18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj MeggyMegg, osobni zkusenost nemam, ja bych rada teprve otehotnela,ale kamaradka je porodni sestricka, tak jsem se s ni o tom bavila a ona rikala, ze osobne to nedoporucuje, ze se stava, kdyz nejsi poradne vyprazdnena, tak pri tom tlaceni vytlacis i neco co bys nechtela, pak dalsi vec je krev a ta voda se tim stava samozrejme hned znecistena, takze nic moc, kdyz v tom mas nejaky cas travit a o hygienickem hledisku nemluve. Samozrejme je to jeji nazor a spousta holek s tim muze mit dobre zkusenosti.
Není tady
Mám pocit, e jsme v dnení době trochu moc přecitlivělí na tzv. hygienu. Nepřipadá mi nic pinavého na tom, pokud je ve vodě krev. Miminko ji toti spolyká tak jako tak - i při zcela normálním klasickém porodu (můj syn ji po porodu zvracel jetě 2. den). Pokud se před porodem provede klystýr, aspoň z vlastní zkuenosti můu říct, e při porodu u stolice neodchází, ale i kdyby ano, nevidím v tom problém, pokud matka netrpí ádnou infekční chorobou (např. loutenkou), která by se touto cestou mohla na miminko přenést. Zrovnatak moč je sterilní tekutina. Kamaráka do vody rodila a byla nadená, prý to byl fantastický záitek.
Není tady
Mayo, jsem stejného názoru. Krev se stane infekční a po nějaké době, na kalhotkách apod. Ale během porodu je to zcela normální. Taky si myslím, e po klystýru u by nic jít ven nemělo. Proto taky klystýr jednoznačně doporučuji. Faktem je, e jsem taky chtěla rodit do vody, ale málokterá porodnice toto umoňuje a navíc mi pobyt ve spre nijak neulevoval. Bohuel
Není tady
Ze začátku mě taky nadchnul porod do vody a myslím si, e je to i uvolňující při druhé době porodní... Ale při samotném porodu, kdy je voda
zakalená krví, tak to pro rodičku není zrovna asi nic moc a prý dochází někdy k natení hráze...
Není tady
to PetaZ: záleí na tom, jak je kdo citlivý, co komu vadí. Ale porod (a u ve vodě nebo "na soui") je krvavá záleitost v kadém případě, take pokud se někdo své vlastní krve títí, tak bude mít asi velký problém rodit jakkoli (kromě císařského řezu v narkóze). Ač jsem podruhé rodila klasicky, připadalo mi, e jsem od krve skoro celá, a kdy mi podali hned malého na první pomazlení, ani mě nenapadlo se ho títit, protoe jetě nebyl vykoupaný a načančaný v zavinovačce, jak se to dělávalo dřív. Naopak - byl to nepopsatelně krásný záitek, kdy jsem mohla dret nae dítě, kluzké a mokré, jak se právě narodilo. Někomu to moná připadá nechutné, ale pro mě to bylo něco samozřejmého, přírodního, ivoucího.
to MeggyMegg: Myslím, e se nemusí rozhodovat u teď. Ze své zkuenosti vím, e ačkoli si člověk porod nějak naplánuje, stejně to pak ve skutečnosti můe být úplně jinak. Uvidí, k čemu bude tíhnout přímo při porodu - tělo Ti poradí samo. Můe zkusit vanu a kdy Ti nebude vyhovovat, můe pak rodit klasicky. Ale spí to maminky naopak nutí ve vodě zůstat - uvidí.
Není tady
Osobně jsem měla radost, kdy mi v prodnici před porodem řekli, e pokud budu chtít, budu smět druhou dobu porodní trávit ve vaně, ale při samotnym porodu jsem návrh sestřičky okamitě zamítla. Ačkoliv jinak mam vodu ráda, neuměla jsem si představit, jak se do tý vany hrabu v prodních bolestech. Asi by mi i vadilo mít tu vodu kolem sebe, měla jsem co dělat sama se sebou nato si jetě hlídat polohu, abych do tý vody nějak nesklouzla. Na velkou jsem si před 3.dobou porodní dola aspoň 9x, klystýr jsem samozřejmě taky měla, ale i tak jsem nebyla úplně prázdná. Taky nevim, jak bych ve vaně prováděla polohování, aby lo miminko snáz ven, to by byl nadlidskej výkon. Na porodnim sále mi zahákli nohy jak bylo potřeba a já mohla uvolněně leet.
Není tady
taky mi pri porodu nabidli vanu, ale pomohla mi horka sprcha, uplne to stacilo a jak rika Danka, taky se mi nechtelo sapat se do vany v bolestech. ja ani zadne porodni doby nezaregistrovala, cele to trvalo tak dlouho, ze jsem byla rada kdyz to skoncilo.-))
Není tady
Já o tom četla krásný článek a původně jsem takhle rodit chtěla, ale Vrchlabí i Brno jsou dost daleko ale zatím jsem neslyela doporučení doktorů, spíe se k tomu tváří odmítavě - já nevím. Já nakonec rodila tak rychle, e by mi tu vanu napustit ani nestihli.
Nevím jak je to po porodu, ale musí vlastně 2 hodiny leet a to asi v té vodě není příjemné a k tomu ty očistky nebo se moná přesune ven, ale to si neumím představit, kdyby se mnou hýbali
Upravil(a) Misha1 (9. 2. 2006 18:13)
Není tady
Misho já mylsím, e doktoři porod do vany nevítají proto, e se jim průběně hůř vyetřuje. A má pravdu, po porodu by se asi stejně muselo z vody ven. Jednak na ty dvě hoďky a pak taky kvůli ití. Navíc ve vaně nemůe mít epidural.
Není tady
Stránky: 1