27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Kely06 napsal(a):
Větinu z vás obdivuji, jak umíte etřit. My projíme měsíčně 9tis. Je v tom ale započítáno i pití - minerálky, dusy, balené vody..Je fakt e moc nekoukám na cenu (akce, slevy), ale kupuji osvědčenou zančku jogurtu, mléka, prostě co nám chutná. Já těm slevám moc nevěřím. Například limonáda dva litry za 10 Kč - no co to musí být za patok..
Jsme na tom asi tak stejně. Počítám kolem 9.000,-- Kč (3 osoby), některý měsíc míň, někdy víc. Snaím se vybírat kvalitní, ale cenově dostupné potraviny. U jsem poučena, e pokud chci uetřit a sáhnu po levnějí variantě, větinou to zůstane.
Není tady
My jsme na tom podobně - za jídlo a pití dáme měsíčně okolo 6.000 Kč a to jsme jenom 2 s manelem. Na ceny sice koukáme, ale stejně si koupíme, co chceme...
Obdivuju Vás, kdy na tomhle dokáete uetřit, ale ono to pak člověka asi naučí, kdy holt na to není.
Není tady
Osobne to nepočítam, ani nemôem poveda, e by som si niečo nemohla dovoli kúpi ale tie zase pozerám na cenu pri kúpe, aj potravín. Pravdou je, e my máme podstatne iné ceny na Slovensku, take zrejme aj ijeme a jeme drahie. Nám dos pomáhajú rodičia z vidieka. Okrem toho chodíme nakupova ku vám, na Moravu, pretoe aj keď si premeníme slov. peniaze za české, ete stále sa vežký nákup u vás oplatí. Pochvala patrí aj irokému výberu tovaru. Jednoducho - nákupná turistika.
My jsme dva a projíme měsíčně (+ drogerie) cca 2.500,- Kč. Ale je pravda, e moc nevaříme.
Není tady
Tak tohle budu muset dát přečíst manelovi:O))).Je nás 6 a píu si nákupy.Vlezu se větinou do 6-7000kc.A to nemáme ani zahrádku ,ani zvířectvo.Kupuju vechno od vajec a po maso.Koukám hodně po slevách,ale neběím pro něco přez celý město.Vářím obědy doma.Hlavně nekupuju ádný velký zásoby,protoe jak je něco doma,druhej den to u nenajdu:O))))))
Není tady
My jsme 2. Já a syn. Jen za jídlo utratíme asi 3000,- Má týden kolu a týden praxe a protoe se učí na kuchaře, ty dva týdny praxe v měsíci nesní doma skoro nic - je nacpaný z práce . A já tomu jídlu moc nedám. Velké procento dáme za ovoce a nápoje
Není tady
Jsme dva dospělí a tri děti , měsíčně to za jídlo dělá 5 500 -6 500 Kč . Ta připomínka tchýně mi připomněla moji babičku , kdy se zmíním , e nákup stál např. 400 Kč , vyslechnu si , e jako hospodyně neobstojím . Chodí nakupovat taky , ale nechápe , e nám nestačí chleba , mlíko , máslo . Take si jezdím vylepovat reputaci tím , e zavařuju ovoce i zeleninu , dělám demy , čalamády...
Není tady
Jsme dva dospělí a máme 4000 na měsíc včetně drobných výdajů na drogerii atd. Dá se utratit i víc, ale kdy máte půjčku,leasing musíte vyjít i s mení částkou.
Jsou na tom i hůř.
Veronika1980 napsal(a):
To je snad nějaký vtip ne ? No určitě je to vtip , protoe to vychází na 26 Kč na osobu a den - za co se nemůe stravovat ani malé dítě nato dospělák !!!!!!!!!
Nepi tady nesmysly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!bambulka napsal(a):
Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.
nesmysly to nejsou nás je také pět a vejdu se do 4000, kč a to nekecám. verunko a víc nebude mít tak
uvidí e to jde
Veronika1980 napsal(a):
To je snad nějaký vtip ne ? No určitě je to vtip , protoe to vychází na 26 Kč na osobu a den - za co se nemůe stravovat ani malé dítě nato dospělák !!!!!!!!!
Nepi tady nesmysly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!bambulka napsal(a):
Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.
No nezlob se na mě,ale nám se to také nelíbí.Ale takto nám to vypočítali ti nahoře.Věř,e se snaíme přividělat i více a nečekáme jen na sociální dávky,ale ty peníze navíc padnou na boty,výlety se kolou,kolkou......A věř,e jsou na tom lidi jetě hůř.
Není tady
Veronika1980 napsal(a):
No chápu , e kdy není tak není , ale nemůe mi někdo tvrdit , e vyjde s 26,- Kč na osobu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ve kolce kdy jsou děti malé za jídlo se platí asi 18 Kč denně , tak to by ti zbývalo pouhých 8 Kč na snídani a večeři a to snad jsou tady trochu reální diskutující aby uznali , e za to se ani dítě nenají . Ovem jestli nepočítá rohlík k snídani s vodou a k večeři dalí rohlík té s vodou - v tom případě by to sedělo . Pracuji ve stravování a dělám normy na jídla - obyčejná jídla v nákladech přesahují částku jen za oběd či večeři co uvádí .
Vpřípadě e jíte jen suché brambory a rohlíky a pijete vodu z vodovodu to je pravděpodobné ............................... ¨¨koncik napsal(a):
Veronika1980 napsal(a):
Nepi tady nesmysly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!nesmysly to nejsou nás je také pět a vejdu se do 4000, kč a to nekecám. verunko a víc nebude mít tak
uvidí e to jde
Veroniko ono musí číst vechno doplňovala jsem potom,kdy jsem zjistila,e enský do toho počítají i cenu jídelny v M A Z jetě k těm 4000,- 1000,-!!!Nemusí se vysmívat,taky bych před 3roky nevěřila,ale ijeme v reálu.Nikdy nikomu nic takovýho nepřeju,ale i tahle situace má klad.Naučila jsem se vařit i z,,ničeho" něco.
Není tady
Tak se dívám,e se to pěkně rozjelo:O))))
Ono by se asi mělo napsat,co se do toho vechno počítá,jinak se tady nedohodnete!!!
Já si pamatuju,e jsem dřív udělala na nedělu 15 řízků a na pondělí někdy nezbylo.Teď udělám 6kousků a musí to stačit.
Víte,jak nakrmit est lidí z jednoho kuřete?Koupíte 3kusy-take máte 6 stehen,6 prsíček a co zbyde se uvaří buď na paprice nebo třeba rizoto.Take 18 porcí)))))!!!
Není tady
Trochu se zapojím do diskuse. 4000 Kč je fakt děsivá hranice pro pět lidí, musí to být hrozně náročný s tím vyjít. Byly doby, kdy jsem taky měla minimum, doma si dopředu naplánovala vekerý jídlo na celý týden, ve sepsala na papír a s tím chodila na nákup a věděla jsem, e prostě nesmím koupit nic navíc. Jogurty a ovoce se zeleninou jsme mohli koupit jen dětem, vařila jsem hodně z vnitřností nebo z uzenin. Bylo to hrozný období, ne e bysme si teď mohli vyskakovat, ale u je to lepí. Na týden pro 5 lidí mám 1500 Kč, počítám do toho i drogerii, jednou za čas i práek na praní, drobnosti do koly nebo nějaký levnějí kousky oblečení, např ponoky, včera jsem dceři koupila rifle za 275 Kč v SOS (vypadají jako super značkové), tak to do toho taky zahrnuju. kolku, obědy ve kole a benzín u počítáme mimo. Občas s tím samozřejmě taky nevyjdu a áhnu do rezervy, ale snaím se, aby to nebylo kadý týden. Nakupuju hodně v Penny a musím vařit teplý večeře, take taky hodně počítám, navíc manel je mlsný. Jako příklad můu napsat třeba segedínský gulá. 3/4 kg libovějího bůčku 45 Kč
1 kysaný zelí 10 Kč
1 lehačka 15 Kč
2 houskový knedlíky 25 Kč
celkem 95 Kč
Jídlo máme k večeři na dva dni, take jedna porce vyjde na asi 10 Kč. Samozřejmě děti jsou malý (12,8,4 roky), tak sní míň ne sedmnáctiletý puberák. Asi by se měla započítat i energie a nějaký drobnosti cibule, olej, mouka. Někdy nechám jídlo jen manelovi a s dětmi se odbydeme rohlíkem s jogurtem nebo s topinkama. Jo, taky bych si přála jít do obchodu a nemuset počítat a koupit si třeba Rio Mare nebo teď v zimě meloun a jahody....
Jinak souhlasím s Bambulkou, e kdy člověk ví, e prostě peníze nemá, tak se naučí čarovat.... Ani dneska například nevyhodím kosti, kdy třeba kupuju na řízky kotletu a nechám si jí vykostit, tak v týdnu z kosti uvařím na dva dny hrnec guláový polívky, zbytky masa oberu a jaká je večeře s rohlíkem. Nebo z jednoho velkýho květáku jde uvařit polívka, část se obalí a osmaí a druhá část se zapeče s bramborem a kys. smetanou a opět je jídlo na několik dní. Z vývaru z uzených eber je výborná fazolová polívka a na dalí den z obraného masa fleky. Samozřejmě, e velkým jedlíkům by to nestačilo, ale já i děti sníme fakt málo, tak to zatím takhle dělám.
Upravil(a) Iveta X (28. 3. 2006 10:53)
Není tady
tak já jsem taky překvapená 4000 Kč, no klobouk dolů. Já mám 8000 Kč a kolikrát nemůu vyjít. Jenome je pravda, e mám mue diabetika, syna s dietou, take bych limonádou za 10 Kč / 2 litry doma nic nezahradila, kupuju hodně ovoce a hlavně zeleniny, vechno libové, ani bůček ani točák, pro zdraví se musíme uskromnit jinde. Kupuju týdně 4 balíky vody po 12,50, to je 300 kč . Kdy je léto, mám zeleninu od rodičů ze zahrádky, ale v zimě mám co dělat, abych vyla.
Není tady
No já co tady čtu váně klobouk dolů z čeho veho dokáete uvařit aby se uetřilo a docela se stydím e nekoukám na ceny potravin... vy jste holky fakt vynalézavé e uvaříte téměř z ničeho..
Tak koukám co tady řeíte.To já s penězi vyjdu vdy
Jen nesmím do obchodu
Není tady
To mě říká manel taky
Upravil(a) ctyr,listek (28. 3. 2006 20:29)
Není tady
Veroniko,my ty příplatky na bydlení i soc,příplatek máme a je to částka celkem 3456,-.Nevím jak myslí,e se to počítá,ale to tvoje počítání by se mi taky líbilo.Nám bylo vysvětleno,čím více lidí,tím vlastně nií iv,minimum.Je to asi nelogické,ale úřady mají asi pravdu.Nakupujeme vdy hlavně akce a ty nejlevnějí věci,pokud to jde.Př.1000,-maso,450,-/denně10rohl./,300,-/denně1/2chleba/,250,-/10ks másla/,480,-/48jogurtů po10,-/,312,-/2bal mléka/=celkem2792,-+zbytek co potřebujeme.Vařím,dávám do mrazáku,máme zahrádku...Já a manel nejíme jogurty,ovoce/jen vyjímečně a děti mají sladkosti taky zřídka.Snaíme se to udret v limitu těch 4000,-.Samozřejmě je to někdy víc/narozeniny,vánoce/.Ono omáčky nedělám z kila ,ale z půl kila a to větinou omáčka zbyde na druhý den,tak je to s knedlíky...Zatím to jde,děti jsou malé,ale jak pozoruju jejich dokonalost v jídle,která se postupně zvyuje bude to určitě víc.Jsme hamty?Ne,máme barák,splátky....děti chodí na krouky,dostávají 20,-kapesného na týden.Já si nestěuji ani z vás nechci dělat hlupáky,jen jsem odpověděla a netuila jsem,e je to něco nenormálního.S tím na ten tábor a boty má moná pravdu,ale je mi to hloupé se jít zeptat.Ono na to buď uetříme nebo mi zatím vdy půjčila sestra a to pak splácíme.Uznávám,je to začarovaný kruh,ale jako soiální případ se zas necítíme.Ahoj
Není tady
A myslím si,e tu jsou enský na tom stejně,e nejsem jediná.
Není tady
bambulko opravdu smekám. Má být nač hrdá, jsi kouzelnice.
Znám lidi, kteří jsou pouze dva a utratí v klidu tak 8 000Kč. To mi připadá a koda peněz za jídlo.
Není tady
:)Jsme 4-6ti členná rodina + 3 psi a morče. Za měsíc utratím asi 10 000,- ,ale v tom je započítán i benzín, drogerie a ostatní nákupy jako jsou dárky atd. Nepočítám půjčky, alimenty a sloenky - elektrika, pojitění, povinné ručení atd. Kdy se přidají jětě nárazové platby jako uhlí atd. jsme kolikrát v mínusu.Dřív, kdy jsem byla na mateřské, jsme měli rozpočet utáhnutějí, ale ted se to vyrovná tí, e platíme kolku, obědy ve kole a také nestíhám tolik vařit, take kupuji polotovary a to se pěkně prodraí. Kdy to spočtu, to co vydělám navíc zase tímhle umořím. Začarovaný kruh....
Jsme doma 4 ( děti 9 a 18 let ) a za jídlo utratíme 8.000,- Kč za měsíc. Včetně drobné drogerie. Na ostatní padne dalích 4-5.000 Kč ( oblečení, prací prostředky, aviváe, obuv, kina, muzikály ).
Není tady
Jsme 4, dva dospělí a dvě děti. Jetě nedavno jsem si na jídlo, drogerii a jiné drobnosti dávala na týden 1.000,- Kč. V poslední době jsem s tím silně nevycházela, take jsem si rozpočet zvedla o 500,- na týden. Ne kadý měsíc si ale mohu tuto částku na jídlo vyhradit....přijdou platby na víc a je vymylováno....musí opět stačit ta tisícovka. Abych pravdu řekla jsem z toho u dost hotová, to neustálé počítání kadé koruny mě ubíjí a deprimuje. Sociální dávky v naem případě nepřichází v úvahu, nebo to, e platíme hypotéku, kterou jsme si vzali na nutnou rekonstrukci domu sociálku nezajímá. Perličkou na tom je to, e před týdnem lékaři u syna zjistili akutní lymfatickou leukémii. Kdy pominu samotnou hrůzu z tý nemoci, tak dalím problémem je jak to zvládneme finančně, pravděpodobně bude muset jeden z nás zůstat asi tak 8 měsíců doma se synem. Co jsem si zatím zjistila, sociální dávky zdaleka nepokryjí to, e jeden plat bude chybět....
Není tady
Tak to snad polykáte vzduch nebo jsou děti jetě malé, já jsem zkouela uetřit, ale 1500 na jídlo je minimum a to jetě chodí na obědy do jídelny.
Není tady