21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj vichni,
mám krátce poloindukční sklokeramiku. Jsem s ní moc spokojená a při vaření si dávám pozor, aby mi něco nepřeteklo atd. , ale stejně se tomu člověk neubrání. U dvou plotýnek mám jakoby zaschlé kapky a kolem plotýnek jakoby krábance od kastrolu. Kastrolem ale po desce nepohybuji, jsem opatrná... . Čistím jen houbičkou a jarem....Co s tím? Máte zkuenost s nějakými spel přípravky?
díky:)
Není tady
Hm, přesně tenhle problém mám taky: sice mám nové kastroly vhodné na varnou desku, ale přesto mám krábance a taky nevím o tom, e bych kastroly nějak oupala. Přetečení se člověk neubrání. Mám čistící gel na varné desky od zn. Savo, ale stejně jakoby zapečené kapky úplně neumyju. Udret desku bez mouh snad nejde, je na tom vechno vidět. Tímhle gelem to sice umyje mastné fleky, pak to přeblejskám jetě suchou utěrkou, ale stejně je vidět kadý náhodný dotyk.
Není tady
Na sklokeramiku je asi třeba dát si pozor a nepouívat hliníkové nádobí - a ani starí méně kvalitní nerezové
nádobí - některé starí druhy nerezi jsou jakési méně kvalitní slitiny (asi) a po těch zůstávají ty stopy...
A jo existují různé přípravky na údrbu. Vypadají jako bílá emulze, naplcnou se, nechají chvíli působit, pak
se deska vyletí a je to. Případně se pouijí vícekrát po sobě. Fungují dost dobře.
Není tady
Připečeniny jsou nevýhoda elektrických plotýnek, u těch indukčních toto přece nemůe mít, ty jsou horké pouze pod hrncem a tam nic nezateče.... Na kadodenní údrbu pouívám, tak jako na celou pracovní desku vlhčené ubrousky např. z DM a občas na zcela dokonalé vyletění do vysokého lesku tu mléčnou emulzi, jak píe Vachu. Na hadřích, rozetřít a přeletit, pak vypadá jako ten den koupená.
Není tady
Ne začnu pouívat bílou emulzi na čitění keram.desek,tak nejdřív speciální krabkou na sklokeramiku odstraním připečené nečistoty a pak pouívám ji zmíněnou čistící emulzi s papírovou utěrkou.Uplně na závěr přejedu desku navlhčenou védskou utěrkou a je tu lesk jako blesk,jen do dalího vaření.
Ze začátku jsem taky studovala kadou kapku,to přejde neboj.
Ovem Macex,nevímjestli si kdy vařil(a),protoe kdy voda vyteče z hrnce,tak nateče i na rozehřátou plotýnku,co je pod hrncem,nebo nic není vodotěsné přeci!
Není tady
Holky díky, juknu po té emulzi. Je fakt, e mám dvě indukční plotýnky a dvě normální elektrické, jen s nějakou lepí funkcí HiLight, snad to píu dobře. Ty indukční jsou úplně bez vady, jako nové a tyhle "obyč" jsou nějaké náchylnějí....je fakt, e jsem si tuto kombinovanou desku pořídila kvůli tomu, e vyuiji i nádobí, co mám doma a nejde na indukci, např. pánev Wok, s tou dělám často. Ale asi to nádobí není tak kvalitní a dělá na té sklokeramice neplechu....fakt nevím.
Není tady
Jé, ja mám ten samý problém a taky jsem nechápala. Pracuji s nádobím jako s vajíčkem, abych desce nic neudělala. Nádobí jsem měla i předtím na elektriku, ale a ted dokonale přilne k rovnému a dvě funkce jsou Hi-light, a tam přesně to je.
Je snad z 18/100 nebo jak se to píe. Nerez? Taky letím, letím, ale vypadají krouky pod nádobím jako mastné. Jak se prosím jmenuje to bílé mléko? Mám sice sklokeramickou desku, ale sporák.
Není tady
Já mám nové nerez nádobí od Tescomy a pouívám gel Savo na varné desky a stejně to je tak, jak jsem psala.
Není tady
Kuty napsal(a):
Ne začnu pouívat bílou emulzi na čitění keram.desek,tak nejdřív speciální krabkou na sklokeramiku odstraním připečené nečistoty a pak pouívám ji zmíněnou čistící emulzi s papírovou utěrkou.Uplně na závěr přejedu desku navlhčenou védskou utěrkou a je tu lesk jako blesk,jen do dalího vaření.
Ze začátku jsem taky studovala kadou kapku,to přejde neboj.
Ovem Macex,nevímjestli si kdy vařil(a),protoe kdy voda vyteče z hrnce,tak nateče i na rozehřátou plotýnku,co je pod hrncem,nebo nic není vodotěsné přeci!
Kuty opravdu jsem ji "párkrát" vařila.... A jeliko mne ji nebavilo drbat plynový sporák ani okrábávat krabkou připečené jídlo z obyč. elektrické sklokeramiky, tak jsem si pořídila před rokem plnou indukci. Take vím, o čem mluvím. K tomu se ani ádná krabka nedodává, protoe ji na nic nepotřebuje.... Vak holky píou, e s indukční části sklokeramiky tento problém nemají.... Nádobí jsem si ádné nové kupovat nemusela pouze pánve ploché teflonové. Ve ostatní mi funguje včetně Woku z původního nádobí... Manel oupe hrncema po desce jak ílený, já se teda snaím pečlivě nadnáet a opečovávat, ale kupodivu to vypadá furt velice dobře a ádné krábance tam vidět nejsou.
Není tady
Tak je fakt, e já nemám indukční, ale myslím e na krábance indukční/neinduční je fuk. A nejsem ádnej ras, svoje věci si hodně etřím, takové vybavení si člověk nekupuje na rok. Jak se jmenuje ta čistící bílá emulze, o které tu píete?
Není tady
Nevím, musím se podívat doma, ale prodávají ji vude tam, kde se prodávají desky a sporáky a v marketech některých taky....
Pak asi záleí na jednotlivém výrobci, jak má udělaný povrch a podle toho se deska krábe víc nebo míň....
Není tady
Já mám např. tenhle.... http://www.mujmultimarket.cz/produkt/ci … ux-250-ml/
Jeliko je od Electroluxu povinně ho mají vude tam, kde od nich něco prodávají.
Ale existuje je jich hromada, stačí hledat čistič na sklokeramické desky.
Není tady
Čistící bílou emulzi jsem koupila normálně v drogerii.Je to zároveň i na umývadla,atd.
O indukční desce jsem od prodavače slyela,e by se v její blízkosti neměli zdrovat lidi,co mají nějaký ten přístroj na srdce - nějaký problém by to mohlo s tím strojkem vyvolat-magnetizace či co.
A k té indukci se chci zeptat-kdy ti Macexi vyzkypí třeba voda z hrnce při vaření,tak kam se poděje,kdy nenechá na indukční desce ádné stopy?Třeba voda z brambor,která není úplně čistá.
Není tady
No steče po stěně hrnce, ukápne na desku a zůstane tam stát v kapkách a čeká na utření.... pokud by náhodou teda hrnec byl extra zkosený a kapka by nestihla ukápnout a stekla víc pod úroveň hrnce (to se stává vyjímečně, tak zůstane slaboučký krouek zaschlé vody či kořeněné vody (polívka), v místech, kde se prvně dotýká hrnec s deskou a kde to začíná hřát a ten utře po sundání hrnce z desky normálně vlhkou papírovou utěrkou a kdy bys to tam teda nechala hodně dlouho a převařilo to dalíma třema hrncema, tak to stačí vzít něčím troku víc mycím... vlhčený ubrousek, hadřík, houbička, saponát není nutný. (ty ubrousky antibakteriální se mi teda osvědčily na tu desku zcela výborně i pokapanou desku od omáčky, jak si někdo furt chodí usrkávat do hrnce). Se to blbě popisuje, na indukci je výborné to, e po vaření nemá nic připečeného ale jen mokrého a to setře čímkoliv, protoe hrnce musí mít rovné dno, aby mohla probíhat indukce akdy mají rovné dno, nemůe pod ně nic zatéct, tudí, to co vyteče, nateče na studenou plochu na desce a můe to utírat hned, za hodinu, kdy chce.
Není tady
Ja mam na pripaleniny skrabku na sklokeramickou desku z drogerky jde to objednat i z internetu
Není tady