19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Damila napsal(a):
moneta napsal(a):
4 měsíce,ale třeba tam nepatřím, protoe,kdy zavřu dveře,tak nevím, e jsem někde byla, já toti racionálně dokáu vysvětlit věci a pocity kolem vztahu s enatým muem ,ale neumím si je převést do srdce,neumím se s tím vyrovnat, jestli mě chápe,a s tím mi stejně psycholog nepomůe? jaký má na to názor?
Racionalizace je obranná reakce. Potřebuje zjistit, co Tě vlastně ohrouje.
Rozum je překáka, taky s tím bojuji.
Má dvě moné cesty.
Přes přiznání pocitů skrze jejich verbalizaci nebo skrze řeč těla.
nerozumím této větě, myslí ve vztahu k psychol.nebo enáčovi??
Není tady
Ve vztahu k sobě. Jde o Tebe.
Verbalizace pocitů-slovní vyjádření, slovní opis pocitů
řeč těla-to je jasné, ne? Kdy něco říká, nějak se u toho cítí. Uvědomit si, co cítí, ve které části těla, kdy se to objevuje jindy v ivotě...a spojit to se situacemi v ivotě.
Často u ono UVĚDOMĚNÍ a přiznání si pocitů přináí ohromnou úlevu, přijetí sebe sama. Dovolit si být taková.
Dej si jetě čas.
Jak často tam chodí, kadý týden?
Upravil(a) Damila (12. 7. 2009 21:41)
Není tady
cca co 14 dnů
já si pořád nedokáu představit,jak myslí tu verbalizaci pocitů, ne z hlediska překladu,ale z hlediska praxe a pouití
např. jako e já si mám sama sobě popsat co ted cítím? to já ale vím.
Není tady
Verbalizace?
Má pocit. A co nejlépe se ho snaí popsat. ten pocit. Ne situaci, ale jen ten pocit. Není to tak snadné, jak to vypadá.
Ty ví, co cítí, ale zkus to říct tak, abys vystihla podstatu toho pocitu...mně to tedy moc nejde. Příli málo slov obsahuje lidský jazyk.
Není tady
Damila napsal(a):
Verbalizace?
Má pocit. A co nejlépe se ho snaí popsat. ten pocit. Ne situaci, ale jen ten pocit. Není to tak snadné, jak to vypadá.
Ty ví, co cítí, ale zkus to říct tak, abys vystihla podstatu toho pocitu...mně to tedy moc nejde. Příli málo slov obsahuje lidský jazyk.
ě
má pravdu,ted u chápu, je to hodně sloitá věc, popsat pocity, sama sobě jetě ano,ale aby je pochopil přesně druhý, to je fuka
Není tady
Ahoj, tak opět píi. Měly jste pravdu, určitě bych k tomu psychologovi/psycholoce měl jít.
nevíte tedy v Praze o nějakém dobrém, který je A) na pokladnu
B) nemusím mít doporučení?
Není tady
Prosim, uz sem vic psat nebudu, odpovite mi?
Není tady
Vite, nekdy mam pocit, ze pro samotnou frustraci ani nevydrzim v kolektivu, ze me to znici! Nic neumim, svaly nemam, jsem tezce prumerny, a v podstate absolvent. To, ze nemam svaly, tak mi vadilo uz v 17, ale nemohl jsem tam jit, uz tehdy jsem byl nula :-(
Není tady
lavský napsal(a):
Prosim, uz sem vic psat nebudu, odpovite mi?
www.znamylekar.cz
Do vyhledávače zadá psycholog Praha a vyjede Ti hafo jmena a komentářů ke kadému z nich.
Můe oslovit (telefonicky, mailem) některé z nich a poptat se na podmínky.
Kdo hledá, najde. drím pěsti.
Není tady
Prosim jeste radu; to kazdy psycholog potrebuje doporucenku od obvodniho lekare??
dovolal jsem se tam a snad vsude to potrebuji. To maji tak vsichni, co jsou na pojistovnu?
Není tady
Tohle nevím, ale u obvodáka můe uvést, e má ted nejaké pochyby a ty změny pobytu a pracovního místa tě vykolejily a e bys to potřeboval řeit. na to ti doporučeí určo napíe. Kdy k tomu přidá svoje depresivní pocity, e nic nejsi....
Není tady
PavlaH napsal(a):
Tohle nevím, ale u obvodáka můe uvést, e má ted nejaké pochyby a ty změny pobytu a pracovního místa tě vykolejily a e bys to potřeboval řeit. na to ti doporučeí určo napíe. Kdy k tomu přidá svoje depresivní pocity, e nic nejsi....
Ano, tak mi doporučí jetě k tomu psychoue ...
Ne, nikdo nemáte zkuenosti, jestli vichni chtějí doporučení?
Není tady
lavský napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Ano, tak mi doporučí jetě k tomu psychoue ...
Ne, nikdo nemáte zkuenosti, jestli vichni chtějí doporučení?
Poprvé ho chtějí, pokud jsou přes pojiovnu .......zavolej si na krizovku kamkoliv a oni ti poradí nejlíp, kdo by se pro tebe hodil, moná ti i dají doporučení.........já chodím celej ivot zadarmo k psychologům........... ale říct dobrej psycholog se nedá, pze kadýmu sedne někdo jinej.
Není tady
A na jakou krizovku??
stejne nevim, zda mi ten psycholog pomuze, frustrace jsem mel uz v devatenacti, ale o X let pozdeji, kdyz jsem stale nula, je to tezsi, ale vypada to jeste vic divne ... Prijde mi, ze jsem na urovni lecjakeho ditete. Vecne vydeseny. Nezodpovedny a ja nevim co jeste, ale to byt musim, protoze jsem si nechtel ani uvedomit, jak velke "prd" jsem a kde jsou jini. A nechtel jsem si pripadat horsi nez ostatni, tak jsem ztravil sest let doma nebo v praci, kde jsem byl sam
Není tady
lavský napsal(a):
A na jakou krizovku??
stejne nevim, zda mi ten psycholog pomuze, frustrace jsem mel uz v devatenacti, ale o X let pozdeji, kdyz jsem stale nula, je to tezsi, ale vypada to jeste vic divne ... Prijde mi, ze jsem na urovni lecjakeho ditete. Vecne vydeseny. Nezodpovedny a ja nevim co jeste, ale to byt musim, protoze jsem si nechtel ani uvedomit, jak velke "prd" jsem a kde jsou jini. A nechtel jsem si pripadat horsi nez ostatni, tak jsem ztravil sest let doma nebo v praci, kde jsem byl sam
Jasně e ti pomůe ...........proč by ses měl trápit ??Na první pohled potřebuje pomoct, dej si do Google :krizové centrum Praha, nebo linka důvěry Praha, vyber si nějakou........řekni jim to co nám tady a ádej o schůzku a oni ti tam vechno poradí .
Není tady
Lavský,
a jaký je problém s tím doporučením?
Dá Ti ho kadý obvoďák.
Psycholog, co, je "na pojiovnu", to doporučení opravdu potřebuje. Byrokracie.
Tam, kde si to platí sám, je to sluba jako třeba holič, a oni nikde nemají povinnost dávat zprávy ostatním lékařům, platí si to, ale zůstane terapie čistě soukromá záleitost mezi vámi dvěma.
I mezi klinickými psychology najde perly. neboj.
Není tady
Damila napsal(a):
Lavský,
Dá Ti ho kadý obvoďák.
Tam, kde si to platí sám, je to sluba jako třeba holič, a oni nikde nemají povinnost dávat zprávy ostatním lékařům, platí si to, ale zůstane terapie čistě soukromá záleitost mezi vámi dvěma.
no a co kdyz obvodakovi posle zpravu buhvi jakou?? To neni psycholog bez doporuceni?
Není tady
Damila napsal(a):
Lavský,
Dá Ti ho kadý obvoďák.
no a co kdyz obvodakovi posle zpravu buhvi jakou?? To neni psycholog bez doporuceni?
Není tady
lavský napsal(a):
Jsou psychologové i bez doporučení.
Zatelefonuj, a on Ti kadej řekne, co potřebuje k tomu, aby Tě přijal.
A čeho se furt bojí?
Co tak straného by Ti mohl napsat?
Proč by měl chu Tě nějaký psycholog pokodit?
Ale jak říkám, můe chodit soukromně, ani doktor se to nedozví, avak bude to muset platit.
Podle lokality 300-600 kč za konzultaci (50 min).
Není tady
lavský napsal(a):
Damila napsal(a):
Lavský,
Dá Ti ho kadý obvoďák.
I mezi klinickými psychology najde perly. neboj.no a co kdyz obvodakovi posle zpravu buhvi jakou?? To neni psycholog bez doporuceni?
Ale on mu nic posílat nebude , u nikdy s ním nepřijde do styku ..............jde o to, e ten psycholog kdy nemá doporučení, tak něco musí jít z jeho kapsy ......prostě něco musí platit on, nevím přesně co ........tak nějak jsem to pochopila ...........a dál u se o obvodáka nezajímá.......ani nesmí nikomu vynáet cos mu řek, ani obvodákovi, jedině s tvým souhlasem.
Není tady
Aha, ja myslel, ze s nim pak komunikuje. Jinak jednou kdysi davno jsem uz u psycholozky byl a jednani nic moc a otazku, zda kombinuji jeji sezeni a sezeni u psychiatra, podala takto: "a jste v péci nejakeho psychiatra?", tak mi to prislo neprijemne. Prisla mi i trosku jako neintuitivni, neempaticka, ale mozna takova byt musi, aby videla objektivne.
navic jsem se ji az tak neotevrel, jednala na me razne, prudce, dost to odsypalo ... Je to vlastne vubec k necemu?
Není tady
Rozmarila napsal(a):
....ani nesmí nikomu vynáet cos mu řek, ani obvodákovi, jedině s tvým souhlasem.
To není tak docela pravda, klinický psycholog dělá co tři měsíce zprávu pro pojiovnu, kde popisuje průběh terapie. Jinými slova obhajuje, e je terapie nadále nutná.
Jinak své zápisky ze sezení, co si psycholog píe, ty jsou jen pro něj a to nikam nevynáí.
Take pokud by podával zprávu obvoďákovi, pak bude obsahovat jen průběh léčení, fakta, jestli se to lepí a nebo se onjevují nové komplikace. Čistě o zdravotním (psychickém) stavu. ádné drby nesmí ven.
Není tady
lavský napsal(a):
Aha, ja myslel, ze s nim pak komunikuje. Jinak jednou kdysi davno jsem uz u psycholozky byl a jednani nic moc a otazku, zda kombinuji jeji sezeni a sezeni u psychiatra, podala takto: "a jste v péci nejakeho psychiatra?", tak mi to prislo neprijemne. Prisla mi i trosku jako neintuitivni, neempaticka, ale mozna takova byt musi, aby videla objektivne.
navic jsem se ji az tak neotevrel, jednala na me razne, prudce, dost to odsypalo ... Je to vlastne vubec k necemu?
Pokud má chu se sebou něco dělat, bude muset zkusit přijmout nějakou nepříjemnou skutečnost.
Nedokáu posoudit nakolik ta psycholoka byla nepříjemná, a nakolik to bylo jen Tvé zklamání z toho, e se nechovala tak, jak bys rád.
Vím, e existují i takové , se kterými bych nepracovala.
Psycholog by ale aspoň při prvních setkáních měl předevím naslouchat a nehodnotit.
Postupně se o sobě ale určitě doví i věci, co se Ti nebudou líbit.
Prosím Tě, zvol někoho osvědčeného, s praxí, a Tě to neodradí. a hlavně u se někde objednej.
Drím pěsti.
Není tady
lavský napsal(a):
Já si myslím e tu péči potřebuje , podle toho co tu o sobě píe.........moná má i malinko psychický potíe a to psycholoka pozná ........ovem já jsem poznala řadu neschopných psychologů, kteří mě pomalu nepustili ke slovu a mleli pořád o sobě ......kadýmu sedne někdo jiný a ty si toho svýho musí trpělivě najít . Nemá cenu, aby ses trápil takovýma komplexama a ničil si tím mládí .Sám to nedokáe odbourat.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
......ovem já jsem poznala řadu neschopných psychologů, kteří mě pomalu nepustili ke slovu a mleli pořád o sobě .....
No nazdar, to fakt dělali?
Boe, to snad není moné...
Není tady