18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
a to mně nenepadlo... říct ji to, já toti někdy nerozumím a neumím odpovědět na její otázky
Minule mi poloila otázku ani nevím jaká to byla.. já jsem k ní naprosto upřímná,otevřená a taky jsem jí odpověděla, e nevím... ona mi na to řekla, e to k ní nemusím vůbec chodit a můu celou terapii opustit, dost mě to zarazilo,fakt dost, musí přece jako psycholog vědět a být připravená na mé reakce i kdy jsou (nebo jí připadají) nespolupracující nebo vzdávající se (nevím,jak to přesně popsat)
Není tady
no, mohla vycítit, e ví, ale nechce říct . Vím, e je to pro tebe nepodstatné, ale já osobně nevěřím tomu, e u si nepamatuje, co to bylo za otázku. Asi to bylo něco, na co bys odpovědět uměla, ale má nějaký vnitřní pocit, e by se ta odpověď nelíbila
Není tady
mashanka napsal(a):
no, mohla vycítit, e ví, ale nechce říct . Vím, e je to pro tebe nepodstatné, ale já osobně nevěřím tomu, e u si nepamatuje, co to bylo za otázku. Asi to bylo něco, na co bys odpovědět uměla, ale má nějaký vnitřní pocit, e by se ta odpověď nelíbila
Ne e , váně si nepamatuji, straně bych si chtěla vzpomenout na tu otázku, byla to otázka... já se zamyslela a jednodue jsem nevěděla co říct, já jsem k ní maximálně otevřená, a tak jsem to i řekla NEVÍM a ona měla reakci takovou jakou jsem psala, to mě zarazilo. Bylo to myslím o nějakém pocitu,ale fakt si sakra nevzpomenu.
Není tady
třeba neví, e ví
Mohla to být metoda typu : kdybys mě měla ráda, sní íalu. Moná pochopila, e má v sobě zrovna na tuhle věc blok, něco vytěsněného.... (nakonec, proč by se tě jinak na to ptala) a zkouí, jestli by na tebe nezabrala trocha "vydírání" - zní to blbě, ale můe to fungovat. Podvědomí funguje zvlátně. Třeba, a přijde přítě, u vědět bude - něco v tobě "ji bude chtít uspokojit"
Není tady
mashanka napsal(a):
třeba neví, e ví
Mohla to být metoda typu : kdybys mě měla ráda, sní íalu. Moná pochopila, e má v sobě zrovna na tuhle věc blok, něco vytěsněného.... (nakonec, proč by se tě jinak na to ptala) a zkouí, jestli by na tebe nezabrala trocha "vydírání" - zní to blbě, ale můe to fungovat. Podvědomí funguje zvlátně. Třeba, a přijde přítě, u vědět bude - něco v tobě "ji bude chtít uspokojit"
děkuji, třeba to tak je,ale já asi vím, co byla tak pro mě nepodstatná věc, e si na tu otázku nevzpomenu,ačkoli zvlátě ted bych straně chtěla,kdyby mě tak nepřekvapila ta její reakce,tak mě ani nenapadne na to myslet, jediné co vím, je domácí úkol, který mi dala, PROČ VZTAHY NEUMÍM UKONČIT JÁ,ALE PROČ CHCI,ABY HO UKONČIL TEN DRUHÝ
Není tady
a jak jsi s úkolem daleko ? proč tedy myslí, e to tak chce ?
Moná se cítí v roli odmítnutého líp, ne v roli toho kdo odmítá. Moná proto, e jsi na to zvyklá a u to zná. Moná proto, e neumí odmítat. Odmítat = jsem zlá
Není tady
mám to zpracovat do pondělka a a ted tady se nad tím zamýlím, asi je pro mě pohodlnějí příjmout rozhodnutí někoho jiného a zpracovat to sama se sebou, ne být zodpovědná za své rozhodnutí a stát si za tím, ted mám konkrétně na mysli ten můj příběh s enáčem,neuměla jsem já sama ten vztah ukončit
Není tady
mashanka napsal(a):
a jak jsi s úkolem daleko ? proč tedy myslí, e to tak chce ?
Moná se cítí v roli odmítnutého líp, ne v roli toho kdo odmítá. Moná proto, e jsi na to zvyklá a u to zná. Moná proto, e neumí odmítat. Odmítat = jsem zlá
i s tím , koho jsem nemilovala jsem se nikdy nerozela, udělala jsem to tak, nebo jsem se tak chovala, e se rozeel ten dotyčný se mnou a já byla spokojená
to ovem neplatí pro jednoho jediného - enáče , to je jiná problematika
Není tady
dobře - ale a se rozeel ten nebo ten, výsledek byl, es byla spokojená - tak v čem je tedy problém ?
Take enáč se pochopitelně nechce s tebou rozejít, protoe mu vyhovuje, kdy tě má občas pro zpestření k dispozici a ty ho neumí poslat do řiti - rozumím tomu správně ?
Není tady
mashanka napsal(a):
dobře - ale a se rozeel ten nebo ten, výsledek byl, es byla spokojená - tak v čem je tedy problém ?
Take enáč se pochopitelně nechce s tebou rozejít, protoe mu vyhovuje, kdy tě má občas pro zpestření k dispozici a ty ho neumí poslat do řiti - rozumím tomu správně ?
ano přesně tak, akorát, e enáč mě prakticky u do pr... poslal svým chováním, u spolu nejsme, jen v občasném verbálním kontaktu
můj problém je ten, e se s tím nedokáu vyrovnat, pořád ho miluju
Upravil(a) moneta (11. 7. 2009 22:03)
Není tady
no, pokud se ovládne a nevrátí se k němu, časem to vyumí (osobní zkuenost - tedy, ne s enáčem, ale to je jedno). A ten verbální kontakt - k čemu je dobrý, kdy u spolu nejste ? Co spolu takhle řeíte, kdy spolu mluvíte ? O počasí to asi nebude, co ? Dává ti to něco (kromě toho, e slyí jeho hlas). Myslím si, e tím, e s ním komunikuje, své trápení jen protahuje.
Moná miluje spí ten pocit, e má partnera, e s někým "chodí". A potká někoho nového, na enáče si ani nevzpomene.
Zkusila jsi, vychutnávat si tu svobodu, kdy jsi sama se sebou ? Necítí úlevu, e ses zbavila člověka, který tě trápil ? Pokus se o to, těit se z toho, e má klid, nemusí čekat, jestli zavolá...................
Upravil(a) mashanka (11. 7. 2009 22:22)
Není tady
mashanka napsal(a):
no, pokud se ovládne a nevrátí se k němu, časem to vyumí (osobní zkuenost - tedy, ne s enáčem, ale to je jedno). A ten verbální kontakt - k čemu je dobrý, kdy u spolu nejste ? Co spolu takhle řeíte, kdy spolu mluvíte ? O počasí to asi nebude, co ? Dává ti to něco (kromě toho, e slyí jeho hlas). Myslím si, e tím, e s ním komunikuje, své trápení jen protahuje.
Moná miluje spí ten pocit, e má partnera, e s někým "chodí". A potká někoho nového, na enáče si ani nevzpomene.
Zkusila jsi, vychutnávat si tu svobodu, kdy jsi sama ? Necítí úlevu, e ses zbavila člověka, který tě trápil ? Pokus se o to, těit se z toho, e má klid, nemusí čekat, jestli zavolá...................
po telefonu mi musel sdělit, e za krach naeho vztahu můu já - tedy má hrozná povaha, e si nedokáe představit se mnou ít, jinak nic u neřeíme.
Zamýlím se nad tím, e jsem asi fakt nepouitelná i pro dalí případné vztahy, ve které ani nevěřím.
Svobody mám u dost, jak jsem tento týden psala na nějaké diskuzi. Vím, e je ted na mě zapracovat sama na sobě.
Není tady
Ty u má dost osamělosti, ne svobody - svobody není nikdy dost
Hlavně na sobě nepracuj proto, e přijde nesnesitelná nějakému enáči, prosímtě ! Chápe vůbec, e ten alibista si vymýlí přiblblé důvody proto, e mu třeba manelka dala nů na krk a on ví, e má po hehe ?
zkus si sednout k zrcadlu a pokecej s tou osobou, kterou v něm uvidí. Zkus s ní navázat rozhovor - ptej se jí na co chce, odpovídej jí.............. ze začátku si bude určitě připadat jako cvok, ale nikdo to neuvidí ani neuslyí, take o nic nejde. - třeba se ti to zalíbí - moná se s ní i skamarádí
Upravil(a) mashanka (11. 7. 2009 22:25)
Není tady
moneta napsal(a):
PROČ VZTAHY NEUMÍM UKONČIT JÁ,ALE PROČ CHCI,ABY HO UKONČIL TEN DRUHÝ
Příznačný úkol.
její nabídka ukončení terapie se můe přesně tohoto týkat.
Vyděsilo (překvapilo) Tě, e Ti řekla, e terapii můe kdykoliv ukončit (analogie vztahu jakéhokoliv).
Vztah, a u nás uspokojuje nebo ne, je pro nás jakousi jistotou. Ukončení vztahu je skokem do nejistoty.
Základní potřeby (být přijímán, být součástí) dostávají na frak.
Ukončení vztahu v Tobě způsobuje strach z odloučení. V kadém, můu Tě ujistit.
Jen ne kadého tolik ochromí.
Promluv si s ní o vaem vztahu (Ty x terapeutka). Pokud v ní cítí nějaké nepřijetí, je dobré to říct. Nic tím nemůe ztratit.
- Pokud je to osobní, tak terapie nebude fungovat. I psycholog je jen člověk a s kadým nevytvoří kompatibilní dvojici (měla to říct ale psycholoka sama a dřív, a odeslat Tě jinam).
-Pokud je to terapeutický záměr (co předpokládám), pak vyaduje, abys byla maximálně otevřená k ní a tím se dozví mnoho o sobě.
Ten úkol se mi líbí.
U ví, co jí řekne?
Není tady
Moneto, kdybych měla být "hotová" pokadé, kdy jsem nevěděla jak odpovědět a někdy i na co, protoe mi to kolikrát v hlavě lítalo a rotovalo neuvěřitelnou rychlostí, tak mi za ty roky, co jsem chodila k psycholoce, zeedivěly vlasy.. A jindy jsem zase přila, sedla si do křesla, ona se mě zeptala jak se mám a já jen koukala před sebe a nedokázala jsem ze sebe dostat ani slovo.. také se(na začátku) stalo, e jsem probrečela celé sezení a kromě omluvy jsem ze sebe nic nedostala. Řekla mi, e se nemám za co omlouvat a od té doby jsem u nepřemýlela "jak se tam chovám" a vechno co se stalo nebo nestalo jsem začala brát jako terapii.
Jinak právě tahle psycholoka ukončila(cca po osmi letech kdy jsem k ní chodila) smlouvu s pojiovnou a začala pracovat soukromě, hodina stála 600,- a pacienti si u ní podávali dveře pořád stejně..
Upravil(a) D. (12. 7. 2009 9:21)
Není tady
Damila napsal(a):
moneta napsal(a):
PROČ VZTAHY NEUMÍM UKONČIT JÁ,ALE PROČ CHCI,ABY HO UKONČIL TEN DRUHÝ
Příznačný úkol.
její nabídka ukončení terapie se můe přesně tohoto týkat.
Vyděsilo (překvapilo) Tě, e Ti řekla, e terapii můe kdykoliv ukončit (analogie vztahu jakéhokoliv).
Vztah, a u nás uspokojuje nebo ne, je pro nás jakousi jistotou. Ukončení vztahu je skokem do nejistoty.
Základní potřeby (být přijímán, být součástí) dostávají na frak.
Ukončení vztahu v Tobě způsobuje strach z odloučení. V kadém, můu Tě ujistit.
Jen ne kadého tolik ochromí.
Promluv si s ní o vaem vztahu (Ty x terapeutka). Pokud v ní cítí nějaké nepřijetí, je dobré to říct. Nic tím nemůe ztratit.
- Pokud je to osobní, tak terapie nebude fungovat. I psycholog je jen člověk a s kadým nevytvoří kompatibilní dvojici (měla to říct ale psycholoka sama a dřív, a odeslat Tě jinam).
-Pokud je to terapeutický záměr (co předpokládám), pak vyaduje, abys byla maximálně otevřená k ní a tím se dozví mnoho o sobě.
Ten úkol se mi líbí.
U ví, co jí řekne?
Absolutně vůbec nevím co řeknu a to jdu u zítra
Není tady
Moneto,
odpověď na tuhle otázku (PROČ VZTAHY NEUMÍM UKONČIT JÁ,ALE PROČ CHCI,ABY HO UKONČIL TEN DRUHÝ)
zná jen Ty, protoe se týká Tebe.
Začni třeba tím, jaké pocity v Tobě vzbuzuje představa, e bys vztah ukončila Ty.
Ono se to fakt vybavuje v klidu doma lépe, nez v terapeutčině kanceláři.
Není tady
Damila napsal(a):
Moneto,
odpověď na tuhle otázku (PROČ VZTAHY NEUMÍM UKONČIT JÁ,ALE PROČ CHCI,ABY HO UKONČIL TEN DRUHÝ)
Začni třeba tím, jaké pocity v Tobě vzbuzuje představa, e bys vztah ukončila Ty.
Ono se to fakt vybavuje v klidu doma lépe, nez v terapeutčině kanceláři.
asi je pro mě pohodlnějí příjmout rozhodnutí někoho jiného a zpracovat to sama se sebou, ne být zodpovědná za své rozhodnutí a stát si za tím
nevím, fakt nevím, co odpovědět
Není tady
moneta napsal(a):
Damila napsal(a):
Moneto,
Ono se to fakt vybavuje v klidu doma lépe, nez v terapeutčině kanceláři.asi je pro mě pohodlnějí příjmout rozhodnutí někoho jiného a zpracovat to sama se sebou, ne být zodpovědná za své rozhodnutí a stát si za tím
nevím, fakt nevím, co odpovědět
A proč je to jednoduí nechat na druhém, co by se mohlo stát, kdybys to udělala Ty? Co by pro Tebe znamenala tahle zodpovědnost?
Nemusí odpovídat mně, to je jen směr, jakým můe uvaovat...
Není tady
ted jsem četla na tématu _délka psychoterapie Ivanu a u mě je to asi podobné, chci od psycholoky ,aby mi pomohla zbavit se závislosti na senatém milenci (bývalém), mít ráda sama sebe a jít dál, ale taky mi připadá, e tam chodím zbytečně, neumím si odpovědět proč je pro mě lepí přijmout rozhodnutí druhého ne udělat rázný krok a stát si za ním.
Není tady
Popisuje situace, ne své pocity.
Jak vypadá Tvá hodina psychoterapie? Můe to ve stručnosti posat?
Není tady
zeptá se mě co je nového, já ji to řeknu, odpově´d je skoro vdy stejná NIC, něco řekne, někdy na ni hledím ona na mě ,navíc má otevřené okno pod kterými hučí provoz z velmi runé ulice a ona mluví zcela tie,take mám co dělat ,abych ji rozumněla a někdy mi připadá, e mluvím a odůvodňuji si své věty sama.
Myslím, e se zamýli nad tím, proč jsem taková jaká jsem,proč nedokáu poslat do patřičných mezí enatého chlapa.
Já jsem opravdu k ní maximálně otevřená a sděluji pravdu a ve co by mohlo být pro terapii podstatné.
Jinak prý má popsáno cca deset stran a nevím, zda to pak rozebírá s mou doktorkou,která mě k ní doporučila. Obě mi řekly, e je to běh na dlouhou trat.
Není tady
Jo, tak třeba to chce fakt jen vydra.
Mmch., ty ruivé vlivy klidně zmiň. O tom okně a runé ulici...
Jak e dlouho tam chodí?
Není tady
4 měsíce,ale třeba tam nepatřím, protoe,kdy zavřu dveře,tak nevím, e jsem někde byla, já toti racionálně dokáu vysvětlit věci a pocity kolem vztahu s enatým muem ,ale neumím si je převést do srdce,neumím se s tím vyrovnat, jestli mě chápe,a s tím mi stejně psycholog nepomůe? jaký má na to názor?
Není tady
moneta napsal(a):
4 měsíce,ale třeba tam nepatřím, protoe,kdy zavřu dveře,tak nevím, e jsem někde byla, já toti racionálně dokáu vysvětlit věci a pocity kolem vztahu s enatým muem ,ale neumím si je převést do srdce,neumím se s tím vyrovnat, jestli mě chápe,a s tím mi stejně psycholog nepomůe? jaký má na to názor?
Racionalizace je obranná reakce. Potřebuje zjistit, co Tě vlastně ohrouje.
Rozum je překáka, taky s tím bojuji.
Má dvě moné cesty.
Přes přiznání pocitů skrze jejich verbalizaci nebo skrze řeč těla.
Není tady