29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mám dceru..která žije ve společné domácnosti se svým přítelem ..mají skoro 2letého kloučka.. jejich vztah jim nefunguje díky partnerovi
( možná jste mé ,bolestné" příspěvky už někde tady četli
) spíše mi jde o finanční stránku ..jestli dcera -jako svobodná matka má nárok na nějaké sociální dávky atd.. aby mohla s pěnězi sama vyjít
Prosím maminky, které jsou sami s dítkem..o radu..kam se obrátit a o jaké dávky zažádat
No a nejdřív musím dceři dodat nějak odvahu .. aby,, vzala nohy na ramena " a nebála se konce stále se bojí ...ach jo..
Není tady
Dcera má možnost získat celou paletu sociálních příspěvků a to na základě svého příjmu a výživného od otce dítěte. Tento příjem pak je určující pro samotný příspěvek od státu (vypláceno obcí) v místě trvalého pobytu matky a dítěte. O sociální dávky je třeba požádat příslušný sociální odbor ve spádové obci. Radu by měla dostat na OPD kde je v této situaci evidována.
Rada k odvaze? Asi jí tam diotáhnout a nebo jí dovlést do nějakého ústavu pro kojence aby viuděla jak její dítě může dopadnout.
Není tady
No nevim jestli s ponezma vyjde,ale ziv.minimum je pro ne dve neco kolem 5 000.S toho musi zaplatit bydleni ,vyzivu i osaceni pro ne dve.Tezko s timhle muze nekdo zit.
Není tady
No vyjde s tim malem, leda pokud ma neco nasetreno a nebo zajistene bydleni, bud svoje a nebo u pribuznych. Zila jsem na socialnich davkach a materske, no neslo by za to zit, pokud bych uz neco sveho predtim nemela...
Narok na prispevek na bydleni bude mit pouze pokud bude bydlet ve svem a nebo bude mit najemni smlouvu. Musi se za ctvrtleti dokladat naklady na bydleni (vcetne uctenek za elektrinu).
Pokud se nastehuje k Tobe, pocita se do celkoveho prijmu domacnosti i Tvuj prijem..., prijem Tveho manzela.
Pak je jeste socialni prispevek na ktery je tusim narok, pokud jeji a ditete prijem vcetne alimentu bude nizsi nez 1,6 nasobek zivotniho minima.
No, ja uz 2 roky socialni davky neberu ani pridavky na dite, tak tu mozna rikam dosti neaktualni informace, podivej se napr. na:
http://www.mesec.cz/dane-a-stat/socialni-podpora/, nebo zadej do googlu "socialni davky"
Není tady
salek napsal(a):
![]()
mám dceru..která žije ve společné domácnosti se svým přítelem ..mají skoro 2letého kloučka.. jejich vztah jim nefunguje díky partnerovi
![]()
( možná jste mé ,bolestné" příspěvky už někde tady četli
) spíše mi jde o finanční stránku ..jestli dcera -jako svobodná matka má nárok na nějaké sociální dávky atd.. aby mohla s pěnězi sama vyjít
![]()
Prosím maminky, které jsou sami s dítkem..o radu..kam se obrátit a o jaké dávky zažádat![]()
No a nejdřív musím dceři dodat nějak odvahu .. aby,, vzala nohy na ramena " a nebála se koncestále se bojí ...ach jo..
![]()
Dcera si podá návrh na svěření dítěte do výchovy a stanovení výživného. Určitě již nyní pobírá přídavek na dítě a sociální příspěvek a rodičák. Pokud pobírá snížený rodičák tak by ji to mohlo vyjít na dávky hmotné nouze, v případě že již s otcem dítěte nebydlí. Pokud budou spolu stále bydlet, tak do pravomocného rozsudku budou posuzování spolu. Pokud bude mít řádnou podnájemní či nájemní smlouvu, může zkusit požádat o doplatek na bydlení.
Jejich ŽM = 2880 +1600.
Není tady