Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#201 8. 10. 2009 7:13

majkafa
Host

Re: Dobrý psycholog v Praze

lavský napsal(a):

Aha ...
Dneska jsem měl v práci docela depku, neustále "dusím" frustraci a někdy mi řpijde, že jako kdyby z toho napětí mě mělo trefit nebo se složit ...
Snažím se dělat něco, co nejsem, lepšího a tak, a když už to nejde, a ztrácím nad tím vším kontrolu, tak se člověk dostane do takového stádia, kdy už není suverénní (třeba tím, že je bohatý, tkto si to mohou vyložit), ale spíš divný a je pod ostatníma, takový podřadný, nikdo ho pak už nebere vážně ...
Až člověk přestane vidět tu svou "úroveň i tu, na kterou by se měl dostat", ale celkově mu není dobře
// kdybych sem nějaký čas přestal psát, tak mě trefilo .. sad

Ne člověk, ale ty. Neschovávej se za nějakého imaginárního člověka. Většina lidí, troufám si říct, to takhle nemá, jak ty píšeš.

#202 8. 10. 2009 14:38

lavský
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

lavský napsal(a):

Aha ...
Dneska jsem měl v práci docela depku, neustále "dusím" frustraci a někdy mi řpijde, že jako kdyby z toho napětí mě mělo trefit nebo se složit ...
Snažím se dělat něco, co nejsem, lepšího a tak, a když už to nejde, a ztrácím nad tím vším kontrolu, tak se člověk dostane do takového stádia, kdy už není suverénní (třeba tím, že je bohatý, tkto si to mohou vyložit), ale spíš divný a je pod ostatníma, takový podřadný, nikdo ho pak už nebere vážně ...
Až člověk přestane vidět tu svou "úroveň i tu, na kterou by se měl dostat", ale celkově mu není dobře
// kdybych sem nějaký čas přestal psát, tak mě trefilo .. sad

Ne člověk, ale ty. Neschovávej se za nějakého imaginárního člověka. Většina lidí, troufám si říct, to takhle nemá, jak ty píšeš.

kdyz ja, jak si to uvedomuji, tak ja vlastne porad nic nedelam !! Porad. Nic neumim a podvedomne mam tendenci od starosti utikat a diky tomu si necham namazat med kolem huby a uz si ani neuvedomuji, ze nejaka nutnost neco delat vubec je! Chybi mi konfrontace s realitou a ja podvedomne z ni vycouvavam. Nechtel jsem byt tehdy horsi nez lidi, co sli na VS a tak jsem si rikal, ze jsem na stejne spol. urovnh jako oni, abych nemel depku ..

Není tady

#203 8. 10. 2009 19:25

maricka
♥♥♥♥♥--

Do této chvíle jsem si myslela, že někdy nedělám nic jiného než se lituji. Ale když opět vidím "chudáčka Lavského" na scéně (dlouho jsem tu nebyla), jsem proti němu hadr. Já se alespoň umím litovat v duchu, v soukromí a bez lidí a ty, Lavský, by ses to už také konečně mohl naučit. Víš o tom, že zneužíváš internetu, aby zde hypertrofovalo Tvé vlastní zničené, pošlapané já? Pořád Tě baví z těch druhých vysávat energii, děláš to jen tady nebo i doma? Máš alespoň nějakou jinou pohádku než tu, co tady pořád omíláš dokola? Nechci tady být za tu zlou a nechápavou, ale Tobě by opravdu jen a jen prospělo, kdyby Ti tady na Tvé neustálé nářky už nikdo neodpovídal...alespoň by ses naučil postavit světu čelem a přijmout sám sebe takový, jaký jsi.

Není tady

#204 8. 10. 2009 19:30

maricka
♥♥♥♥♥--

"// kdybych sem nějaký čas přestal psát, tak mě trefilo ..."

Aha, takže už jsi dokonce závislý... A nechceš se z té závislosti třeba také léčit? Třeba si říci, že to, co máš také není k zahození a začal pěstovat své vlastní já. Hele, já také nebudu nikdy 170 cm vysoká přitažlivá žena, ale snažím se být alespoň tím, čím být mohu a je toho spousta.

Ale už tady raději psát nebudu...protože to je vážně pořád dokola.

Není tady

#205 8. 10. 2009 22:46

lavský
♥♥♥♥♥--

maricka napsal(a):

Do této chvíle jsem si myslela, že někdy nedělám nic jiného než se lituji. Ale když opět vidím "chudáčka Lavského" na scéně (dlouho jsem tu nebyla), jsem proti němu hadr. Já se alespoň umím litovat v duchu, v soukromí a bez lidí a ty, Lavský, by ses to už také konečně mohl naučit. Víš o tom, že zneužíváš internetu, aby zde hypertrofovalo Tvé vlastní zničené, pošlapané já? Pořád Tě baví z těch druhých vysávat energii, děláš to jen tady nebo i doma? Máš alespoň nějakou jinou pohádku než tu, co tady pořád omíláš dokola? Nechci tady být za tu zlou a nechápavou, ale Tobě by opravdu jen a jen prospělo, kdyby Ti tady na Tvé neustálé nářky už nikdo neodpovídal...alespoň by ses naučil postavit světu čelem a přijmout sám sebe takový, jaký jsi.

Když já si vždy myslel, že budu úspěšný, sjezdím hodně zemí, prožiji buhví co a místo toho hniji a na vše je pozdě. A když si to uvědomím, je mi ještě hůř ...

JInak k tomu vysávání: nevysávám, něco dělám, teď jsem byl u té psycholožky, jdu příští týden, tak se uvidí ... je to na pojišťovnu, ale jinak je to pálka, soukromě asi 600,-/ sezení (nevím, zda 45 min, hodinu), minule
to bylo jen takové oťukávání a tak.

A hodně jsem takový pošmurný, já vím, takový pesimistický a tak hmm Ale pak mě netrápí, když je někde veselo, protože já veselý nejsem ... a pak vidím, na jaké jsem úrovni ... nikde, proti ostatním ... ach jo

Myslíš, že jsem takový ten člověk, co vysává?

Není tady

#206 8. 10. 2009 22:55

majkafa
Host

lavský, někdo tě může vnímat jako energetického upíra. Taky jsem tě tak kdysi vnímala. Teď už ne. Teď už mě netrápíš ani ve mně svým psaním nevyvoláváš vztek. Jen tě sleduju. Jestli to konečně zvládneš, aby ti došlo, že jen ty sám si můžeš pomoci. Nebo jestli budeš jen celý život, který máš teprve před sebou, kňučet, jaký si nikdo a to bude tak asi všechen tvůj přínos sobě i ostatním.

#207 9. 10. 2009 3:10

lavský
♥♥♥♥♥--

Tak me napadlo, zda neni ten psycholog zbytecny. Rekne mi, ze abych bydlel samostatne, abych se vyrovnal s tim, na jake urovni jsem, pripadne mi daji antidepresiva, abych to lepe snasel a at se snazim radovat z malickosti a tak, at si zvyknu. Jen ale nemuzu prenest to, ze kde jsem byt mel, tam nejsem a to, co by z toho plynulo a po cem jsem touzil, tak me miji! To hrozne boli a poslapava to neco ve me.
jako kdyby ctizadostivi clovek, co maka a snazi se, tak nic nedelal (jen teorie) a pak tohle musel rozdychavat ...

Není tady

#208 9. 10. 2009 3:34

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Po čem toužíš, to většinou nepřichází samo - musíš si to vytvořit a vybojovat. Protože, buďme upřímní, všem je naprosto fuk, po čem ty, já, nebo kdokoli jiný touží. Všichni mají své touhy a nemají čas a chuť se zabývat touhami ostatních, protože pracují na splnění těch svých, Měl bys to také  zkusit. Pozdě bude, až budeš mrtvý.

Jinak, když máš potřebu, klidně si sem piš a na nějaké řeči o vysávání nedej. Kdo nechce, nemusí tě sem přece chodit číst. Ale taky tím nic nevyřešíš

Upravil(a) mashanka (9. 10. 2009 3:36)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#209 9. 10. 2009 6:28

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Tak me napadlo, zda neni ten psycholog zbytecny. Rekne mi, ze abych bydlel samostatne, abych se vyrovnal s tim, na jake urovni jsem, pripadne mi daji antidepresiva, abych to lepe snasel a at se snazim radovat z malickosti a tak, at si zvyknu. Jen ale nemuzu prenest to, ze kde jsem byt mel, tam nejsem a to, co by z toho plynulo a po cem jsem touzil, tak me miji! To hrozne boli a poslapava to neco ve me.
jako kdyby ctizadostivi clovek, co maka a snazi se, tak nic nedelal (jen teorie) a pak tohle musel rozdychavat ...

Předně,
psycholog by Ti neměl přeorganizovat Tvůj život. Jakékoliv změny ve svém životě uděláš, uděláš ze svého vlastního rozhodnutí.

Za druhé,
nevím, kde jsi přišel na to, žes "měl někde být", žes měl něčeho dosáhnout...
Pokud to opravdu chceš, tak toho dosáhneš.
Pokud je snazší hledat důvody, proč to nejde, a pak nadávat na svět a litovat se...prosím. Je to Tvá volba. Budeš to dělat tak dlouho, dokud Tě to bude bavit.

U psycholožky se připrav na dlouhou cestu, nic se nezmění jen tak hned a samo. Doufám, že chápeš, že ona Tě nespasí a neudělá z Tebe "Rambo", že Ti jen nastaví zrcadlo, a na Tobě bude vše ostatní.

Je to nepohodlné...
Nic si z toho nedělej, já jsem taky v terapii, taky se ještě někdy vztekám. Sama na sebe...smile

Není tady

#210 9. 10. 2009 7:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Když já si vždy myslel, že budu úspěšný, sjezdím hodně zemí, prožiji buhví co a místo toho hniji a na vše je pozdě.
Kdybych neznala souvislosti, řekla bych, že něco takovýho může z huby vypustit zakyslý devadesátiletý bezdomovec s nevyléčitelnou nemocí...
Ty koni, dokážeš pochopit, když ti řeknu, že jsem zjistila, jak ve skoro 60 letech vůbec není na nic pozdě? No - možná ten úspěch typu Nobelovky už nestihnu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png... ale to bys koukal, jak se dá na starý kolena třeba skvěle cestovat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#211 9. 10. 2009 7:24

lavský
♥♥♥♥♥--

Myslite ze je lepsi si rikat "nic a nikoho nepotrebuji"? A s nikym se nebavit?

Není tady

#212 9. 10. 2009 7:43

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No to rozhodně ne, ale ani se sebelítostí se to nemá přehánět, i když ví, že se to líp říká než dělá. Držím pěsti! smile

Out from the dark into the light !

Není tady

#213 9. 10. 2009 12:10

mashanka
Zablokovaný

lavský napsal(a):

To jako pro koho lepší ?

Není tady

#214 9. 10. 2009 13:16

lavský
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

lavský napsal(a):

To jako pro koho lepší ?

tak pro me, ale je to cesta do ...
nevim proc, ale ostatni se na me dost sklebi. Asi je hodne videt, ze jsem out (a podotykam, ze to neni sugesce)

Není tady

#215 9. 10. 2009 13:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jenomže ty je potřebuješ - jinak bys tak zoufale neřešil třeba to, že ostatni se na me dost sklebi. Asi je hodne videt, ze jsem out Ono na tobě není vidět, že jsi out, ale jak moc nechceš být sám. Jako svobodná stará slečna, ze který číší její touha ulovit chlapa tak, že všichni se buď posmívají nebo zdrhají.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#216 9. 10. 2009 15:22

mashanka
Zablokovaný

lavský napsal(a):

mashanka napsal(a):

lavský napsal(a):

To jako pro koho lepší ?

nevim proc, ale ostatni se na me dost sklebi. Asi je hodne videt, ze jsem out (a podotykam, ze to neni sugesce)

Jasně, že je to na tobě vidět - třeba já to vidím, i když tě nevidím big_smile
Hele, kašli na to, kdo se na tebe šklebí i a co je out a co je in. Dělej to, co se ti chce. Ty pořád řešíš ostatní, to je potom jasné, že ti nezbude čas a energie pro sebe.

Co by se ti mometálně, přímo teď, chtělo dělat ? Myslím normální věci, ne cestovat v raketě na Mars.

Není tady

#217 9. 10. 2009 15:27

mashanka
Zablokovaný

V mládí jsem mívala také často pocit, že se na mě všichni dívají a všichni mě hodnotí. Když jsem si třeba ve škole udělala oko na punčocháčích, měla jsem pocit, že to musí všichni na ulici vidět, že se mi určitě tajně smějí a budou to doma vyprávěk - hele, představ si, dneska jsem potkala holku a měla oko na punčoše - to je, viď - umíš si představit, jak to bylo trapné big_smile
Věř mi, není to tak - oni mají svých starostí dost.
Asi to patří k věku. Dneska už vím, že jsem většině lidí prakticky ukradená stejně tak, jako oni mně.

Není tady

#218 9. 10. 2009 15:54

maricka
♥♥♥♥♥--

Jestli tě to, Lavský, uklidní, tak já někdy prožívám úplně stejné stavy. Ano, také se ráda lituji (i když jen uvnitř, max to řeknu příteli). Možná chápu to hrozné zjištění, že na něco je někdy už pozdě, popřípadě, že na to nemáme. Fajn, takže já jsem zatím zjisitla, že:

1. Chci strašně dítě, ale vím, že bych nebyla dobrá matka (protože vím, jaká jsem, jsem stejná jako moje matka a už jen těžko se to odnaučím)
2. Chci strašně napsat knihu....ale zatím mám málo času nebo málo nápadů nebo málo píle
3. Chci strašně moc učit, být dobrou učitelkou, ale postupně zjištuji, že jsem na to slabá povaha a navíc nemám ten přirozený talent, takže pokud budu učitelka, tak jen asi ta neoblíbená a nudná
4. Chci se ze všeho nejvíce zbavit jednoho problémů, který se týká mé psychiky, zatím však všechny pokusy byly marné, bojuji s tím už deset let.

Drsné, co? Asi to máme podobně, akorát ty chceš asi být bohatý a úspěšný. A také moc dobře vím, že pro některé povahy je těžko přijmout okolnost, s níž celý život počítali. Také nechci skončit jako podřadná uklízečka bez dětí, bez manžela, bez kamarádů... Ale víš, jaký je rozdíl mezi námi??? Jeden jediný, pouze jeden jediný... Že ty pořád jen kňučíš... Co z toho? Takto to ještě zhoršuješ... Alespoň nekňuč, přijmi situaci jako hotovou (zřejmě opravdu nikdy nebudeš úspěšný a bohatý) a vyrovnej se s tím, sám, bez psychologa... Víš kolik je na světe lidí, kteří nejsou zazobaní, nemají na prstě pět milenek apod.? ALe přesto ostatní si je váží, protože nejsou jako Ty, jsou optimističtí, rozdávají okolo sebe radost a i když jsou to například jen prodavači a prodavačky, lidé se k nim rádi vracejí...

Víš tedy už proč Tě ostatní neberou? Protože lidé většinou neberou zakomplexované lidi... Možná se stačí jen pousmát a brát život s nadhledem, přijmout svůj život jako holý fakt a zkoušet na sobě pracovat v jiných věcech, například si najít přítelkyni, zasadit strom, počít dítě... Sama slavná česká socioložka Šiklová říká, že tohle kdysi všem stačilo a že dnes každý musí cestovat, mít hodně peněz apod. Dnešní společnost je z prominutím rozežraná, tak proč se tím trápit??? Opravdu někdy stačí pouze být dobrým manželem, otcem a pracovníkem, proč si přát víc??? Navíc většinou bohatí lidé jsou neštastní, mají plno starostí, nemají čas si žuvota užívat, žijí v jakémsi skleníku apod.

Není tady

#219 9. 10. 2009 16:15

lavský
♥♥♥♥♥--

maricka napsal(a):

Jestli tě to, Lavský, uklidní, tak já někdy prožívám úplně stejné stavy. Ano, také se ráda lituji (i když jen uvnitř, max to řeknu příteli). Možná chápu to hrozné zjištění, že na něco je někdy už pozdě, popřípadě, že na to nemáme. Fajn, takže já jsem zatím zjisitla, že:

1. Chci strašně dítě, ale vím, že bych nebyla dobrá matka (protože vím, jaká jsem, jsem stejná jako moje matka a už jen těžko se to odnaučím)
2. Chci strašně napsat knihu....ale zatím mám málo času nebo málo nápadů nebo málo píle
3. Chci strašně moc učit, být dobrou učitelkou, ale postupně zjištuji, že jsem na to slabá povaha a navíc nemám ten přirozený talent, takže pokud budu učitelka, tak jen asi ta neoblíbená a nudná
4. Chci se ze všeho nejvíce zbavit jednoho problémů, který se týká mé psychiky, zatím však všechny pokusy byly marné, bojuji s tím už deset let.

Drsné, co? Asi to máme podobně, akorát ty chceš asi být bohatý a úspěšný. A také moc dobře vím, že pro některé povahy je těžko přijmout okolnost, s níž celý život počítali. Také nechci skončit jako podřadná uklízečka bez dětí, bez manžela, bez kamarádů... Ale víš, jaký je rozdíl mezi námi??? Jeden jediný, pouze jeden jediný... Že ty pořád jen kňučíš... Co z toho? Takto to ještě zhoršuješ... Alespoň nekňuč, přijmi situaci jako hotovou (zřejmě opravdu nikdy nebudeš úspěšný a bohatý) a vyrovnej se s tím, sám, bez psychologa... Víš kolik je na světe lidí, kteří nejsou zazobaní, nemají na prstě pět milenek apod.? ALe přesto ostatní si je váží, protože nejsou jako Ty, jsou optimističtí, rozdávají okolo sebe radost a i když jsou to například jen prodavači a prodavačky, lidé se k nim rádi vracejí...

Víš tedy už proč Tě ostatní neberou? Protože lidé většinou neberou zakomplexované lidi... Možná se stačí jen pousmát a brát život s nadhledem, přijmout svůj život jako holý fakt a zkoušet na sobě pracovat v jiných věcech, například si najít přítelkyni, zasadit strom, počít dítě... Sama slavná česká socioložka Šiklová říká, že tohle kdysi všem stačilo a že dnes každý musí cestovat, mít hodně peněz apod. Dnešní společnost je z prominutím rozežraná, tak proč se tím trápit??? Opravdu někdy stačí pouze být dobrým manželem, otcem a pracovníkem, proč si přát víc??? Navíc většinou bohatí lidé jsou neštastní, mají plno starostí, nemají čas si žuvota užívat, žijí v jakémsi skleníku apod.

dítě to by byl konec. Už vidím nějakou milou tlustou pochybnou, chcíplou,a já si říkám co a jak. nechci, to radši budu nedospělý než tahle příšerná představa ...

Není tady

#220 9. 10. 2009 16:16

lavský
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

lavský napsal(a):

mashanka napsal(a):

To jako pro koho lepší ?

Hele, kašli na to, kdo se na tebe šklebí i a co je out a co je in. Dělej to, co se ti chce. Ty pořád řešíš ostatní, to je potom jasné, že ti nezbude čas a energie pro sebe.

Co by se ti mometálně, přímo teď, chtělo dělat ? Myslím normální věci, ne cestovat v raketě na Mars.

Nic. Užívat si sexu a adrenalinu

Není tady

#221 9. 10. 2009 17:24

Pikola
♥♥♥♥♥--

lavský napsal(a):

maricka napsal(a):

dítě to by byl konec. Už vidím nějakou milou tlustou pochybnou, chcíplou,a já si říkám co a jak. nechci, to radši budu nedospělý než tahle příšerná představa ...

Každá matka není tlustá a chcíplá, nechápu, akm na tyhle názory chodíš.

Jen taková otázka mimo, ty už jsi měl holku?

Není tady

#222 9. 10. 2009 17:38

mashanka
Zablokovaný

lavský napsal(a):

mashanka napsal(a):

lavský napsal(a):

Nic. Užívat si sexu a adrenalinu

Adrenalinu ? Mně připadá, že adrenalinu si užiješ dost už tím, když sleduješ, jak se na tebe druzí tváří lol
Hele, lavský, intimní otázka : A co ten sex ? Máš nějakého partnera nebo partnerku ?

Není tady

#223 9. 10. 2009 18:25

maricka
♥♥♥♥♥--

Olala, tak jsem to psala zbytečně, to jsem si mohla myslet... Aha, takže sex... No jasně, promiň, ale myslím si, že jsi opravdu padlý na hlavu...ano, nedospělý... Chceš jenom sex, peníze a zábavu, přesně to, co do nás nalívají média už přes dvacet let... Jsi takové nešťastné dítě našeho století... Tak tedy spi dál, když se nechceš probudit do normálního světa, který je i o jiných věcech než o výše jmenovaných... Já jdu ztrácet čas raději někde jinde:-)

Není tady

#224 9. 10. 2009 21:42

lea64
♥♥♥♥♥♥-

maricka napsal(a):

.

Maričko, jak si můžeš něco takového o sobě myslet?

Není tady

#225 9. 10. 2009 21:58

maricka
♥♥♥♥♥--

lea64 napsal(a):

maricka napsal(a):

.

Maričko, jak si můžeš něco takového o sobě myslet?

Jej, neřešmě tu mne, to je Lavského téma... No, myslím si to, protože to mám částečně ověřené... Z toho pramení můj strach z budoucnosti, ale rozhodně se tomu nepoddávám jako Lavský nebo to aspoň nedávám tolik najevo... Jistá naděje je ve mne pořád ;-)

Spíše kroutím hlavou nad Lavským...on je vážně vystřižený jako z nějakého špatného amerického filmu, takové to dítě, které díky reklamám a vůbec mediální masáži začalo věřit, že nejdůležitější na světe jsou prachy, sex a zábava. A jelikož to nemá, tak brečí jako miminko a otravuje všechny okolo. Být jím, asi zajdu za psychologem a řeknu mu rovnou, že "nějalk pořád nemohu dospět"...

Upravil(a) maricka (9. 10. 2009 21:59)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí