|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nemůžu napsat, že bych byla nenaložená, ale myšlenky mi lítají sem a tam, mám to nějak zmatené..
Není tady
Byla jsem s kamarádkou a našima psima na procházce, tak to se mi trošku nálada polepšila....psi člověka nenechají dlouho se v tom rochnit, zvlášť ne naši dva prdlouši, když si spolu hrajou 
To jsem ráda, že jsou jakési podezřelé vesmírné aktivity....jsem myslela, že se ze mě stává fňukna 
Judit, ty Siréno!
Já to moc neumím, cítím se v loži v neděli a ve dne nepatřičně - ale v tvým podání to vypadá TAK lákavě!
Není tady
Ještě jsem nad tím Tippingem objevila jednu Ameriku:
Žijeme zároveň v duchovním i v reálném světě. Je úplně v pořádku respektovat zákony tohoto světa - to, že člověka, který mě zbil, nahlásím na policii a povedu k soudu, se nijak nevylučuje s tím, že se budu snažit pochopit duchovní rozměr situace, přijmout, že ten člověk měl pro mě nějakou zprávu, že mi na téhle úrovni vlastně pomohl.
Důležité ale je, abych se neupnula na myšlenku odplaty a pomsty. On si ponese naprosto reálné následky, to je jeho část lekce a je důležité dopřát mu ji, nechat ho si tím projít.
Napadlo mě, jak tady často někdo nechápe, že "ti duchovně na výši" jsou schopní se s někým pohádat, odmítat se s někým bavit a podobně. Připadá mi, že je to přesně ono. Protože my jsme zároveň duchovní i lidské bytosti.
Lupi, odpolední spánek, teplé kakao a koláček - to jsme se přece naučili už v mateřské školce, ne?
Zkoukli jsme s milým celé DVD Zahrada (o téch čtyřech klucích, kocourovi a velrybě) a mně je z toho blaženě 
Judita napsal(a):
Ještě jsem nad tím Tippingem objevila jednu Ameriku:
Žijeme zároveň v duchovním i v reálném světě. Je úplně v pořádku respektovat zákony tohoto světa - to, že člověka, který mě zbil, nahlásím na policii a povedu k soudu, se nijak nevylučuje s tím, že se budu snažit pochopit duchovní rozměr situace, přijmout, že ten člověk měl pro mě nějakou zprávu, že mi na téhle úrovni vlastně pomohl.
Důležité ale je, abych se neupnula na myšlenku odplaty a pomsty. On si ponese naprosto reálné následky, to je jeho část lekce a je důležité dopřát mu ji, nechat ho si tím projít.
Napadlo mě, jak tady často někdo nechápe, že "ti duchovně na výši" jsou schopní se s někým pohádat, odmítat se s někým bavit a podobně. Připadá mi, že je to přesně ono. Protože my jsme zároveň duchovní i lidské bytosti.
Osobně s tím problém nemám, ale je velmi příjemné si to připomenout, když se na tebe sesype roj šušňů
(eee-sršňů) a začné kázat o morálce. Děkuji.
Nojo, vy mladý....já do školky nechodila, nezapomeň 
Ale že "když jdeme ven, držíme se někoho za ruku" tak to umím 
To je zajímavý: Zahrada je vždycky takovej nějakej mystickej film.....třeba slovenská Záhrada, krásná - nebo Tajemná zshrada od Agnieszky Holland - náádhernej film! Vřele doporučuju.
Já jsem si půjčila na dnešek Harry Pottera a Fénixův řád; ještě jsem to neviděla a ve čtvrtek mě dcera vytáhla na prmiéru Prince dvojí krve, tak abych byla ve vobraze 
Jo tak to máš pravdu (ad Tipping) Taky mě to nenapadlo, že to může být velmi často jablkem sváru - nebo spíš nedorozumění. Jenže ono se to ták blbě vysvětluje!
Není tady
Jinak se přiznám, že jsem si koláček + teplé do žaludku dnes dopřála a taky dloooouhou siestu...., protože se mám ráda. Lupi...slyšíš! na tom není nic nepatřičného 
Jen netuším, proč jsem si kdysi ve školce myslela , že je to za trest. Holky vzpomínáte si, jak vás třeba v parném létě ukládali v poledne do postýlek ? Já cítila, že venku zuří život a mě něco zásadního uniká.... a byla jsem naštvaná na všechny lidi, co tvrdili, že po O.... se má odpočívat... chachááá 
Jj....potřebovala bych nějakej kurs, "Kterak se hýčkati" a vy byste ho mohly vést 
Není tady
Já na to mám akreditaci...
První a zásadní podmínkou je, obklopit se takovými lidmi, kteří ti dopřejí...
čili vysoce duchovně , morálně i materiálně vyzrálými 
Já jsem hlavně nikdy nemohla usnout. Až teď k stáru
umím zadřímat i přes den. A nutili nás ležet na zádech, takže jsme předstírali, že jsme usnuli na boku. A s kamarádkou jsme děsně rády vytahovaly z polštářů peří, když se proklubala špička 
Nojo: jenže na to, aby mě takoví byli ochotný obklopit, si to napřed musím myslet 
Není tady
Judita napsal(a):
Já jsem hlavně nikdy nemohla usnout. Až teď k stáru
umím zadřímat i přes den. A nutili nás ležet na zádech, takže jsme předstírali, že jsme usnuli na boku. A s kamarádkou jsme děsně rády vytahovaly z polštářů peří, když se proklubala špička
k stáru....
škoda, že tu není :rolf :
lupina montana napsal(a):
Nojo: jenže na to, aby mě takoví byli ochotný obklopit, si to napřed musím myslet
a vo vo tom to je.... já měla přezdívku Lenorka a nejoblíbenější vesnicí byly Ležky...

(kdybyste je někdo chtěl navštívit leží na trase Praha-Řevničov-Karlovy Vary)
Upravil(a) Somaia (12. 7. 2009 17:11)
Mně tu chybí ten smajlík, co se červená a točí prstem... myslíte, že bychom mohli odpovědným místům zde navrhnout, aby se inspirovali?
A s tou zahradou je to pravda
Akorát jsem se jednou nechala nalákat na film s názvem "Půlnoc v zahradě dobra a zla" a to byla redy děsná ptákovina 
Mmch v Jizerských horách jsem viděla opravdickou zahradu Jiřího Trnky a chyběla jenom ta velryba
Já začínám pomalu chápat význam toho, že pokud nemáš x-tý level(HU-HA-HU!), tak si např. tu knížku ani nečti.. já jsem ji samozřejmě vždy přečetla
, ale houby mi dala. Prostě někomu je nemožné vysvětlit, že je dobře, když ten kdo mě okradl půjde do vězení, ale že si o něm nemusím myslet, že je to de*il a že by ho v tom vězení měli zapíchnout.. Někdy mi vysvětlování přijde vážně kontraproduktivní(heč, to umím slovo!) a to, že se zasvěcovali "čarodějové" a podobné sympatické havěti postupně a někteří vůbec ne, mělo určitě svůj význam..
Není tady
Právě. K pochopení některých pojmů - třeba právě toho opravdového, hlubokého odpuštění - musíš přijmout určitý slovník, určitou soustavu předpokladů.
Pozitivní je, že hodně technik se dá provádět, aniž by člověk rozuměl mechanismu jejich působení a a niž by jim věřil - třeba EFT, kinezka. I k tomu radikálnímu odpuštění existuje pracovní list, semináře, dokonce prý stačí odpovědět "ano" na sérii otázek, a něco se pohne. Provádět se dá ledacos, ale probírat to v diskusi jde hůř. A při tom provádění si opravdu ten, kdo nepronikne do podstaty daného mechanismu (třeba u EFT není ochotný připustit, že máme nějaké meridiány), bude připadat, jako že nad ním nějaký Písařík točí virgulí
Že to není žádný Písařík, že roky studoval a cvičil a ví, co dělá, to mu třeba taky nevysvětlíš.
Letem jsem přelouskala, co jste si tu psaly a hlásím návrat z lázeňského pobytu.
Lupi, to jak o mě pečovali a dodonce i muži terapeuti( nějak v životě potkávám víc ženy, proto ten údiv a radost), bylo to eňo ňuňo

denně průměrně dvě procedůry . Másáž lávovými kameny je božská. Téměř hodinová intenzivní péče o každý pahýlek v těle- na těle, jo na těla, zevnitř by to ale taky mohlo být úžitečné... no to je jedno, ale parádně jsem si to prociťovala, hrála relax. hudba, měli rozžaté svíčky. Docela se mi dařilo se rycle uvolnit a nechat je dělat jejich práci,
po skončení se nabízel i čajík , ..bazén bez omezení i se všemi těmi masážními tryskami. Na taneček jsem přítele taky vytáhla a jako správní flamendři (
), jsme byli po jedenácté už na lůžku a s knihou v ruce.
Jako babička si můžeš dovolit ten luxux, aby Tě jiní opečovávali a lenošení k neděli jednoduše patří a je fuk, jestli lezu z postele o půl jedenácté, nebo to po obědě zalomím v gauči a případně upadnu do odpoledního komatu 
Lupi,
s tím mimčem by měl jet syn s rodinou a tam se sejdeme, já už tam budu strašit německé spoluobčany s předstihem. Což mi připomíná, že jsem se jich ještě nezeptala, co zjistili , jak cestovat s malou .
Radikální odpuštění bude asi taky dost dobrá metoda, v mých oblíbených časácích je to tam na pokračování. Chybí mi k tomu osobní výklad, suchařina z knih mě moc nebere. Vždycky se na něčem zaseknu a taky nemůžeme dělat všichni všechno. Každého v pravý čas osloví něco jiného , tak to má být, ale je prima být v obraze, jaké jsou možnosti.
Judit, Ty umíš vždycky vyhmátnoutnout podstatu. 
Není tady
Lávový kamenýý! Na ty se chystám už dlouho....jenže já si to musím připovysvětlit, že si je mám dopřát 
Tak to je hezký, Heluško, že tě tak opečovávali....
Poslyš, tento pohled na babičkovství, kterej jsi tady předložila, je velmi, velmi inspirativní!
Nějak začínám zvolna zabředávat do modelu "babička k dispozici"....děsný, potřebuju nějakou šokovou skokovou terapii...radikální.... 
Není tady
Já nechci provokovat, ale masáž lávovými kameny u Luety trvá přes dvě hodiny 
Tak na to nemám.... 
Není tady
Mnoo, fakt provokuješ
,Judit,
lávové kameny měly trvat hodinu a bylo to o kousek kratší, ale teda dvě hodiny, 
, tak to ošidili stařenku
a nebo má někdo u Luetky protekci
, nebo má každý terapeut svoje časování, ale i tak to bylo žůžo.
Není tady
Jo k tomu nízkému tlaku jsem ještě našla tohle
http://marieblankytna.blog.cz/0903/duch … niho-tlaku
A ta hodina stačila, Helí? Na hodinu bych schrastila.....
K tomu tlaku, jsem si vzpomněla - taky únava, dlouhodobá, vyčerpání. Což nemusí být jen únava z přemíry práce, nebo životního tempa (i když to tempo nepřidá, řekla bych) ale únava z údělu: my jsme ve fázi, kdy je strašně moc věcí na ženách - myslím tím změna myšlení a cítění.
Mohlo by být?
Taky by to možná mohlo být už generační - tu těžkou loď ženského údělu začly ženy obracet cca před 100 lety
Znamená to jen jedno: Hurá do lázní! 

Není tady
Mně teda ty dvě hodiny byl už trochu dlouhé...
Myslím, že i hodina je vydatná