|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1
Ahoj MeggyMegg, osobni zkusenost nemam, ja bych rada teprve otehotnela,ale kamaradka je porodni sestricka, tak jsem se s ni o tom bavila a ona rikala, ze osobne to nedoporucuje, ze se stava, kdyz nejsi poradne vyprazdnena, tak pri tom tlaceni vytlacis i neco co bys nechtela, pak dalsi vec je krev a ta voda se tim stava samozrejme hned znecistena, takze nic moc, kdyz v tom mas nejaky cas travit a o hygienickem hledisku nemluve. Samozrejme je to jeji nazor a spousta holek s tim muze mit dobre zkusenosti.
Není tady
Mám pocit, že jsme v dnešní době trochu moc přecitlivělí na tzv. hygienu. Nepřipadá mi nic špinavého na tom, pokud je ve vodě krev. Miminko ji totiž spolyká tak jako tak - i při zcela normálním klasickém porodu (můj syn ji po porodu zvracel ještě 2. den). Pokud se před porodem provede klystýr, aspoň z vlastní zkušenosti můžu říct, že při porodu už stolice neodchází, ale i kdyby ano, nevidím v tom problém, pokud matka netrpí žádnou infekční chorobou (např. žloutenkou), která by se touto cestou mohla na miminko přenést. Zrovnatak moč je sterilní tekutina. Kamaráka do vody rodila a byla nadšená, prý to byl fantastický zážitek.
Není tady
Mayo, jsem stejného názoru. Krev se stane infekční až po nějaké době, na kalhotkách apod. Ale během porodu je to zcela normální. Taky si myslím, že po klystýru už by nic jít ven nemělo. Proto taky klystýr jednoznačně doporučuji. Faktem je, že jsem taky chtěla rodit do vody, ale málokterá porodnice toto umožňuje a navíc mi pobyt ve sprše nijak neulevoval. Bohužel 
Není tady
Ze začátku mě taky nadchnul porod do vody a myslím si, že je to i uvolňující při druhé době porodní... Ale při samotném porodu, když je voda
zakalená krví, tak to pro rodičku není zrovna asi nic moc a prý dochází někdy k natžení hráze...
Není tady
to PetaZ: záleží na tom, jak je kdo citlivý, co komu vadí. Ale porod (ať už ve vodě nebo "na souši") je krvavá záležitost v každém případě, takže pokud se někdo své vlastní krve štítí, tak bude mít asi velký problém rodit jakkoli (kromě císařského řezu v narkóze). Ač jsem podruhé rodila klasicky, připadalo mi, že jsem od krve skoro celá, a když mi podali hned malého na první pomazlení, ani mě nenapadlo se ho štítit, protože ještě nebyl vykoupaný a načančaný v zavinovačce, jak se to dělávalo dřív. Naopak - byl to nepopsatelně krásný zážitek, když jsem mohla držet naše dítě, kluzké a mokré, jak se právě narodilo. Někomu to možná připadá nechutné, ale pro mě to bylo něco samozřejmého, přírodního, živoucího.
to MeggyMegg: Myslím, že se nemusíš rozhodovat už teď. Ze své zkušenosti vím, že ačkoli si člověk porod nějak naplánuje, stejně to pak ve skutečnosti může být úplně jinak. Uvidíš, k čemu budeš tíhnout přímo při porodu - tělo Ti poradí samo. Můžeš zkusit vanu a když Ti nebude vyhovovat, můžeš pak rodit klasicky. Ale spíš to maminky naopak nutí ve vodě zůstat - uvidíš.
Není tady
Osobně jsem měla radost, když mi v prodnici před porodem řekli, že pokud budu chtít, budu smět druhou dobu porodní trávit ve vaně, ale při samotnym porodu jsem návrh sestřičky okamžitě zamítla. Ačkoliv jinak mam vodu ráda, neuměla jsem si představit, jak se do tý vany hrabu v prodních bolestech. Asi by mi i vadilo mít tu vodu kolem sebe, měla jsem co dělat sama se sebou natož si ještě hlídat polohu, abych do tý vody nějak nesklouzla. Na velkou jsem si před 3.dobou porodní došla aspoň 9x, klystýr jsem samozřejmě taky měla, ale i tak jsem nebyla úplně prázdná. Taky nevim, jak bych ve vaně prováděla polohování, aby šlo miminko snáz ven, to by byl nadlidskej výkon. Na porodnim sále mi zahákli nohy jak bylo potřeba a já mohla uvolněně ležet.
Není tady
taky mi pri porodu nabidli vanu, ale pomohla mi horka sprcha, uplne to stacilo a jak rika Danka, taky se mi nechtelo sapat se do vany v bolestech. ja ani zadne porodni doby nezaregistrovala, cele to trvalo tak dlouho, ze jsem byla rada kdyz to skoncilo.-))
Není tady
Já o tom četla krásný článek a původně jsem takhle rodit chtěla, ale Vrchlabí i Brno jsou dost daleko
ale zatím jsem neslyšela doporučení doktorů, spíše se k tomu tváří odmítavě - já nevím. Já nakonec rodila tak rychle, že by mi tu vanu napustit ani nestihli. 
Nevím jak je to po porodu, ale musíš vlastně 2 hodiny ležet a to asi v té vodě není příjemné a k tomu ty očistky
nebo se možná přesuneš ven, ale to si neumím představit, kdyby se mnou hýbali 
Upravil(a) Misha1 (9. 2. 2006 18:13)
Není tady
Misho já mylsím, že doktoři porod do vany nevítají proto, že se jim průběžně hůř vyšetřuje. A máš pravdu, po porodu by se asi stejně muselo z vody ven. Jednak na ty dvě hoďky a pak taky kvůli šití. Navíc ve vaně nemůžeš mít epidural.
Není tady
Stránky: 1