29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak Simča usla o půl dvanácté Takže jsem hned ulehla s ní a naštěstí spala až do pěti rána. No a pak jsem vstávala s Míšou po osmé hodince - takže ještě že tak
Jen fakt nevím jak na odnaučení toho nošení. Když je totiž vzhůru a nenosí se, tak je to pěkně velký křikloun.... Jako třeba teď. Na rameni mi usla a když jsem jí vložila do postýlky - hned to zbystřila a už ječí
Jinak koukám, že si maminky všechny užíváme Peti, tak já si taky myslím, že mám docela frmol s holkama, ale kila se mě drží jako klíště. Tak to shazování docela závidím.... Kati, držím palce, ať se rozkojíš. A nechceš taky zkusit ty homeo? Mě docela zabrala.
Tinuš my se taky zbavovali dudlíka loni na Mikuláše. Míša ho sama od sebe odevzdala - za balíček sladkostí a musím říct, že to fakt zvládala pak dobře.
Není tady
Krásné popoludnie prajem ,
já tu straším ještě v pyžamu, dnes jsem vstávala až po 9 hod a nějak jsem se nemohla probrat....
Po té včerejší "hmato-chvatové" kontrole docela dost špiním a navíc před chvílí z mě vypadl - sorry za nechutnost - velký chuchvalec krvavého hlenu .... tak už se snad "pipinka" dočistila a už to skončí, vždycky se toho strašně leknu
Není tady
KatjaCat napsal(a):
Jani nestraš, ještě mi v pátek přivezou meruňky
Tak z nich bude meruňkovice, než se vrátíš z porodnice
Není tady
Jinak ahoj holky
Katji, tak prý tu masáž taky tak provádíme, jak píšeš ve vedlejším témátku, tak jsem akorát asi pochopila jinak tvůj popis No jsem zvědavá, jestli to k něčemu bude.. No už to nebude dlouho trvat a dozvíme se to
Není tady
Já jsem si ještě koupila olejíček od Weledy na masáž prsou Nejradši bych ho vypila jak krásně voní - po fenyklu a kmínu, je to na podporu tvorby mléka, tak na to jsem taky zvědavá, poctivě masíruju, tak třeba mi aspoň nepopraskají ty moje lentilky, když by se mi nějak nalily
Ale doufám, že to bude mít hlavně ten první účinek.. Nemám totiž zatím žádný láhve a podobný příslušenství..
Katji, to náhodou vypadá na odchod hlenový zátky, ne? Mě teda taky včera docela důkladně "prohrábnul" a žádný špinění ani nic.. Ale malá už prý naléhá hlavičkou, což jsem cítila už předtím, jak kdyby byla opřená o "strop puliny" Tak jsem zvědavá, jestli vyjde ta moje zamluvená sobota
Není tady
Ahoj,
promiňte, že sem lezu, jen mám zprávy od Keks - porpavdě ne úplně supr
Keks je naštěstí v pořádku, ale Jonášek je pořád v inkubátoru. Dýchá sice sám, ale ačkoliv je dost velký, tak jeví známky nedonošenosti a hůř se adaptuje. Dostal i ATB (podezření na infekci se sice neprokázalo, ale pro jistotu). Příčiny nejsou jasné. Chudinka keks leží se 4 dalšíma spokojenýma maminkama a jejich mimčama na jednom pokoji, ale sama u sebe Jonáška nemá a může za ním jen 2x denně a jen ho lehce pohladit Domů půjde asi dřív než Jonáš, tomu ta adaptace asi ještě chvíli potrvá. Ale snad jsou známky zlepšení. je stabilizovaný a sestry ho kojí přes stříkačku. Ani kyslík už nemá.
keks říkala, abych to sem napsala a moc vás všechny pozdravuje
Ona si chudinka fakt musí vyžrat všechno. Držte palce, prosím.
Není tady
Luli,
já jsem zvyklá, že to ze mě vždycky takto odchází "něco co tam nepatří", třeba i po milování se ty spermie nějak "srazí" a odejdou taky v takovým nechutným chuchvalci....
Já už bych strašně moc chtěla mít Aničku u sebe, ale jak se ta realita blíží, tak si říkám ještě pár dní, sice už mám všechno nachystané, ale ještě bych potřebovala udělat pár věcí, na které pak nebude čas
Není tady
Veran moc ji pozdravuj, a vyřiď , že to určo bude dobré, kamarádce se loni narodil chlůapeček v 34 tt, byl chvilku i na ventilátoru a teď už lítá po zahradě, je to malý ďáblík
Není tady
Jéžiš, chudinka Keks Moc na ní myslím, ať je Jonášek brzy v úplným pořádku
Není tady
Vyřídím, bude moc ráda, hodně to tam na ní padá, i když bojuje
Není tady
Katji, po sexíku taky ze mě několikrát vypadnul chuchvalec takovej jako kdyby ovulační, ale velkej
Ale tohle co popisuješ by klidně mohla být ta zátka.. Akorát že to samozřejmě nevypovídá nic moc o tom, kdy nastane porod, takže nad tím nemá ani moc cenu spekulovat
Není tady
Děláš mi hrozný chutě, meruněk bych snědla kamion, budu si je muset jít někam koupit.. A vůbec musím si užít jídla, který pak nebudu kvůli lulance moct jíst, aby jí nebolelo bříško.. Těch jídel je ale strašně moc, to bych musela futrovat snad nonstop, abych to do porodu všechno stihla.. Mimochodem, nemáte někdo nějaký seznámek, co je vhodné jíst při kojení nebo co se může? Byl by asi kratší než to nevhodné co se nemůže, co?
Není tady
bre odpolko,
Verranko, diky moc za zpravu...strasne moc Keksi a hlavne Jonaskovi drzim palce! a posilam hodne energie, sil a slunicka
Katji, hele, moc si to neplanuj, tohle vypada fakt na zatku ..stejne vzdycky zbude neco, co nestihnes
Luli, taky bych dala merunky
jo a vy DVE: co je to SEX???
... me tak boli spodek a jak mi tuhne bricho, ze nemam na tuto aktivitu ani pomysleni
Angel, uzij si prima den .. a spi co to jde, pak uz to nepujde
PetiZ, at se Adamkovi prodlouzi intervaly a trochu si covece dachnes, jinak se timto tempem ztratis za chvilu pred ocima
jeste k tomu dudliku, poledni spanek - resp. usnuti probehlo v cajku, sice mlaskal naprazdno, ale dal to...jsem zvedava na dalsi vecerni utkani
Není tady
Veranko držím sušence palečkyyyy a Jonáškovi taky! To zvládne!!!
Jdu si dáchnout a mladej přiznal, že neví, co mi má koupit k narozenináááám
a to mi bude čtvrt století
Tinuš - sex - ??????????
, hm.... asi tak
hehe
Není tady
Ahoj letňátka a maminky s miminkama
Nedonošenečkům a jejich maminkám držím palce, ať je brzy vše tak, jak být má a ostatním miminkám hodně mlíčka. Těhulím přeju hlavně trpělivost(já sama jsem člověk značně netrpělivý jako správný blíženec) a porody v termínu .
No a teď dotaz na Janabas :
Jani, prosím, můžeš mi napsat, v kolikátém týdnu se ti malej přetočil hlavičkou dolů?
Končím 33.tt, dnes jsem byla na KO a výsledek je ten, že malá je pořád KP. Vývoj byl takový, že 27tt - hlavičkou dolů(předčasná radost), 30tt - konec pánevní, 33tt - konec pánevní.
Malá se celý ty tři týdny od poslední KO mydlí v břiše jako kaskadér, ale přetočit se nechce.
Navíc mám už vypozorovaný, jak je uložená a doktor mi to potvrdil. Boulí se mi zádíčkáma na pravý straně a když se chce narovnat a hlavičkou tlačí nahoře, tak se dusím a nemůžu dýchat.
Veliká je akorát, má dle odhadu z UTZ 1974g a odpovídá přesně termínu dle MS - po celou dobu těhotenství. Jenže to je měření kostí - já taky nejsem žádná Sklenaříková a nikdo podle mě neví, jak buclatý to dítě nakonec bude...? Rodila jsem dvě předchozí děti normálně a obě byly macatý - i když podle zdejších letních měřítek ještě "hubeňouři" - viz Paulina - malej měl 4,25kg, malá 4,15kg. Proto se bojím normálního porodu koncem pánevním - navíc v okresní nemocnici, kde nejsou žádný "kapacity" = málo zkušeností. Můj dr. je toho názoru, že když jsem porodila dvě děti normálně, tak třetí taky zvládnu, i koncem pánevním. Pořád dokola na to myslím a nechápu, jak někde berou sekci preventivně při méně závažných důvodech a jinde vám doktor řekne: "až se rozrodíte, tak uvidíte, "mohlo" by to jít normálně...". Ach jo. Dík za odpověd na otázku - je na začátku mého románu
Není tady
Ahoj Veruško, nejsem sice Janča, ale chci Ti napsat, že já jsem byla taky dlouho KP. Navíc se mi mrňous asi v 35. týdnu otočil napříč. Doktorka mi dala dva cviky co jsme měla cvičit. Dceru jsem rodila normálně a ta byla už od 30tt hlavičkou dolu. No a....mimčo se na konci 37. týdne otočil hlavou dolu. Poznala jsem to, v břiše byl hotovej mejdan Na internetu jsem se dočetla, že u vícerodiček se mimča přetáčejí hlavičkou dolu až později.
Držim palce:supr:
Není tady
Ahojky zlatá letňátka moje,
keksíka je mi líto, moc na ní myslím, a držím pěstičky aby bylo všechno co nejdřív dobrý. vím, jak je hrozný ležet bez mimíska s maminama, i když ona to má horší než já. Posílám jí spousty
Dneska máme den blbec, beruška poprvý "zlobí", vůbec nechce spinkat a přitom vidím, že je hrozně ospalá, je nakojená, prdíky sme dali pryč, vykoupaná a přesto brečí a já nevím co dělat, než jí nosit navíc mě hrozně bolí zub, až bych brečela - no musela sem si vzít půlku paralenu, jinak už to nešlo. Takže mám krásný narozky, sedím si tu sama, Honza je v práci, ani tu kytku mi nepřinesl - ještě že ten nejkrásnější dáreček už mám u sebe.
Katji, tak to vidím na tu zátku, mě jí povolila dr. v porodnici a odcházela den před porodem, ale tvrdili mi, že to může bejt až za tejden.
Angel, já dostala k narozkám pc hru, ze který mám teda radost, ale není na ní vůbec čas. Navíc mi jí dal dopředu, takže dneska sem zas ostrouhala já nevim, že mi to tak vždycky vyjde...
A za malou sem dostala řetízek z bílýho zlata.
A co sex? v těhu to sice nebylo nic moc ale mohli sme a ted bych tak chtěla, to bude asi taky ještě hormonama a nemůžu a ani nevim jak by to šlo po tom nástřihu. Už sedím ale docela slušně
ted se u nás v rodině vede diskuze o naušničkách, že by to malou mín bolelo, dokud je malá. Já si je chci vybrat ale sama a počkala bych do prvního očkování...no bude to složitý.
Tak já jdu zase za tou svojí beruškou, mějte se tu pěkně, snad večer budete mít slohovku. papa
Upravil(a) Lusinka (8. 7. 2009 19:46)
Není tady