|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jejda....no, to by se asi nelíp na nějakým příkladu - takhle mi to nejde, jsem prd teoretik. Dejme tomu, že máš manžela, který ti neustále zasahuje do tvých věcí. Nebo maminku, šéfa.....říká ti třeba, kam si máš pokládat nože, když vaříš, co máš nosit za barvy, nebo tě nutí, či zakazuje věci, který nemají nic společnýho s prací ( v případě šéfa) Poučuje, jak a co bys měla, vysvětluje, co je pro tebe dobře a co špatně a ví to samozřejmě líp - tak tohle asi. Tam si člověk musí stanovit hranice....
Klasika: šli jsme na zastávku, z jedný strany máma, z druhý manžel a máma najednou: dítě, jak ty to máš tu čepici (a začla mě ji napravovat) a muž se přidal z druhý stany - to mi bylo nějakých 32,třeba a byla jsem matka dvou dětí
Tehdy jsem si taky poprvé uvědomila, že je musím zastavit - t.j stanovit hranice.
Není tady
Hani, jo...to bude vono 
Ale když mně ten alkahol málo dělá dobře.....
Není tady
Áha, jasně, kuji
Zas mám o čem přemýšlet..
Není tady
Luthien: to mi prosím neřekl
ale já jinak chlemtám jak velblopud, takže jsem to nejspíš nějak intuitivně pochopila a ustála
a na Caro už jsem natolik zvyklá, že se asi ke kafi nevrátím. Mě ten tlak málokdy zlobí, jen když je echt hnusně (jako třeba včera)
Lupi - no však víš, jak to tady je, nechtěla bych se někam cpát 
A k překračování, určení a udržení hranic
Já si naopak přijdu jako člověk, který si svoje obhájí (jednak velký boj minulé léto s mámou, jestli si někdo pamatuje, ale i malé hraničky denodenní). Ale budu se nad tím muset zkusit víc zamyslet, možná si to jen namlouvám
jsem možná nějak ve středu teď...nenechám si sr..t na hlavu, ale třebas koupím tričko, má flíček a já ho nepůjdu reklamovat (ne že bych se bála, ale mě to za to nestojí, vzhledem k tomu že kupuju trika cca za stovku a ani se nemám kam nějak extra parádit, tak si ho prostě nechám i s flíčkem
)...možná že tohle by to mohlo být? Jinak si myslí, že svoje hranice mám vážně nastavený
ale od toho by se zase mohlo třebas odvíjet to, že mi ten tlak problémy absolutně nedělá, ne? (Pominu-li ty dny, kdy není dobře nikomu - včerejšek, a to, že Dr v ordinaci na mě nefunguje tlakoměr)
Upravil(a) Definitiv (7. 7. 2009 14:55)
Není tady
No, právě tady je to dobrý, Def. Cpi se, dokavad je klid 

Takže ty ale nemáš problémy s tlakem? mně by zajímalo, jak dalece to souvisí v praxi - i když teoreticky se mi to zdá hodně pravděpodobný.
Není tady
Lupi - nemám, vůbec
už ani nějaký zamotání hlavy se mě netýká (to se mi dřív stalo tak jednou za měsíc). Teda teď mi trochu vadí přecpaný dopravní prostředky, ale nevím jestli je možný to hodit na tlak
Jinak mám tak 70/40 
Není tady
Definitiv, hele, pokaváď budeš zpívat naši píseň, budeme tě hladit po hlavince, víš jak to chodí

Teď vážně: gratuluju k ukončení školy a k miminku
i cosi o rozjezdu podnikání jsem četla, máš krásně našlápnuto 
Jo takhle! No tak to máme podobný - posledně jsem měla teda 90/50, ale v mým věku bych měla mít prej daleko víc...ačkoli já nevím, jestli to teď už naopak nezačíná být dobře 
To máš hodně málo - jako těhul....já měla za těhotna při jednom strašným počasí 120/ asi 90 a seklo to se mnou 
Takže, pokud to nedělá problémy.....
Jo, prý za tím jsou taky starý smutky, takový ty zahrabošený, lékaři tomu říkají larvovaný deprese a vskutku to i věda dává do souvislosti s nízkým tlakem. Jenže to bys nemusela taky celoživotně dělat nic jinýho, než řešit smutky, žejo....
Není tady
Počkej - jak k miminku? Já tam pořád čtu, že "untill" něco 
Není tady
Judit - děkuju, tož to já si jdu pro noty a cvičit hlásek
a díky za gratulace, musím říct, že se mi opravdu poslední dobou nebývale daří, tak z toho ždímám co to jde 
Lupi - Piškot je zatím v pupku, klíííd
ale zázrak je i to že se zadařil
Náhodou já si na nízkej tlak nijak nestežuju, vidím to tak, že až všichni moji vrstevníci budou polykat Warfarin (nebo jak se to jmenuje) po hrstech a mít bušení sérdce, budu ještě hopsat co to dá
snad mi bude přáno
Jo a larvovaný deprese
to slyším poprvý, ale moc krásný pojem
jenže, kdo je nemá?
Všichni si přece v sobě něco takovýho malýho ublíženýho nesem a že by odměnou za odstranění tohohle bloku byl vysokej tlak?
v tom případě si svojí larvičku budu pěkně hýčkat
Mimochodem...jak vlastně má vypadat "normální tlak"?
Upravil(a) Definitiv (7. 7. 2009 15:25)
Není tady
Holky, mně z tohohle tématu chodí na meil upozornění, že jste něco řekly - přitom jsem nic neaktivovala, v nastavení všechno při starým - a je to ode dneška odpoledne...nevíte někdo, co s tím? 
Není tady
Těsně pod reakcemi (nad okýnkem "rychlá odpověď") je link "Přihlásit se k odběru příspěvků v tomto tématu", asi jsi na to omylem klepla. Nevidíš teď náhodou na tom samém místě pro změnu link pro odhlášení?
Jo!
Dík, Judit
už je to v cajku.
Toho jsem si nikdy ani nevšimla, že to tam je
Není tady
Tak mě nízkej tlak nepoložil ani jednou - ani když jsem měla v těhu 80/40 ... a pravda pravda s těma hranicema ... můžu říct, že mi trvale zvedá tlak tchýně, když se mi snaží vnutit jak mám krájet cibuli a kdy mám měnit utěrky ... ta je lepší, než to červený ... už jsem se hodně polepšila ... už se nedám, řeknu jí, že já to chci jinak ... babka se urazí a je vymalováno ... 

brblá si pak za dveřma něco o mladých nevděčných ( za pár mi bude 50
) a já mám tlak v normě 

Není tady
No prosim!
A my se tu furt snažíme být nitěrný a vyrovnaný, jak hrnky v kredenci - a pak nemáme mít nízkej tlak 

Není tady
Já mám taky nízký tlak hlásím
, a mě osobně zvedlo tlak těhotenství, takže druhý a třetí trimestr jsem měla přímo předpisový tlak
. No ale být kvůli normálnímu tlaku permanentně těhotná, to teda fááákt néééé
.
Lupíš, ty hranice... jj, to bude ono, já teda taky nemám pocit, že bych problémy řešila oklikou
. No ale nevím, v poslední době spíš mám pocit, že si ty hranice pěkně hlídám, ale tlak mám stejně nízkej, tak ti nevím.....
.
No a vínečko jsem si dala včera bílé a dnes jsem byla jako praštěná
. Asi jsem měla červené, což, ale ten vlašský ryzlink z Moravěnky byl tuze dobrý
.
no nevím, mám sice nižší tlak, ale překážky rozhodně neberu oklikou, ten popis na mě opravdu nesedi
Zkusím objevit jinou příčinu v psychíce a dám vědět 
Jo a v těhu jsem měla tlak asi 20 na 50 a bylo mi úplně normálně, tak nevím 
Upravil(a) Lúthien (8. 7. 2009 9:10)

Není tady
Lúth, tak to těhu pasuje zřejmě jen na mě
......
Hm, tak asi jo.. vlastně se to objevilo po dlouhé době.. Nějak teď čekám jestli se nestane zázrak a někdo nebo něco za mě nevyřeší jeden problémek, protože jsem se docela po***la při jeho řešení.. Takže asi ne??
A díky, popostrčilo mě to 
Není tady
Tak dnes mi přišla objednaná knížka a na jedné z prvních stran je ten symbol.. požehnání svobodné vůle
Tak jdu svobodit a Vám přeji fajn večer!
Není tady
Jako ten trojúhelník, jo? No to je kráásný, Dí!
Co je to za knihu?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mazat příspěvky mohou jen moderátoři
.
Já bych byla pro, aby se dotazy psaly tučně. Jinak se v tom ztratíme. Snad to nebude modrátorům vadit (stejně sem nechodí)
Měla bych také pidi dotaz: pozorovali jste nějaké změny poté, co jste začali meditovat? Za jak dlouho?
Ahoj holky, Tulipko,
nevím jsem na tomoto poli spíš začátečník, meditovat jsem začala fat nedávno coby přípravu na Alfu s p. Velechovským...ale když medituju, dostanu se jakoby do takový bubliny cítím kolem sebe hrozně moc velilej prostor, i když alyším manžu spát 50cm ode mne, pocitívě cítím hrozný prostor, jakoby zastřešenej staďák, nebo co a pak mě taky brní ruce, no a od té doby co jsem začala, cítím moc velikou jakoby radost v sobě celé a lásku nebo jak to nazvat, jakoby měsíček na hnoji se pořád tvářím
tak nevím....každopádně je to příjemný...jo a chystám se na kinezku....
Není tady
Tož to bylo tak, Lupino
Nedávno jsem se na netu začetla do ukázky z knížky a až mi srdce zaplesalo, protože ten divný jazyk byl přímo pro mě(jak si tu přežvýkávám, co stačí ostatním prostě jednou napsat)
Uvádím pozn. v knížce: Poněkud neobvyklý jazyk tohoto díla je výrazem ducha knihy a klíčem k jejímu pochopení, respektuje styl autorky. No, tak to byla první věc a druhá byla samozřejmě ta krátká ukázka, prostě mě to chytlo.. Jedná se o knížku od Luule Viilma, Duševní světlo. A tak jsem ji dnes poprvé viděla celou, otevřela jsem ji a tam je to samá energie, čakra, nemoci, odpuštění, prostě to, co se mě teď dotýká
. Jinak to určitě není nic nového, jenom je to prostě pro mě 
Upravil(a) D. (10. 7. 2009 1:58)
Není tady
D., Luue Viilma je dobrá
Já se teď chystám na Tippinga - Radikální odpuštění. A zrovna včera mě zaujala anotace na knížku "Každý má své místo. Jak překonat negativní následky odmítnutí a nalézt svobodu přijetí" - vydali karmelitáni, kniha (dle anotace) na základě biblických principů vede četnáře k odkrytí a vyléčení osobních traumat plus jak překonat roli oběti. Zaujalo mě to hodně.
Momentálně čtu knihu Stíny duše - křesťanské smrtelné hříchy z pohledu hlubinné psychologie, psychologický a duchovní rozbor mýtů, to já můžu 
To zní všechno dobře..
Není tady