29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
U nás to dělá tak 1700 kč na osobu včetně obědů / škola, zaměstnání/.Je to moc nebo málo ?
Jsme bohužel "prožraná rodina" takže jsem to vzala průměrem kolik nechám za nákupy atd. a vyšlo mi tak 8000,-. Jsme tři a to nepočítám co zbaští zvířectvo, když pytel granulí na měsíc stojí 1800,-.
Není tady
Jsme tři a pes, 6000-8000, od oka, ale zhruba 2000 na týden včetně drobné drogeria a věcí běžné spotřeby.
Není tady
Nás je pět a projíme tak ty 4000,- měsíčně.
Není tady
celkem na čtyři lidi 8 000 měsíčně, mám v tom i drobnou drogerii, jinam mi jsme celkem rozežraná rodina, tak nevím.
Není tady
My jsme dva, tedy já a můj 2 a půl letý prcek a projíme tak kolem 2200,- ale to se snažím šetřit kde se dá:-(
Není tady
My jsme 4 a za měsíc je to tak těch 8000 včetně drogerie a zaplacených obědů ve školách a v zaměstnání
Není tady
Bambulko a co kupuješ, že s tímhle vyjdeš? Já bych potřebovala v tomto směru osvětu, anbych tolik neutrácela!
bambulka napsal(a):
Není tady
bambulka napsal(a):
Nic ve zlém, ale jak může pět lidí projíst 4000,-? My jsme čtyři a na jídlo a drobné nákupy padnou téměř veškeré finance a pokud se musí něco koupit (boty, bunda, lyžák) je to na rozpočtu hodně vidět.
Není tady
Tak jsem si to vydělila - 4000 : 5 = 800. 800 : 30 = asi 26 Kč na den pro jednoho. Umím poměrně slušně šetřit, ale tohle se mi zdá fakt málo.
Není tady
Je nás pět a na týden na jídlo, drogerii a drobnosti do školy mám 2000 Kč. Z toho ještě dávám manželovi 500 Kč kapesný, jelikož on mi odevzdává celou výplatu . Ty peníze má na benzím a pivo, na obědy chodí domů. Vařím teplý obědy i večeře, ale děti si dají oběd ve škole. Ta pětistovka mi ale většinou na konci týdne chybí, takže sahám do obálky na příští týden
Není tady
My projíme také 8000, jsme 4 a z toho dva dospívající chlapci + obědy v práci a ve škole.
Není tady
Mi vychází taky tak 2000 Kč/osoba/měsíc včetně obědů, drobné drogerie a malých jiných výdajů.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
bambulka napsal(a):
Nic ve zlém, ale jak může pět lidí projíst 4000,-? My jsme čtyři a na jídlo a drobné nákupy padnou téměř veškeré finance a pokud se musí něco koupit (boty, bunda, lyžák) je to na rozpočtu hodně vidět.
Otázka zněla kolik projíme ne kolik utratíme.Ale s naším rozpočtem 16000,-měsíčně si nijak vyskakovat nemůžeme,takže ty 4000,-jsou maximální limit na jídlo.Zbytek korun padne na plyn...... a taky půjčku.Jinak my bysme projedli určitě víc.
Není tady
Májajája napsal(a):
Bambulko a co kupuješ, že s tímhle vyjdeš? Já bych potřebovala v tomto směru osvětu, anbych tolik neutrácela!
bambulka napsal(a):
Hlavně brambory,těstoviny a peču.Máme zahrádku,takže zavařuju,zamražuju...Kluci jsou naštěstí chápaví a ví,že si sladkosti můžeme dovolit jen občas.Oni ví,že když můžeme,koupíme jim co chtí.Takže někdy utratíme cca o 1000,- víc,ale to je výjimka.
Není tady
helena napsal(a):
Tak jsem si to vydělila - 4000 : 5 = 800. 800 : 30 = asi 26 Kč na den pro jednoho. Umím poměrně slušně šetřit, ale tohle se mi zdá fakt málo.
Bohužel je to realita.Samozřejmě se snažím co nejvíc vařit a většinou,aby se to dalo ohřát i druhý den.Někdy máme svíčkovou,jindy pečené brambory....S manželem se snažíme nejíst pokud to jde ovoce,sladkosti.....Spíše necháváme dětem.Taky jsem si myslela,že to není možné,ale život mi dal lekci....Těším se až seženu práci,že si taky budeme užívat.Věřte,že z toho mam už depky.
Není tady
bambulko, zahrádka je velká pomoc, buď ráda, že ji máš. To víš, já dítě betonového města tohle netušila, když jsem to počítala
Není tady
Bambulko, v tom případě smekám, asi jsem už odvykla, vím že byly doby kdy na den jsem měla 84 korun a kupovala papírové pleny, ale je to už dávno a ceny byly jiné. Přeju ti, aby se to brzo změnilo k lepšímu.
Není tady
Ty jo, ženy, jste hvězdy. Nedokážu si představit mít 16000 Kč na všechno a ještě ke všemu pro tolik lidí najednou. To bych opravdu nezvládla. Naši to kdysi vůbec neměli lehký, takže ti by si asi představili, ale já jsem měla dětství bohatý a fakt bych se musela hodně přizpůsobit, kdybych se měla v něčem omezovat. Opravdu smekám.
Není tady
My jsme dva dospělí a dvouleté dítě a projíme těch 6000 když počítám i drogerii a dobrůtky pro prcka
Není tady
My jsme dříve "projedli" opravdu málo, neboť maso z vlastního prasete, vejce od domácích slepic, brambory taky domácí- na zahrádku tedy nejsem, tak tam by se bývalo taky dalo ušetřit, a svého času jsme měli taky vlasní mléko- to jsem byla na MD a tudíž "měla čas" na zabezpečování tohoto všeho domácí ( s manželem dohromady pochopitelně).
Takže vím, žeušetřit se dá, záleží, co se i doma navaří, a hlavně jestli rodina to "zkousne".U nás např. "vyhlášený "buřtguláš- tedy bramborový s jedním buřtíkem navrch....
Tak to bylo dřív, kolik toho projíme dnes, kdy pracuji na1,5 úvazku, tudíž domácnost a vařeníprostě nestíhám, ale kupuji buď polotovary, či již vařené jídlo v bufíku- ale bacha-vaří dobře za cca 50,-Kč-...tak to musím spočítat... jsme tři, já šetřílek, tak se za měsíc ozvu :-)))
Není tady
My jsme 4+pes a jsou období,kdy jsme měli na jídlo a na vše třeba 5.000,- a museli jsme vyjít,takže bez ovoce a sladkostí.Jídla,které jak jsme říkali šla okolo masa procházkou.Na svačinu chleba s něčím atd.Teď jsme na tom o hodně lépe a když popustím uzdu našim rozežraným tlamičkám,tak utratíme za jídlo tak 8.000,- a nepočítám obědy ve škole ani drogerii.
Upravil(a) Ivča K. (12. 2. 2006 19:40)
Není tady
My jsme dva + pes + 7hlodavců celkově utratíme zhruba 2500 - 3000 i s drogerii. A to si nejíme vůbec špatně a kupujeme si plno dobrůtek.
Ušetřít se dá tím, že hlavně žena vaří a svačiny to je také velká uspora.
Bambulko žena jako jste vy si zaslouží velkou poklonu.
Není tady
Byla jsem sama překvapena,když jste mi to vypočítali,kolik projíme za denKč.Ale teď zjištuji ve srovnání s vámi,že ještě do toho počítáte obědy pro děti a to já taky dvěma prckum platím.Takže projíme cca 5000,-Kč.Ani mě nenapadlo,že vzbudim ve vás takovou diskusi.Ale určitě je víc lidí co musí šetřit ještě víc než my.Jen by tuto stránku měla číst i moje tchýně,aby změnila své názory.Díky děvčata za optimismus,kterým teď zas oplývám.Ahoj
Není tady
zÁLEŽÍ HODNĚ NA VĚKU DĚTÍ, U NÁS DOMA JSOU DVA DOSPÍVAJÍCÍ KLUCI, KTEŘÍ POSILUJÍ A JÍDLO MIZÍ NEZNÁMO KAM, JEDÍ, JAK JSEM SI VŠIMLA, I V NOCI, SVALY ROSTOU, ALE JÁ NESTAČÍM PÉCT A VAŘIT, POLOTOVARY BY BYLY DRAHÉ A NECHUTNAJÍ JIM, JEDNA NOHAVICE ŠTRŮDLU JE JEN TAKOVÉ POLECHTÁNÍ, NĚKDY MNE TO BAVÍ NĚKDY NE, ALE ŘÍKÁM SI, ŽE U MÁMY JSOU JEN JEDNOU, TAK AŤ SE MAJÍ DOBŘE, KVALITA NENÍ MOC ZA DRAHO, ALE KVANTITA U NÁS MUSÍ BÝT, KDYŽ JSME BYLI S MANŽELEM O PRÁZDNINÁCH MĚSÍC SAMI PROJEDLI JSME ASI 2000 A BUŽÍROVALI JSME JAKO NIDY.
Není tady