29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, zajíma mne kolik činí daň z nemovitosti. S partnerem by jsme si rádi koupili pozemek, který je za velice výhodnou cenu a vzápětí bychom ho rádi prodali, pokud se najde zájemce. Jde nám vlastně o možnost zvýšit našetřenou částku, kterou chceme použít na stavbu rodinného domu. Je to vůbec možné, nebo je tato daň tak obrovská, že by nám to vlastně ani nepomohlo? Děkuju...
Není tady
Není tady
Otíku díky, já jsem ale úplně blbá a nevyznám se v tom...
Vím, že jsi chtěl pomoct ale já to potřebuju mít už řečeno, jako třeba 30% apod. Jinak se nechytám...
Není tady
Tak snad Ti pomůže tohle
Základní sazba daně 1 Kč za 1 m2 se násobí daňovým korekčním koeficientem stanoveným podle počtu obyvatel obce v den posledního sčítání lidu.
Koeficient podle velikosti obce Velikost obce Koeficient
do 1 000 obyvatel 1,0
1 001 - 6 000 obyvatel 1,4
6 001 - 10 000 obyvatel 1,6
10 001 - 25 000 obyvatel 2,0
25 001 - 50 000 obyvatel 2,5
nad 50 000 obyvatel a ve Františkových Lázních, Luhačovicích, Mariánských Lázních a Poděbradech 3,5
v Praze 4,5
Není tady
Leontýno, ty ses jistě ptala na daň z převodu nemovitostí. Ota ti napsal koeficienty pro daň z nemovitostí, což jě něco jiného.
S koupí a následným prodejem pozemku - pozor na to. Pokud pozemek nevlastníš myslím 5 let, nejsem si jistá, jaká hranice je letos v dani z příjmů, zdaníš prodej nejenom daní z převodu nemovitostí ale i příjmovkou.
leontyna napsal(a):
Oto, to už chápu. Děkuju moc...
Při takovém nákupu a následném prodeji by vás měla zajímat především daň z PŘEVODU nemovitosti (nikoliv daň z nemovitosti) , a také daň z příjmu.
Informace např zde:
http://www.penize.cz/16967-jak-na-dan-z … emovitosti
http://www.bankovnipoplatky.com/ocima-p … -4756.html
Není tady
Prodej pozemku není osvobozený pokud ho vlastníš méně než 5 let. A to ani pokud prodejem získané peníze vložíš do pořízení vlastního bydlení. Jinak si to můžeš spočítat sama. Pokud pozemek prodáš počítej s 3% na daň z převodu nemovitostí. Pak musíš ve lhůtě do 31.3 následujícího roku podat daňové přiznání k dani z příjmu fyzických osob, kde do příjmu podle § 10 dáš částku kterou jsi prodejem získala a do nákladů nákupní cenu + zaplacenou daň z převodu nemovitostí. Rozdíl si vynásob 15% a máš představu o dani z příjmu a výhodnosti. Podotýkám, že si pak nesmíš nechat udělat roční zúčtování daně zaměstnavatelem. Pokud ho nabydete do podílového vlastnictví tak zdaňujete pouze výši svého podílu.
Příklad : koupím za 100 000.- prodám za 300 000.- daň z převodu 3% se platí z prodejní ceny: tj 9 000.- Kč. Pak 300 000-100 000 - 9 000= 191 000 x 15% = 28 650.- daň z příjmů. Čistý zisk by byl 162 350.- Kč. To všechno za předpokladu, že nám nezmění daně a bude pořád rovná daň.
Upravil(a) wall (7. 7. 2009 20:46)
Není tady