Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 12. 9. 2009 8:27

Rozmarila
Zablokovaný

Re: Dobrý psycholog v Praze

Jasně .......třeba v Motole na prestižní dětský klinice jsme chodily s dcerou k psychologovi .............moje dcera je autistická a měla psychotickou dekompenzaci ............a tam je terapie , že sedí psychiatr a psycholog společně a povídá se........a ta psycholožka to byla ostrá komisní přísná ženská, která sice měla výborný názory, ovšem házela je ze  sebe vysokým hlasem , odsekávala věty, jakoby nesnesla odporu ..........dcera řekla, když jsme vyšly, už nikdy!
A u nás jsem zažila psycholožku, která na  naše dvě věty pronesla svých 5...........prosazovala se, až to nebylo hezký a  ještě se stačila pochlubit, s kým hraje tenis a podobný nesmysly.

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#77 12. 9. 2009 8:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Hmm,
to je špatný.
To vrhá hodně neblahé světlo na psychology obecně.
Nedivím se pak, že se jich tolik lidí bojí.
Já měla asi vždycky štěstí.

Není tady

#78 12. 9. 2009 8:45

Rozmarila
Zablokovaný

Jenže takových lidí je hodně............musí se pečlivě hledat ......každýmu sedne někdo jiný .....někdo třeba chce jen pokec a svěřit se..... a pak mu nevadí psycholog kterej machruje..
A o psychiatrech ani nemluvě .............třeba u nás je pan doktor Stibral-dětskej psychiatr, kterej je nervozní šílenec , nadskakuje na židličce, 50 krát telefonuje, odbíhá, řve na sestru a přes rameno na tebe hází info, jak je na tom tvoje dítě .......málem ti při tom vynadá........ten je na první pohled na léčbu.......když jsem o tom mluvila v Motole s psychiatrem na oddělení - kde jsou mimochodem výborní ........tak ho znal a věděl, jak je vyhořelej........ovšem nikdo s tím  nic nedělá, ten psychiatr "léčí" dál.

Upravil(a) Rozmarila (12. 9. 2009 8:45)

Není tady

#79 12. 9. 2009 14:01

Damila
♥♥♥♥♥♥-

A proč klienti nejdou jinam?

Není tady

#80 12. 9. 2009 19:41

lavský
♥♥♥♥♥--

Tak v pondělí už volám ..
// mimochodem, ve čtvrtek jsem volal někam, kde mi řekli, že až v půlce října by měli mít volno. A mluvila se mnou (tak mi to přišlo) jako tak divně ... můžu být divný i po telefonu? sad

Upravil(a) lavský (12. 9. 2009 19:43)

Není tady

#81 12. 9. 2009 19:53

Rozmarila
Zablokovaný

lavský napsal(a):

// mimochodem, ve čtvrtek jsem volal někam, kde mi řekli, že až v půlce října by měli mít volno. A mluvila se mnou (tak mi to přišlo) jako tak divně ... můžu být divný i po telefonu? sad

Je to možný, už to jak to tu rozebíráš je zvláštní .......a když se tě předešlá psycholožka ptala na psychiatra , tak možná se chováš divně ..........ale nic si z toho nedělej, v tvým věku jsme se všichni my citlivější lidi chovali divně, já se taky bála lidí a říkala jsem kolikrát hlouposti jenom z trémy a  strachu .....na to kašli co ona si myslí,  VEM SI Z NÍ CO POTŘEBUJEŠ TY A KDYŽ TI NESEDNE , TAK HLEDEJ DÁL..........ona je tu pro tebe a ne ty pro ni a tak to ber.

Není tady

#82 13. 9. 2009 7:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

// mimochodem, ve čtvrtek jsem volal někam, kde mi řekli, že až v půlce října by měli mít volno. A mluvila se mnou (tak mi to přišlo) jako tak divně

Prostě Tvůj první dojem z člověka.
Často je správný.
Nesedí Ti, jdi jinam.

Jednou jsem se takto chtěla objednat k psycholožce na hypnozu. Protivná už v telefonu, zjevně jsem ji otravovala, tak jsem se pak radši omluvila, a nešla k ní. Neumím si představit, že bych se takovému člověku měla otevřít.

Na druhou stranu můj současný psycholog, měl taky plno, byl přetížený, nechtěl mě ani objednat dopředu, řekl ať si zavolám za 3 měsíce. Bylo mi z toho smutno, že mě "nechce".
Zavolala jsem za 3 měsíce a drze jsem se připomněla, že mě odkázal on, ať se ozvu.
Vzal mě ještě tentýž den (někdo mu zrovna odřekl). Vyplatilo se počkat. Než mít přetíženého psychologa, to je lepší jít jinam nebo čekat.

Čekal jsi dost dlouho. Jednej.

Upravil(a) Damila (13. 9. 2009 7:24)

Není tady

#83 13. 9. 2009 7:26

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

. můžu být divný i po telefonu? sad

I kdybys byl, tak hledáš pomoc psychologa. Ten pracuje s divnými lidmi. smile
Všichni jsme divní.

Ne, vážně, nemáš spíš problém s tím, jak vnímáš reakce druhých na sebe? Skutečně jsou tak nepřátelské?
Není to jen Tvoje projekce?

Není tady

#84 16. 9. 2009 23:11

lavský
♥♥♥♥♥--

Zaujala mě podle (znamylekar.cz) referencí jedna psycholožka, volal jsem tam minulý čtvrtek a byl tam záznamník, že měsíc je na dovolené a že od pátku se normálně konají konzultace a je normální provoz v ordinaci. No a volal jsem tam v pátek, stejný záznamník, v pondělí i v úterý a pořád to samé :-((

Není tady

#85 16. 9. 2009 23:19

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

lavský napsal(a):

Zaujala mě podle (znamylekar.cz) referencí jedna psycholožka, volal jsem tam minulý čtvrtek a byl tam záznamník, že měsíc je na dovolené a že od pátku se normálně konají konzultace a je normální provoz v ordinaci. No a volal jsem tam v pátek, stejný záznamník, v pondělí i v úterý a pořád to samé :-((

vyber si tam tech lekaru vic a obvolavej. vic lidi - vic sanci na uspech, co kdyby te ta tvoje jedina vybrana odmitla prijmout?

42!

Není tady

#86 18. 9. 2009 1:30

lavský
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

lavský napsal(a):

vyber si tam tech lekaru vic a obvolavej. vic lidi - vic sanci na uspech, co kdyby te ta tvoje jedina vybrana odmitla prijmout?

chci ženu, chci, aby byla v okolí, a chci, aby mě vzala hned. Volal jsem pěti, jedno číslo neexistuje, druhé nezvedá, třetí řekla, že v půlce října, čtvrtá už ani nevím, a pátá je pořád na té dovče ... ale zkusím to no

Není tady

#87 18. 9. 2009 5:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Proč chceš ženu psycholožku?

Není tady

#88 18. 9. 2009 22:14

lavský
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

Prostě tak. Chlap je moc ostrý, já tam přijdu, namachrovaný, abych se nemusel stydět a on mě "sestřelí" .. to jo

Není tady

#89 19. 9. 2009 8:27

majkafa
Host

lavský napsal(a):

Damila napsal(a):

Prostě tak. Chlap je moc ostrý, já tam přijdu, namachrovaný, abych se nemusel stydět a on mě "sestřelí" .. to jo

lollollollollol Svatá prostoto. Tohle nemá vůbec cenu. lavský se vůbec nechce léčit.

#90 19. 9. 2009 8:28

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

lavský napsal(a):

Damila napsal(a):

Svata naivito! Preju ti, aby se ty tvoje stereotypy rozplynuly ihned, co potkas zenu psycholozku, ktera bude dle tvych slov trochu "ostrejsi", a ze takovych je.

42!

Není tady

#91 19. 9. 2009 11:43

Majja
♥♥♥♥♥--

Upřímně - neměl bys hledat psycholožku, ale rovnou psychiatričku, tohle už není na psychologa. S tím výběrem - dva roky se sebou nic neděláš a najednou potřebuješ, aby tě přijali HNED a nemůžeš počkat nějaký ten týden? Chodila jsem k jedný bezva psycholožce v Praze (kdyžtak přes PM doporučím) a nyní k psychiatričce u nás a prostě nikdo tě nevezme hned, pokud se zrovna nehroutíš z nějaký krizový události, tak to je, všichni holt musíme počkat na termín, přijde mi to jako bežná věc.

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#92 19. 9. 2009 14:40

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Damila napsal(a):

Psychoterapie není boj o moc.

Není tady

#93 19. 9. 2009 23:37

lavský
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

lavský napsal(a):

Damila napsal(a):

lollollollollol Svatá prostoto. Tohle nemá vůbec cenu. lavský se vůbec nechce léčit.

A co zase???? Děláš, jako kdybych byl nějaký uchylák .. :-(

Není tady

#94 20. 9. 2009 8:20

majkafa
Host

Lavský, jistým způsobem "úchylák" jsi. Ty si v tom tvém nedobrém psychickém rozpoložení doslova rochníš. Jinak bys s tím už dávno něco udělal. I teď - jít namachrovaný k psychologovi. To fakt nechápu. Chceš se léčit, nebo machrovat? Tohle už dávno není na psychologa ale na psychiatra. Jen ty to pořád nechápeš.

#95 20. 9. 2009 8:44

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lavský,
písni, až budeš objednaný. Nemyslím, že by to bylo na psychiatra, páč ten Ti dá akorát prášky.
A Ty nepotřebuješ tlumit. Na PT bys měl být neutlumený, abys měl přístup do sebe. Do nevědomí.
Co se bojíš, hlavně už se objednej.

Není tady

#96 20. 9. 2009 9:10

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Jestli se chceš vyžívat v tom, jak jsi namachrovaný, nejlepší řešení by bylo, najít si nějakou subinku a třeba jí zakroutit rukou nebo tak něco. Možná by si potom nabyl pocitu, že jsi king.
Ale musíš vybírat velmi pečlivě, musíš si být jist, že je to ta pravá. Kdyby ses přehmátl a narazil na tu nepravou, mohlo by se ti stát, že dostaneš po hubě a bude po namachrovanosti. tongue

Upravil(a) mashanka (20. 9. 2009 9:10)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#97 20. 9. 2009 21:27

Majja
♥♥♥♥♥--

Proč by měl psychiatr předepisovat jen tlumící prášky? Naopak, já mám prášky, který mi mají dodat trochu energie, to samý moje kamarádka - zdaleka ne všechny prášky tlumí! K psychiatričce chodím i na klasický hodiny psychoterapie jako se chodí k psychologovi. Názor, že psychiatr vás nadopuje tlumícíma práškama a dál se nestará je scestný.

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#98 20. 9. 2009 21:39

Rozmarila
Zablokovaný

Mě to přijde malinko do psychopatie ....já  chciíí a chci to tak a tak a tuhle ........a chlapa né ...fuj .......a jak mám tohle a jak mám tamto ??Všechno za mně koukejte  zařídit ......

Tak bacha na to Lavský .....psychopatie se nedá léčit............jednou jsem byla svědkem , jednou  v životě, jak můj skvělej psychiatr šíleně řval asi 15 minut a pak vyšla slečna , která se na mně okamžitě přilepila a vyprávěla, že je psychopat a že ji doktor nechce léčit a že na mně dole počká  lollol........psychopatie se nedá léčit .

Není tady

#99 20. 9. 2009 22:39

lavský
♥♥♥♥♥--

A jak se pozna psychopatie?

Není tady

#100 21. 9. 2009 7:42

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

A jak se pozna psychopatie?

Chtěla jsem napsat, že tak, že ji sám máš...ale to bych byla fakt hnusná, na Roz. wink

Určitě nejsi psychopat.
Jen trochu umíněný.
Tak co, už ses objednal?
Jinak chápeš, že tohle psaní fakt nemá smysl...příspěvky do Babinetu nemůžou nahradit psychoterapii.
Tak seber odvahu a volej. Třeba psychiatrovi, však on už Tě nasměruje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí