|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ted jsem psal prispevek asi hodinu a najednou jsem nejak blbe neco zmackul a cele mi to zmizelo 
No nevadi jdu to napsat znova ale asi to trochu zkratim...
Jednoho dne jsem se musel presteovat od kamarakdy Ingrid a jejiho pritele a jedni lide se mi nabidli ze muzu jit bydlet s nima, ze se stehuji a ze budou mit volny jeden pokoj. Tak jsem souhlasil i pres to ze od jejich minulych spolubydlicich jsem nemel moc dobre reference ale nechtel jsem si nechat neco vtloukat od lidi do hlavy a protoze si mi tihle lidi zdali byt docela fajn tak jsem souhlasil.
byl to mlady par Pavla a Vasek a jejich kamarad Kuba. Prestehovali jsme se a ze zacatku bylo vsechno v naprostym poradku. NAvioc jsme se ani moc nevidali takze nebylo ani moc prostoru na nejaky konflikty. Protze jsme meli uplne jine smeny a tak kdyz ja byl doma tak oni v praci a naopak. Asi po pul roce se ale Pavla zacala hadat s Kubou kvuli nejakejm penezum co si mezi sebou pujcili. Slo to mimo me a tak jsem se do tohodle sporu nejak neangazoval. Asi po tydeni hadce ktera vzdy prechazela v tichou domacnost se Kuba sebral a odstehoval. Pak byl na nejaky cas zas klid. Pavla a Vasek pak ale zacali mit problemy v praci a to se promitalo i do jejich spolecneho osobniho zivota. Jednoho dne se doma strhla velika hadka a Pavla utekla s brekem z domu. Vasek ke me prisel a rikal ze neco strasene posral, ze rekl neco co nemel a ze Pavla utekla s tim ze uz se nevrati a ze si vezme zivot...
Na nic jsem necekal a sel jsem s Vaskem Pavlu hledat. Rekl jsem mu ze nema cenu chodit spolecne ze se rozdelime. Vasek sel nekam a ja si to namiril na nedaleky most pres jedno udoli. Samozrejme jsem tam Pavlu nasel jak breci a kouka dolu. Pomalu jsem k ni prisel, zecal jsem s ni mluvit a asi po 20ti minutach jsem si objal a odvedl jsem ji domu. Kousek pred domem jsme potkali Vaska a tak jsem je nechal at si to spolu vyrikaj a sel jsem si zas zalist do pokoje.
Druhy den oba za mnou prisli a dekovali mi a rikali ze jsem opravdovy a kamarad a tak...
Zas bylo chvili vsechno v pohode a blizilo se leto. Leto kdy za mnou mela prijet moje sestra a kamaradka. Ze zacatku bylo vsechno v naprostem poradku, byli jsme vsichni kamaradi.
Pavla s Vaskem ale porad meli problemy v praci a protoze ja v praci mam moznost protlacit me zname na vrch poradniku, tak jsem je za cas protlacil k nam do prace, stejne tak jako sestru a kamaradku. Byla to chyba ted to vim. Obcas si to vycitam, ale zas jak jsem to mel predtim vedet jak to cele dopadne jak se to cele otoci proti me...
Bydlelo nas tedy 5 v jednom domku a pracovali jsme ve stejne fabrice a meli jsme stejne smeny.
Navic se blizilo datum svatby Pavly a Vaska. Vsimli jsme si toho ze Pavla zacala na Vaska dost zarlit. A najednou nam zacala vytykat ze kvuli nam nema zadne soukromi a byla schopna nas o pulnoci vytahnout z postele kvuli tomu ze nasla na kuchynske lince seminko z rajcete, nebo ze nekdo udelal malinkou smouhu na viku od odpadkoveho kose. Nebo se treba parkrat stalo ze ja segra a kamaradka jsme byli zrovna uprostred diskuze kam pojedem na vylet. Meli jsme pred sebou rozlozene mapy a dohadovali se kam pojedem. Pavla na nas pry neco zacala mluvit ale nikdo z nas si toho nevsiml. Najednou na nas zacala strasne kricet ze jestli ji nesnasime tak at ji to rekneme na rovinu do oci a ze ji nemusime takhle ignorovat a prehlizet... V tuhle dobu kdy tyhle problemy zacaly nam koncila smlouva na jednom byte a uz jsme meli zaplaceny depozit za jiny baracek v jinem meste, bliz k nam do fabriky.
Vedeli jsme ze to jde pekne do haje ze to spolecne souziti nepujde.
No prestehovat jsme se museli.
Par tydnu na to sestra odjela zpet domu a v baracku jsme s nima zustali jen ja a kamaradka, ktera se v prubehu tohoto celeho stavala moji pritelkyni... Zili jsme tam v tiche domacnosti, po smene jsme je nechali at si jedou domu, at si udelaj veceri a at zalezou do pokoje a my jsme se mezi tim sli projit treba na plaz. Kdyz jsme se vratli tak jsme si rychle neco uvarili, ale museli jsme byt potichu aby jsme nahodou s necim necinkli o trochu vic nez je zdravo, protoze jinak pribehla nasrana Pavla s tim ze ji nenechame ani vyspat ze co si o sobe vubec myslime a podobne.
Asi si rikate proc jsme tam jeste vubec zustavali, ale v tu dobu jsme si nemohli dovolit se nekam prestehovat, nemeli jsme na to. Ted to pisu spis tak ze jsme si nechali vsechno libit, ale tak no aspon ze zacatku nebylo. Ke nonci jsme uz nemeli silu ani naladu na jakykoliv odpor, protoze ono bylo lepsi ji nechat at se vykeca a odejde. Jen co jsme ji zacali jakkoliv odporaovat tak se tim hadka akorat prodluzovala a o to vic jsme byli nastvani i my.
Jen co se nase financni situace trochu zlepsila, tak jsme se domluvili s jednim kamaradem a jeho pritelkyni ze pujdem bydlet spolecne. Bydlime spolecne dodnes a je to uplne super, zadne hadky, zadne naschvaly, domu se tesime, uplny opak toho co to bylo predtim s Pavlou a Vaskem.
Jenze tu je problem. Porad se vidame v praci.
Pavla je takova ze je vzdycky s nekym velka kamaradka a pak se najednou spolu pohadaj a Pavla pak dotycneho pomlouva kde muze. A psychicky se ho snazi deptat. A kdyz vidi ze ji to jde a ze je z toho dotycny cely spatny tak ji to dela velice dobre.
Takhle taky zacala kamaradit s Ingrid se kterou jsem bydlel nez jsem sel bydlet s Pavlou a Vaskem. Nejdriv to byli velke kamaradky, pak se to pohadalo a byl konec. Jen ze tu je problem, Ingrid se ted snazila 2 roky otehotnet a konecne se ji to povedlo. Je prave ve 3. mesici. Pavla s Vaskem se po svatbe rozhodli ze taky chcteji mit mimino. Jenze Pavla i Vasek kourili hodne marihuany a tak si rekli ze pul roku nebudou hulit aby se trochu procistili pred pocetim... No jenze to neni tak jednoduche. Uz mnoho krat jsem nekde cetl ze na marihuane nemuze byt clovek zavisly ale znam mnoho lidi, kteri ji kouri uz treba 5, 10 let tim stylem ze rano po probuzeni se zhuli poprve a pak cely den jen doplnojou a doplnujou aby jim stav vydrzel a pak si daj jeste na spani...
U Pavly a Vaska to zas tak strasne neni ale jen co jim trava dosla a nemeli co hulit tak zacali byt o to vic neprijemni, o to vic to s nima je horsi. Nejsem s nima v kontaktu na tolik abych vedel jestli jest etravu kouri, popripade jestli uz se o dite pokousi, ale ten avizovany pulrok uz uplynul a vzhledem k tomu jak Pavla v praci vyjizdi po tehotne Ingrid se domnivame ze to je zpusobene zavisti ze Ingrid se podarilo otehotnet a Pavle jeste ne.
Pavlu tady asi popisuju jako uplne blbou zenskou, ale ona neni blba, ona je nahodou pekne chytra, akorat tu svoji chytrost neumi nasmerovat spravnym smerem.
Zacinaji se tu ozyvat hlasy ze proste pujdem a dame ji po drzce... To neni zrovna zpusob ktery by se mi zamlouval, vzdycky jsem byl pro reseni problemu nenasilnou cestou. Protoze nejen my a Ingrid s ni mame problemy. V cele fabrice je asi tak 100 lidi a jen tak 2 se snima jeste bavi vsichni ostatni by si o ne neopreli ani kolo. Da se rict ze vetsina z nich byla v Pavlou kamarad ale tak jako vzdy se najednou s Pavlou kazdy pohada a pratelstvi je u konce.
Vubec tu nepisu o Vaskovi. On je to hodnej kluk. ale je blbej. Kdyz byl mladej tak fetoval a byl fakt ve velkejch srackach. Pavle se povedlo ho z toho castecne vytahnout a Vasek uz je par let cistej. (akorat tu travu obcas kouri) Ale jde o to ze ona o plne ovlada, ona mu rekne s tim a tim se nebav a i kdyz den predtim se s nekym normalne bavi a ten clovek ho druhy den normalne pratelsky pozdravi, vasek jen zklopi hlavu, kouka do zeme a nepozdravi protoze mu to Pavla zakazala. Nebo na masine mu jedna holka nabidla bombon, on si ho vzal, pavla to videla, vzala mu ho, hodila ho zpatky po dotycne co mu ho dala a odtahla si vasika stranou kde ho strasne servala za to ze si nema od cizich holek co brat cokoliv...
Pritelkyne kdyz se s ni jednou chytla tak na sebe holky neco kriceli a pavla na ni zacala kricet aby ji neskakala do ceri kdyz ona neco rika, tak pritelkyne ztichla, vyslechla si co ji Pavla chtela rict a kdyz se pritelkyne nadechla aby ji neco na to odpovedela, tak si pavla akorat zacpala usi, otocila se a zacala kricet nejaky "taaaady daaaady daaaaaaa, ja te neslisim..." TOHLE DELA 30ti LETA ZENSKA?
No uz je prispevek docela dlouhej a pochybuju ze vas co jste to docetli az sem jeste bavi cist tak uz to ukoncim.
ale zeptam se co s takovymhle clovekem?
Me docela slusne jde ji ignorovat ale vsechny holky okolo to asi nedokazou, malem se rozbreci jen kdyz se na ne Pavla podiva. Predemnou si dava Pavla pozor, protoze jsem jeji nadrizeny. Nejsem ale zas tak vysoko abych ji mohl vyhodit z prace.
Co byste na nasem miste delali? co byste mi poradili at poradim vsem co maji s Pavlou problemy? Proc ji holky nedokazou ignorovat a zbytecne se kvuli ni nervujou.
Proc je Pavla takova?
Není tady
Proč je ona taková to nevím, ale co je mi ještě větší záhadou je to, proč si to od ní necháte líbit ? Tak jí ignorujte a bude to. Ať se vztekne.
To, že svého přítele podle tebe ovládá je jejich problém, to ty neřeš.
Není tady
Jsi to teda moc nezkrátil... nejde to napsat krátce? Max. na 5 řádek :-)
Není tady
nemám sílu číst tak dlouhatánské příspěvky. Ani u tebe ani vedle u achjo. Nešlo by to stručněji? A prý ukecané jsme my ženy. 

Docela jsem se snažila dočíst příspěvek až do konce 
Podle toho co píšeš se mi nabízí jediné - domlulvit se se všemi ostatními ve firmě a prostě jí vyšachovat ze všeho dění......ignorovat ji a vydržet na ní nereagovat.....a uvidíte 
Není tady
Já jsem to dočetla bez problémů, přijde mi to hezky napsané. Přijde mi, že pochopení, proč je Pavla taková, k řešení moc nepřispěje - jako řekněme že je taková, protože měla příšerný dětství a rodiče se chovali stejně a ona se to od nich naučila - pomůže ti takový zjištění nějak? Já bych se soustředila na minimalizaci škod, tj. jak si nenechat ubličovat. Asi bych, být těmi ostatními, omezovala kontak s ní na naprosté minimum, jakože ona přijde do místnosti, já z ní odejdu... začne na mě mluvit, jdu pryč... Asi to není úplně příklad dobrýho vychování, ale moje priorita je chránit sebe a své blízké, ne být zdvořilá k hulvátům za cenu vlastních psychických škod
Myslím, že kdyby to dělalo víc lidí, časem nebude mít na koho řvát
Jinak chápu, že takový chování ignorovat není lehký, ono když ti někdo řve do ksichtu, je to hodně velká agrese
Proto mi přijde možná nejlepší udělat to tak, aby mi do ksichtu nikdo neřval 

Upravil(a) Kubula (9. 7. 2009 8:27)
Není tady
Není důležité "Proc je Pavla takova?", ale proč si její chování většina z vás nechává líbit, proč ji holky ustupujou a potom jen brečí. Hele - na hrubej pytel hrubá záplata - možná, že kdyby na ní taky tu a tam někdo agresivně zařval, něco po ní hodil atd., jako to dělá ona, rychle by zjistila, že jí nestačí výhružně zadupat a okolí buď zaleze, nebo se chová podle toho, jak ona píská.
Není tady
Pavla je hysterka a manipulátorka jak vyšitá, když jsem četla příspěvek, šel mi z toho mráz po zádech, protože mám s podobnou osobou zkušennosti. Komunikace je téměř nemožná, kontakt je vysilující, důležité je uvědomit si, že ona jiná nebude a především ji jde o své zviditelnění, hraje jakési drama, kde je ona hlavní postava a ostatní kompars. Na její "hru " je třeba nepřistupovat. Pokud člověk nemá šťastné schopnosti, že mu tihle lidi nepřerostou přes hlavu a umí je odpálkovat, je dobré si přečíst něco o manipulaci: např dobrá kniha: "Nenechte sebou manipulovat" od francouzské autorky (bohužel jsem skleroticky zapomněla jméno), ale dá se to určitě vyhledat i bez a jsou i další knihy, ale tahle byla fakt dobrá. To jsem zírala, jak skvěle vysledované chování těhle nepříjemných manipulátorů a energetických "upírů" ona psycholožka má.
P.S.: Dovolím si tvrdit, že to její "skoroskákání z mostu" bylo jen jedno z jejích parádních čísel při kterém zaměstnala holt dva lidi...
kteří nasazovali energii pro její záchranu.
Není tady
Poslat jí do háje
Prostě bych jí baz jakýhokoliv přikrašlování sdělila svůj názor na ní. Velice často to pomáhá. Něco ve stylu "tady na tebe není nikdo zvědavej, jestli si chceš dělatr scény, fanj, ale jdi s tím jinam, muy tady chceme pracovat a ne poslouchat tvoje kecy"...Tohle jí říct jednou a dost, pak ignorovat.
Není tady

Ignorovať, ignorovať a ešte raz ignorovať, vyhýbať sa jej... a neriešiť ju. Causu Pavla si musí každý človek vyriešiť sám.
Není tady

Dost dobře si neumím představit, že by 100 lidí ve firmě tu dámu znalo a všichni se jí báli a nechali ji, aby na ně řvala... To není ani jeden, který by ji poslal NATVRDO někam?
Není tady
Co by tahle osoba udělala, kdyby jí někdo důrazně a pokud možno v klidu řekl: Co tady řveš, osobo?!?
Na další případné vyštěkávání... nechat jí domluvit, a pak: Už jsi se vykecala? Tak můžem dál makat (jíst, plavat, vařit... podle potřeby...) a bez mihnutí oka odkráčet za uvedenou činností...
Není tady
Vachu napsal(a):
Dost dobře si neumím představit, že by 100 lidí ve firmě tu dámu znalo a všichni se jí báli a nechali ji, aby na ně řvala... To není ani jeden, který by ji poslal NATVRDO někam?
no, tohle se mi taky nezdá. nevěřím, že by tam lidi byly jako ovce a nechali si tohle všechno líbit a neuměli si s ní udělat pořádek.
Není tady