Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 21. 9. 2009 7:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Dobrý psycholog v Praze

Majja napsal(a):

Proč by měl psychiatr předepisovat jen tlumící prášky? Naopak, já mám prášky, který mi mají dodat trochu energie, to samý moje kamarádka - zdaleka ne všechny prášky tlumí! K psychiatričce chodím i na klasický hodiny psychoterapie jako se chodí k psychologovi. Názor, že psychiatr vás nadopuje tlumícíma práškama a dál se nestará je scestný.

Hodně záleží na psychiatrovi, někteří jsou fakt jen předepisovači. Doslova.

Ty bereš léky, které Tě neutlumí, ale povzbudí? Jak se jmenují?
To mně se z AD akorát točila hlava a z benzáků jen spím, i když je to to jediné, co na mě zabírá.
AP jsem nebrala, bral to můj synek, ale výsledek stejný - utlumení, omezení kognitivních funkcí, ospalý, ztratil zájem o okolí... sad

Není tady

#102 21. 9. 2009 7:49

Rozmarila
Zablokovaný

lavský napsal(a):

A jak se pozna psychopatie?

Přesně takhle :
A jak se pozná psychopatie......... a já tam volal a oni mi to nebrali a byl tam záznamník ....... a myslíte ...a myslíte ..a co mám dělat a proč tohlé ........tak to teda né !!...A nejde protože , no to nepůjde ....a myslíte že jo??

Je to porucha osobnosti a ty se tak silně projevuješ , obávám se, že jsi i dospělej chlap, co??Takhle se normální dospělej pán nechová.

Jistě se tak, jak tady předvádíš, projevuješ ve všech oblastech života a to ti musí hrozně komplikovat život .

Upravil(a) Rozmarila (21. 9. 2009 7:50)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#103 21. 9. 2009 8:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

lavský napsal(a):

Přesně takhle :
A jak se pozná psychopatie......... a já tam volal a oni mi to nebrali a byl tam záznamník ....... a myslíte ...a myslíte ..a co mám dělat a proč tohlé ........tak to teda né !!...A nejde protože , no to nepůjde ....a myslíte že jo??

Je to porucha osobnosti a ty se tak silně projevuješ , obávám se, že jsi i dospělej chlap, co??Takhle se normální dospělej pán nechová.

Jistě se tak, jak tady předvádíš, projevuješ ve všech oblastech života a to ti musí hrozně komplikovat život .

Roz, neblázni, to by psychopat musel být každej, kdo se bojí objednat k psychologovi nebo psychiatrovi.

Je to normální vyhýbavé chování, běžná obranná reakce na úzkost, kterou ta představa vyvolává.
Všichni jsme to museli překonat a objednat se. Ani mně se tam poprvé nešlo lehce.
Kvůli tomu není nikdo psychopat.

Není tady

#104 21. 9. 2009 8:31

Majja
♥♥♥♥♥--

Damila: jmenuje se to Mollome, vyloženě s tím jsem k doktorce vlastně šla, že bych nejradši vypnula myšlení, rozplynula se a zmizela ze světa a připadala jsem si jak chodící mrtvola bez energie, co by nejradši celej den prospala, takže tlumit mě ještě víc by bylo kontraproduktivní :-) Kamarádka měla podobnej problém, ale dostala něco jinýho a na název si nevzpomenu, ale ještě navíc to nějak pomáhalo při odvykání kouření. Ale asi jsem měla i štěstí, že jsem napoprvé narazila na dobrou doktorku co k ní můžu i na hodiny PST. Na tlumení jsem dostala akorát neurol, to když mi umřela babička a ten teda tlumí fest, díky bohu za to.

Co se týče psychopatie, tak nikdo z nás tu není odborník, aby mohl po netu dělat lavskýmu diagnózu, to mi přijde docela nebezpečný hrát si tu na doktory! Asi každej jsme měli určitý obavy, když jsme se k psychologovi/psychiatrovi objednávali, ale chce to překonat, děláme to pro sebe a okolí ať si myslí co chce!

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#105 21. 9. 2009 10:46

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Damila napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

lavský napsal(a):

Přesně takhle :

Roz, neblázni, to by psychopat musel být každej, kdo se bojí objednat k psychologovi nebo psychiatrovi.

Je to normální vyhýbavé chování, běžná obranná reakce na úzkost, kterou ta představa vyvolává.
Všichni jsme to museli překonat a objednat se. Ani mně se tam poprvé nešlo lehce.
Kvůli tomu není nikdo psychopat.

Ale on se nebojí. On jen chce, aby byla přesně taková, jakou on si představuje, aby dělala a říkala to, co on chce slyšet a pokud ho odmachruje, tak běda jí - bude odpovědná za všechny jeho problémy, které kdy v životě měl

Upravil(a) mashanka (21. 9. 2009 10:47)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#106 21. 9. 2009 17:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

Ale on se nebojí. On jen chce, aby byla přesně taková, jakou on si představuje, aby dělala a říkala to, co on chce slyšet a pokud ho odmachruje, tak běda jí - bude odpovědná za všechny jeho problémy, které kdy v životě měl

Jo, ale to je fakt dobrý materiál na psychoterapii. Aspoň mají od čeho začít. smile

Taky mám občas tendenci svého psychoterapeuta tlačit tam, kde není, a podsouvat mu názory, které nevyslovil.  A když mi to řekne, taky se rozčiluji. big_smile Ale když má pravdu, tak co nadělám.

Lavský má taky jen dvě možnosti. Buď bude nadále hledat důvody, proč to nejde změnit, anebo přijme zodpovědnost a změní to.
Asi to chce čas. Třeba to ještě doklapne. každý máme svůj čas. Sama jsem v tomto tvrdohlavá, a rozumím tomu.
Pochopení je pak bolestné, ale osvobozující a přínosné.

Není tady

#107 21. 9. 2009 22:56

lavský
♥♥♥♥♥--

jen dotaz; to tu tolik z vás chodí na psychoterapii nebo psychiatrii?

// mimoto, když si uvědomíte, že jednou (většinou jste starší, takže už se o vás asi nikdo nestará) se budete starat jen sami o sebe a možná o někoho jiného, tak možná vám je z toho taky šoufl, ne? Jen z toho pocitu, že tu jistotou si musíte vytvořit, takže vlastně žádná není ... :-/

Není tady

#108 22. 9. 2009 0:59

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

// mimoto, když si uvědomíte, že jednou (většinou jste starší, takže už se o vás asi nikdo nestará) se budete starat jen sami o sebe a možná o někoho jiného, tak možná vám je z toho taky šoufl, ne? Jen z toho pocitu, že tu jistotou si musíte vytvořit, takže vlastně žádná není ... :-/

Proč by dospělému člověku mělo být šoufl, že se o něj maminka a tatínek nestará? To je normální.
Staráš se sám o sebe, nebo se o sebe staráte s manželem/manželkou (partnerem/partnerkou). Někdy se manžel stará o rodinu finančně a manželka se stará o něj a o děti tím, že pečuje. Jindy se finančně starají oba (a pečují taky). (Nebo se fin. starají oba a pečuje jeden...)... Jsou i rodiny, kde mají role prohozené a vydělává manželka a o domácnost a děti se stará  manžel. Když je člověk bez partnera, stará se o sebe sám. Jsou i lidi, kteří se nechají i v dospělosti živit od rodičů a nechají se opečovávat... ale Ti ač jsou fyzicky dospělí, tak psychicky jsou pořád děti.

Jediná jistota je, že žádná neexistuje :-) ... tu si musíš najít sám v sobě. Nikde venku není!

Neboli, zase x-stránková debaba O NIČEM. A u Tebe žádný posun...

Není tady

#109 22. 9. 2009 2:01

mashanka
Zablokovaný

lavský napsal(a):

Ne, mně z toho není šoufl. Já si svoji jistotu vytvářím moc ráda a na to, až se o mě nebude nikdo starat (a zároveň mi do všeho kecat), jsem se moc těšila

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#110 22. 9. 2009 5:40

majkafa
Host

Proč by mi to mělo být "šoufl"? Jsem ráda, že je to na mně. Jaký si to udělám, takový to mám. big_smile

#111 22. 9. 2009 6:46

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lavský, a kolik Ti je, že máš takové obavy? 18? 20? To bych pak i pochopila.

Tvá otázka:

Code:

to tu tolik z vás chodí na psychoterapii nebo psychiatrii?

No, předpokládám, že Tě zajímaly právě názory lidí, kteří psychoterapií prošli (procházejí).

Není tady

#112 22. 9. 2009 8:48

Majja
♥♥♥♥♥--

Tak už jsi napsal nebo zavolal tý paní doktorce?
Lavský totiž ode mě dostal tip na paní doktorku, ke který jsem chodila a mně ji kdysi doporučila paní pofesorka, ke který jsem chodila na přednášky psychologie, takže má i dobrý reference, dělá i arteterapii a na netu se dá i najít jak vypadá, takže žádný výmluvy!!! dumbom

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#113 22. 9. 2009 23:35

lavský
♥♥♥♥♥--

Nezavolal, zitra ji cinknu. A dekuji. Jo, a je mi 26 let, kdyby se nekdo ptal :-/

Není tady

#114 23. 9. 2009 6:11

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Nezavolal, zitra ji cinknu. A dekuji. Jo, a je mi 26 let, kdyby se nekdo ptal :-/

Tak dnes očekávám zprávu, že jsi objednaný.

Jsi velký kůluk, Lavský, zvládneš to. Nic jiného (krom naříkání) Ti taky nezbude...lol
Nedáme Ti pokoj, dokud to neuděláš.

Není tady

#115 23. 9. 2009 21:07

lavský
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

lavský napsal(a):

Tak dnes očekávám zprávu, že jsi objednaný.

Jsi velký kůluk, Lavský, zvládneš to. Nic jiného (krom naříkání) Ti taky nezbude...lol
Nedáme Ti pokoj, dokud to neuděláš.

Tak zítra volám !!!!

Není tady

#116 24. 9. 2009 18:57

lavský
♥♥♥♥♥--

když jste třeba navštěvovali kurz, tak jste také dávali najevo, co všechno znáte, umíte, abyste si nepřipadali tak ničemně hloupí? :-(
Sice vás nikdo neměl rád a byli jste jako outsider, no ale aspo'n jste si nepřipadali jako nula, naprostá nula ...

Není tady

#117 24. 9. 2009 19:51

lea64
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

když jste třeba navštěvovali kurz, tak jste také dávali najevo, co všechno znáte, umíte, abyste si nepřipadali tak ničemně hloupí? :-(
Sice vás nikdo neměl rád a byli jste jako outsider, no ale aspo'n jste si nepřipadali jako nula, naprostá nula ...

Když jsem dělala kurz potřebný pro svoji práci, tak jsem dávala pozor, abych všechno pochopila. Nikdo se tam nevytahoval. Taky to stálo dost penězbig_smile
Když něčemu nerozumím, tak to řeknu. Nemůžu vědět všechno.

Upravil(a) lea64 (24. 9. 2009 19:52)

Není tady

#118 24. 9. 2009 20:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lavský,
Už ses objednal?

To, že máš potřebu se na kursech vytahovat, ukazuje jen nejistotu. To není nic smrtelného nebo nepřekonatelného.

Není tady

#119 24. 9. 2009 22:57

lavský
♥♥♥♥♥--

lea64 napsal(a):

lavský napsal(a):

Když jsem dělala kurz potřebný pro svoji práci, tak jsem dávala pozor, abych všechno pochopila. Nikdo se tam nevytahoval. Taky to stálo dost penězbig_smile

A to tě nenapadlo si třeba říct "jo, já jsem ta, co zatím nic neumí, jen tu sedí, navíc jí to úplně nepůjde, jen se podívej na ostatní. Jsou tak jistí a sebevědomí". Taková chladná sprcha ... Nebo "tak, a já znám ale i jiné věci, nejen tohle, co se tu učím, takže nějakou cenu mám !!"
Nebo si říct "zatímco se tu pachtíš, tak my doma máme televizi, auto ..." Je to slabota, ale aspoň si člověk nepřipadá tak mizerný, ztracený ... V pr.... Někdy si říkám, že nemít domov, tak prostě skončím jako bezďák, protože chodím tam a zpět (z práce do práce) a nevím, zda budu mít sílu si něco najít, kdybych měl být jednou sám. Navíc mám rád svůj klid a ne se za něčím hnát, ale zase mě stimulují (frustrací) holky, taky chci nějakou živější, ne leklou vepřenku, nebo chlapské ego, abych mohl říct, až na to přijde, že znám nebo mám nebo dokázal jsem to a to ... sad

Není tady

#120 25. 9. 2009 7:42

Pikola
♥♥♥♥♥--

Všechno ví a všude byl, takový jsem měla jako školitelka nejradši.

Lavský, ty jsi fakt něco, se nedívím, že tě holky nechtějí, takového namachrovaného frajírka, co si na to akorát hraje.

Auto nemám a přesto si myslím, že jsem toho dokázala víc než ty.
Už jsi tam volal?

Není tady

#121 25. 9. 2009 8:44

lea64
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

lea64 napsal(a):

lavský napsal(a):

A to tě nenapadlo si třeba říct "jo, já jsem ta, co zatím nic neumí, jen tu sedí, navíc jí to úplně nepůjde, jen se podívej na ostatní. Jsou tak jistí a sebevědomí". Taková chladná sprcha ... Nebo "tak, a já znám ale i jiné věci, nejen tohle, co se tu učím, takže nějakou cenu mám !!"
Nebo si říct "zatímco se tu pachtíš, tak my doma máme televizi, auto ..." Je to slabota, ale aspoň si člověk nepřipadá tak mizerný, ztracený ... V pr.... Někdy si říkám, že nemít domov, tak prostě skončím jako bezďák, protože chodím tam a zpět (z práce do práce) a nevím, zda budu mít sílu si něco najít, kdybych měl být jednou sám. Navíc mám rád svůj klid a ne se za něčím hnát, ale zase mě stimulují (frustrací) holky, taky chci nějakou živější, ne leklou vepřenku, nebo chlapské ego, abych mohl říct, až na to přijde, že znám nebo mám nebo dokázal jsem to a to ... sad

Já tak nepřemýšlím, když jsem chodila do kurzu tak proto, abych se v něčem zdokonalila. Navíc mi to šlo, snažila jsem se. Nevím, jestli se někdo chodí na kurzy předvádět, nikoho jsem takového neviděla. Televizi, auto, to snad nemyslíš vážně, na to nemyslím,co kdo má doma. Abych řekla pravdu, moc ti nerozumím.

Není tady

#122 25. 9. 2009 18:00

lavský
♥♥♥♥♥--

Nejhorší je, když v práci si hrajete, že jste milionáři a že tam chodíte prostě, abyste něco dělali (třeba že rodiče či prarodiče, známí jsou ... - abyste si nepřipadali blbě, tak nějak v té iluzi žijete), doma si hrajete, jak skvěle to funguje v práci, suveréně jednáte, jako kdybyste toho hodně dosáhli, mezi přáteli si hrajete, co nemáte holek, mezi holkama, co nemáte přátel ... (jasné, nesmí se to sejít dohromady big_smile), a tak nějak v tom žijete, ani vám to nepřijde jako iluze, berete to jako realitu, neb všechno okolí to na vás "hází" zpět, prostě v tom žijete. A pak přijde pocit depky, že nevíte, co s tím ... hroutí se vám vše na hlavu, je vám zle ... hlavně za několik let ..

Není tady

#123 25. 9. 2009 18:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Hele, Lavský, na kdy ses objednal?
Když nebudeš poslouchat, tak Ti tu nikdo chodit nebude, Ty ty ty!

Není tady

#124 25. 9. 2009 18:37

lea64
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Nejhorší je, když v práci si hrajete, že jste milionáři a že tam chodíte prostě, abyste něco dělali (třeba že rodiče či prarodiče, známí jsou ... - abyste si nepřipadali blbě, tak nějak v té iluzi žijete), doma si hrajete, jak skvěle to funguje v práci, suveréně jednáte, jako kdybyste toho hodně dosáhli, mezi přáteli si hrajete, co nemáte holek, mezi holkama, co nemáte přátel ... (jasné, nesmí se to sejít dohromady big_smile), a tak nějak v tom žijete, ani vám to nepřijde jako iluze, berete to jako realitu, neb všechno okolí to na vás "hází" zpět, prostě v tom žijete. A pak přijde pocit depky, že nevíte, co s tím ... hroutí se vám vše na hlavu, je vám zle ... hlavně za několik let ..

My o koze, ty o voze:big_smilebig_smilebig_smile
Ještě jsi asi nezavolal, je to tak?

Upravil(a) lea64 (25. 9. 2009 18:46)

Není tady

#125 25. 9. 2009 18:47

Rozmarila
Zablokovaný

lavský napsal(a):

To vůbec nemá cenu aby ses někam objednával .....stejně tam neřekneš na rovinu oč jde .....

A jestli si myslíš , že ti to lidi v práci věří nebo doma...tak jsi na omylu, za rohem se smějou ...tyhle věci se poznaj.......hraješ tu komedii zbytečně.......

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí