Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 7. 7. 2006 21:49

Ynnej
♥------

Re: kolik měsíčně projíte ?

Irenka21 napsal(a):

Tak to snad polykáte vzduch nebo jsou děti ještě malé, já jsem zkoušela ušetřit, ale 1500 na jídlo je minimum a to ještě chodí na obědy do jídelny.

No, děti malé nejsou...dcera 18 a syn 16, ale musím podotknout, že je postižený a je zhruba polovinu dní z měsíce v ústavu.  A taky jsem zapomněla napsat, že mám asi 800,- každý měsíc ve stravenkách....rodna  Dcera ve škole obědy nemá a manžel jen ob týden, když má odpolední nosí si jídlo z domova. A ještě jedna důležitá věc - jednou až dvakrát do měsíce zabijeme králíka....aby bylo v neděli maso....vissla No teď trochu vážně...jíme úplně normálně, maso máme několikrát v týdnu. Ale třeba když dělám ptáčky, tak to nebalím do masa, ale maso a ostatní přísady  vhodím volně do omáčky, není potom toho masa potřeba tolik, když upeču kuře, musí vždycky něco zbýt na druhý den abych  mohla ještě udělat rizoto.... sladkosti a ovoce dětem kupujeme také, ale po jednotlivých kusech. Když se to nakoupí najednou je to hned pryč. Je to náročný, ale když chci abychom mohli jet v zimě na hory, děti v létě na tábor, abychom se normálně oblékali, občas si zašli do kina, potom jediná věc na které se dá ušetřit je jídlo.  Taky jsem si nikdy nemyslela, že bych s tím vyšla, ale když není kam sáhnout, musí se s tím vyjít.....

Co mě nezabije, to mě posílí.....

Není tady

#52 11. 7. 2006 21:44

ctyr,listek
♥♥♥♥---

markvartice21 napsal(a):

Jsem z vás v šoku. Jsme s přítelem dva a po zaplacení nájmu, půjček a všeho okolo, mi na měsíc na všechno zbyde 3000-5000,-. Podle okolností. Z toho se platí obědy, benzín, jsme oba kuřáci a kafaři a vařím často a i když jedu od výplaty k výplatě, jde to dobře. Já mít na měsíc 8000,- jen na jídlo, za pár měsíců si ušetřím na auto. :-D. Je sice pravda, že se nestarám o vejce, každou neděli mám u tchýně oběd a občas dostanu zeleninu od rodičů (bydlí jinde, jezdíme tam jen jednou za měsíc) ale stejně je to sranda. Užívám si to. Jsem mladá a dostala jsem nejlepší školu, šetřit a šetřit. Co se v mládí naučíš.... rock

Šetři,šetři-než přijdou děti tongue dudlik

Není tady

#53 12. 7. 2006 11:49

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

my sme dvaja a tiež prejeme tak 4tisíc a to nerátam obedy, tie sú zvl᚝. ako je to možné? a varíme len cez víkend hmm

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#54 13. 7. 2006 21:49

Teru
♥♥♥♥---

bambulka napsal(a):

A myslím si,že tu jsou ženský na tom stejně,že nejsem jediná.

Ahoj Bambulko,

po přečtení Tvého přízpěvku jsem se za sebe začala strašně stydět. Já žiju jen s přítelem, děti nemáme a vyděláváme společně přes čyřicet tisíc. Žijeme v Praze, bydlíme v podnájmu, přítel platí alimenty plus peníze navíc pro děti, já si platím stvabní spoření, kurz jógy a splácím půjčku. Nicméně i tak nám zůstane přes dvacet tisíc na měsíc - což všechno utratíme a převážně za jídlo plus kafe a tak po restauracích plus cigarety.
Vím, že to zdaleka není normální a potom, co jsem si tady přečetla se fakt stydím, protože já so věčně stěžuji, že nemám peníze a navíc mám pocit, že si zas nic tak moc nekupuju... no prostě jsem opravdu pitomá.
TGeď se chystáme stěhovat sae do zahraničí (pokud to vyjde) a já nevím, jak se mi podaří splatit všechno, co musím splatit do konce roku... a tak se snažím maximálně šetřit, ale stejně to nedokážu.
Takže tě strašně obsivuji a strašně bych chtěla být tak moc ěikovná jako ty. Nejen že jsi kouzelnice, ale navíc bych řekla, že mᚠskvělý přístup a nehroutíš se. Takže si tě beru za vzor lol zhcela upřímně a držím moc moc palce hjarta

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#55 14. 7. 2006 7:45

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Prostě žiješ jinak, já také slušně vydělávám, ale všechno padne na moje syny a jejich srudium, jediný luxus, který si dopřávám, je, že jezdím do práce autem, kluci nic nepožadují, ale jenom blbá autočkola stojí 10000, hodně toho snědí a já jim dopřávám dietní maso i zeleninu  a   chodí docela hezky oblékaní,mají každý svůj pokoj a počítač i televizi, kola a vše to, co v dnešní době děti mají. jejich táta na ně nechce platit, soudím se s ním, ale zatím jsem neviděla ani korunu, Jednou budeš ,Teru, investovat do dětí, tak si užívej nyní a neměj výčitky, to, že si spoříš stavebko je rozumné.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#56 14. 7. 2006 9:19

Teru
♥♥♥♥---

Irenka21 napsal(a):

Prostě žiješ jinak, já také slušně vydělávám, ale všechno padne na moje syny a jejich srudium, jediný luxus, který si dopřávám, je, že jezdím do práce autem, kluci nic nepožadují, ale jenom blbá autočkola stojí 10000, hodně toho snědí a já jim dopřávám dietní maso i zeleninu  a   chodí docela hezky oblékaní,mají každý svůj pokoj a počítač i televizi, kola a vše to, co v dnešní době děti mají. jejich táta na ně nechce platit, soudím se s ním, ale zatím jsem neviděla ani korunu, Jednou budeš ,Teru, investovat do dětí, tak si užívej nyní a neměj výčitky, to, že si spoříš stavebko je rozumné.

Ahoj Irenko,

jenže my to s přítelem opravdu přeháníme. Přítel ani neví, že splácím půjčku. Než odjedeme (což on plánuje za tři měsíce), musím mít vše splaceno, což dělá přes třicet tisíc... a já jsem teď na sebe opravdu naštvaná, protožš kdybych byla aspoň malinko rozumná dříve, nemusela bych teď v kuse myslet na to, kde dám dohromady tolik peněz + ještě ušetřím na začátky v cizině.
Jasně, pozdě bycha honit, zas tak extrémně to neprožívám, ale hlavně ve chvíli kdy čtu, že někdo kupuje jogurty a ovoce jen dětem atp. a přitom si vzpomenu, kolik jogurtů a ovoce já už jsem vyházela, protože mi to prostě nechutnalo, nebo jsem to nechala v klidu zkazit... tak se za sebe fakt stydím.
A co je asi nejhorší - teď, když chodím po obchodě s vědomím, že  musím šetřit, tak stejně mám pocit, že nelze ušetřit nic, prostě vůbec nevím, jak bych to dělala, kdybych měla rozpočet jako Bambulka. je fakt, že neumím vařit, takže je to pořád kuře+brambory, vepřové + brambory, těstoviny s nivou a smetanou a hráškem... řízky + beambory gloria A tam fakt není co ušetřit, takže se chystám teď napsat do kuchyňky tummenupp
Tvůj manžel je parchatnt, je to smutné, když člověk zjistí, s kým má děti. No nic, je vidět, že jsi silnná ženská, držím palce hjarta

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#57 14. 7. 2006 10:35

Andrejka
♥♥♥----

My jsme doma 3,dva dospělí a jedno 3leté dítě a měsíčně projíme asi něco kolem 4000-4500kč.Ale ktomu připočítavám veškerou drogerii a také drobnou kosmetiku co je třeba kupovat jako krémy,plet.vody atd..Snažím se šetřit,ale někdy je to složité.Aby si naše rodina mohla tzv.žrát tak bych měsíčně potřebovala něco kolem 10000kč.To si můžeme dopřát pouze jednou do roka a to na vánoce..Zdravím všechny a přeji pevné nervy....

Není tady

#58 14. 7. 2006 15:39

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Jo jenže já to řeším rohlíky + něco, jednou denně mají teplé jídlo, buď uvařím večer dopředu nebo jdou do jídelny, vždycky jsem si říkala, že řeči o tom, co snědí dorůstající kluci musí přehánět, ale není to tak, kdybych měla čas, můžu vařit dvakrát denně a snědí to stejně, samozřejmě děláme i levná jídla, hlavně , aby toho bylo vždy dost. Prostě kluci nemají třeba spotřebu nějaké extra kosmetiky, ale jídlo a sportovní boty.

Není tady

#59 14. 7. 2006 20:39

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Když člověk ví, že má jen minimální sumu a s ní musí vyjít, tak s tím vyjde, pokud je rozumný a umí si odříct. Jenže když má někdo další v rodině mlsný "čumák" a nenechá si vysvětlit, že na žranici prostě není, tak to je pak těžký. Za sebe můžu říct, že bych si dovedla odříct a určitou minimální sumu na jídlo bych si rozvrhla tak, abych přežila. Je ale pravda, že vážím 45 kg a tak nemám takovou spotřebu. Mě osobně stačí k snídani kafe, k obědu hustá polívka s chlebem a k večeři třeba rohlík s jogurtem, ale tohle nemůžu předložit svýmu choovi.... Jednou mi donesl recept na svíčkovou, která mu strašně chutnala v příbuzné rodině - ingredience byly: pravá svíčková, celé máslo, 3 smetany atd..... Takže jsem recept vyhodila, svíčkovou uvařila ze zadního hovězího, použila jsem třetinu másla pod zeleninu a na zahuštění jednu šlehačku a manžel mlaskal nad talířem a chválil se, jaký donesl do rodiny super recept. Občas ho takhle musím ošidit. Stejně ale za jídlo utratíme hodně....

Iveta X

Není tady

#60 14. 7. 2006 21:45

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

JASNĚ TO MUSELA BÝT BOMBA NA RYCHLOU NÁVŠTĚVU ZÁCHODU, DÁVÁM TAKÉ JEDNU SMETANU.

Není tady

#61 17. 7. 2006 12:50

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Iveta X: jestlis neměla vyhodit s receptem i manžela... (nadsázka)....je fakt, že chlap většinou nemá představu, co stojí potraviny....

Není tady

#62 4. 8. 2006 19:48

x256987
Host

Patřím k těm "rozhazovačnějším". Obědváme oba v práci, přesto projíme nejmíň 1500 za týden, tedy 6000 za měsíc pro dva.

Týdenní nákup obnáší cca 250,- za ovoce a zeleninu, 250,- za maso a uzeniny, 300,- za jogurty, sýry, máslo, mlíko, vajíčka, stovku za pečivo, 200,- za džus, sirup, pivo, stovku nechám v mrazicím boxu (někdy zmrzlina, někdy pizza, nějaký polotovar), zbytek za věci jako olej, mouka, luštěniny, cukr, koření...

Užívám si, že nemusím počítat každou korunu, vím, že to nemusí trvat věčně.

#63 5. 8. 2006 13:05

PetraPe
♥♥-----

Moje mamka má celkem čtyřčlennou rodinu a projedí v rozmezí 8.000-10.000. Rodina se skládá z mamky, taky a dvou dospělých bratrů.

Není tady

#64 7. 8. 2006 11:02

bajaja
♥♥♥♥♥♥-

Taky patříme k těm méně spořivým... pro dva + pes to je tak cca 6 - 7.000 měsíčně....ale ani jeden z nás nemá obědy v práci...

zatím moc šetřit nemusíme, ale kdo ví....

http://img524.imageshack.us/img524/9357/138io.jpg

Není tady

#65 8. 8. 2006 9:57

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

gvina napsal(a):

U nás to dělá tak 1700 kč na osobu včetně obědů / škola, zaměstnání/.Je to moc nebo málo ?

to mi prijde hodne malo.....

Není tady

#66 8. 8. 2006 9:58

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

bambulka napsal(a):

Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.

co?? a co jite? mate zahradu a tak??? ja to nechapu

Není tady

#67 8. 8. 2006 10:46

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Barborka napsal(a):

My jsme dva a projíme měsíčně (+ drogerie) cca 2.500,- Kč. Ale je pravda, že moc nevaříme.

a vpraci jite co? nic? rohliky??? zapocitala jste i tohle?

Není tady

#68 8. 8. 2006 13:27

rogersova
♥♥♥♥♥--

my jsme doma 2 dospělí a 2 děti (10,13let) a  měsíčně projíme tak 5- 6000Kč + další 2000Kč  padnou na drogerii,kino,restaurace.Dokázala jsem měsíčně ještě tak 8-10 000Kč ušetřit,ale teď budeme splácet 6000kč hypotéku na dům,tak budu muset začít víc počítat.

Není tady

#69 12. 9. 2006 12:26

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jsme 4 (klluci 14+10 let), ale jak se snažím, tak se snažím, pod 10000,-Kč se nedostanu-v práci nemám jídelnu, takže musím čas od času na teplé jídlo do hospody,to se pod 60,-Kč nevejdu.A to nemluvím, když jsou vánoce, velikonoce nebo prázdniny, to od kuchyňské linky neodejdu.
Chceme jíst zdravě, takže živé jogurty, sýry, ovoce, zelenina, kvalitní libové maso, ryby- to opravdu není levné.A to jsem občas líná nevařit teplé jídlo (jinak denně teplé  večeře), takže zhřeším a koupím  vídeňské nebo debrecínské párky.Večer si rádi otevřeme lahev vína, abychom neďobali  nezdravé a tak dobré slanosti, tak koupím kvalitní sýr a hroznové víno...Je fak, že pár dní před výplatou vracím lahve, vyklepávám kapsy a slibuju si, že už začnu šetřit.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#70 31. 1. 2008 18:41

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Také jsem se pustila do výpočtů za měsíc... za měsíc se nám má narodit přírůstek,... takze je pravdea, ze ve vydajich za leden mam i pleny dopredu atd... ale jidlo s drogerii dohromady me vyslo na deset tisici pro dva ( a kousek v brisku).... nechodim uz do prace, takze jim take doma i obedy... No, budu s tim muset neco udelat, pravda - bydlime v Praze a leden je dlouhy, a take po Novem roce se plno veci prodrazilo...ale i tak je to dost ze?

Není tady

#71 31. 1. 2008 21:39

Helča2
♥♥♥♥♥--

bambulka napsal(a):

Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.

To není možné   yikes   yikes   yikes   yikes   yikes   yikes   yikes   yikes   yikes   yikes .My jsme čtyři a i s drogerií utratím 8.000,-Kč /měsíčně.A to Zuzanka jí jako vrabčák.

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#72 1. 2. 2008 0:18

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak proto nic neušetříme - jsme 2-3, kupuji hodně ovoce a zeleniny, jogurty, dobré čokolády i salámy, ale i jiné  laskominy,po jídle i pivečko, jsme labužníci/nenažranci/ a na to nám stačí 10 -15 tisíc grater , tak to jíme asi za ty děti, co mají na den 30,- Kč

Není tady

#73 1. 2. 2008 9:56

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Přírůstek po zdražení dělá u nás tak tři tisíce měsíčně.

Není tady

#74 1. 2. 2008 11:27

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Irenka - tak to by mi vychazelo... pred rokem jsem si to psala take  - a vyslo mi asi 6500 a nyni cca 10 tis - kdyz odectu pleny, tak to vychazi asi devet a to by vychazelo, jak rikas....
Je pravda, ze taky nesetrim, nekontroluji co stoji mene a co vice.. a td... to na co mame chut, to vemu

Není tady

#75 1. 2. 2008 11:42

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Já už díky tomu, kolik dělá spotřeba těch mých adolescentů pomalu kupuji raději víc a něčeho levnějšího, naovoci tedy moc nešetřím a na mléku také ne.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí