29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sunny2 napsal(a):
4li, tak to chápem... ja som to tak mala v ba (teraz sme v dedinke asi 5 km od ba, ale doprava je na prd - Bernolákovo, isto poznáš).... ked sme bývali v ba, som to neriešila, teraz je tá potreba väčšia, lebo som sa snažila si aj nájsť priatelov, ale tu si žije každý akosi pre seba.... aspon men to tak pripadá... jednoducho len práca, súkromie a na priatelov nie je taký čas. a to si viac uvedomím, ked osm doma 24 hodín....
no nič, aspon som sa trošku vykecala, ideme trochu von s kamoškami. majte sa zatial krásne. papa a dobrú noc.
papa a dobre sa bavte
Není tady
4li, aj mne chýba najviac to, že tu kamošky majú deti, viacmenej rozdiel do roka... takže to sa dá aj vyhrať spolu... no a "doma" sa akosi s mamičkami nestretávame... len výnimočne
Není tady
Renky napsal(a):
no ja sa len chytila toho, jak si psala, ze kto bude mat dalsie zimnatko
...tak ma to hned napadlo....
a bohuzel?...to jakoze idete na druhe??? ...fiha![]()
no bohuzel spis jako, ze ja bych si druhe, treti... prala, ale tatinek teda ne.... ted oba resime praci, musime to nejak vymyslet, abychom meli vic casu a mohli pracovat z domu...
uspavani je u nas porad stejne - na kline, pak ji soupnu do postylky a v noci se stehuje ke me do postele... v Hol. uz spi na "velke" posteli, teda na takove te z Ikea, a uplne v pohode, ma tam nad tim pripevneny takovy velky list, dela to krasny doupatko, dokonce si tam zaleze i pres den....
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60054636
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S19837491
s jidlem bojujeme neustale, nekdy ji ukazkove, nekdy presne - tri lzicky a ne, susenky ji davam vyjimecne, jine sladkosti vubec, z ovoce ji akorat jabka, nekdy banan, ted nektarinky...ze zelelniny miluje okurky a ledovy salat.... vubec nevim, jak to udelam s koncem kojeni, protoze veskera mleka z lahve/hrnecku odmita a nic nechce pit...
tady uz ale asi nikdo jiny nekoji, jen ja
Není tady
Ahoj holky
mám dotaz...zase jako vždy
snažím se přestat kojit a daří se mi to ale D si vyžaduje nějak moc mlíka
jsme asi nějaká výjimka páč mi lupne na ex i 300ml mlíka (po večeři) a pak ještě v noci klidně 200ml
kolik dáváte mlíka vy????
Baji teď koukám na metřík a S.L. je beruška maličká a na fotce je nádherná
Není tady
Ahoj holky!
Hlásíme se po delší době.
Mám teď nějakou práci na doma,aby byly korunky, tak trochu nestíhám.
Také jsem se vrhla do prázdninového vzdělávání a do toho jsem chytla chřipku .
Šárka má poslední dobou nějakou vztekací náladu. Takže oblékání,čištění zoubků, jízda v kočárku = horor!
Jak se udělalo pěkně, zkoušela jsem jí nechávat bez plenky, ale evidentně jí mokrý kalhoty nevadí. Takže s nočníkem zatím úspěch žádný.
No, hlavně,že je zdravá .
Nedočítala jsem,tak doufám,že se všem daří dobře.
Není tady
ahojky vsem, tak u nas pije veruna vecer tak 210-250 mleka, rano totez. v nocái spi celou noc,ale ono kdyz jsem pretala kojit, tak v noci se taky semtam vzbudila - zvyk.. ale casem zjistila ze prso nebude a prestala se budit na jidlo. Kasi nedavame.
Není tady
jinak u nas uz vylezla vyrazka - takze definit. sesta nemoc.
No ja jsem z prahy,ale bydlim fakt na kraji, za nami konci praha a je to tu jak vesnice, bohuzel i s negativi, vsichni se pomlouvaji, vidi si do talire, ale vyhoda - do prahy kousek, vice prace to jo.
Není tady
jinak baji, ja ti asi neporadim, veru k obedu sni VSECHNO. cokoli co ji dam(mnozstvi si urcuje ona sama co sni sni), ale treba taky problem obcas s ovocem. Chutna ji ale tresne, rybiz, meloun papala, jablicko do ruky spis ozuzle a neji dal, banany obcas(uz jejich prejedena asi), zeleninu taky obcaws rada si da - parpiku rajce, okurku, kdyz si udelam salat - ujida mi. a ze zeleniny varene v polevce nebo tak jako priloha zatim taky ve jedla (fazolky, mrkev, brokolice kvetak, vsechno)
no oplatky, pecivo to miluje, ale snazime se redukovat.
Není tady
ahojte všem,
hlásím se po několika dnech byla jsem si odpočinout u kamarádky,bylo to super
příjemná změna
nestíhám dočítat,takže jen doufám,že jste všechny v pohodě a vaše dětičky taky .....
jak jsem tak koukala tak řešíte jídlo,u nás se tedy jí úplně všechno,jak ovoce,zelenina,sušenky čokoládka.....prostě vše samo,že se snažím redukovat,ale kolikrát mi jen mladá řekne,že je nyny páč se vyčůrala do nočníku a chce kokyno
jinak si tedy množství jídla u oběda nebo večeře určuje sama,prostě mi řeken,že už nechce a hotovo a já to do ní tedy nervu,to jsem zažila jako dítě a mám k tomu odpor,takže jí radši jídlo ohřeju,když se vyspí pokud si neveme třeba nic,ale to je málo kdy....
Jinak už chodíme spinkat bez plínek,po obědě už chodila nějaký čas a minulý týden,když jsem se vrátila z naší mini dovolené jsem jí přestala dávat i na noc,kolikrát mě překvapuje jak ještě ráno vydrží nejít čůrat a já jí tedy nechávám,až si řekne je to moje holka šikovná,celá maminka
jooooo dneska se poprvé vyčůrala do travičky (vůbec nechtěl,to by se snad prorvala než by to vypustila na travičku ) ale dneska se bylo venku a nočník jsem nevzala a mladá,že jako čůrat no tak jsem stáhla kalhoty a asi třikrát jí řekla,že už může čůrat....no a pak to zvládla,tak jsem všichni chválili
a byla to moje premiéra s čůráním holčičím,vždycky jsem dávala jen kluka
tak jsem měla strach,aby jsem jí dobře držela
tak mám radost....
Dobrou noc kočky...
Není tady
andulko rano 300ml a vecer 300ml v noci nedavam nic pit...
tiez
andulka napsal(a):
Ahoj holky
mám dotaz...zase jako vždy
snažím se přestat kojit a daří se mi to ale D si vyžaduje nějak moc mlíka
jsme asi nějaká výjimka páč mi lupne na ex i 300ml mlíka (po večeři) a pak ještě v noci klidně 200ml
kolik dáváte mlíka vy????
Baji teď koukám na metřík a S.L. je beruška maličkáa na fotce je nádherná
Není tady
Bajuli takze ste s tatkou spolu podla vsetkeho...ja som neinformovana...
Co sa tyka jedenia tak su horucavy a to sa tym detom ani nedivim, ze jedia pomenej. K. zje skoro vsetko a ked vymysla, dam jej do misky hrasok kukuricu mrkvu a ona to zobka aj cele doobeda pitie tiez traga ale melon to spravi
Masulko, Adus je sikulka! Klarka je cez den bez plienok tiez a cura vsade ...a do travicky najradsej
...no ale v noci som to este neriskla. Uvidim skusim...
Není tady
Ahoj holky, taky se hlásím po delší době, nějak není toho času
V úterý odjíždíme na dovolenou do Chorvatska, takže peru, žehlím, píšu seznamy co nakoupit a mám z toho hlavu v pejru . Hlavně jsem zvědavá na cestu, jak to Aňa zvládne.
No a jinak co u nás nového, tak máme už venku první 4 stoličky. S jídlem problém nemáme, Aňa jí skoro všechno - ovoce, zeleninu (spíš vařenou, z čerstvé miluje cherry rajčátka),maso, pečivo, sušenky, piškotky, koláče, jogurty, tvarohy. Mlíko pije jen ráno a to 200 ml, večer tak jednou za týden, víc do ní nedostanu. Kaše jí dáváme tak max. 2x týdně, víckrát už tak 3 měsíce (předtím je měla každý večer) nechce. Jo a tento týden jsem jí zkoušela udělat kakao z kravského mlíka (mimo ranního Sunaru) a moc jí chutnalo, hlavně to že ho pije z hrníčku brčekem.
Nočník u nás nehrozí, tak jak na něm krásně seděla v 10 měsících a vyčůrala se a vykakala, tak teď si na něj ani nesedne. I když minulý týden překvapila, ráno jak vstala, tak ukázala na nočník, řekla aa, tak jsem jí tam posadila a ona se vyčůrala i vykakala, no a večer to zopakovala. Tak jsem myslela, že to už nějak půjde samo a další den už o nočníku opět nechtěla ani slyšet. Tak to nehrotím.
Jinak máme doma pěknou vzteklinu, ale to byla vždycky. Akorát, že má nacvičené plíce už od narození, tak se vydrží vztekat i půl hodinu vkuse Jsem z ní občas fakt na prášky. Hlavně když se vztekne a nevím kvůli čemu (mívá to občas v noci a občas přes den po obědovém spaní). Prostě z běžného spánkového pláče přejde do vzteku poté, co se ji snažím ukonejšit a nedejbože pochovat (prostě samonasírací). No a o nočním spánku ani nemluvím. Jsou noci, kdy k ní vstávám i 6x (spí ve svém pokojíku, dám jen dudlík nebo napít vody, jinak obsloužit se umí i sama
) a do toho 1- 2x do týdne je od 3 min do 4 hod vzhůru a chce si hrát
. Večer špatně a pozdě usíná a ráno je kolem sedmé vzhůru (mlíko jí dělám mezi pátou a šestou). Spaní s námi v posteli nezabírá, to dělá blbosti a neusne. Prostě katastrofa, jsem dlouhodobě nevyspaná (líp jsem se vyspala, když byla miminko a 2x za noc jsem ji kojila). Zatím to svádím na zuby, jsem zvědavá, na co to budu svádět, až jí všechny vyrostou. Takže u nás druhé dítě zatím v brzké době rozhodně nehrozí.......tak nejdřív, až bude Aňa ve školce.
No nic jdu chrnět, mějte se tady a po dovolené se zase ohlásím.
Není tady
čaute kočky, tak už viem čo tú našu potvorku trápilo - končí jej angína (včera sme boli na pohotovosti, lebo už jej chrapčalo pri dýchaní), má trochu chytené priedušky a horšie dýchanie (neviem ten výraz čo povedala lekárka, ale nesmie sa namáhať, lebo by mohla dostať krč a prestať dýchať). Takže sedíme doma, naša dovolenka u rodičov sa zmenila na "domáce väzenie"... ale nevadí, sme na malú aspon viacerí. no a do toho všetkého jej idú všetky 4 stoličky naraz. Tak vraj sa ani nemáme diviť, že Sára nepapá. Teraz sa jej to už trošku polepšilo, zje toho viac než pred týždnom, ale stále to nieje ono. nevadí, ved ona si to doženie.
Rači, želám príjemnú dovolenku.
Baji, takže ste s M. spolu? aj sa budeš sťahovať do Holandska?
idem sa venovať tej našej neposednici. tak zatial papa
Není tady
Renky napsal(a):
Bajuli takze ste s tatkou spolu podla vsetkeho...ja som neinformovana...
Reni, to tak uplne ne.... jen se proste veci vyjasnuji a uvidime jak to dopadne... ale na kolacky se zatim netes ja to stale moc optimisticky nevidim, protoze me se ted stehovat nechce, minule jsme se dvakrat poradne chytly s tchyni, to taky nepamatuju....
s nocnikem u nas bez uspechu, kdyz to vychytam, tak S. si sedne a neco vytvori, ale sama si nerekne nikdy. Po pravde to moc neresim, nevadi mi, kdyz bude jeste pres zimu v plinach... vsak ona si rekne....
zoubky ji ted nastesti davaji pokoj, stolicky jeste nerostou, nema jeste ani spodni trojky...
Není tady
Ahojky,
Masul, Adelínka je šikulka, o tom se mi může jenom zdát, Klárka je taky šikovná a brzy Aduš dohoní,ale to moje zlobidlo teda nevím.... vykadit do nocníku se jí včera ráno podařilo asi po 2 měsících, jinak pokaždé do plíny, i když sleze z nočníku,tak třeba do 5 minut se pokadí a většinou má plínku právě čistou,tak je to na infarkt. Čůrání občas vychytáme,ale, jen když ji sama posadím, přestala si říkat. Nechci to hrotit,ale štve mě to,protože v roce uměla na nočník líp než teď. A když jsme byly u našich,tak měla nočník za zadkem,ale postavila se a nechtěla si sednout,tak stála a počůrala mě, sebe i koberec a to dokonce 2x,takže si myslím, že mokro jí asi vadit nebude.
S jídlem se ani vyjadřovat nebudu, nechce nic,aniž by věděla, co ji dávám nebo jak to chutná, odmítá, všechno je podle její nálady, protože občas dokáže jíst hezky.
Vztekat se teďka taky dokáže častěji než poslední 2 měsíce (to byla taková víc mazlivá)
Takže shrnuto podtrženo, nic nového
Rači, dovolenou si užijte a uvidíš, že to bude supr a Aňa to zvládne na jedničku
Sunny, tak hlavně, že se našla příčina a Sárinka se z toho dostane bude papkat jedna radost
Baji,tak hlavně, že je to na dobré cestě nebo tak, že se to nějak negativně nevyhrotilo --- abys pak tady nakonec ještě nedávala fotečku s // na testu
Renky, v práci spokojenost? Já teda ani nevím, co děláš, nějak jsem to nepochytila
Jinak všem krásné dny
...mě dnes dorazila MS,tak si to užívám, i když dobře, že tak,protože v sobotu přijede manžel,poslední dobou nám to blbě termínově vychází a on mi pak tvrdí, že pořád menstruuju
A pokud se nic nestane, co by nám překazilo cestu k našim,tak zítra zase odjíždím, rozloučit se se ségrou, uteklo to a už letí .
Upravil(a) Nataly (13. 7. 2009 11:43)
Není tady
holky jakou máte tašku na golfkách?
Není tady
ahojky, tak doufam, ze vyrazka brzy zmizi, doma je to nejaka depka pro me:( premyslim zase nejak moc a pada na me splin:( ...
andul: mam peregace a tasku mam od nich primo.
ad nočník: nulove uspechy, nocnik - sedne na pet vterin a jde pryc... kdyz ji dam bez pliny, vycura se a nekdy ani nerekne nic je ji to fuk, ze ma mokry i ponozky, nekdy rekne ee a jde do haje.. (az po akci samozrejme).
ad dudlík: jak je to u vas s dudanem? u nas zacina boj - aby ho na noc nemela - neexistuje, ale zacina s nim zlobit pres den:(
masule: tvoje mala je moc velka sikulka.
Není tady
bajaja napsal(a):
s jidlem bojujeme neustale, nekdy ji ukazkove, nekdy presne - tri lzicky a ne, susenky ji davam vyjimecne, jine sladkosti vubec, z ovoce ji akorat jabka, nekdy banan, ted nektarinky...ze zelelniny miluje okurky a ledovy salat.... vubec nevim, jak to udelam s koncem kojeni, protoze veskera mleka z lahve/hrnecku odmita a nic nechce pit...
tady uz ale asi nikdo jiny nekoji, jen ja
Ahoj Baji, já taky pořád ještě kojím a úplně stejná situace jako u vás, někdy s jídlem boj, někdy dobrý, umělý mlíko ani náhodou....ale taky už přemýšlím o ukončení, zrušila jsem to aspoň přes den, ale Maty se mi pořád ještě budí minimálně 4x za noc.
Není tady
Pekny vecer preji . Maly dotaz,jak to maji prcci s odrazedlem?Ten nas na tom vubec nechce sedet,prijde me,ze co ma kola,tak Tona musi tlacit,takze ho tlaci ze strany,a kdyz uz to ma pod sebou,tak se ze sedu zvedne a pokracuje dal ve stoje
.Tak nevim,jestli na to neni jeste cas.Aktivni choditko taky tenkrat zacal pouzivat dost pozde..Ale hodne moc ho bavi ten skakaci konik Rody,toho zboznuje a na nem sedet vydrzi(teda sedet,hopsa na tom jak divej)
U nas nocnik taky nehrozi,opet si nesedne ,maximalne tam da panenku.Masul,prozrad nam naky triky,krome uplaceni cokoskou
Kamci,dudlik pres den nemame tak od pul roku,ma ho jen na spani.Taky jsem zvedava jak ho to budu odnaucovat,ale zatim to jeste neresim.
Není tady
Kamchi dudu je u nás s bavlněnou plínou "Number one" uklidňovadlo Přes den se jí ho snažím sebrat a vysvětluju jí, že už je velká holka a dudu je jen na spinkání, ale někdy to nezabírá a když je protivka vzteklá, tak jí ho dám. No a na noc to zatím neřeším, protože ho potřebuje k usnutí a pak když se v noci budí, tak díky němu zase usne. Jinak jak usne, tak ho vyplivne a je bez něj. Možná až bude spát krásně celou noc, tak ho zkusím zrušit, ale zatím to rozhodně nelámu přes koleno. Třeba se to vyřeší nějak samo nebo nám pomůžou jesličky,do kt. začne na podzim chodit (i s tím nočníkem).
Andulko na golfáčkách (máme taky Peg Perego jako Kamchinka) máme tašku z DM drogerie Babylove. Mají 2druhy, jednu dražší s přebalovací podložkou (jsou v ní i ubrousky, plíny a další hyg. potřeby pro mimi) a pak levnější nylonová. Máme tu levnější, stojí cca kolem stovky a prodává se v takové malé krabičce (jde tak krásně složit). Je vhodná pro všechny typy kočárků a má univerzální černou barvu. Jsem s ní naprosto spokojená.
Není tady
Andulko,golfky nemam,mam porad sportak a pouzivam uplne normalni moji tasku,sice mam jednu docela dobrou,kde jsou i ruzny termoprihradky atd,ale je tezka,tak ji vubec nevozim..A nejradsi mam sitovku !
Není tady
Vando tak Anička má motorku - odrážedlo doma už pár měsíců (dostala ho k prvním narozeninám)a zatím nepříšla na to, jak se na něm jezdí. Většinou ho převrátí a točí kolečkama, nebo hýbe řidítkama, když ji na to posadím, tak na něm chvilku sedí a pak chce dolů. Tím veškerá akce s odrážedlem končí. Já myslím, že jakmile zjistí jak na něm jezdit, tak se to změní.
Není tady
Jo tak síťovku na golfky používám taky, mám ji složenou v té tašce z DM a když jdu na nákup tak vytáhnu síťovku a nákup do ní dám.
Není tady
Ahojky,
tak S. mi skoro celou noc zvracela.... vsechno lozni pradlo, tri pyzama, dva satky, koberec, postel... veschno poblity chudinka mala.... nevim, jestli z horka, nebo vviroza... byla uplne sama prekvapena, co se to deje....
ted uz je to snad dobry...
DUdlik neresim, ma ho na spani a myslim, ze na nej ma jeste narok. Stejne jako s tim nechozenim na nocnik...
Odrazedlo nevlastnime ja tomu totiz moc nefandim.... zato lita po venku s malyma golfackama a panenkou...
Není tady
Jo a tasku mam od Red Castle messenger bag, ale uz nejak dosluhuje a tak si asi koupim novou... chtela bych nejakou, co pak budu moct nosit i bez kocaru. Hrozne se mi libi Oilily, ale oni pry krachuji, tak nevim...
Hlavne potrebuju, aby byla velka... na cely den toho s sebou tahame pozehnane....
Upravil(a) bajaja (14. 7. 2009 10:54)
Není tady