29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Oli, tajně jsem požádala o přeložení, ale nikomu jsem neřekla důvod. Asi by mě nikdo nevzal, kdyby věděl, že chci otěhotnět. Ale moc na výběr jsem neměla. Představa, že se to bude opakovat je hrozná... Vypadá to, že po PN budu nastupovat na jiné oddělení, kdo mi snad žádné riziko nehrozí. Taky jsem ukecala dr, aby mě poslala na genetiku. Ale ona mi řekla, že mi veškerá vyštření udělá. Takže mám za sebou různé stěry a odběry na infekce, zatím vše negativní. V pondělí jsem ještě byla na hematologii a za 4 týdny budu mít výsledky. Tak snad to bude kompletní. A taky doufám negativní....
Není tady
dobře si udělala myslím že změna ti prospěje a to veškeré vyšetření není od věci i ta hematologie já mám taky všechno za sebou vše je ok jen hematologie mam nějaký heterozigot ale chodím na KO takže vše je pod kontrolou i v těhu to bylo ok takže mě nezbívá než opravdu věřit dr.Uzlu že prostě těhu nemělo šanci růst protože můj dr řekl že to je blbost nízko položená placenta tak brzo a v nemocnici mi tohle řekli pak věř ale komu že
Není tady
Oli, máš pravdu. S tím jsem se setkala mockrát. Co doktor to jiný názor a dost často naprosto opačný... A pak si vyber...
Taky mi vadí, že dr žádná vyšetření nechtějí dělat hned. Asi to něco stojí, ale zažít něco takového už nechci. Je to tak moc stresující a v některých případech se tomu dá předejít. To přece stojí za pár odběrů.. Bohužel jen mávnou rukou, že jednou nebo dvakrát to nic neznamená. Takovým bych přála to zažít.
Není tady
ahoj Holky, já se hlásím do klubu, na revizi jsem byla včera po spont.potratu v 7tt. Taky mě to dost zaskočilo. My už teda jednoho rošťáčka máme a vše bylo naprosto bez problémů, tak sem si pořád říkala proč mě to muselo potkat.
Včera mi to dělali ve 12.30 a večer jsem je ukecala aby mě pustili domů. Odjížděla jsem z nemocnice ve 21h. A byla strašná bouřka. Zároveň jsem konstatovala, že bych do této nemocnice jezdila ráda jen rodit ale nic víc!!!!!!!!!!!!!!!
Počkáme 2 mensesy a taky se začneme snažit. Snad se zadaří, ale opravdu se budu dost bát.
Mě byla doporučena 2 týdny sex abstinence, odpočívat a zatím se nekoupat. Kvůli infekci. No v tomto počasí je to škoda, mohla jsem pochytat trochu bronzu.
Jen by mě zajímalo jak poznám případnou ovulaci? Mám si měřit baz. teplotu? Když dochází k ovulaci tak je teplota v pochvě mírně zvíšená, že?
Není tady
ahojky oskárko moc mě mrzí že jsi se přidala k nám. Ovu poznáš při měření BT ale chce to praxi měřit dýl první měsíc to asi moc nepoznáš při OVU teplota klesne a pak jde nahoru pokud si nejsi jistá je dobré ještě koupit OVU tetstíky a testit ale leze to teda docela do peněz no já naštěstí použila dva a byla jsem v tom ale bylo to díky dlouhodobému měření BT už jsem se znala a věděla kdy testit jinak doporučujou testit od 11 dne
Není tady
ahoj holky, venku je hezky,tak sem dva dny lítala s malou po venku, takže sem neměla čas na net... taxem to tu půl hodiny četla po zpátku. Renčo na práci, kterou děláš to chce asi pevný žaludek, že? ja jsem si jen představila to co tam píšeš a zamrazilo mě. Chci se tě zeptat, jestli jsi zdravotnice, tak to se k tobě pak chovají doktoři trošku jinak, že jo? kamarádka má zkušenost, že když jde k nějakému dr v pracovním-ona je laborantka- tak prý ji udělají všechny vyšetření hned a vše je ok.
holky, to s tim žehlením moc nepřeháněj... já sem to ale měla stejne,ale už je vyžehlene-a ted mam system-co jde složit - složíme. co je třeba vyžehlit - složíme - a co je třeba opravdu vyžehlit-složíme a odložíme na horší časy:-)
jinak sem dneska byla na UZ,tak snad to už je všecko ok. už bych se aj rada šla někam okoupat, ale nechci riskovat, dneska sme byli a bazenku,ale močila sem si akorat tak nohy.
Není tady
Ten cas ale leti, prave dnes se dostavila druha MS od revize..
Renco, v Gennetu rikala mudra za 8 tydnu, to je 10.8. a 11.srpna jdu na stitnou zlazu, tak snad do konce prazdnin by to melo byt pohromade..posledni dny zase trosku splinuju, ale jen malinko..Vim, ze vsichni okolo chteji abych byla statecna ale jednou za cas bych se potrebovala vzdycky dobrecet o kus dal k zapomneni..
Oskarko, to je mi lito, ze je nas zase vic..ja patrim k tem "stastnym", v dobe ovulace mam krece a bolesti a navic hodne vyrazny hlen, takze to poznam celkem presne a s ostatnima metodama tedy nemam zatim zkusenosti..
Není tady
ivečko asi taky začnu tohle praktikovat s tím žehlením opravdu jsem toho měla nad hlavu vždyt měsíc a půl jsem fakt neprala a nežehlila jen něco málo manžel vypral co potřeboval když já byla v nemocnici průběžně pořád
Karal taky bych potřebovala sem tam si pořvat ale mám ten problém že když tomu dám volný průběh už to nejde zastavit pak jsem opuchlá další dva dny tak se snažím to nějak překousnou ale připadá mi že jako na potvoru i v televizi pořád melou o miminkách prodech a těhotných slavných např včera v topstar tak jsem zase měla depku varešová rodila 11.12. na můj termín o rok dřív já měla termín dle UTZ 11.12 ale 09 chjoo všude a všechno mi to připomíná a podle ms jsem měla termín 23.12 tak si dovedete představit jaké budou u nás vánoce a ještě ke všemu v listopadu rodí moje tchyně mladá nová manželka tchána příští týden májí přit pořát k narozeninám a ona už je v 5 měsící a já nevím jak to zvládnu nejraděh´ji bych odjela a vratila se až to bude všechno za mnou
Není tady
Holky, všechny vás zdravím.
Oskárko, je mi to taky líto. Je nás bohužel opravdu moc. Mně doporučili v nemocnici totéž co tobě. Dodržela jsem všechno, raději. S ovu je to přesně jak píše Oli. Problém s BT je, že si ji musíš měřit ve stejnou dobu, což já jsem bohužel nemohla, takže s ní nemám zkušenosti. Taky prý při ovulaci trochu klesne a pak stoupá, ale to už je po ovu. Takže to je asi na delší dobu. Jinak s testy mám zkušenost. Použila jsem je taky jeden měsíc a byla těhu. Ale dělala jsem si ji od 9 DC a ovu mám až 18 DC, takže je to opravdu na delší testování trošku dražší.... Taky holky píší to co Karal, že po revizi mají dost bolesti při ovu.
Oli, doufám, že zase použiješ jen dva ovu testíky... A s tím žehlením jsem na tom byla taky tak. Měsíc jsem jen ležela a všechno stálo.
Ivečko, no je to práce jako každá jiná. Naštěstí mě to dost baví, takže mi je líto, že odcházím jinam. Ale pro miminko udělám všechno. Jinak záleží na tom jaký je člověk. Je pravda, že většinou se chovají líp, že jsem zdravotník. Ale není to vždycky. Taky mám hooodně špatných zkušeností, že dr hromadu věcí zanedbávají a tak v čem mám přehled vyžaduji všechny nejlepší možnosti, které jsou dostupné. Což velmi neradi vidí. Ale já se nedám.. No a co nevím, tak se ptám a to se jim taky nelíbí. Vždycky jsem si v závěru říkala, ještě že jsem se nedala.
Karal, no neříkej. Ty už máš zase 2MS? Tak to na tom jsme skoro stejně v cyklech. Já mám dnes 3 den. Tak to jsem jen den před tebou. Ještě aby jsme měly i stejně ovu, když já to nepoznám, tak by jsi mi vždycky mohla říct..
A 10.8 jdu taky na kontrolu na tu hematologii Ale 13.8 na kontrolní cytologii
, tak doufám, že bude v pořádku. Jinak výsledky na ŠŽ vím vždycky ještě ten den. Je to rychlovka. Už jsi se pustila do toho Wobenzymu?
Není tady
Oli, hlavu vzhůru!!! My už na vánoce budeme zase těhu a určo to dopadne všechno dobře...
Já jsem měla termín 31.12, taky to bude těžké. A jen tak mimochodem, dívala jsem se včera na tu Verešovou a slzička mi ukápla...
Není tady
Renčo kéž by ale opravdu mám starch věřit tohlle přišlo jako blesk s čistého nebo po 6 letech pochybuju že by se to zadařilo zase tak rychle ale kéž by ale já už tu zůstanu až do porodu do tějulí bych nešla nepřineslo mi to štěstí
takže jarnátka ale spíš letnátka založíme tu ve snažkách ju
Není tady
Oli, s tím souhlasím
Holky se k nám určitě přidají.... To jsi právě 6 let zjišťovala jak na to a teď už to víš, tak to určitě nebude problém.
A né že mi příští rok nepošleš fotku svého mimi!
Jo a včera jsem si dala červené vínko
Není tady
To určitě budeme. S tím vínkem jsem na tom byla podobně. Nejsem zvyklá pít, to jsi měla vidět, jak se přítel divil, že si dávám vínko
Není tady
Medulko, to je mi moc líto. Přece jednou se ta smůla musí prolomit! Jen to nevzdat, pořád je šance. A my to dokážeme!
Není tady
NO, o tom mi něco povídej . Když jsem teď 1.7. dostala MS, myslela jsem, že už to ani pokoušet znovu nechci. Ale uteklo 14 dní a nějaký půl rok pauzy, co mi doporučil DR. se mi ale vůůůůbec dodržovat nechce
.
Není tady
medul, mě řekl dr.,ze staci vyckat do prvni ms a potom, pokud je vse ok muzeme jit do dalsiho tehu...ze nechape proc cekat pul roku, kdyz s prvni ms je zjisteno, ze je deloha v poradku,musel by byt problem s neprichazejici ms..coz by mohlo znacit, ze stěny delozni k sobe v urc. mistech srostly,to se zjisti na UZ,resi se to operativne...jsem zdravotnik,mam VS z toho jeden rocnik jsem delala porodni as. a pak jsem teda prestoupila , ale chapu to stejne.
Není tady
Holky, mě říkala dr, že se po revizi má čekat 6 měsíců, ale jestli chceme tak můžeme po 3 měs. Takže jsem to uzavřela, že po 1 MS (což je teď) zase do toho půjdeme...
Není tady
NO, mně dr. povolil po revizi taky snažení skoro hned, ale teď doporučil pauzu proto, abych se dala dokupy. Asi mu přijdu vyšťavená. Nebo mě tam nechce mít každý druhý měsíc s těhotenstvím .
Nevím, je to divný. Dělal mi i nějaký testy - borelioza, toxoplazmoza, štítka, vše OK. Genetika prý nemá význam, máme-li jedno zdravé dítě. Taky jsem se ptala na hormony pro udržení. Prý mi je dát může, neuškodí, ale o jejich účelovosti se prý vedou diskuze.
Není tady