem dávno po snídani
,když si představím tu žížalu
to víš, sázka byla sázka . taky se kupovaly vši - za 5 korun, aby se nemuselo do školy - měli jsme ve třídě jednoho spolehlivého dodavatele - hnědočecha - ten nikdy nezklamal, než se odstěhovali. dobrou zábavu jsme si užili také s mrtvým potkanem na provázku. Tedy, dodnes nevím, jak přišel o život - nachomýtla jsem se na střechu pavilonu už k hotovému - ale dost smrděl, takže ho spíš kluci asi někde našli - spouštěli jsme ho, když se blížil nějaký kolemjdoucí.
Jo, jo, než se ze mně stala slečna, rodiče si užili. Hlavně máma - chtěla holčičku v kraječkách a ono tohle. Vždycky po nějakém průšvihu říkala tátovi : To je z toho, že ji učíš střílet ze vzduchovky a pískat na prsty jak nějakého pacholka
Měla jsem ale výhodu - blonďatému stvoření s nevinným, andělským ksichtem, který se dobře učí, vždycky všechno prošlo
Ale je tedy fakt, že když jsem se stala slečnou, ještě na mé dětské období s nostalgií vzpomínali
Upravil(a) mashanka (11. 7. 2009 17:53)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Tak tak jako Lady to sice nemám, ale je fakt, že se sprchuju po každém "větším" použití WC, jinak se sprchuju ráno, po příchodu z práce a večer. Ale asi to taky není moc dobrý, protože se pleť zbytečně vysušuje, s čímž mám docela problém. Dcera od kamarádky si dokonce častým mytím zničila poševní mikroflóru a má docela nepříjemný potíže. A ruce si myju taky skoro pořád. Jiank ale tak ulítlá nejsem, když utrhnu ze stromu nějkaký ovoce, zblajznu ho i nemytý. Ono se nadarmo neříká - čistota-půl zdraví, špína-celý.
Ale třeba pití ze společné flašky na nějaké pijatyce, to se mi ekluje, zrovna tak kousat do jednoho chleba s někým jiným. Když chtěl ve škole někdo kousnout do sváči, dala jsem mu ji raději celou. Lakomá nejsem, ale po nikom bych si nekousla. Na to jsem štítivá. Ani od některých kolegyň v práci bych si nevzla nic, co vzaly do ruky. Jasně, partner mi nikdy nevadil, ale to byl blízký člověk. Ale zase třeba když nějaká maminka dojedla po dítětí rozfrfněný jídlo, nebo rozžužlanej rohlík, zvedal se mi kufr. To jsem taky nikdy nedělala, ani jsem dětm neolizovala dudlík, jak nějaký maminy když to děcku spadne na zem, to olíznou a vrazí mimču zpátky do pusinky. Jednak bych to neolízla, když se to vlelo po zemi a pak bych to olíznutý nedala ani tomu děcku.
Ale každý to máme jinak. Třeba nedávno na Šumavě, jsem po 30 km dlouhým pochodu, vzala zavděk placaticí slivovice, pilo z ní víc lidí a za pár dní se mi udělal koutek.
A od psa si nenechám olizovat pusu ani omylem, ani od svýho malýho bufínka, protože olíže kdoví co.
mam to stejně
ale hubu od psa si olízat nechám a ovoce nemytý taky jim
Není tady
*lady* napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se svěřit s jednou věcí, která mě velice trápí. Možná se mi to jen zdá, ale mám pocit, že jsem až velmi hygienická. Každou chvíli mám ruky v umyvadle. Snad po každé činnosti mám pocit, že si je musím jít umýt. Například pozametám, uklidím koště a jdu se okamžitě umýt nebo se jen dotku vrchního víka odpadkového koše při vyhazování něčeho a zase je tu ten stejný pocit špíny nebo při dávání prádla do pračky. Já se toho oblečení skoro až štítím a to většinou není skoro vůbec špinavé. Začínám si i vytahovat rukáv, když otvírám klikou dveře. Nebo nejím některé pochutiny, i když je mám ráda, jenom proto, že jsou v pytlíku a já mám strach, že tam předemou někdo šátral se špinavými rukami a mohl tím znečistit i ostatní kousky například brambůrek či cornflakesů. Není na to nějaká jiná rada či recept než-li návštěva psychologa? Osobně je pro mě lehčí o tom napsat sem anonymně než si o tom s někým popovídat. Máte někdo taky tento "hygienický problém"? A jak jste ho řešili? Děkuji předem za všechny reakce.
Ááá, syndróm "Lady Macbeth"... Tá si vraj po vraždách stále umývala ruky, lebo na nich "videla krv"... až si ich do krvi zodrala...
Je to nejaký syndróm, myslím. Švagrinej dcéra, z prvého manželstva, s tým mala dosť veľké problémy, teraz už sa to výrazne zmiernilo. Ona aj všetko chytala len cez igelit... Nejedla príborom v reštaurácii
, univerzitnej jedálni, a podobne... Nosila si vlasntý príbor, nemohla sa držať v socke...
nešla na WC mimo domov, radšej riskovala črevné problémy.
Není tady
Macex napsal(a):
No dobře, to bereš z pohledu svého muže a svých dětí. Ale budeš takhle stejně dlabat salát či bramborové šudlíky s mákem s tchánem, tchýní, svoji švagrovou apod...????
Oni to berou tak, že kdo sedí u stolu, ten bude stolovat s nima stejně.... návštěva nenávštěva.....
Ja asi hej, ale my sme zdravá rodina... Ale na durhej strane mám hygienicky úzkostlivejších kamarátov a u nich to plne rešpektujem. A v hoteloch a s cudzími ľuďmi na tom dokonca trvám - zažila som, ako Rus v 5* hoteli oblizol žufaňu v spoločnej mise na polievku a vrátil ju späť...
Už nikto si z tej polievky nedal.
Není tady
od té doby, co jsem byla na brigádě sbírat rajčata, a po 14-ti dnech mi skoro úplně slezla kůže z rukou kvůli chemikáliím, kterými to stříkají, aby se nekazili, si ovoce myju vždy pořádně jinak si myslím, že přimeřené množství bacilů je prospěšné imunitě, takže to rozhodně nepřeháním.. sprchovat se pravidelně 3x denně, jak píše moodroočka, je dle mě nevhodné minimálně pro pokožku.
Není tady
Lady - ze svého hlediska bych řekla, že jakýkoliv problíém se stává silnou závislostí jestliže tě nějak omezuje - například nepůjdeš do restarace protože by mohli mít špinavý talíř. To už je potom na řešení.
Jinak teda zjišťuju že jsem asi extrémní šoindíra prádlo mi nevadí, ovoce mi nevadí, pes, no jak kdy
jen ty veřejný záchodky, ale tam si teda ruce nemyju, protože mi to přijde mnohem horší než si je umejt
bůhví kdo na ten kohoutek sahal
a pak na ty klidy
takže na veřejným wc se nedotýkám ničeho
Není tady
ani jsem dětm neolizovala dudlík, jak nějaký maminy když to děcku spadne na zem, to olíznou a vrazí mimču zpátky do pusinky
Dudlík sebranej z chodníku jsem taky neolizovala. Ale budeš se divit - první dítě jako úplný miminko dostalo soor (to jsou takový ty bílý povláčky v puse). Dětská doktorka sice napsala nějakou desinfekci, ale zároveň poradila, že bych měla párkrát olíznout dudlík. Koukala jsem jak puk - čerstvá matka zblblá z novorozeněte - a bylo mi vysvětleno, že pokud jsem zdravá, přenesu na děcko ústní mikroflóru, kterou zatím nemá, ale potřebuje ji právě jako obranu proti podobným infekcím... Je fakt, že to pomohlo - a u dvojčat už jsem tak úzkostlivá nebyla
Není tady
Lidi, dejte s tou hygienou pokoj, jen vám to škodí. To je furt ta TV a samý SAVO a pak jste furt nemocné. Obecně je známo, že nejzdravější lidé byli vždycky na vesnici, kde se na nějakou "hygienu" nehrálo. Dnešní hygiena je vesměs reklama firem na různé kapesníčky, desinfekční prostředky atd.
Není tady
No ale práveže na vesnici je iná koncentrácia ľudí ako v meste(a ešte sú často všetci navzájom príbuzní... ). V aglomeráciách s 10 a viac miliónmi ľudí platia podľa mňa jednoducho iné pravidlá. Je fakt, že aj sesternica pri prvom dieťati zírala ako Vizír, keď jej príbuzná, doktorka, názorne predviedla "immunisation positive" - nechala miminko jesť piesok, chrobáky, váľať sa po susedovej rohožke pred dverami a podobne. Ale dieťatko bolo zdravé a sesternica spustila zo svojich intelektuálnych predstáv a nárokov, čo sa jej zišlo neskôr po narodení dvojčiat.
Není tady
Modroočka napsal(a):
No ... Před zhruba 12ti lety jsme měli sousedku, ta mi říkala, že napřed vykoupou 4letou dcerku, pak 9tiletou, pak se v tom vykoupe ona a nakonec manžel..
Lidi, co blbnete, koupat se v tomto pořadí je přece naprosto v pořádku - tj. je to asi to nejméně
diskutabilní pořadí, takové, s nímž se všichni členové rodiny stotožnili - asi dobrovolně a rádi.
Jistě mají i radost z toho, kolik ušetří vody.
Kromě toho, za éry tuhých mýdel to bylo horší. Špína vločkovala na hladině.
Dnes, v době mýdel tekutých, není problém - co je rozpuštěné, není viditelné, neboť tenzidů je v tekutých mýdlech až moc... Navíc: každý, počínaje starší dcerkou si na závěr může dát krátkou sprchu, ne?
Myslím, že proti takovému postupu by žádný rozumný lékař neměl námitek.
Stejně tak v braní si vidličkou ze společné mísy salátu nevidím problém.
V rodině stejně je mnoho těch malinkatých útvarů (bacilů, koků atd) tak říkajíc společných.
Ta rodina je na ně zvyklá - je to základem pro lepší imunitu i mimo rodinu.
Něco jiného je, kdyby se mezi členy rodiny vyskytklo něco infekčního.
To je pak samozřejmě namístě jiný režim.
Napadá mě: lady by neuškodil delší pobyt pod stanem nebo u sedláka (pomáhat na poli, rukama sahat na hlínu).
Zpočátku by jí to asi dost vadilo.
Když by to ale překonala, protože by to přece sama chtěla překonat, bylo by jí pak hned líp.
Ono je totiž príma, je to velká legrace, se čas od času pěkně umazat!
Má to velmi blahodárný vliv na psychiku.
Upravil(a) tříska (15. 7. 2009 12:30)
Není tady
Teď se mi vybavila hláška z filmu Pupendo. Jdeš na malou? Tak nesplachuj.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Tak tak jako Lady to sice nemám, ale je fakt, že se sprchuju po každém "větším" použití WC, jinak se sprchuju ráno, po příchodu z práce a večer. Ale asi to taky není moc dobrý, protože se pleť zbytečně vysušuje, s čímž mám docela problém. Dcera od kamarádky si dokonce častým mytím zničila poševní mikroflóru a má docela nepříjemný potíže. A ruce si myju taky skoro pořád. Jiank ale tak ulítlá nejsem, když utrhnu ze stromu nějkaký ovoce, zblajznu ho i nemytý. Ono se nadarmo neříká - čistota-půl zdraví, špína-celý.
Ale třeba pití ze společné flašky na nějaké pijatyce, to se mi ekluje, zrovna tak kousat do jednoho chleba s někým jiným. Když chtěl ve škole někdo kousnout do sváči, dala jsem mu ji raději celou. Lakomá nejsem, ale po nikom bych si nekousla. Na to jsem štítivá. Ani od některých kolegyň v práci bych si nevzla nic, co vzaly do ruky. Jasně, partner mi nikdy nevadil, ale to byl blízký člověk. Ale zase třeba když nějaká maminka dojedla po dítětí rozfrfněný jídlo, nebo rozžužlanej rohlík, zvedal se mi kufr. To jsem taky nikdy nedělala, ani jsem dětm neolizovala dudlík, jak nějaký maminy když to děcku spadne na zem, to olíznou a vrazí mimču zpátky do pusinky. Jednak bych to neolízla, když se to vlelo po zemi a pak bych to olíznutý nedala ani tomu děcku.
Ale každý to máme jinak. Třeba nedávno na Šumavě, jsem po 30 km dlouhým pochodu, vzala zavděk placaticí slivovice, pilo z ní víc lidí a za pár dní se mi udělal koutek.
A od psa si nenechám olizovat pusu ani omylem, ani od svýho malýho bufínka, protože olíže kdoví co.
S tím jídlem, že bych si nekousla po někom to mám asi stejně, i když asi jak u koho. ale možná je to víc problém nás žesnkých, všimla jsem si, že chlapi zblajznou naprosto všechno. Teda aspoň všichni, se kterými jsem někdy jedla, ať už to byli kamarádi, známí nebo jsem si nimi chodila, když sjem něco nedojedla, v klidu to po mně dorazili, oni na tohle asi tak nekoukají. A s tím pitím z flašky jak u koho, u některých mi to absolutně nevadí, u jiných bych se nenapila. jak píšeš o dceři kamarádky, měla jsem to stejně, byla z toho tenrkát nešťastná, tím neustálým mytím jsem si způsobila jen problémy, paradoxně čím víc jsem se myla, tímk ty problémy byly horší. Pak mi dr řekl, ať zvolním, že je to z přehnané hygieny a vrátilo se to d normálu.
Není tady
mashanka napsal(a):
Nefrit napsal(a):
mashanka napsal(a):
Já jsem tohle neměla ráda ani jako dítě - a že jsem byla pěkný kanál - překousnout žížalu mi nedělalo problém, ale napít se s kýmkoli - rodiči, bratrem, kamarádem z jedné láhve limonády, to bylo pro mě nemyslitelné - prostě se mi při té představě zvedal žaludek. Doma měli také takové salátové tendence, ale já jsem vždycky poprosila o svoji misku - naštěstí to akceptovali, jen to z legrace komentovali slovy ááááááá, naše princezna. Ale to mi bylo jedno - hlavně, když jsem měla svoji misku
no ještě že už jsem dávno po snídani
,když si představím tu žížalu
to víš, sázka byla sázka
. taky se kupovaly vši - za 5 korun, aby se nemuselo do školy - měli jsme ve třídě jednoho spolehlivého dodavatele - hnědočecha - ten nikdy nezklamal, než se odstěhovali. dobrou zábavu jsme si užili také s mrtvým potkanem na provázku. Tedy, dodnes nevím, jak přišel o život - nachomýtla jsem se na střechu pavilonu už k hotovému - ale dost smrděl, takže ho spíš kluci asi někde našli - spouštěli jsme ho, když se blížil nějaký kolemjdoucí.
Jo, jo, než se ze mně stala slečna, rodiče si užili. Hlavně máma - chtěla holčičku v kraječkách a ono tohle. Vždycky po nějakém průšvihu říkala tátovi : To je z toho, že ji učíš střílet ze vzduchovky a pískat na prsty jak nějakého pacholka
Měla jsem ale výhodu - blonďatému stvoření s nevinným, andělským ksichtem, který se dobře učí, vždycky všechno prošlo
Ale je tedy fakt, že když jsem se stala slečnou, ještě na mé dětské období s nostalgií vzpomínali
teda mashanko ty vado, tak pískat na prsty umím taky, ve střílení vzduchovkou jsem byla lepší jak leckterej kluk, ale tohle teda
žížalu bych nepřekousla ani za nic, poblila bych se i kdyby to přede mnou udělal někdo jinej, a ten mrtvej potkan ... hm, vůbec bych nebyla při pohledu na něj hysterická
Není tady
Kdysi jsem krátce bydlela v průmyslové čtvrti velkého severočeského města. V sousedním objektu žili spoluobčané snědší pleti a jejich děti si moooc hezky hráli venku s PETlahvemi, nabíraly do nich vodu z kaluže, pak ji pily, další oblíbenou hrou bylo hraní v kontejnerech a do listopadu, kdy už proletoval sníh, pobíhaly venku v tílku a sandálech. A byly pořád zdravé.
Já bych řekla, že přehnaná hygiena taky není úplně to nejlepší. Hrotí se to všeobecně čím dál víc a děti jsou čím dál nemocnější.
Když budeme žít v tak vydenzifikovaném prostředí, jak nás nabádají reklamy na různé mycí a dezinfekční prostředky, tak potom vylezeme z té dezinfikované domácnosti ven a není divu, že nás zkosí první bacil, který potkáme. Takhle to vidím já. Výrobci těchto prostředků nás zbytečně tlačí do pocitu, že jestli doma neuklidíme jejich prostředkem, jistě brzy bídně zhyneme na bakterie apod.
Jak je vidět, hodně lidiček už dostávají.
Není tady
Jedna holka na kolejích, za dob našich studijí, si chodila každou chvíli mýt ruce.
Nejen vodou, ale mýdlem + kartáčkem - asi tak 3-5 minut systematického drhnutí.
Ruce od toho měla chuděra úplně zničené...
Není tady
někdo tu psal že se po dlouhé dpobě napil ze společné placatice a měl koutek..k tomu jen to že kdyby člověk pil společně z něčeho od mala běžně, koutky by se mu pravděpodobně nedělaly. já si myju ruky dyž du ze záchoda a když je mám špinavý. bacily mě netrápí, umim si představit kolik jich kde je a že většina z nich jsou neškodný. myju se jednou denně, případně víckrát podle potřeby. je fuk po kom piju, nebo kdo z příbuzných měl lžičku v puse(neplatí pro cizí lidi). asi proto že se u nás kolem takových věcí nenadělalo. taky asi proto že se ve škole pohybuju v mikrobiologických laborkách, ve stájích a na pitevně, kde se člověk hrabe v takových věcech, že kdybych měla být cimprlich jako většina lidí co sem tu četla, musela bych se po pitvě celá drhnout ocelovým kartáčem. a to s tou imunologií je pravda. kámoška řik že je zdravá jak řípa od doby kdy jako malá chodila ubabičky po dvoře a strkala si do huby kuřince. všeho moc škodí a my se tou hygienou ničíme a z lidí se stávají trosky náchylný na kdejakou blbinu.
Není tady
Seli, ta aglomerace s 10 milióny lidí má být Česko?
Něco na tom zdravě ležérním přístupu bude Když mi doma upadne nějaké jídlo nebo přísada na zem, většinou to komentuju slovy "ještě že se u nás dá jíst z podlahy" a nevyhodím to, obvykle ani neoplachuju.
Zato si někdy myju ruce i před použitím WC, a sice pokud si jdu měnit tampón. Zvláště v práci a na veřejných WC.
s tou "nadbytečnou hygienou" je to asi fakt hlavně "masáž" od reklam. stačí se podívat na ně chvíli pozorněji...vnucují nám, že když nepoužíváte spoustu věcí na tělo, vlasy, podlahu, nádobí....tak umřete na špínu.
Není tady
tříska napsal(a):
Lidi, co blbnete, koupat se v tomto pořadí je přece naprosto v pořádku - tj. je to asi to nejméně
diskutabilní pořadí, takové, s nímž se všichni členové rodiny stotožnili - asi dobrovolně a rádi.
Jistě mají i radost z toho, kolik ušetří vody.
Kromě toho, za éry tuhých mýdel to bylo horší. Špína vločkovala na hladině.
Dnes, v době mýdel tekutých, není problém - co je rozpuštěné, není viditelné, neboť tenzidů je v tekutých mýdlech až moc... Navíc: každý, počínaje starší dcerkou si na závěr může dát krátkou sprchu, ne?
Myslím, že proti takovému postupu by žádný rozumný lékař neměl námitek.
Stejně tak v braní si vidličkou ze společné mísy salátu nevidím problém.
V rodině stejně je mnoho těch malinkatých útvarů (bacilů, koků atd) tak říkajíc společných.
Ta rodina je na ně zvyklá - je to základem pro lepší imunitu i mimo rodinu.
Něco jiného je, kdyby se mezi členy rodiny vyskytklo něco infekčního.
To je pak samozřejmě namístě jiný režim.
Napadá mě: lady by neuškodil delší pobyt pod stanem nebo u sedláka (pomáhat na poli, rukama sahat na hlínu).
Zpočátku by jí to asi dost vadilo.
Když by to ale překonala, protože by to přece sama chtěla překonat, bylo by jí pak hned líp.
Ono je totiž príma, je to velká legrace, se čas od času pěkně umazat!
Má to velmi blahodárný vliv na psychiku.
U nás na chate, kde si musíme najprv vodu nanosiť, potom ju nahriať na šporáku a až potom sa kúpeme, sme zaviedli skoro podobné poradia... akurát sme to delievali na tri skecie: tvár - najrpv jedno dieťa, potom druhé.... do pása - najprv jedno dieťa, potom druhé... a nakoniec zvyšok tela - najprv jedno dieťa a potom druhé.
Upravil(a) Selima (15. 7. 2009 16:00)
Není tady
Ja som čítala, že na dlhšie používanej hubke na riad je viac bacilov ako na záchodovej doske... ! A vcelku nemám dôvod neveriť tomu... Takže - dobrú chuť!
Není tady
tak to je jasný, v houbičce na nádobí jsou zbytky jídla, je často ve vlhku..žasné prostředí pro bakterie. ale záchodový prkýnko? když si uvědomím..já na něm sedím stehnama, čili nějak nepobírám, jaké bakterie by tam mohly být. pokud na prkýnko ukápne moč, tak v té taky není nějaký hnus, ačkoli se jí lidé štítí. horší je to s výkalama, ale já osobně sem prkýnko ještě v životě nepodělala a kdyby ano, není problém ho setřít. když se člověk normálně logicky zamyslí, vyplyne z toho že na prkýnku je oproti houbičce na nádobí úplný prd. jenže lidem asi vadí, že na záchod se chodí dělat ee, a proto je logicky nejšpinavější. jiný to je samo někde na veřejných nebo v hospodě kde se mytím moc nezabývají, tam si nesedám, ne že bych hysterčila z bakterií, ale vadí mi, že většina ženských sou čuňata co se netrefí do hajzlu.
Není tady
Selima napsal(a):
Ja som čítala, že na dlhšie používanej hubke na riad je viac bacilov ako na záchodovej doske... !
A vcelku nemám dôvod neveriť tomu... Takže - dobrú chuť!
Kdyby jenom houbička. Mamka používá takovou tu kulatou drátěnku, co v ní zůstávají ty kousíčky Vždycky se mi posmívala, že jsem cimprlich, no ale jak tady čtu, tak jsem asi pěkný čuně. Dnes jsem v jedné špinavé hospůdce dojedla po synátorovi kousek řízku, napila se piva z podezřelé sklenice a na odchodnou se nechala olíznout hospodských bernardýnem, co ho tam mají na dojídání zbytků. Je to ale moje oblíbená výletní hospoda, chodili jsme tam s našima, když jsem byla malá, asi kde to má člověk rád, tam je tolerantnější, v cizím prostředí bych si dávala majzla i kdyby to byl Ritz. Jinak s tím mytím to mám podobně jako úvodní přispěvatelka, asi se myju častěji než je nutný, no ale sranda je, že třeba koupání v bazénu, řece, rybníku, mi zas tak moc nevadí, i když vím dobře, co tam všechno plave... Odjakživa se štítím ledničky. Toho vnitřku. Když třeba nedojím jogurt a schovám zbytek do ledničky, stejně vím, že už ho pak nedojím
to samý s načatým mlíkem, sýrem v kelímku, vlašákem... Nemůžu ledničku ani vymýt. Musí to dělat syn. Je čistá, octovou vodou vymytá, přesto... jak je v ledničce něco načatý, i když je to dobrý, není to pro mě
Nejradši zblajznu všechno zrovna přinesený z krámu, dřív než to jde do ledničky...no, tohle by asi na doktora bylo, ale kašlu na to. Žiju s tím tak dlouho, nějak už to doklepu i s tím odporem k ledničce. Jsou horší nemoce.
Není tady
Mirko - moje slova taky nechápu co je na prkýnku špatnýho, zato houbička je velkej ekl
taky u nás doma nevydrží ani týden
A ženský na veřejných záchodcích mě tak točí, že mám občas chuť je vykrákat za vlasy to je vážně takovej problém to prkýnko zvednout?
pak my ostatní co bychom si klidně sedly nemusíme řešit pochcaný prkýnka
Není tady
a co děláš s těma načatýma věcma?když si představím, že jsem doma tři, z toho dva půbertáci mám ledničku pořád plnou různých načatých věci.
Není tady