29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kdysi mi vyprávěla maminka, že čáp létá po světě a rozdává miminka.
Někdy kluk, jindy zas holčička.
Čeká nás to největší štěstí na světě, není nic hezčího, než úsměv dítěte.
holčičku bude mít: KatjaCat, Anisek0, Darina
chlapečka bude mít: Janabas, Azalka, Tinuška, Angel, Klea, Bubuku překvapení budeme mít od: Dey, Katya, AndreaBA
Naše maminky: přejem hodně zdravíčka
Tiffi má Vanessku
Adule má Davídka
Kukusa má Adámka
Amriana má Martínka
Žanet má Simonku
Ivka75 má Jonáška
Aluska má Ellenku
Paulina má Filípka
Nona má Vendulku
KatkaD má Kryštůvka
Zzann má Tadeáška
Pavlík2697 má Jůlinku
Enn má Elišku
Lusinka má Kristýnku
Verunka má Samuelka
PetaZ má Adámka
Mirka755 má Ondráška
Keks má Jonáška
Lulana má Terezku
AndreaBA
30 let, snaženíčko o 1 dítě , 12.11. na testíku //
Poslední MS: 11.10.2008
Termín porodu: 18.7.2009
Ostatní: 1/12 som bola na UTZ, uz tam bola vidiet maternica a v nej vacok o rozmere 16mm :-)
Angel
Katka, 25 let, přítel Štěpán
Poslední MS: 9.11.2008
Termín porodu: 16.8.2009 bije: 8.1.09
NT Screening: nebyl
První pohyby: cca kolem 18.3.09
Jména pro : bude to KLUK takže Štěpánek
Ostatní: najdete mě i na facebooku
anisek0
21 let, snaženíčko o 1 dítko 6 měsíců
Poslední MS: 20.9.2009
Termín porodu: 27.6.2009 bije: ANO
NT Screening: 19.12.2008
První pohyby: 16.1.2009
Jména pro : bude to Anetka
Ostatní: 12.2.2009 bude velký UTZ
Azalka
29 let, povedlo se cca. po roce
Poslední MS: 8.11.2008
Termín porodu: 15.8. 2009 bije: 29.12.2008
Jména pro : bude to kluk
Bubuku
snazeni bylo od 11/07, 08/08 zamlkly potrat
Poslední MS: 9.11.2008
Termín porodu: 13.8. 2009
NT Screening: 2.2.2009
První pohyby: 17 tt
Jména pro : bude to chlapeček
můj web: http://bubuku.rajce.idnes.cz/
Darina
29let, doma je dcera Michaela, zadarilo se po 4 měsících
Poslední MS: 13.10.2008
Termín porodu: 20.7. 2009
První pohyby: 21.2.2009 (18+6)
Jména pro : bude to holčička Karolínka
můj web: http://www.michaelka1.estranky.cz/
Dey
22 let, snaženíčko od srpna 2008, 4.12.08 objeveny //
Poslední MS: 7.11. 2008
Termín porodu: 19.8. 2009
NT Screening: bude 10.2.2009
Jména pro : Darek, Radek, Radka,... snad ještě něco vymyslíme
můj web: fotoalba.cz/krysatka
Janabas
28 let, snažení o mimi od 11/2007, v 3/2008 zamlklý potrat v 11tt, stáří plodu cca 8 tt
Poslední MS: 23.10. 2008
Termín porodu: 30.7./1.8.2008 bije: 15.12.2008
První pohyby: 18+2 tt
Jména pro : bude to Tobiáš
Ostatní: dle posledního UZ to vypadá na kluka, ale není to zatím 100% , triply negativní
můj web: http://janabas.rajce.idnes.cz/
KatjaCat
31 let, snážo od 12/2007, 1. těhu skončilo v 8 tt revizí po ZT; zadařilo se 6. měsíc po revizi, 8.11. hlásí //
Poslední MS: 17.10.2008
Termín porodu: 17.7.2009 (korigovaný dle UZ) bije: 4.12.2008
NT Screening: 6.1.2009 - OK
Triple testy: Down 1:230 - amnio vyvrací 16.2.2009
První pohyby: 25.2.2009
Jména pro : Anja / Anna - Anja ještě neschválena manžou
můj web: http://katerina1977.rajce.idnes.cz/
Katya
27 let a miminko se podařilo na druhý pokus
Poslední MS: 27.9.2008
Termín porodu: 5.7.2009
První pohyby: 12.2. 2009
Jména pro : holčička Anička nebo Terezka, kluk Jakub nebo Honza
Oastatní: Máme za sebou AMC (2.2.): miminko v pořádku!!! (jen maminka je trochu na prášky:) )
Klea
28 let, zadařilo se na druhý pokus, doma Terezka 1,5 rok
Poslední MS: 12.10. 2008
Termín porodu: 19.7. 2009 bije: 3.12.2008
Jména pro : bude to chlapeček
Ostatní: Triplle testy
Tinuška
30 let, snaženíčko se zadařilo na 1. pokus, doma kluk Honzík
Poslední MS: 11.11.2008
Termín porodu: 18.8.2009 bije: 19.12.2009 (5+3)
NT Screening: 10.2.2009 tummenupp
První pohyby: 13.3.2009
Jména pro : bude to Štěpánek
můj web: http://fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=mikajdove
Naše maminky a jejich miminka
Adule
31 let, doma mam 2,5 leteho Martina, zadarilo se nam hned na 1. pokus
Jména pro : je to Davídek
narozen: 17.5.2009 v 11:29 hod. / 3240g a 52cm
Aluska
28 let, doma už mám 8.měsíčního syna Mathiáska. Miminko se podařilo neplánovaně
Jména pro : je to holčičla Ellen
narozena: 4.6.2009 v 10:10 hod. / 2990g a 47 cm
Amriana
36 let, doma kluk 11 let
Jména pro : je to Martínek
Narozen: 25.5.2009 v 11:39 hod. / 3500g a 50 cm
Enn
26 let,snažení o 1. dítě od 12/07, 1.IVF 11/08, 2.12. //
Jména pro : je to Eliška
Narozena: 25.6.2009 / 2070g a 44cm
Ivka75
33 let, snaženíčko o 2.dítko
Jména pro : je to Jonášek
Narozen: 4.6.2009 ve 3 hod. / 3190g a 49cm
můj web: http://ivka75.rajce.idnes.cz/
Katkad
25, doma Terezka 3 roky
Jména pro : je to Kryštůfek
Narozen: 15.6.2009 v 5:58hod. / 4340g a 52cm
Keks
30 let
Jména pro : je to Jonášek
Narozen: 6.7.2009 v 7:45hod. / 2790g a 48cm
Kukusa
27 let, místo Belgie, prvni dite 1mesic snazeni - holcicka Myriam (15.12.2006) nyni 2 mesice snazeni 16.9. našla //
Jména pro : Je to Adámek
Narozen: 14.5.2009 ?
Lulana
29 let, 1. dítě
Jména pro : je to Terezka
Narozena: 11.7.2009
můj web: http://lulana.rajce.idnes.cz/
Lusinka
22 let, první miminko
Jména pro : je to Kristýnka
Narozena: 27.6.2009 v 15:52 / 3700g a 51cm
Mirka755
23 let a miminko se nám podařilo splodit 2 měsíc snažení . S manželem už máme 1,5 roční slečinku Anetku
Jména pro je to Ondřej
Narozen: 2.7.2009 v 9:12 hod. / 3760g a 50cm
Nona
28 let, doma chlepeček 1,5 roku
Jména pro : je to Vendulka
Narozena: 9.6.2009 v 19:54 hod. / 2900g a 50cm
Paulina
27 let, první miminko
Jména pro : je to Filip
narozen: 8.6.2009 / 4410g a 51cm
můj web: http://paulina81.rajce.idnes.cz/
Pavlik2697
31 let, CAR Apolinář (Praha), doma 9-letá holčička (otěhotnění bez problémů), o druhé dítko snažení od 2004
Jména pro : je to Jůlinka
Narozena: 25.6.2009 v 13.49 hod. / 3800g a 52 cm
můj web: http://pavlik2697.rajce.idnes.cz/
PetaZ
28let, první dítě Nela, druhé těhotenství ukončené pro DS, třetí těhotenství na první pokus
Jména pro : je to Adam
Narozen: 22.6.2009 v 21:20 hod. / 3420g a 49cm
Tiffi
27 let, snaženíčko o 2 dítko
Jména pro : je to Vanesska
narozena: 8.5.2009 ve 21:55 hod. / 2800g a 49cm
můj web: http://hoffmannovi.rajce.idnes.cz/
Verunka a Vaneska
24 let, doma mám 2 roky a 3 měsíce starou dceru Vanessku, zadařilo se nám na 2. pokus
Jména pro : Je to Samuel
Narozen: 28.6.2009 v 8:52 / 3320g a 50cm
Zzann
24let,doma 4letá Nelly,zadařilo se po 14cti měsících
Jména pro : je to Tadeáš
Narozen: 14.6.2008 v 13:15 hod. / 2890g
můj web: http://zzann.rajce.idnes.cz/
Žanet
28 let, snažení o druhé mimi od dubna 2008
Jména pro : je to Simonka
narozena: 22.5.2009 v 0:37 / 3740g a 48cm
můj web: www.zany.rajce.net
Taška s věcmi k porodu:
Porodní plán
Nápoje (vody)
Kamera nebo fotoaparát
Přípravky, které Vám pomohou při porodu, např. JOHNSON´S® Baby olej, který můžete použít pro jemnou masáž zad
Aktuální seznam adres a telefonních čísel příbuzných a přátel
Těhotenská průkazka
Osobní doklady: občanský průkaz, kartičku pojištěnce, oddací list (vdané ženy) či rodný list (svobodné ženy), případně z matriky potvrzené otcovství, které je nutné pro příjmení po otci u svobodných žen (jinak automaticky dostává dítě příjmení po matce)
Dohoda o jménu dítěte podepsaná oběma rodiči (pro výběr jména se inspirujte na Interaktivním kalendáři jmen)
Taška s věcmi pro pobyt v porodnici po porodu]
Noční košile, které se dají vpředu rozepnout (informujte se ve své porodnici, často je nutné nosit nemocniční košile)
Podprsenky na kojení (2x)
Vložky do podprsenky
Spodní kalhotky na týden nebo nejlépe jednorázové (v mnoha porodnicích je běžné propuštění dříve, ale možná se budete muset převlékat častěji nebo zůstat v porodnici déle)
Menstruační vložky (2-3 balení) - (informujte se ve své porodnici, mohou být k dispozici)
Pantofle nebo pohodlné nazouvací boty (nejlépe omyvatelné)
Teplé ponožky
Vlastní toaletní potřeby, ručníky (2x)
Hřeben a šampón
Fén (vysoušeč vlasů) – vhodný i pro sušení stehů po nástřihu hráze
Pohodlné oblečení na cestu domů (často bývají skříňky v porodnicích stísněné, proto bude možná lepší, aby Vám oblečení partner přinesl těsně před odchodem)
Plenky pro novorozence (informujte se ve své porodnici, mohou být k dispozici)
Toaletní potřeby pro novorozence (ve většině českých porodnic jsou Vám k dispozici tyto výrobky
Dětské oblečení (dupačky, košilky) a přikrývky na cestu domů – během pobytu v porodnici se běžně používá nemocniční dětské oblečení a přikrývky (často bývají skříňky v porodnicích stísněné, proto bude možná lepší, aby Vám oblečení partner přinesl těsně před odchodem)
Autosedačka (pokud pojedete z porodnice domů autem)
Mobilní telefon
Hudba
Naše káry
Lusinka: http://www.darababy.cz/zbozi/tako-fast-rider
Ivka75: http://www.malvik.cz/Kocarky/trojkombin … -Windoo-09
Janabas: vybrané vozítko Teutonia Spirit S3, barva 3620 - http://www.kocarky-teutonia.cz/upload/o … 1406-1.jpg
Paulina: http://www.gesslein.de/kinderwagen-f6.htm
Amriana: http://www.babydirekt.eu/combi-system-tris
Lulana: http://www.forbaby.sk/images/products/g … 921921.jpg
KatjaCat: Implast Bolder 4/206 http://www.ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=722429
Pavlík2697: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=22671518&tab=1
Verunka a Vaneska: http://www.hracky-kocarky.cz/1449-jane- … -2009.htmlvýbavička pro miminko
je nás tu už spousta a některé z náš už schánějí co vlastně potřebujeme pro naše miminko. Připravila jsem vám souhrn těch nejdůležitějších věcí. Snad vám pomůže. Pokud tam něco není, písněte, ráda doplním.
kočárek (pověrčiví nechají u rodičů) + peřinky
autosedačka 0-13 kg
týdenní sadu oblečení (č. 58 nebo 64 - velikost udává délku vašeho dítěte v cm):
8 bodíček
4 košilky
8 dupaček
2 noční košilky nebo kombinézy na spaní (dbejte na jejich praktičnost, abyste dítě v noci snadno přebalila)
2 svetříky
látkové botičky - teplé ponožky
v létě letní bodíčka + kraťasy + 4 ks ponožek + klobouček + tenkou čepičku
deku na přikrytí kdyby bylo venku chladněji
dětskou postýlku s matrací (příp. + pojízdný koš s matrací)
lůžkoviny (polštářek zpočátku 1. rok dítěti nedáváme)
2 - 3 ks ložního prádla
ochrannou látkovou bariéru (tzv. mantinel) kolem postýlky (aby dítě hlavičkou nenaráželo do dřevěného hrazení postele, příp. si do něj nezapletlo nožičky)
savá podložka pod prostěradlo pro případ úniku moče
jednorázové podložky pro přebalování dítěte
přebalovací podložku nebo přebalovací pult (samostatný nebo společný s vaničkou), příp. přebalovací komodu
vaničku na koupání
zavinovačku, nejlépe na suché zipy (je vhodné do ní dítě balit při spaní během prvních týdnů)
2 - 3 lahvičky se savičkami
1 - 2 dudlíky, příp. řetízek na upevnění k oblečení
ergonomicky tvarované štěrchátko/chrastítko (nejlépe ve tvaru činky - k dostání v drogeriích)
závěsné hračky nad postýlku - není nutné
cca 10 ks látkových plen 70 x 70 cm (příp. 60 x 60 cm), které použijeme do sedačky, postýlky a kočárku pod hlavičku pro případ ublinknutí, též k utírání úst dítěte
3 velké plenkové osušky k otření dítěte po koupání
dětskou kosmetiku a příslušenství:
mýdlo
olej k ošetření kůže v záhybech, na genitáliích, nikdy ne s azulenem - alergizuje - nejlepší je Aviril olejíček
mast nebo pleťové mléko k ošetření pokožky po koupání
krém k ošetření opruzenin
60% líh k ošetření pupíku
vatové tyčinky pro čištění uší, nosu a pupíčku - nebo buničinu
pleny pro novorozence - látkové nebo jednorázové - to je na vás
vlhké ubrousky na otírání při cestování
teploměr do vody - dle vašeho uvážení
nůžky na nehty (mohou být běžné z manikúry) - nejlépe na konci kulaté
kartáček na vlasy
zkontrolovat a doplnit lékárničku (pořídit odsávačku hlenů) 22.5.-21.6.
Lidé narození ve znamení Blíženců jsou mnohostranně nadaní a své schopnosti umí využít jak v teorii, tak v praxi. Jsou to velmi inteligentní a bystří lidí, kteří mají zájem o všechno dění, a velmi rychle se orientují v každé situaci. Jsou přístupní všem novinkám, které se na světě objeví, a protože rychle rozpoznají jejich výhody, snaží se je uvádět do života ve prospěch všech. Velmi často ale narážejí na nepochopení konzervativnějších spoluobčanů. Jsou to společenští lidé a reprezentativní osobnosti, které svým vrozeným šarmem a elánem dovedou ostatní nadchnout a ovlivnit. 23.6.-22.7.
Znamení Raka je ovládáno Měsícem, který dává lidem narozeným v tomto znamení, zvláštní, výrazně citové založení, a tím i značnou zdrženlivost až nesmělost. Jejich rozum, myšlení i chování je velmi závislé na náladách, a proto se rádi upínají na silnější osobnosti a volí si i partnery, kteří jim poskytnou oporu. Lidé narození ve znamení Raka bývají velmi umělecky založení a mnozí z nich umějí své bohaté citové vjemy sdělovat štětcem, slovem i zpěvem a i když se o nich říká, že jsou ovlivnitelní, tak ovlivňují vlastně oni své okolí a obohacují ho o kouzlo své emocí plné osobnosti. 23.7.-22.8.
Znamení Lva dává lidem, kteří se v něm narodili, zdravé sebevědomí a přirozenou autoritu. Mají vůli vládnout a ovládat druhé, ale jejich chování je velkorysé a přátelské. Tito lidé o sobě zpravidla nemají žádné pochybnosti, protože věří svým pracovním i morálním kvalitám a důvěřivě posuzují i své protějšky. Jsou to lidé hrdí a mají v úctě i hrdost svých spoluobčanů, u kterých jsou oblíbeni pro svou přímost a otevřenost. V jejich povaze je rytířskost a vrozený takt. V přítomnosti těchto lidí se každý cítí dobře a nikomu nevadí, podřídit se jejich vedení a rozhodování, protože tito lidé vyzařují klidnou převahu a nikdy se neuchylují k malichernostem.
Naše VIP
Dadula
32 let, doma roční slečna Anetka, po 2 letém snaženíčku nakonec přirozenou cestou
snažení o druhé mimi od 03/2008
bohužel v 11tt (4.11.08) začala krvácet a o dva dny později o mimíska definitivně přišla při revizi. .....
Sudina
24.11.2008 revize po ZT v ? tt
Držíme palečky na další snaženíčko.
Medulka
13.1.2009 revize po ZT v ? tt
Určitě se zase brzy zadaří
Jestliže budete mít nové info na nástěnku nebo bude-li třeba provést nějakou změnu, napište mi vše do SZ, a já to opravím co nejrychleji to půjde.
To samozřejmě platí i pro ty, kteří budou chtít přidat na nástěnku. Děkuji
Upravil(a) Pavlík2697 (13. 7. 2009 13:20)
Není tady
tak vítám nový chlíveček ať nám přinese pohodičku a hodná miminka :-))))
Já se vrátila z porodky. Jsem prej na špičku prstu....jsem se zeptala jestli se něco chystá dr. mi něco řekl, ale já mu nerozuměla a bylo mi blbí se ho znovu ptát :-) a v kabince přešlapovala další mamina.
Není tady
Do nového domečku přeji jen dobré zprávy
Kleuš, blahopřeji ke KO Myslím, že ani Dr. moc nedokážou odhadnout, kdy porod přijde. Mě ve čtvrtek řekl, že mám spotřebovaný čípek a bude to co nevidět. No a jsem pořád tady
a vůbec se necítím, že bych měla jít rodit. Znám pár kamarádek, co jim taky Dr. říkali, že mají spotřebavaný čípek a porodily třeba až za 14 dnů.
Upravil(a) Darina (7. 7. 2009 13:24)
Není tady
všem maminkám do nového chlívečku přeji hodná miminka a hodně mlíčka
těhulkám jen samé dobré zprávičky z KO, rychlé a pohodové porody
Není tady
AHoj holky, do nového chlívečku přeju ta nejúžasnější miminka a nejpohodovější porody
A maminkám hodně mlíčka a nebolavá prsa (četla jsem ve starým chlívečku nějaký trable) a spokojený a hodný
Já už se hlásím z Olo, je tu vedro na padnutí, hůř se to tu uprostřed města snáší než u nás na samotě u lesa ale jsem ráda, že jsem tady, protože jsem klidná, že jsme blízko porodnice
Lulinka je šikulka, že to tak hezky vydržela v bříšku až do přesunu a teď už klidně může ven
Teda ještě by mohla počkat do zítra, to jdeme na matriku kvůli příjmení a pak už vážně může
Kleuš, gratuluju ke KO, já jdu dneska ve 4h, tak jsem zvědavá, co se dozvím, od rána mám MS bolesti, tak třeba se něco připravuje No uvidíme
Angel, krásnej pokojíček A příteli vysvětli, že by mohl bejt k tvýmu stavu chápavější, kdy jindy bys měla naspávat než teď
Jen spinkej dokud můžeš
Navíc je to pro tělo docela záhul, přála bych chlapům si to na chvilku vyzkoušet - hlavně večer nebo v noci
Katji, vy tu masáž teda provádíte nějak "důkladně", to my takto do "hloubky" teda nejdeme Někdo z nás špatně pochopil návod
Možná my, ale my roztahujeme perineum směrem ke konečníku a ani mi to není nijak moc nepříjemný, krom toho, že se mi chce někdy na velkou
No uvidíme, jestli to bude něco platný, kor jestli to děláme špatně
já dneska začala i s maliníkem
A držím palce na KO, pak dej vědět, jak to vypadá
A bříško mi přijde, že máš fakt docela malý, takže klameš dobře
Já vypadám jak kdybych spolkla medicimbál, odpol hodím nový foto
Tinuš, to jsou teda výkony, smekám, to já bych asi večer umřela, stačilo mi to včera, celej den jsem uklízela a připravovala vše na příjezd z porodnice, protože už se tam předtím nedostanu, pak těch 270 km sem a v noci jsem nemohla vstát na záchod jak mě bolely pánve auauau, ale už jsem to jaktakž rozchodila..
Jinak holky maminky, zkoukla jsem všechny vaše miminka a jsou krásný , povedený, úplně slintám a závidím
Není tady
Dari, jsem zvědavá, která z nás do toho praští dřív Máme stejnej termín podle MS. Ty čekáš taky holčičku viď?
Není tady
Darčo, jasný....já si právě řikám, že k porodu se necejtim...sice mě tlačí celej spodek, ale to už delší dobu. Spíš je to takový napínavý no...už myslim de facto intenzivně na příchod tak je člověk takovej nervoznější.
Lulu ty už to máš taky za pár koukám. A odkud kam jste se přesouvali ?To mi uniklo :-)
Není tady
Kleuš, my jsem se v březnu stěhovali z Olo na jih Čech - už natrvalo, předtím jsem byla 9 let v Praze a pak poslední zhruba rok s přítelem právě v OLo.. A máme tady právě super doktora, kterej je jednak opravdu kapacita a jednak už s námi lecčím prošel, takže jsme se rozhodli rodit tady
Není tady
Aha..no hlavně, že máš dobrýho doktora na tom fakt hodně záleží. Já chytla u porodu takovou mladou doktorku a div jí tam manžel neradil:dumbom:
A co záplavy na jihu? Vyhli se vám?
Není tady
Tak hlavně jestli jí poradil dobře No právě, budu klidnější, navíc jindřichohradecká porodnice za moc prej nestojí.. Cesta zpátky na jih asi příjemná nebude, ale nějak to musím zmáknout, to se nedá nic dělat
Jo, záplavy se nám vyhnuly, jsme na kopci, tak se nás to netýká, my máme akorát rozbahněnou cestu a tráva roste jak o život, to jsou tak jediný důsledky, ale je mi strašně líto těch lidí, kterých se to dotýká Je to hrůza a nejhorší je, že se to vlastně týká skoro vždycky těch samých lidí, vybudujou si to znovu a pak přijdou třeba další záplavy...já bych se snad radši přestěhovala..
Není tady
No právě...navíc pojišťovny jim to tam už ani nebudou chtít podle mě pojistit no tak hlavně, že jste v suchu a můžete se těšit na malou princeznu :supr:Jak se bude jmenovat? My to jméno ještě nemáme uplně dořešený to je hrůza....Já hrozně chtěla Filípka manžel Jakuba....tak kompromis byl Marek, ale ten nám nějak furt nejde do pusy. Tak to holt rozlousknu /páč už jsme si hodili i korunou a já vyhrála/ těsně před porodem. Třeba to nakonec bude překvapení jako u Lusinky
Není tady
No my to máme se jménem podobný, myslela jsem, že jsme jediný exoti, co v tom nemají úplně jasno tejden před porodem kloučka bysme teda měli jasnýho - Jakuba
A s holčičkou pořád nevíme, ale začínáme se přiklánět k Terezce
No řekla jsem si, že se rozhodnu, až jí uvidím, když mě při pohledu na ní nenapadne jiný jméno, tak to bude Terezka a hotovo
Pokud teda nebude překvápko, taky mě Lusinka trochu nahlodala
Ale viděla jsem to tolikrát a úplně jasně, tak snad ne, no to by mě vomyli, já mám 90 procent věciček v růžový
Není tady
Jéé Lulu tak koukám, že jsem v partě exotů co nemaj na stopro jméno Jinak koukám, že máme stejnej vkus...Terezka byla jasná volba i když nám všichni řikali, že jich je tak pět milionů, ale dávaj jméno, který se ti zase tak nelíbí jenom proto, že jich je míň?
No a manžel chce toho Kubíše a holku Karolínu. Já si napíšu ale Amálii pokud ustoupim a dám Kubču...vim, že nám několikrát kluka potvrdili, ale napsanou bych jí tam chtěla mít. Mně se Kubča taky líbí, ale o malinko víc Filda no....ale ten neprojde manželem ani za nic a zase chci aby jsme se nějak tak shodli no.
Není tady
To je jasný, shoda je důležitá Filípek je taky moc hezký jméno, škoda, že neprojde
No to je přesný s tou Terezkou, já vím, že je jich mraky (stejně jako Jakubů
) dyk je to nejčastěji dávaný jméno, ale když se nám líbí.. A v okolí žádnou nemáme.. Ale říkala jsem si, že bych dala možná ten základní tvar Terezie
Přítel sice koulel očima, ale nebyl nějak zásadně proti. Protože s naším příjmením jsem Terezu vygooglila, ale Terezii ne
Tak že by aspoň v kombinaci s příjmením byla jediná
No uvidím. Amálie je taky krásný jméno, mají jí naši největší kamarádi
Není tady
Angel ten tvůj chlap by měl být fakt chápavější. Měl by si uvědomit, že potřebuješ nabrat sílu k porodu a také na potom až bude prdolka na světě. Až budeš mít mimíska u sebe tak dej info jak manžel zvládá, že se více věnuješ prckovi a nééé jemu.
půjde ten tvůj chlap k porodu???
Není tady
Ahojky
tak nákupy se protáhly na lítání po úřadech a nakonec i na menu na oběd, tak jsme aspoň nemuseli vařit
teď jdu na chvíli ven do stínu číst a pak udělám jahodový džem
Není tady
bre odpolednicko,
tak mame za sebou hysterak stran dudliku, holky me uz vomejou! Mame dohodu, ze bude dudak na spani, ale ted zacinaji boje, ze ho nechce vyndavat po spani, takze jsem se rozhodla, ze smitec a dneska uz ho vecer nedostane..no jsem zvedava, kdo bude vytrvalejsi
jdeme ted na chvili ven, zas jsem nejaka malatna, ja fakt nevim, co je?!
Luli, vitej v Olmiku, jsi dobra
holky jmena mate nahodou moc pekna - Filipek, Kubik, Terka, Karolinka...moc se mi libi
v neposledni rade preji nam vsem:
hodne zdravi a tehulkam kratke pohodove porody a zdrave mimisky
Není tady
Ahojda berušky, mizím na pedikůru....držím paluchy na kontroly..
A do nového chlívečku jen to NEJ!
Pavlíku: jojo půjde...dokonce jít i chce....on prosě jen vyprudil....prej jako že nic nedělám a spim dlouho a tak...jenže já do pátku byla v rachotě, chtěla jsem to jen dospat.... dostal sprda a tichou domácnost...on taky teď chodí do práce a po práci dělá ten pokojík..už aby byl, ve čtvrtek jedem pro nábytek a pak vám to nafotím
Přijdu... zatím pa
Není tady
Do nové chlívečku přeji rychlé porody, hodná miminka atd. Jenom pozitiva a sociální jistoty
Ode dneška už "válčíme" s Adamem sami.. Dopoledne jsme zajeli do Hořovic ke známé, co má holčičku narozenou 23.6., takže jsou s A. o den.. Když je propouštěly, tak holčička měla skoro stejnou váhu jako A. a tedy docela rozdíl mezi nimi. Mám dojem, že se náš buřtík přejídá..
No, a při odjezdu koukám a přední guma vyfouklá.. V ulici žádný chlap (klasický satelit) a já se potila už při vyndavání heveru. Vzdala jsem to a šla stopovat Chytla jsem tři chlapíky ze stavby a ty to měli raz, dva.. Chtěla jsem jim dát na pivo, ale že prý se uvidíme někdy v hospodě v Žebráku, tak si dáme společně
Není tady
milá letňátka - do novýho chlívku jenom to nej - nejkrásnější a nejhodnější miminka a co nejkratší porody těhulkám
My jsme dneska prvně sami doma, tatka musel do práce a já jsem z toho taková uslzená co sem se vrátila z porodky jsou ty hormony snad ještě horší
Beruška spinká, tak než se vzbudí na koupání, jdu plodit do wordu slohovku
Ještě vám musím říct, že jak sem byla zvyklá mít pupík, tak mám tendenci si ten "špek" občas pohladit a je mi divný, že mě už nic nekope
Není tady
Nazdar babuchy, tak jsem zpět, na KO všechno v pořádku, malá řádila celou dobu jak černá ruka, váhový odhad 3300 g pan doktor mi dává max týden, tak jsem zvědavá
Tak jsme si tak říkali, že 11. je docela hezký datum
No uvidíme
Jo a vedle mě na vyšetřovně tam nějaká mamina začla rodit, no začla, prostě tam porodila, to byl fofrník, to jsem neviděla.. a teda ani neslyšela, chudák strašně řvala, až mi bylo špatně
Tak to jsem fakt zvědavá, která do toho dřív praští, já si zamlouvám tu sobotu
Není tady
Jojo Lucii těm hormonum se nevyhnem asi žádná...ale zvládáš t perfektně! neumim si to vůůbec zatim představit, každej straší, že je šestinedělí horší než porod - hlavně kůvli těm hormonum....
Není tady