29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj holky,
četla jsem některé diskuse, než jsem šla na revizi a docela mi to pomohlo.... Jsem asi 5 dní po revizi a chci se vás zeptat na vaše osobní zkušenosti. Já jsem to celkem ze začátku nedávala, ale už je to lepší. Mám 11-ti měsíční dcerku, tak doktor mi říkal, že se nemám bát, že další těhu by mělo být bez problémů. Jsem ale ted strašně unavená, a když chvíli nosím malou tak mě pobolívá bříško - je to normální? na kontrolu jdu až za týden. Co se týče dalšího dítěte, doktor říkal - že literatura uvádí některá 3 a některá 6 měsíců, ale že si myslí, že budou stačit 3 měsíce. Jaké máte zkušenosti vy? díky moc.
Není tady
ahoj ivi, já byla na revizi 26.5...ze začátku to bylo v poho, protože to vyšlo hned na poprvý, tak sem na to nebyla přiravená, takže sem to "jen" obrečela, časem si to ale začínám uvědomovat a začíná to -až teď- bolet....ale mám 9to měsíčního syna a taky sem se s ním musela tahat, na revizi sem byla v úterý a krvácela sem do soboty, břicho pobolívalo, ale oproti tomu, co bylo před revizí, tak to nic nebylo (potratila sem spontánně a brali mě na revizi na vyčištění)...teď mám po první ms a myslím, že sem psych. i fyz. připravená vrhnout se do dalšího kola, takže se začínáme snažit uvidíme, kdy se nám zadaří...ani tak nejde o snažení, jako spíš, že to nebudem řešit
Není tady
Ahoj Ivi, vezmu to bleskem, tohle téma je tu dost časté (bohužel), uvidíš, ozve se ti spousta holek
Revizi jsem podstoupila v 13 tt v říjnu 08. Týden jsem špinila břicho bolelo jako na silnou MS, postupně to odcházelo. Pak asi 3-4 týdny po revizi jsem musela na pohotovost, ukrutně mě bolelo celý břicho, až se mi blbě dýchalo - výsledek nikdo nevěděl. Pak přišla první MS - ukrutně silná. Pak zase asi za 20 dní tahle šílená bolest a to už mi začalo docvákat, o co asi jde (ovulační bolest, prý po revizi bývá mnohem výraznější). za 1 den to přestalo. Pak 2. MS a pak jsem otěhotněla Žádné tři měsíce
Jo, jsem trochu střelec a těžila jsme z toho, že moje dr. je hodně pozorná a téměř každých 14 dní jsem chodila k ní na kontroly, jak se hojím, jak dorůstá sliznice, jestli se mi nastartoval správně cyklus atd. Moc mi tím pomohla, protože tím pádem jsem po 2. MS věděla, že už funguju v pohodě, že na sliznici nic není a že (s jejím tichým souhlasem) to můžeme začít zkoušet. A vyšlo to
O psychické stránce ale mluvit nebudu, to bylo trochu horší.
moc bych ti přála, aby to hojení (fyzické a psychické) u tebe šlo taky dobře.
Není tady
ahoj holky, díky moc za odpovědi. Vůbec jsem netušila, že takové problémy potihují takové velké množství lidí... S tím plánovaním dalšího potomečka bych sice chtěla začít co nejdříve, ale mám opravdu strach něco uspěchat, aby se to neopakovalo.... Můj doktor je fajn, ale myslím, že tak pozorný jako dr. od Veranny není, tak snad to bude všecko ok. Díky za podporu, člověk by nevěřil, jak mu to může pomoct. Přeju Vám hodně štěstí!!!
Není tady
Ivi, není zač, dej si klidně do Hledání tady na BB slovo revize a uvidíš, kolik nás tu je. Statisticky to vychází na každé 3-4 těhotenství
Jinak hodně holek (včetně mě) si pochvaluje na hojení a růst sliznice kontryhelový čaj (běžně dostupný v lékárně). Může to být babská rada, ale tehdy jsem byla (a byla bych i tak) ochotná udělat snad cokoliv.
Není tady
Ahoj Ivi, Já jsem po revizi pátý týden. Od revize jsem vůbec nekrvácela, bolesti břicha jsem měla asi 2 týdny. Asi 4 den po revizi to byla celkem velká bolest, ale de říkal, že to může být. Jinak šlo spíš o pobolívání podbřišku. Na UZ bylo sice všechno v pořádku, ale pro jistotu mi nasadili antibiotika (aby to nebyl počínající zánět dělohy). Ale po tom co tady píší holky, je hromada rozdílných názorů, myslím od dr.... Občas jsem se v tom nevyznala, co je správné. Unavená jsem byla taky hodně. Skoro celé dny jsem proležela nebo prospala. Únava mě přešla tak po3 týdnech.
Ale je pravda co píše Veranna, je nás tu hodně, co si tím musely projít. Bohužel. Mně moc pomohlo, že si mám o tom s kým popovídat. S někým kdo to zažil a ví jak mi je. Psychicky jsem na tom nebyla nejlíp, ale to asi žádná z nás. Ale těď už to celkem jde. Přeji ti ať to brzy přebolí a brzy se určitě zadaří
Jo a kontryhelový čaj taky piji, ale dává mi zabrat, nesnáším bylinky. Ale taky udělám cokoliv....
Není tady
Pro veranna: díky moc za radu ohledně čaje - já si myslím, že na těch babských radách je toho hodně. měsíc před prvním porodem sem pila čaj z malinovníku a jedla lněné semínko a porod byl fakt dobrý, a dokonce mi tenkrát ten malinovník doporučil i jeden lékař. Uvažovala jsem o nějakém čaji, ale netušila jsem vůbec jaký je na to dobrý, takže ještě dneska si ho jdu koupit (akorát si to slovo musím napsat bo to si určo nezapamatuju:-)). Tak díky moc a přeju všem pěkný víkend!
Není tady
ahoj Renčo, i mi moc pomáhá, že si mám o tom s kým povykládat - nikdy předtím bych asi na takovou diskusi nešla - asi sem neměla potřebu, ale teď to vnímám jako velkou pomoc. Taky zbytečně nestresuju, protože si čtu průbehy ostatních po zákroku, a asi z 80% to u mě probíhá jako u ostatních holek. Týden po tom celém už se dostávám pomalilinku do starých kolejí - ale k tomu mi pomáhá moje dcera,která mi nedá šanci myslet na spoustu věcí, bez ní bych to asi těžce nesla. Četla jsem i nějaké další diskuse o stejném tématu a je mi líto, že to potkává tolik holek. Do teď jsem o tom neměla ani páru, že to je až takový velký problém... snad nás to už ale nikoho nepotká!!!!
Není tady
Ivečko - tak já zas díky za radu ohedně maliníku a lněného semínka tady se to hodně probírá, ale ještě jsem asi nenarazila na nikoho, kdo by fakt suverééně řekl, že si myslí, že mu to pomohlo.
tak díky, určo to zkusím
Jen pozor s tím kontryhelem - nepřehánět - ostzatně jako se vším Aby ti nezčernaly zuby (tuším, že to tu na BB někdo psal
) Já pila tak max. 2 hrnečky denně (spíš jen jeden) a normálně jsem si ho sladila.
Podnikni s dcerkou nějakou výletní akci, uspořádej nějakou šílenou sešlost s lidma a dej si do nosu, nebo udělej něco, co by ses jinak neodvážila udělat (vylez na nějakou horu, skoč bungee, sje´d nějakou řeku, dej si šneky k večeři, co já vím...) prostě nějakou pořádnou bláznivinu
Není tady
Ahoj Ivečko!!!Já jsem byla na revizi v únoru po ZT v 5tt. Bříško mě pobolívalo více asi týden po revizi, ale pak už to bylo v pohodě.Špinění minimální, ale MS u mě dorazila až po 6 týdnech. Po první MS jsem byla u dr. a ta mi řekla, že je vše v pořádku a nic nebrání v dalším snažení. Jinak kontryhel piju taky a ještě užívám calibrum babyplan vitamíny. Přeji ti hodně štěstí
Není tady
díky holky za tipy, no já sem jetě po týdnu a něco pořád strašně unavená a vyšťavená... Verannko - na výlet bych s malou asi daleko nedošla - a na bungee bych nešla ani za nic:-)))) S tím kontryhelem to nepřeháním, zas tak dobré to není abych to musela pít furt:-)
Trošku mám strach, protože furt špiním - dokonce mi připadá že ještě víc, ale v pátek nebo str. jdu k doktorovi, tak snad to bude ok. Tak se mějte holky fajn a přeju hodně štěstí!
Není tady
ivečko taky jsem po potratu a taky pořád špiním ale doufám že to brzo přejde podbříšek taky pobolívá. kontryhelový čak pij půl litr denně ne víc a při MS vysaď a až skončí zase začni pít je to důležité aby jsi to při MS nepila. Hodně štěstíčka
Není tady
Ivecko, bud v klidu, spineni nevadi, ja zase nespinila vubec a bylo to spatne, pac na kontrolnim utz byly rezidua (zbytky) a po obou revizich mi hrozila revize revize..Nastesti k tomu nedoslo. Ale co doktor to nazor, nam v nemocnici rekli ze 4-5 den zesili spineni do krvaceni a nic se nedeje..Nejlepsi kontrola je utz..ja chodila tesne po revizi diky tem reziduim 1x tydne..
Není tady
Ollii, ono je to asi vazne u kazdeho doktora jine, moje dr. dela utz pri kazde kontrole v tehu i pri beznych prohlidkach a o zadnych omezenich nemluvila..Tobe hrozne moc drzim palce, ty uz si zadne neprijemnosti nezaslouzis..Pevne verim, ze se zase sejdeme v nejake tehulkovske diskuzi a budeme tam az do konce!!!
Není tady
díky moc holky za radu ohledně čaje a tak vůbec, každá rada dobrá - hlavně v takovýchto pitomých situacích.... držím vám pěstičky ať jste taky brzy v pohodě....
Není tady
mám za sebou dvě revize (obě rok 2006) a pokaždé to bylo stejné, když pominu psychickou stránku věci tak cca 14 dní špinění a pak už normálka.
Další snažení jsme po první revizi vydrželi 3 měsíce a po té druhé sotva dva noo a z toho máme Káju :-)
Teď jsme vysadila HA a chceme se začít snažit o druhé mimi, tak mám taky strach po tom všem jak to bude probíhat...
Není tady
Oliii a já se k vám jarňátkům už snad konečně přidám, po návštěvě CAR v září, nebo po naší "plodné" dovolené
Není tady
Olii, rada bych, ale dva mesice po druhe revizi si jeste neumim predstavit, ze bychom to meli zacit zkouset..Takze nejdriv vysledky z Gennetu a pak az budu mit odvahu to znova zkusit..Ale vam bych to strasne moc prala..Verim, ze budes mit jak pohnojeno a bude to coby dup!! Po prvni revizi jsem otehotnela okamzite hned prvni mesic..
Petulacko, drzim palce aby vam u Apolinare pomohli, ja mam kolem 10.srpna mit vysledky z Gennetu. To budu trochu nervozni..A drzim palce na tu dovolenou!!!!
Není tady
my už to na jarňátka 2010 asi nestihnem, ale bylo by to fajne.... vidim to na letňátko - dá-li Pán Bůh... jinak vám držím pěstičky ať je na jaře plná porodnice!!!! (a samozřejme vy v ní)
Není tady
Ahoj holky, moc držím všem palečky, ať nám to brzy vyjde..
Oli, psala jsi konrtyhelový čaj max půl litru denně. Myslíš, že se víc nemá?
Není tady
Renčo co já kupuju je to normálně sačkovaný jeden sáček je na půl litra a je tam napsané jeden děnně a já to teda dodržovala myslím že všeho z mírou je nejlepší lék a nezapomeň decku dvě červeného sem tam já teda tak obden někdy o denně ale opravdu z mírou třeba jsem si dělala střik to osvěží a není člověk ožralej doporučují to i v některých CARech před IVF a já nevím co ale něco s tohodle mi poprvé k těhu pomohlo a hned jak se zbrchám začnu se opět o miminko snažit ale tuhle kůru začnu hned jak přestanu krvácet a brát antibiotika k tomu selen zinek a to by bylo aby zase nebylo že jo
Není tady