18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Irenka21 napsal(a):
Tak to snad polykáte vzduch nebo jsou děti jetě malé, já jsem zkouela uetřit, ale 1500 na jídlo je minimum a to jetě chodí na obědy do jídelny.
No, děti malé nejsou...dcera 18 a syn 16, ale musím podotknout, e je postiený a je zhruba polovinu dní z měsíce v ústavu. A taky jsem zapomněla napsat, e mám asi 800,- kadý měsíc ve stravenkách.... Dcera ve kole obědy nemá a manel jen ob týden, kdy má odpolední nosí si jídlo z domova. A jetě jedna důleitá věc - jednou a dvakrát do měsíce zabijeme králíka....aby bylo v neděli maso.... No teď trochu váně...jíme úplně normálně, maso máme několikrát v týdnu. Ale třeba kdy dělám ptáčky, tak to nebalím do masa, ale maso a ostatní přísady vhodím volně do omáčky, není potom toho masa potřeba tolik, kdy upeču kuře, musí vdycky něco zbýt na druhý den abych mohla jetě udělat rizoto.... sladkosti a ovoce dětem kupujeme také, ale po jednotlivých kusech. Kdy se to nakoupí najednou je to hned pryč. Je to náročný, ale kdy chci abychom mohli jet v zimě na hory, děti v létě na tábor, abychom se normálně oblékali, občas si zali do kina, potom jediná věc na které se dá uetřit je jídlo. Taky jsem si nikdy nemyslela, e bych s tím vyla, ale kdy není kam sáhnout, musí se s tím vyjít.....
Není tady
markvartice21 napsal(a):
Jsem z vás v oku. Jsme s přítelem dva a po zaplacení nájmu, půjček a veho okolo, mi na měsíc na vechno zbyde 3000-5000,-. Podle okolností. Z toho se platí obědy, benzín, jsme oba kuřáci a kafaři a vařím často a i kdy jedu od výplaty k výplatě, jde to dobře. Já mít na měsíc 8000,- jen na jídlo, za pár měsíců si uetřím na auto. :-D. Je sice pravda, e se nestarám o vejce, kadou neděli mám u tchýně oběd a občas dostanu zeleninu od rodičů (bydlí jinde, jezdíme tam jen jednou za měsíc) ale stejně je to sranda. Uívám si to. Jsem mladá a dostala jsem nejlepí kolu, etřit a etřit. Co se v mládí naučí....
etři,etři-ne přijdou děti
Není tady
my sme dvaja a tie prejeme tak 4tisíc a to nerátam obedy, tie sú zvlá. ako je to moné? a varíme len cez víkend
Není tady
bambulka napsal(a):
A myslím si,e tu jsou enský na tom stejně,e nejsem jediná.
Ahoj Bambulko,
po přečtení Tvého přízpěvku jsem se za sebe začala straně stydět. Já iju jen s přítelem, děti nemáme a vyděláváme společně přes čyřicet tisíc. ijeme v Praze, bydlíme v podnájmu, přítel platí alimenty plus peníze navíc pro děti, já si platím stvabní spoření, kurz jógy a splácím půjčku. Nicméně i tak nám zůstane přes dvacet tisíc na měsíc - co vechno utratíme a převáně za jídlo plus kafe a tak po restauracích plus cigarety.
Vím, e to zdaleka není normální a potom, co jsem si tady přečetla se fakt stydím, protoe já so věčně stěuji, e nemám peníze a navíc mám pocit, e si zas nic tak moc nekupuju... no prostě jsem opravdu pitomá.
TGeď se chystáme stěhovat sae do zahraničí (pokud to vyjde) a já nevím, jak se mi podaří splatit vechno, co musím splatit do konce roku... a tak se snaím maximálně etřit, ale stejně to nedokáu.
Take tě straně obsivuji a straně bych chtěla být tak moc ěikovná jako ty. Nejen e jsi kouzelnice, ale navíc bych řekla, e má skvělý přístup a nehroutí se. Take si tě beru za vzor zhcela upřímně a drím moc moc palce
Není tady
Prostě ije jinak, já také sluně vydělávám, ale vechno padne na moje syny a jejich srudium, jediný luxus, který si dopřávám, je, e jezdím do práce autem, kluci nic nepoadují, ale jenom blbá autočkola stojí 10000, hodně toho snědí a já jim dopřávám dietní maso i zeleninu a chodí docela hezky oblékaní,mají kadý svůj pokoj a počítač i televizi, kola a ve to, co v dnení době děti mají. jejich táta na ně nechce platit, soudím se s ním, ale zatím jsem neviděla ani korunu, Jednou bude ,Teru, investovat do dětí, tak si uívej nyní a neměj výčitky, to, e si spoří stavebko je rozumné.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Prostě ije jinak, já také sluně vydělávám, ale vechno padne na moje syny a jejich srudium, jediný luxus, který si dopřávám, je, e jezdím do práce autem, kluci nic nepoadují, ale jenom blbá autočkola stojí 10000, hodně toho snědí a já jim dopřávám dietní maso i zeleninu a chodí docela hezky oblékaní,mají kadý svůj pokoj a počítač i televizi, kola a ve to, co v dnení době děti mají. jejich táta na ně nechce platit, soudím se s ním, ale zatím jsem neviděla ani korunu, Jednou bude ,Teru, investovat do dětí, tak si uívej nyní a neměj výčitky, to, e si spoří stavebko je rozumné.
Ahoj Irenko,
jene my to s přítelem opravdu přeháníme. Přítel ani neví, e splácím půjčku. Ne odjedeme (co on plánuje za tři měsíce), musím mít ve splaceno, co dělá přes třicet tisíc... a já jsem teď na sebe opravdu natvaná, proto kdybych byla aspoň malinko rozumná dříve, nemusela bych teď v kuse myslet na to, kde dám dohromady tolik peněz + jetě uetřím na začátky v cizině.
Jasně, pozdě bycha honit, zas tak extrémně to neproívám, ale hlavně ve chvíli kdy čtu, e někdo kupuje jogurty a ovoce jen dětem atp. a přitom si vzpomenu, kolik jogurtů a ovoce já u jsem vyházela, protoe mi to prostě nechutnalo, nebo jsem to nechala v klidu zkazit... tak se za sebe fakt stydím.
A co je asi nejhorí - teď, kdy chodím po obchodě s vědomím, e musím etřit, tak stejně mám pocit, e nelze uetřit nic, prostě vůbec nevím, jak bych to dělala, kdybych měla rozpočet jako Bambulka. je fakt, e neumím vařit, take je to pořád kuře+brambory, vepřové + brambory, těstoviny s nivou a smetanou a hrákem... řízky + beambory A tam fakt není co uetřit, take se chystám teď napsat do kuchyňky
Tvůj manel je parchatnt, je to smutné, kdy člověk zjistí, s kým má děti. No nic, je vidět, e jsi silnná enská, drím palce
Není tady
My jsme doma 3,dva dospělí a jedno 3leté dítě a měsíčně projíme asi něco kolem 4000-4500kč.Ale ktomu připočítavám vekerou drogerii a také drobnou kosmetiku co je třeba kupovat jako krémy,plet.vody atd..Snaím se etřit,ale někdy je to sloité.Aby si nae rodina mohla tzv.rát tak bych měsíčně potřebovala něco kolem 10000kč.To si můeme dopřát pouze jednou do roka a to na vánoce..Zdravím vechny a přeji pevné nervy....
Není tady
Jo jene já to řeím rohlíky + něco, jednou denně mají teplé jídlo, buď uvařím večer dopředu nebo jdou do jídelny, vdycky jsem si říkala, e řeči o tom, co snědí dorůstající kluci musí přehánět, ale není to tak, kdybych měla čas, můu vařit dvakrát denně a snědí to stejně, samozřejmě děláme i levná jídla, hlavně , aby toho bylo vdy dost. Prostě kluci nemají třeba spotřebu nějaké extra kosmetiky, ale jídlo a sportovní boty.
Není tady
Kdy člověk ví, e má jen minimální sumu a s ní musí vyjít, tak s tím vyjde, pokud je rozumný a umí si odříct. Jene kdy má někdo dalí v rodině mlsný "čumák" a nenechá si vysvětlit, e na ranici prostě není, tak to je pak těký. Za sebe můu říct, e bych si dovedla odříct a určitou minimální sumu na jídlo bych si rozvrhla tak, abych přeila. Je ale pravda, e váím 45 kg a tak nemám takovou spotřebu. Mě osobně stačí k snídani kafe, k obědu hustá polívka s chlebem a k večeři třeba rohlík s jogurtem, ale tohle nemůu předloit svýmu choovi.... Jednou mi donesl recept na svíčkovou, která mu straně chutnala v příbuzné rodině - ingredience byly: pravá svíčková, celé máslo, 3 smetany atd..... Take jsem recept vyhodila, svíčkovou uvařila ze zadního hovězího, pouila jsem třetinu másla pod zeleninu a na zahutění jednu lehačku a manel mlaskal nad talířem a chválil se, jaký donesl do rodiny super recept. Občas ho takhle musím oidit. Stejně ale za jídlo utratíme hodně....
Není tady
JASNĚ TO MUSELA BÝT BOMBA NA RYCHLOU NÁVTĚVU ZÁCHODU, DÁVÁM TAKÉ JEDNU SMETANU.
Není tady
Iveta X: jestlis neměla vyhodit s receptem i manela... (nadsázka)....je fakt, e chlap větinou nemá představu, co stojí potraviny....
Není tady
Patřím k těm "rozhazovačnějím". Obědváme oba v práci, přesto projíme nejmíň 1500 za týden, tedy 6000 za měsíc pro dva.
Týdenní nákup obnáí cca 250,- za ovoce a zeleninu, 250,- za maso a uzeniny, 300,- za jogurty, sýry, máslo, mlíko, vajíčka, stovku za pečivo, 200,- za dus, sirup, pivo, stovku nechám v mrazicím boxu (někdy zmrzlina, někdy pizza, nějaký polotovar), zbytek za věci jako olej, mouka, lutěniny, cukr, koření...
Uívám si, e nemusím počítat kadou korunu, vím, e to nemusí trvat věčně.
Moje mamka má celkem čtyřčlennou rodinu a projedí v rozmezí 8.000-10.000. Rodina se skládá z mamky, taky a dvou dospělých bratrů.
Není tady
Taky patříme k těm méně spořivým... pro dva + pes to je tak cca 6 - 7.000 měsíčně....ale ani jeden z nás nemá obědy v práci...
zatím moc etřit nemusíme, ale kdo ví....
Není tady
gvina napsal(a):
U nás to dělá tak 1700 kč na osobu včetně obědů / kola, zaměstnání/.Je to moc nebo málo ?
to mi prijde hodne malo.....
Není tady
bambulka napsal(a):
Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.
co?? a co jite? mate zahradu a tak??? ja to nechapu
Není tady
Barborka napsal(a):
My jsme dva a projíme měsíčně (+ drogerie) cca 2.500,- Kč. Ale je pravda, e moc nevaříme.
a vpraci jite co? nic? rohliky??? zapocitala jste i tohle?
Není tady
my jsme doma 2 dospělí a 2 děti (10,13let) a měsíčně projíme tak 5- 6000Kč + dalí 2000Kč padnou na drogerii,kino,restaurace.Dokázala jsem měsíčně jetě tak 8-10 000Kč uetřit,ale teď budeme splácet 6000kč hypotéku na dům,tak budu muset začít víc počítat.
Není tady
Jsme 4 (klluci 14+10 let), ale jak se snaím, tak se snaím, pod 10000,-Kč se nedostanu-v práci nemám jídelnu, take musím čas od času na teplé jídlo do hospody,to se pod 60,-Kč nevejdu.A to nemluvím, kdy jsou vánoce, velikonoce nebo prázdniny, to od kuchyňské linky neodejdu.
Chceme jíst zdravě, take ivé jogurty, sýry, ovoce, zelenina, kvalitní libové maso, ryby- to opravdu není levné.A to jsem občas líná nevařit teplé jídlo (jinak denně teplé večeře), take zhřeím a koupím vídeňské nebo debrecínské párky.Večer si rádi otevřeme lahev vína, abychom neďobali nezdravé a tak dobré slanosti, tak koupím kvalitní sýr a hroznové víno...Je fak, e pár dní před výplatou vracím lahve, vyklepávám kapsy a slibuju si, e u začnu etřit.
Není tady
Také jsem se pustila do výpočtů za měsíc... za měsíc se nám má narodit přírůstek,... takze je pravdea, ze ve vydajich za leden mam i pleny dopredu atd... ale jidlo s drogerii dohromady me vyslo na deset tisici pro dva ( a kousek v brisku).... nechodim uz do prace, takze jim take doma i obedy... No, budu s tim muset neco udelat, pravda - bydlime v Praze a leden je dlouhy, a take po Novem roce se plno veci prodrazilo...ale i tak je to dost ze?
Není tady
bambulka napsal(a):
Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.
To není moné .My jsme čtyři a i s drogerií utratím 8.000,-Kč /měsíčně.A to Zuzanka jí jako vrabčák.
Není tady
Tak proto nic neuetříme - jsme 2-3, kupuji hodně ovoce a zeleniny, jogurty, dobré čokolády i salámy, ale i jiné laskominy,po jídle i pivečko, jsme labuníci/nenaranci/ a na to nám stačí 10 -15 tisíc , tak to jíme asi za ty děti, co mají na den 30,- Kč
Není tady
Přírůstek po zdraení dělá u nás tak tři tisíce měsíčně.
Není tady
Irenka - tak to by mi vychazelo... pred rokem jsem si to psala take - a vyslo mi asi 6500 a nyni cca 10 tis - kdyz odectu pleny, tak to vychazi asi devet a to by vychazelo, jak rikas....
Je pravda, ze taky nesetrim, nekontroluji co stoji mene a co vice.. a td... to na co mame chut, to vemu
Není tady
Já u díky tomu, kolik dělá spotřeba těch mých adolescentů pomalu kupuji raději víc a něčeho levnějího, naovoci tedy moc neetřím a na mléku také ne.
Není tady