19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Pavlo, díky moc za odkaz
Není tady
Pletu se Vám do diskuze, zajímalo by mě, co dělají předkoláci ve kolce navíc oproti niímu ročníku kolky.
Mému malému bude 6 v říjnu, do koly nejde. V pátek odpoledne ve kolce příteli oznámili, e od pondělí bude chodit malý do předkolní třídy, protoe jim do prostřední třídy přibudou mladí děti a on věkově má k předkolákům nejvíc.
Dost mě mrzí, e učitelkám nestálo ani za to, říci mi tu zprávu osobně. Nejspíe tuili, e by se mi to nelíbilo. Malého u namotivovali a ten se do nové třídy těí.
Já jsem spíe proti, protoe po návratu z Ruska stihl chodit do této prostřední třídy pravidelně jen 2 měsíce, dobře zapadl do kolektivu a pozoruji u něj obrovský pokrok v kreslení. Do té doby kreslit odmítal a během 2 měs. se naučil drel líp tuku a dokonce kreslí dobrovolně :-)
Barvy pozná a umí pojmenovat vechny, tvary pozná, ale pojmenovat neumí, roční období pojmenovat neumí, kromě toho, které zrovna je. Spočítat umí předměty bezpečně do 5 a nyní se mu to často povede i do 10.
Já se bojím, e bude v předkolácích trochu zaostalý, přeci jen, oni chodí do předkoláků od září, nevím, jestli je to výhoda, e ho "potáhnou" dopředu a pořád mám pocit, e by bylo lepí, kdyby zůstal v té třídě, kde je.
On se vyrovnává se změnami navenek dobře, jene v jeho případě bylo těch změn kvůli tomu naemu cestování víc ne dost, jetě se bude muset vyrovnat s příchodem sourozence, tak si nějak nemyslím, e pro něj bude přínos měnit třídu ve kolce po 2 měsících. Aby zase něměl nějaké noční můry. Co si o tom myslíte.
Není tady
Vidím, e tu můj dotaz asi zapadl... Synkovi se první den v nové třídě líbilo, protoe mají jiné hračky a hlavně nemusí po obědě spát.
Není tady
Ahoj Evi
V předkolácích se více věnují třeba grafomotorice, tj. e mají přímo nějaké pracovní listy kde dětem rozdají kadému papír a to má za úkol tam třeba klikatou nebo rovnou čárou dotvořit obrázek, spojit stejné věci, domalovat chybějící část obrázku atp.. je to ji takový základ nácviku psaní.
Pak se také více věnují výslovnosti, cvičí různá písmena. Nebo se učí vytleskávat slabiky či poznávat první případně poslední písmenko ve slově.
Je dobře, e se synovi v nové třídě líbilo a neměl problémy s tím e jsou ostatní děti napřed.
Drím palce a se mu tam líbí i dál.
Není tady
Včera si přinesl, co dělali. Na 4 obrázcích bylo 2 - 5 zvířátek a otázka, čeho je více a čeho je méně.
On zvířata spočítá a pozná, čeho je méně a více, ale to vyjadřování, aby řekl sám celou větou: Pejsků je méně ne kočiček. Kočiček je více ne pejsků." To u je nad jeho vyjadřovací schopnosti. Take asi dobře, e do předkoláků chodí a potáhnou ho dopředu, plus jestli bude nosit podobné vybarvené obrázky domů, vím co můeme v krátkosti pak doma jetě zopakovat. Nedělám si iluze, e ve kolce při tolika dětech by měla paní učitelka čas s ním nějak moc mluvit. S jednoduchou matematikou asi problémy mít nebude, nějak ho začalo bavit počítat předměty do 10 a pořád něco počítá.
Není tady
Naa mladá chodila do triedy so samými rovesníkmi, ale tento posledný rok ich rozdelili na 2 triedy a doplnili tú polku mladími, lebo do predkolskej triedy môe podža normy chodi najviac detí, čie takto získali viac vožných miest pre nové malé deti. Naa je najstaria a paradox je, e medzi ňou a najmladím dieaom v ich predkolskej triede je 23 mesiacov :-) A fungujú myslím v pohode.
Není tady