Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 28. 2. 2006 10:48

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Re: kolik měsíčně projíte ?

Kely06 napsal(a):

Většinu z vás obdivuji, jak umíte šetřit. My projíme měsíčně 9tis. Je v tom ale započítáno i pití - minerálky, džusy, balené vody..Je fakt že moc nekoukám na cenu (akce, slevy), ale kupuji osvědčenou zančku jogurtu, mléka, prostě co nám chutná. Já těm slevám moc nevěřím. Například limonáda dva litry za 10 Kč - no co to musí být za patok..

Jsme na tom asi tak stejně. Počítám kolem 9.000,-- Kč (3 osoby), některý měsíc míň, někdy víc.  Snažím se vybírat kvalitní, ale cenově dostupné potraviny. Už jsem poučena, že pokud chci ušetřit a sáhnu po levnější variantě, většinou to zůstane.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#27 28. 2. 2006 12:29

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

My jsme na tom podobně - za jídlo a pití dáme měsíčně okolo 6.000 Kč a to jsme jenom 2 s manželem. Na ceny sice koukáme, ale stejně si koupíme, co chceme...
Obdivuju Vás, když na tomhle dokážete ušetřit, ale ono to pak člověka asi naučí, když holt na to není.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#28 28. 2. 2006 13:57

nubi
Host

Osobne to nepočítam, ani nemôžem povedať, že by som si niečo nemohla dovoliť kúpiť ale tiež zase pozerám na cenu pri kúpe, aj potravín. Pravdou je, že my máme podstatne iné ceny na Slovensku, takže zrejme aj žijeme  a jeme drahšie. Nám dosť pomáhajú rodičia z vidieka. Okrem  toho chodíme nakupovať ku vám, na Moravu, pretože aj keď si premeníme slov. peniaze za české, ešte stále sa veľký nákup u vás oplatí. Pochvala patrí aj širokému výberu tovaru. Jednoducho - nákupná turistika.

#29 1. 3. 2006 9:43

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

My jsme dva a projíme měsíčně (+ drogerie) cca 2.500,- Kč. Ale je pravda, že moc nevaříme.

Není tady

#30 3. 3. 2006 10:19

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Tak tohle budu muset dát přečíst manželovi:O))).Je nás 6 a píšu si nákupy.Vlezu se většinou do 6-7000kc.A to nemáme ani zahrádku ,ani zvířectvo.Kupuju všechno od vajec až po maso.Koukám hodně po slevách,ale neběžím pro něco přez celý město.Vářím obědy doma.Hlavně nekupuju žádný velký zásoby,protože jak je něco doma,druhej den to už nenajdu:O))))))

Není tady

#31 4. 3. 2006 12:59

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

My jsme 2. Já a syn. Jen za jídlo utratíme asi 3000,- Má týden školu a týden praxe a protože se učí na kuchaře, ty dva týdny praxe v měsíci nesní doma skoro nic - je nacpaný z práce smile. A já tomu jídlu moc nedám. Velké procento dáme za ovoce a nápoje

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#32 14. 3. 2006 18:41

janyka
♥♥♥----

Jsme dva dospělí a tri děti , měsíčně to za jídlo dělá 5 500 -6 500 Kč . Ta připomínka tchýně mi připomněla moji babičku , když se zmíním , že nákup stál např. 400 Kč , vyslechnu si , že jako hospodyně neobstojím . Chodí nakupovat taky , ale nechápe , že nám nestačí chleba , mlíko , máslo . Takže si jezdím vylepšovat reputaci tím , že   zavařuju  ovoce i zeleninu , dělám  džemy , čalamády...

Není tady

#33 15. 3. 2006 21:47

Abu
Host

Jsme dva dospělí a máme 4000 na měsíc včetně drobných výdajů na drogerii atd. Dá se utratit i víc, ale když máte  půjčku,leasing musíte vyjít i s menší částkou.
Jsou na tom i hůř.

#34 27. 3. 2006 16:46

koncik
Host

Veronika1980 napsal(a):

To je snad nějaký vtip ne ? No určitě je to vtip , protože to vychází na 26 Kč na osobu a den - za což se nemůže stravovat ani malé dítě natož dospělák !!!!!!!!!
Nepiš tady nesmysly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bambulka napsal(a):

Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.

nesmysly to nejsou nás je také pět a vejdu se do 4000, kč a to nekecám. verunko až víc nebudeš mít tak
uvidíš že to jde

#35 27. 3. 2006 22:20

bambulka
♥♥-----

Veronika1980 napsal(a):

To je snad nějaký vtip ne ? No určitě je to vtip , protože to vychází na 26 Kč na osobu a den - za což se nemůže stravovat ani malé dítě natož dospělák !!!!!!!!!

bambulka napsal(a):

Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.

No nezlob se na mě,ale nám se to také nelíbí.Ale takto nám to vypočítali ti nahoře.Věř,že se snažíme přividělat i více a nečekáme jen na sociální dávky,ale ty peníze navíc padnou na boty,výlety se školou,školkou......A věř,že jsou na tom lidi ještě hůř.

Není tady

#36 27. 3. 2006 22:32

bambulka
♥♥-----

Veronika1980 napsal(a):

No chápu , že když není tak není , ale nemůže mi někdo tvrdit , že vyjde s 26,- Kč na osobu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ve školce když jsou děti malé za jídlo se platí asi 18 Kč denně , tak to by ti zbývalo pouhých 8 Kč na snídani a večeři a to snad jsou tady trochu reální diskutující aby uznali , že za to se ani dítě nenají . Ovšem jestli nepočítáš rohlík k snídani s vodou a k večeři další rohlík též s vodou - v tom případě by to sedělo . Pracuji ve stravování a dělám normy na jídla - obyčejná jídla v nákladech přesahují částku jen za oběd či večeři co uvádíš .
Vpřípadě že jíte jen suché brambory a rohlíky a pijete vodu z vodovodu  to je pravděpodobné ............................... ¨¨

koncik napsal(a):

Veronika1980 napsal(a):

nesmysly to nejsou nás je také pět a vejdu se do 4000, kč a to nekecám. verunko až víc nebudeš mít tak
uvidíš že to jde

Veroniko ono musíš číst všechno doplňovala jsem potom,když jsem zjistila,že ženský do toho počítají i cenu jídelny v MŠ A ZŠ ještě k těm 4000,-  1000,-!!!Nemusíš se vysmívat,taky bych před 3roky nevěřila,ale žijeme v reálu.Nikdy nikomu nic takovýho nepřeju,ale i tahle situace má klad.Naučila jsem se vařit i z,,ničeho" něco.dumbom

Není tady

#37 27. 3. 2006 23:04

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Tak se dívám,že se to pěkně rozjelo:O))))
Ono by se asi mělo napsat,co se do toho všechno počítá,jinak se tady nedohodnete!!!
Já si pamatuju,že jsem dřív udělala na nedělu 15 řízků a na pondělí někdy nezbylo.Teď udělám 6kousků a musí to stačit.
Víte,jak nakrmit šest lidí z jednoho kuřete?Koupíte 3kusy-takže máte 6 stehen,6 prsíček a co zbyde se uvaří buď na paprice nebo třeba rizoto.Takže 18 porcíyikes)))))!!!

Není tady

#38 28. 3. 2006 9:40

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Trochu se zapojím do diskuse. 4000 Kč je fakt děsivá hranice pro pět lidí, musí to být hrozně náročný s tím vyjít. Byly doby, kdy jsem taky měla minimum, doma si dopředu naplánovala veškerý jídlo na celý týden, vše sepsala na papír a s tím chodila na nákup a věděla jsem, že prostě nesmím koupit nic navíc. Jogurty a ovoce se zeleninou jsme mohli koupit jen dětem, vařila jsem hodně z vnitřností nebo z uzenin. Bylo to hrozný období, ne že bysme si teď mohli vyskakovat, ale už je to lepší. Na týden pro 5 lidí mám 1500 Kč, počítám do toho i drogerii, jednou za čas i prášek na praní, drobnosti do školy nebo nějaký levnější kousky oblečení, např ponožky, včera jsem dceři koupila rifle za 275 Kč v SOS (vypadají jako super značkové), tak to do toho taky zahrnuju. Školku, obědy ve škole a benzín už počítáme mimo. Občas s tím samozřejmě taky nevyjdu a šáhnu do rezervy, ale snažím se, aby to nebylo každý týden. Nakupuju hodně v Penny a musím vařit teplý večeře, takže taky hodně počítám, navíc manžel je mlsný. Jako příklad můžu napsat třeba segedínský guláš. 3/4 kg libovějšího bůčku    45 Kč
1 kysaný zelí                     10 Kč
1 šlehačka                         15 Kč
2 houskový knedlíky          25 Kč

celkem                              95 Kč

Jídlo máme k večeři na dva dni, takže jedna porce vyjde na asi 10 Kč. Samozřejmě děti jsou malý (12,8,4 roky), tak sní míň než sedmnáctiletý puberťák. Asi by se měla započítat i energie a nějaký drobnosti  cibule, olej, mouka. Někdy nechám jídlo jen manželovi a s dětmi se odbydeme rohlíkem s jogurtem nebo s topinkama. Jo, taky bych si přála jít do obchodu a nemuset počítat a koupit si třeba Rio Mare nebo teď v zimě meloun a jahody....big_smile

Jinak souhlasím s Bambulkou, že když člověk ví, že prostě peníze nemá, tak se naučí čarovat.... Ani dneska například nevyhodím kosti, když třeba kupuju na řízky kotletu a nechám si jí vykostit, tak v týdnu z kosti uvařím na dva dny hrnec gulášový polívky, zbytky masa oberu a jaká je večeře s rohlíkem. Nebo z jednoho velkýho květáku jde uvařit polívka, část se obalí a osmaží a druhá část se zapeče s bramborem a kys. smetanou a opět je jídlo na několik dní. Z vývaru z uzených žeber je výborná fazolová polívka a na další den z obraného masa fleky. Samozřejmě, že velkým jedlíkům by to nestačilo, ale já i děti sníme fakt málo, tak to zatím takhle dělám.

Upravil(a) Iveta X (28. 3. 2006 10:53)

Iveta X

Není tady

#39 28. 3. 2006 11:08

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

tak já jsem taky překvapená 4000 Kč, no klobouk dolů. Já mám 8000 Kč a kolikrát nemůžu vyjít. Jenomže je pravda, že mám muže diabetika, syna s dietou, takže bych limonádou za 10 Kč / 2 litry doma nic nezahradila, kupuju hodně ovoce a hlavně zeleniny, všechno libové, ani bůček ani točák, pro zdraví se musíme uskromnit jinde. Kupuju týdně 4 balíky vody po 12,50, to je 300 kč . Když je léto, mám zeleninu od rodičů ze zahrádky, ale v zimě mám co dělat, abych vyšla.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#40 28. 3. 2006 13:01

Kelly06
Host

No já co tady čtu vážně klobouk dolů z čeho všeho dokážete uvařit aby se ušetřilo a docela se stydím že nekoukám na ceny potravin... vy jste holky fakt vynalézavé že uvaříte téměř z ničeho..

#41 28. 3. 2006 16:33

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tak koukám co tady řešíte.To já s penězi vyjdu vždy lol lol lol
Jen nesmím do obchodu dumbom

Není tady

#42 28. 3. 2006 20:29

ctyr,listek
♥♥♥♥---

To mě říká manžel taky big_smile

Upravil(a) ctyr,listek (28. 3. 2006 20:29)

Není tady

#43 28. 3. 2006 22:44

bambulka
♥♥-----

Veroniko,my ty příplatky na bydlení i soc,příplatek máme a je to částka celkem 3456,-.Nevím jak myslíš,že se to počítá,ale to tvoje počítání by se mi taky líbilo.Nám bylo vysvětleno,čím více lidí,tím vlastně nižší živ,minimum.Je to asi nelogické,ale úřady mají asi pravdu.Nakupujeme vždy hlavně akce a ty nejlevnější věci,pokud to jde.Př.1000,-maso,450,-/denně10rohl./,300,-/denně1/2chleba/,250,-/10ks másla/,480,-/48jogurtů po10,-/,312,-/2bal mléka/=celkem2792,-+zbytek co potřebujeme.Vařím,dávám do mrazáku,máme zahrádku...Já a manžel nejíme jogurty,ovoce/jen vyjímečně a děti mají sladkosti taky zřídka.Snažíme se to udržet v limitu těch 4000,-.Samozřejmě je to někdy víc/narozeniny,vánoce/.Ono omáčky nedělám z kila ,ale z půl kila a to většinou omáčka zbyde na druhý den,tak je to s knedlíky...Zatím to jde,děti jsou malé,ale jak pozoruju jejich dokonalost v jídle,která se postupně zvyšuje bude to určitě víc.Jsme hamty?Ne,máme barák,splátky....děti chodí na kroužky,dostávají 20,-kapesného na týden.Já si nestěžuji ani z vás nechci dělat hlupáky,jen jsem odpověděla a netušila jsem,že je to něco nenormálního.S tím na ten tábor a boty máš možná pravdu,ale je mi to hloupé se jít zeptat.Ono na to buď ušetříme nebo mi zatím vždy půjčila sestra a to pak splácíme.Uznávám,je to začarovaný kruh,ale jako soiální případ se zas necítíme.Ahoj

Není tady

#44 28. 3. 2006 22:46

bambulka
♥♥-----

A myslím si,že tu jsou ženský na tom stejně,že nejsem jediná.

Není tady

#45 29. 3. 2006 7:28

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

bambulko opravdu smekám. Máš být nač hrdá, jsi kouzelnice.
Znám lidi, kteří jsou pouze dva a utratí v klidu tak 8 000Kč. To mi připadá až škoda peněz za jídlo.

Není tady

#46 11. 4. 2006 11:31

Jarča
Host

:)Jsme 4-6ti členná rodina + 3 psi a morče. Za měsíc utratím asi 10 000,- ,ale v tom je započítán i benzín, drogerie a ostatní nákupy jako jsou dárky atd. Nepočítám půjčky, alimenty a složenky - elektrika, pojištění, povinné ručení atd. Když se přidají jěště nárazové platby jako uhlí atd. jsme kolikrát v mínusu.Dřív, když jsem byla na mateřské, jsme měli rozpočet utáhnutější, ale ted se to vyrovná tí, že platíme školku, obědy ve škole a také nestíhám tolik vařit, takže kupuji polotovary a to se pěkně prodraží. Když to spočtu, to co vydělám navíc zase tímhle umořím. Začarovaný kruh....

#47 11. 4. 2006 14:02

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Absolutně netuším...pes tak cca 2 tis měsíčně, ale já s manželem...nemám páru...

Není tady

#48 9. 5. 2006 20:50

Helča2
♥♥♥♥♥--

Jsme doma 4 ( děti 9 a 18 let ) a za jídlo utratíme 8.000,- Kč za měsíc. Včetně drobné drogerie. Na ostatní padne dalších 4-5.000 Kč ( oblečení, prací prostředky, aviváže, obuv, kina, muzikály ).

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#49 7. 7. 2006 9:23

Ynnej
♥------

Jsme 4, dva dospělí a dvě děti. Ještě nedavno jsem si na jídlo, drogerii a jiné drobnosti dávala na týden 1.000,- Kč. V poslední době jsem s tím silně nevycházela, takže jsem si rozpočet zvedla o 500,- na týden. Ne každý měsíc si ale mohu tuto částku na jídlo vyhradit....přijdou platby na víc a je vymylováno....musí opět stačit ta tisícovka. Abych pravdu řekla jsem z toho už dost hotová, to neustálé počítání každé koruny mě ubíjí a deprimuje. Sociální dávky v našem případě nepřichází v úvahu, neboť to, že platíme hypotéku, kterou jsme si vzali na nutnou rekonstrukci domu sociálku nezajímá. Perličkou na tom je to, že před týdnem lékaři u syna zjistili akutní lymfatickou leukémii. Když pominu samotnou hrůzu z tý nemoci, tak dalším problémem je jak to zvládneme finančně, pravděpodobně bude muset jeden z nás zůstat asi tak 8 měsíců doma se synem. Co jsem si zatím zjistila, sociální dávky zdaleka nepokryjí to, že jeden plat bude chybět....

Co mě nezabije, to mě posílí.....

Není tady

#50 7. 7. 2006 11:41

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Tak to snad polykáte vzduch nebo jsou děti ještě malé, já jsem zkoušela ušetřit, ale 1500 na jídlo je minimum a to ještě chodí na obědy do jídelny.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí